bagatelne myśli lateralne
Tytul artykulu przyciaga czytelnika.
Ja bym przede wszystkim pierwsze zmienil tytul. "Bagatelne" mysli juz sie wyczerpaly.
Nie zaciekawiaja. Myslec panowie, myslenie nic nie kosztuje.
Nie zaciekawiaja. Myslec panowie, myslenie nic nie kosztuje.
Szacunek!!!
Wyglada ze atakuje jakis temat. Nic z tego. Jak bedzie (kolejny) artykul zobaczymy. Ale to nie bedzie "atak" na piszacego a na temat. Na tym polega nasza (moja) sprawiedliwa dyskusja.
Absololutnie nie uwazam sie na madrzejszego a nawet jakbym uwazal, zrobilbym to delikatnie. Ale nie jestem!
Szanuje pomorzaka, szanuje jego mysli i posty. Szanuje nasza pania sprawiedliwy. Gdyby godzilla pisal normalnie tez bym go szanowal,w koncu nie jest glupi,jest po prostu zlosliwy.
Absololutnie nie uwazam sie na madrzejszego a nawet jakbym uwazal, zrobilbym to delikatnie. Ale nie jestem!
Szanuje pomorzaka, szanuje jego mysli i posty. Szanuje nasza pania sprawiedliwy. Gdyby godzilla pisal normalnie tez bym go szanowal,w koncu nie jest glupi,jest po prostu zlosliwy.
Re: bagatelne myśli lateralne
A mnie bardziej interesuje dlaczego powstało to video. Co zarzucane jest Obamie bo w naszych mediach, tych głównego scieku, to ani słowa choć podobno w USA dość głośno.„Nikt nie jest ponad prawem”: Trump udostępnia nagranie z aresztowania Baracka Obamy stworzone przez sztuczną inteligencję
Film stworzony przez sztuczną inteligencję pokazuje byłego prezydenta USA Baracka Obamę aresztowanego podczas rozmowy (która nigdy nie miała miejsca) z Donaldem Trumpem. Fakt, że urzędujący prezydent udostępnił to nagranie, wywołał oburzenie wśród wielu obserwatorów.
Co jest prawdą, co rzeczywistością? A co fałszem? Odpowiedź na to pytanie nie zawsze jest łatwa w dobie sztucznej inteligencji i „alternatywnych faktów”. Szybko jednak okazuje się, że to nagranie jest fałszywe: Donald Trump i Barack Obama, urzędujący i były prezydent USA, siedzą obok siebie w Białym Domu, podczas gdy policja aresztuje Obamę i zabiera go. Jak na razie, to tylko propaganda polityczna. Jednak fakt, że sam prezydent USA Trump udostępnił to nagranie, po raz kolejny pokazuje, jak mało obchodzi go granica między prawdą a jego własnymi „fake newsami”. Trump napisał również zdanie na ten temat: „Nikt nie jest ponad prawem” – wielkimi literami napisane jest nad nagraniem. Trump sugeruje w ten sposób, że Obama popełnił przestępstwo i dlatego powinien zostać aresztowany.
https://www.diepresse.com/19921364/niem ... ommen-wird
-
sprawiedliwy
Re:Tytul to polowa sukcesu,
Fakt, tytuły się nudzą, a i tak tersci juz odbiegają od tytułu i wchodzą na manowce.
Robi się wielki kosz z grochem kapusta i słonecznikami, ślicznymi poniekąd. oraz śmieciami - wyprodukowanymi przez Sztuczna Mądrale....
słoneczniki są takie optymistyczne, radosne, z nadzieja w tle.
Szanując się wzajemnie można krytykować i kontrargumentować. Niestety na ogol ludzie biora to za atak unicestwienia i odpowiadają ataki bezwzględnymi, bezpardonowymi, bezczelnymi. Niestety w szkołach nie uczą retoryki ani sztuki dyskusji, krasomówstwa . Za moich czasów polonistka urządzała nam proces Antygony, no i Sokratesa, a nawet Jacka Soplicy. Na Uniwersytecie prawnicy mieli ogólnopolskie konkursy krasomówcze. TO była wspaniała impreza, na sale widowni nie dało się wbić szpilki. A co ciekawe, zwycięzcy tych konkursów , które pamietam, są /byli profesorami, dr, a jeden zrobil karierę międzynarodową.
Dziś juz ludzie w ogóle nie potrafią ze soba rozmawiać, gdyż piszą sms, krótkie info. Zdarza się, ze nagrywają krótkie info. Często dochodzi do nieporozumień. Dziś opisy są sztuka. Dialogi pisane także. Komunikacja jest sztuka...
A tak to każdy cos "nadaje" lepiej - gorzej , czy będzie zrozumiane i jak zrozumiane, nie ma znaczenia, ....
Dlatego rzeczywiście Tytuł. to polowa sukcesu trafienia do czytelnika.
Robi się wielki kosz z grochem kapusta i słonecznikami, ślicznymi poniekąd. oraz śmieciami - wyprodukowanymi przez Sztuczna Mądrale....
słoneczniki są takie optymistyczne, radosne, z nadzieja w tle.
Szanując się wzajemnie można krytykować i kontrargumentować. Niestety na ogol ludzie biora to za atak unicestwienia i odpowiadają ataki bezwzględnymi, bezpardonowymi, bezczelnymi. Niestety w szkołach nie uczą retoryki ani sztuki dyskusji, krasomówstwa . Za moich czasów polonistka urządzała nam proces Antygony, no i Sokratesa, a nawet Jacka Soplicy. Na Uniwersytecie prawnicy mieli ogólnopolskie konkursy krasomówcze. TO była wspaniała impreza, na sale widowni nie dało się wbić szpilki. A co ciekawe, zwycięzcy tych konkursów , które pamietam, są /byli profesorami, dr, a jeden zrobil karierę międzynarodową.
Dziś juz ludzie w ogóle nie potrafią ze soba rozmawiać, gdyż piszą sms, krótkie info. Zdarza się, ze nagrywają krótkie info. Często dochodzi do nieporozumień. Dziś opisy są sztuka. Dialogi pisane także. Komunikacja jest sztuka...
A tak to każdy cos "nadaje" lepiej - gorzej , czy będzie zrozumiane i jak zrozumiane, nie ma znaczenia, ....
Dlatego rzeczywiście Tytuł. to polowa sukcesu trafienia do czytelnika.
Re: Re:Tytul to polowa sukcesu,
Osobiscie lubię groch z kapustą.sprawiedliwy pisze: ↑pn lip 21, 2025 9:11 am Fakt, tytuły się nudzą, a i tak tersci juz odbiegają od tytułu i wchodzą na manowce.
Robi się wielki kosz z grochem kapusta i słonecznikami, ślicznymi poniekąd. oraz śmieciami -
Chętnie obserwuję wasze wątki i widzę jak dynamicznie się rozwijają.
Życzę dalszych sukcesów.
pozdro
-
sprawiedliwy
za życzliwość dziękuję, doceniam!
nie zabiegam o sukcesy, a juz szczególnie tutaj ....co to za sukces 3 osoby? 3 czytelników ?
Pomorzaku. ???
Kiedyś w portalu W24 - milion odsłon- to był sukces. Oczywiście należało podzielić przez ilość artykułów. No bo jeśli ktoś opublikował 500 newsów 300 artykułów i 200 galerii foto, i nazbierał milion... to jednak inaczej gdy ktoś opublikował 100- ponad 100. i tez ma Milion, Poczytność i popularność, zainteresowanie tematem. Co innego sukces papierowy. Sprzedać książkę jest trudno bardzo, ba! gazetę. także .
Dlatego zanim się pisze trzeba pomyśleć o drzewach wyciętych na te pisaninę. A internet połknie wszystko. Czytelnik internauta także.
Wnioski pozostawiam do własnej interpretacji. Jesteśmy istotami myślącymi analitycznie i wnioskującym na różne sposoby, a priori, a posteriori, a fortiori. itd itp....
Nie musi byc 500 odbiorcow, za ocene na poczatek, odbiera sie artykul a nie ilosc czytajacych.W przeciagu kilku dni, jest juz kilkanascie a za miesiac kilkadziesiat.
To jednak mamy coś wspólnego bo mam takie same podejscie do pisania tutaj.sprawiedliwy pisze: ↑pn lip 21, 2025 9:52 am za życzliwość dziękuję, doceniam!
nie zabiegam o sukcesy, a juz szczególnie tutaj ....
Pewnie dlatego chwytliwe tytuły są mi całkowicie obojętne podobnie jak licznik wyświetleń.
Pewno z tego względu, że drzewa z mojego powodu nie cierpią pozwalam sobie coś na tym forum napisać.
Fakt, że o cierpieniach czytajacych nie myślę bo wszystkim nie można dogodzić i nawet się nie staram.
-
sprawiedliwy
Nie mogę przejść obojętnie obok przeciągu, zawsze w przeciągu lapie katar, albo kichanie, potrafię w przeciągu nawet do 20 razy kichnąć zaledwie w ciagu 10 minut.
-
sprawiedliwy