Czytam polska prasę regularnie, tą PiS-owska i ta opozycyjną i nie wiem, smiać się czy płakać.
Jak te partie się wyborcy podlizują, jak sie licytują, która i ile wyborcy da.
Oczywiście wystraszony PiS daje najwiecej, jak dzieciakom pod choinkę. W sumie jest to kilkadziesiąt kolejnych MILIARDOW zlotych rzuconych (jak mysli PiS) tłuszczy na pożarcie.
Patrze i przecieram oczy. Kraj który juz nalezy do krajów bogatych i rozwiniętych. Bezrobocie prawie śladowe, coś pomiędzy 2 i 3 procent. Każdy ma okazje zarobic na siebie.
Oczywiscie jestem za pomocą w wychowaniu dziecka i za pomocą niepełnosprawnym.
Pracy jest pelno, wlaściwie to brak rąk do pracy,ratuje nas tysiące Ukrainców. zarobki juz nienajgorsze,
A państwo, zamiast dać ucziwie zarobić lekarzom i pielęgniarkom, doprowadzić slużbe zdrowia do stanu normalnego, ograniczyć stan zanieczyszczenia powietrza, czyli smog, zabojce dziesiątek tysięcy ludzi rocznie, chce udac miliardy na podarunki i przekupstwo wyborców, kiedy na leczenie i zdrowe życie Polaków nie ma pieniędzy...
Nie wzrusza ich ograniczanie pielegniarek w szpitalach, czekanie ludzi miesiącami na swoja kolejkę do specjalisty. Na to nie ma pieniędzy. Dla rencistów będą głodowe renty. Są za to miliardy na kupienie wyborcy. To jest skandal i zbrodnia.
Oczywiście rekiny i jemu podobne nieroby, rzuca sie na "dary" PiSu" i bedą włazić Kaczynskiemu w odbyt. To jest skandal i kpina naszych polityków.
Kiedy widze Szydlo i Kempe z usmiechem pozujące do zdjecia jako kandydatki do Unii Europejskiej... (tak, tak, ta sama Szydlo, która jako Premier Polski glosowala na NIE przeciw Tuskowi w Unii, wyrzucala flage Unii z widoku i miejsca z ktorego przemawiala do Narodu), jest mi niedobrze. Teraz bedzie walczyć o euro jako przestawicielka Polski w Unii Europejskiej, domyślam się, bedzie psuć reputacje Polski.