zenujacy spektakl

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
Galwas

Re: zenujacy spektakl

Post autor: Galwas »

Czasami bywam kurewsko samotny. Czasami bym tak tylko szedł i szedł. Bywam też bezradny, ale – zauważcie – ja się nie skarżę. Na WHP złego słowa nie napisałem, chociaż on mnie napastuje werbalnie. On – mam nadzieję, - udaje, że mnie nie rozumie. Barcie WHP, ja Ci wybaczam i nie tak jak ta kościelna hołota, ja Ci wybaczam rzecz jasna warunkowo, jeżeli posypiesz głowę popiołem, jeżeli udasz się na pielgrzymkę świętą i pokryjesz mi koszta podróży – bo przecież muszę sprawdzić, czy on się na nią w ogóle udał – to ja wybaczę Ci wszystkie krzywdy, które jakże niezasłużenie mnie od Ciebie spotkały.
Niedawno odrzucili mi pewien tekst tłumaczeniowy (z ang. na polski), z wyjaśnieniem, że to co piszę jest niezrozumiałe. Czyli ja nie umiem już pisać po polsku. Tym milej mi było przeczytać Twój Bracie tekst, z którego wynika, że faktycznie, za ch*** pisać po polsku już nie potrafię. Ale ja też Ci to wybaczam. Świat mnie opuścił, i wszyscy. Ale to nie zmienia faktu, że zanim Godzila zwariował, to przedtem zwariował Roo – czyżby przyszła kolej na mnie?
PS:
Miły WHP: jest mi przykro to przyznać, ale pod względem dowcipu, nie dorastam Ci do pięt. Dlatego – proszę – zrozum mnie biednego – to co powyżej napisałem – to była niezdarna próba dowcipkowania. Przepraszam.
pipek

Post autor: pipek »

No to panowie - po jednym:

pomorzak

Post autor: pomorzak »

Galwas pisze: Uważam, że kościół jest zgubą dla Polski. Jestem przekonany, że stan histerii, w którym znajduje się polskie społeczeństwo jest wynikiem działalności kościoła. To jest instytucja, który irracjonalne zachowania aprobuje i popiera. Uważam, że bez kościoła Kaczyński byłby niemożliwy. Na tym zakończę ostatecznie, chociaż mógłbym jeszcze wiele dodać, ale – i proszę mi to poczytać na plus – zakończę.
Jesli policzyc ze od 966 roku, ktory przyjeto uwazac za poczatek chrzescijanstwa w Polsce, tak wiec i wplywow kosciola, to ta zguba trwa juz troche czasu.
Tak wiec czy mozna mowic ze Polska przed 966 byla ta bardziej szczesliwa bo bez koscila katolickiego.
Czy do 966 Polska stala na szczycie swojego rozwoju i z chwila przyjecia chrzescijanstwa nastepuje upadek.
Jesli tak to mamy od 1045 lat upadek Polski spowodowany dzialalnoscia KK.
Reflex
Kontakt:

Post autor: Reflex »

Jesli tak to mamy od 1045 lat upadek Polski spowodowany dzialalnoscia KK.
Dokladnie. Cale tysiaclecie wleklismy sie w ogonie Europy. Mozemy ja w miare szybko dogonic ekonomicznie, ale mentalnie dlugo bedziemy pariasami Europy. Obym byl w bledzie.
pomorzak

Post autor: pomorzak »

Reflex pisze: Dokladnie. Cale tysiaclecie wleklismy sie w ogonie Europy. Mozemy ja w miare szybko dogonic ekonomicznie, ale mentalnie dlugo bedziemy pariasami Europy. Obym byl w bledzie.
A wczesniej to bylismy na czele tej Europy ?

Osobiscie uwazam ze Polacy nie maja sie czego wstydzic. Tak samo ja i inne narody maja pozytywne jak i negatywne strony.
Pariasami Europy nie bylismy nigdy i raczej nie bedzemy.
Takie jest moje zdanie.
pipek

Post autor: pipek »

Słowiańskie wilki.

Są podobno takie,jako i wieść niesie,
co to wolą zdechnąć z głodu w lesie,
lub pod plotem,
niż w łańcuchu i przy budzie,od samego rana,
zreć z pełnej miski,albo chłeptać wodę
z ręki pana.

Były również takie,prawią baje,
co oddały zycie za swe święte gaje,
bo wierzyły niezłomnie i szczerze,
że lepiej polec za wierzenia dziadów,
niz być dziadem przy cudzej wierze.

Toteż i ja dzisiaj,jako mi rzece natura,
wolę być skromnym cieniem wolnego wilczura,
niż liżąc obce buty,za żarcie i wodę,
zostać spasionym kundlem
z chrześcijańskim rodowodem.

(pipek)
marycha

Post autor: marycha »

W przyplywie milosierdzia moge poprzec twoje opinie ale juz mi milosierdzia nie staje, chociaz...teraz jest post i moge sie pocwiczyc w umartwianiu...wiec pluj, kop, upokarzaj, bij prosze niechaj skupi sie na mnie twoja nienawisc, zastrzel mnie bo chce cierpiec, chce cierpiec..nie odmawiaj Galwasie bo jestem w stanie histerii jak cale spoleczenstwo.

[youtube]http://youtu.be/kx9BDmxIfY0[/youtube]
marycha

A moze tak idziesz i idziesz ale niewlasciwa droga? Posluchaj sobie Gintrowskiego "Male serce" moze zrozumiesz skad sie to bierze. A tymczasem

Dla sympatycznego pana Galwasa
z turnusu trzeciego,
od sympatycznej, niewatpliwie pani Marychy
Pucio - pucio
marycha

Od tej nieszczęsnej (plugawej i obrzydliwej) „rocznicy” nie mogę się zrównoważyć psychicznie. W polityce nigdy nie brałem czynnego udziału, ale teraz bym to zrobił, gdybym miał karabin maszynowy. Niestety nie mam, więc chciałem nawet coś napisać, ale wpadłem na tekst Janiny Paradowskiej w Polityce. Polecam go serdecznie wszystkim, którzy też nie mogą odreagować tych haniebnych (jak to lubi mówić prawicowe bydło) wydarzeń. Bardzo ciekawe są też komentarze pod tym tekstem:
http://paradowska.blog.polityka.pl/2011 ... kich-wdow/
[/quote]

Chialam tylko zapytac autora powyzszego tekstu o jakie bydlo sie rozchodzi szanownemu panu?

Ja jako były Polak

a po latach czytania ,,GW'' wydawanej przez obywatela polskiego pochodzenia żydowskiego A. Michnika, oraz po oglądaniu niezależnych telewizji ,bezpaństwowiec i obywatel zjednoczonej UE.Dlatego w rocznice Katyńskie pragnę przeprosić osobiście naszych przyjaciół Rosjan za to iż mój wuj lekarz i kapitan WP z Poznania ulegając ohydnej prowokacji PiS-u i J. Kaczyńskiego zrobił prowokację popełniając samobójstwo w Katyniu kwietniu 1940 strzelając sobie bezczelnie w tył głowy.Każde dziecko w UE wie iż ta ohydna prowokacja została zrobiono celowo by popsuć stosunki Tuska, Komorowskiego z W.W Putinem Miedwiediewem, do tego jeszcze doszedł samobójczy lot Prezydenta Kaczyńskiego.Dowodem na tę prowokację są liczne publikacje w ,,GW'' oraz wypowiedzi komentatorów w wolnych mediach.Trzeba zakończyć te oszczerstwa ze strony ciemnogrodu jakoby Polacy doznali jakiejkolwiek krzywdy w czasach wojny od Rosjan. Powszechnie wiadomo iż nie było żadnych deportacji nie istniały żadne łagry, Rosjanie i owszem wywozili polską szlachtę i inteligencję na Syberię ,ale do kurortów aby polscy panowie mogli odpocząć od traumy wojennej.
Przy okazji też pragnę przeprosić rząd niemiecki z 1933 roku za dziadka z Bydgoszczy który nie podpisał folkslisty przez co naraził na straty barci Niemców na koszty transportu do Dachau oraz koszty opału do kremacji zwłok,proszę A.Merkel o podanie konta celem uregulowania poniesionych przez rząd niemiecki strat wywołanych przez mojego dziadka.Gdyby poszedł w ślady dziadka naszego premiera D.Tuska dzisiaj prawdopodobnie ja bym był premierem.Zresztą Tusk bardzo dba o dobre stosunki z naszymi braćmi Niemcami, zawsze kiedy E.Steinbach jest w Gdańsku wita ją słowami ,,Witaj w domu'', jestem wtedy taki dumny z naszego premiera.
Osobiście pragnę przeprosić KPZR za to iż działając w opozycji zajmowałem czas jej zbrojnemu ramieniu SB,ZOMO,ORMO,ROMO,WSW, oraz narażałem funkcjonariuszy owych służb na niemiłą pracę pałowania, przebijania mi opon w samochodzie czy niszczenia przewodów hamulcowych.
Apeluję więc do rządu polskiego aby w ramach krzywd jakie Polacy wyrządzili i wychodząc na przeciw słowom redaktor Paradowskiej wybudowali i sfinansowali w całości Rurociąg Północny.
Tomasz Kobrzycki
marycha

pomorzak pisze:?

Osobiscie uwazam ze Polacy nie maja sie czego wstydzic. Tak samo ja i inne narody maja pozytywne jak i negatywne strony.
Pariasami Europy nie bylismy nigdy i raczej nie bedzemy.
Takie jest moje zdanie.
Pomorzaku, ja tez tak uwazam. Ja nawet mysle, ze jako narod mamy wiecej cech pozytywnych mimo podzialow. Podzialy sa konieczne, bysmy mogli poznac swoich i nazwac obcych.
Jak w wierszu Tuwima:

"Chrystus miasta"

Tańczyli na moście,
Tańczyli noc całą.

Zbiry, katy, wyrzutki,
Wisielce, prostytutki,
Syfilitycy, nożownicy,
Łotry, złodzieje, chlacze wódki.

Tańczyli na moście,
Tańczyli do rana.

Żebracy, ladacznice,
Wariaci, chytre szpicle,