coz... kiedys ludzie wierzyli ze Wolna Europa robi cos dla wolnosci... a byla to tuba propagandowa jednego z wrazych mocarstw... jesli dzis cos jesze donosi to powinna z tym skonczyc jak podobno zrobil jeden bolek... on podobno tez skonczyl donosic...Ninel pisze:"Wolna Europa podała wiadomość, że w piwnicy domu Jaruzelskiego znaleziono wejście do tajnego tunelu. Dzielni tropiciele przedarli się nim aż na Żoliborz, w pobliże znanej willi-bliźniaka. W połowie tunelu odkryto niewielką komnatę wysadzaną serem bursztynem. Pozostawione tam ślady wskazują, że praktykom homoseksualnym oddawali się tam całkiem do niedawna Michael Jackson i Elvis Presley, nosząc wówczas pseudonimy Baltazar i Gąbka. A tak w ogóle cały tunel usiany jest tajemniczymi kuwetami dla kota."
/ zaczerpniete od madrych, czasami sarkastycznych ludzi, smiem nie watpic, ze Polakow/
Odpyszcz Godzilo!
Kiszczakowa, Bolek, Walesa
Re: Kiszczakowa, Bolek, Walesa
a potem sie dziwisz gdy twierdze zes zatwardziala komunistka genetyczna... przepraszam a co w tym nagannego ze urzad do tego powolany wykonuje swoja robote? boisz sie ze znajda papiery na nastepnych "ustawowych autorytetow" w rodzaju "profesora" co to go zabili go i uciekl?Ninel pisze:Ale jaja, jak berety!!!! Teraz IPN przeszukuje domek Jaruzelskiego, pewnie nastepny bedzie Gomulka, a potem Bierut. Chatki na Zoliborzu nie tkna, bo tam ukrywany jest tylko kot Nadnaczelnika Klamczynskiego! Hahahahahahaha...
Ja na miejscu tego calego IPN-u bym sie ze wstydu spalila, razem z tymi ich papierzyskami!!!
ja sie moge tylko obawiac ze zniszcza wszystko...
"a potem sie dziwisz gdy twierdze zes zatwardziala komunistka genetyczna... przepraszam a co w tym nagannego ze urzad do tego powolany wykonuje swoja robote?"/Godzill/
Gdyby ta Szwajcaria nie byla tak daleko od USA, to wpadlabym tam na chwilke i za ta "zatwardziala komunistke" obilabym ci ryja Andrzejku.
Przepraszam, ale ten powolany urzad tak strasznie sie kompromituje, sam siebie zniewaza, ze zal dupe sciska!
PS.
Od komuchow w rodzaju Godzilli chron mnie Panie Boze!!!!
( pozdrow zone i sunie...jedyne dwie plcie piekne w tej rodzinie )
Gdyby ta Szwajcaria nie byla tak daleko od USA, to wpadlabym tam na chwilke i za ta "zatwardziala komunistke" obilabym ci ryja Andrzejku.
Przepraszam, ale ten powolany urzad tak strasznie sie kompromituje, sam siebie zniewaza, ze zal dupe sciska!
PS.
,,KU PRZYPOMNIENIU BO PATRIOCI NIE WYBACZA TEJ ZDRADY !!!
zobaczcie jak to wygladalo :
4 czerwca 1992 rok- NOCNA ZMIANA!!
9 GODZINA - o poslow trafiaja szare koperty z MSW z nazwiskami 66 TW
!!"Szeregowi poslowie otrzymali jedynie ogólna informacje o zasobach archiwalnych MSW, natomiast do rak przewodniczacych komisji i klubów poselskich trafila lista 64 nazwisk poslów, senatorów i innych wysokich urzedników panstwowych bedacych - wedlug Macierewicza - tajnymi wspólpracownikami sluzb specjalnych PRL.
Dodatkowa liste z nazwiskami `o szczególnym znaczeniu dla bezpieczenstwa panstwa' otrzymali ponadto Prezydent Lech Walesa, marszalkowie Sejmu i Senatu, premier, I prezes Sadu Najwyzszego i prezes Trybunalu Konstytucyjnego. Na listach tych znajdowaly sie nastepujace nazwiska:
Poslowie i senatorowie: Aleksander Bentkowski, Michal Boni, Tadeusz Boral, Georg Brylka, Józef Blaszec, Wieslaw Chrzanowski (Marszalek Sejmu), Wlodzimierz Cimoszewicz, Józef Cinal, Eugeniusz Czykwin, Piotr Fogler, Antoni Furtak, Andrzej Gasienica-Makowski, Tomasz Holc, Roman Jagielinski, Zbigniew Janowski, Jerzy Jaskiernia, Eugeniusz Kielek, Aleksander Krawczuk, Tadeusz Lasocki, Jan Majewski, Wit Majewski, Janusz Maksymiuk, Piotr Mochnaczewski, Leszek Moczulski, Jerzy Osiatynski, Jacek Piechota, Bohdan Pilarski, Wladyslaw Reichelt, Wojciech Saletra, Ryszard Smolarek, Ewa Spychalska, Grazyna Staniszewska, Marian Starownik, Herbert Szafraniec, Bogumil Szreder, Tadeusz Szymanczak, Jan Switka, Mariusz Wesolowski, Bogumil Zych, Jan Zylber, Gerhard Bartodziej, Wladyslaw Findeisen, Krzysztof Horodecki, Jan Jesionek, Stanislaw Kostka, Andrzej Kralczynski, Eugeniusz Wilkowski, Mieczyslaw Wlodyka, Jan Zamoyski, Stanislaw Zak.
Ministrowie, wiceministrowie i urzednicy Kancelarii Prezydenta: Michal Jagiello, Wojciech Misiag, Jan Komornicki, Aleksander Krzyminski, Jan Majewski, Andrzej Olechowski, Andrzej Podsiadlo, Andrzej Sicinski, Krzysztof Skubiszewski, Jacek Stankiewicz, Stanislaw Szuder, Lech Falandysz, Jerzy Milewski, Janusz Ziólkowski, Lech Walesa."
12 GODZINA - ukazuje sie pierwsze oswiadczenie Lecha Walesy dla PAP, ktore zostaje wycofane.A brzmi ono tak : " Po pierwszym strajku w Stoczni w grudniu 1970 roku przysieglem Bogu i sobie, ze bede walczyl az do zwyciestwa nad komunizmem.Bylem przywodca strajku, probowalem roznych mozliwosci i roznych sposobow walki.Aresztowano mnie wiele razyZa 1 razem w grudniu 1970 roku PODPISALEM 3 albo 4 dokumenty..."
GODZINA 15 - Ukazuje sie drugie oswiadczenie Walesy calkiem inne!
atakuje on lustracje i oskarza o falszerstwo i fabrykowanie materialow!
GODZINA 19.15 - Lech Walesa daje list do sejmu i domaga sie odwolania Jana Olszewskiego !!Switon wchodzi na trybune sejmowa i wyglasza pamietne slowa :Jako stary opozycjonista,
odpowiedzialny za swoje slowa, pragne powiedziec, ze na drugiej
liscie jest pan prezydent jako agent Sluzby Bezpieczenstwa." Walesa szyderczo sie smieje i bije brawo!
GODZINA 21.40 - Walesa w sejmie! Marszalek sejmu wnosi o odwolanie Jana Olszewskiego!Natychmiast , z polecania Walesy. PC Centrum jest przeciwko.Jan rokita za!
Godzina 22.00 - w pokoju prezydenckim w Sejmie odbywa sie tajne
spotkanie polityków, utrwalone na tasmie wideo. To slynna "nocna
zmiana". Zawiazuje sie koalicja strachu, która ma za zadanie
obalic rzad Olszewskiego.
GODZINA 23.30 - W 'obu programach TVP wystapil premier Jan Olszewski. Jego wystapienie bylo kulminacyjnym punktem `nocy teczek'. Przeslanie szefa rzadu bylo jasne: oto po raz pierwszy powstal niepodleglosciowy rzad, który chcial wyzwolic Polske od bylych agentów UB i SB oraz zewnetrznych wrogów Polski. Próba obalenia rzadu jest wynikiem checi utrzymania sie agentów przy wladzy i strachu przed lustracja. Zakonczyl dramatycznym pytaniem: `Czyja bedzie Polska?'."
W TYM CZASIE KOALICJA STRACHU Obraduje na nocnym tajnym spotkaniu :
Wokól Walesy zasiadaja m.in. Donald Tusk, Tadeusz Mazowiecki,
Leszek Moczulski (którego nazwisko figuruje na tzw. liscie
Macierewicza), Waldemar Pawlak. Jest obecny Mieczyslaw
Wachowski.
Moczulski: - Wlasciwie tak tusmy doszli do wspólnego wniosku, ze
mozna nawet w tej chwili powolac premiera na tak zwane
porozumienie dzentelmenskie. Zeby na tydzien byl premierem. W
ciagu tygodnia uformujemy koalicje.
Walesa: - Wy nie wiecie, jak daleko oni zaszli, dlatego trzeba
ich blyskawicznie. Natychmiast, dzisiaj.
Pawlak: - Tylko ze to jest troche gangsterski chwyt.
Walesa: - Panowie, na kogo ma moja nominacja byc? Czy przejdzie
Pawlak? Panie Tadeuszu, ale pan jest wicepremier [o
Mazowieckim].
Mazowiecki: - Ja nie wejde do rzadu, ale moge to skonsultowac.
Walesa: - Sluchajcie, bo jak nie przejdzie [Pawlak - wyj. red.],
to jestesmy w bardzo trudnej sytuacji. Tez mozemy sie
porozumiec, ze pózniej bedziemy robic rózne ukladanki jeszcze.
Ale natychmiast trzeba zablokowac tych ludzi, zeby nie przyszli
do biura.
Tusk: - Jak SLD nie skrewi, to przejdzie. A jak nie przejdzie...
Moczulski: - To wtedy przeciez pan Waldek nie bedzie sie
upieral, prawda.
Tusk: - Panowie, policzmy glosy - KPN, SLD, mala koalicja.
Moczulski: - Jesli lewica wstrzyma sie od glosowania, to nam
wystarczy.
Tusk: - Wedlug mojej wiedzy i wszystkich chyba tu obecnych SLD
nie wstrzyma sie, tylko bedzie glosowac za odwolaniem.
Moczulski: - Za odwolaniem tak, ale czy bedzie glosowal za
Pawlakiem w ogóle.
Tusk: - Waldek, twierdziles, ze tak. Dla SLD jest lepszy
kandydat do poparcia.
Walesa: - Dzisiaj wysondowalem wszystkie mozliwosci, dzis nie
przeciagniemy inaczej.
Moczulski: - Podejmujemy meska decyzje: Pawlak i koniec.
Glosy: - Zgoda, zgoda, zgoda.
Walesa: - Pismo jest przygotowane. Dzisiaj, natychmiast. Ja
jutro nie moge ich wpuscic do biura.
GODZINA 0.40 - HANBA !! I ZDRADA !!
Sejm odwoluje Jana Olszewskiego. Za obaleniem rzadu zgodnie
glosuja: Unia Demokratyczna, Kongres Liberalno-Demokratyczny,
Sojusz Lewicy Demokratycznej, Konfederacja Polski Niepodleglej.
W imieniu klubu SLD przemawia Aleksander Kwasniewski.
Strach przed teczkami ponownie polaczyl peerelowska agenture i
tzw. opozycje. Jak przy Okraglym Stole i w Magdalence.
5 czerwca 1992 r., przed posiedzeniem Sejmu, na którym Waldemar
Pawlak ma zostac powolany na premiera, uczestnicy "nocnej
zmiany" spotykaja sie ponownie. Napiecie juz opadlo, sa
usmiechnieci, odprezeni. Pawlak - jak uczen w szkole - wydaje
przed prezydentem Walesa zadana lekcje.
Pawlak: - Potem po powolaniu skladam podziekowanie. Sytuacja
jest dramatyczna, wniosek o MSW, MON. I czyszcze sobie UOP. I
tutaj mam wolna reke, Panie Prezydencie?
Walesa: - Wolna reke!
Zgodnie z ustaleniami podczas "nocnej zmiany" Pawlak uzyskuje
poparcie Sejmu. Trzy lata po wyborach 4 czerwca 1989 r. polityk
partii wywodzacej sie z PRL zostaje premierem. Posel Tomasz
Bankowski, udzielajac poparcia Pawlakowi, wyraza nadzieje, ze
jego rzad bedzie dobrze sluzyl Polsce Ludowej (!). To nie lapsus
jezykowy. Rozpoczyna sie rekomunizacja Polski. System
agenturalno-nomenklaturowy moze spokojnie kontynuowac
zawlaszczanie Polski.
Obalaniu rzadu Olszewskiego towarzyszy zmasowana nagonka mediów.
Przoduje w tym "Gazeta Wyborcza". 5 czerwca na pierwszej stronie
"GW" wielki tytul "Rzad upadl", zdjecie ekspremiera i specjalnie
napisany na te okolicznosc wiersz Wislawy Szymborskiej
"Nienawisc". Cztery lata pózniej krakowska poetessa otrzyma
literacka Nagrode Nobla. W nagrode?
Przez lamy "Wyborczej" i innych mediów przetacza sie fala
artykulów i wywiadów osmieszajacych idee lustracji. Miesza sie w
nich klamstwo z inwektywami o "ludziach chorych z nienawisci",
jak Jacek Kuron nazywa zwolenników oczyszczenia zycia
publicznego z niejawnych powiazan. Jednak tematu lustracji nie
da sie zakrzyczec ani ukryc. Dzieki liscie Macierewicza Polacy
dowiaduja sie prawdy o "elitach" III RP, o tajnych
wspólpracownikach w swiecie polityki na najwyzszych szczeblach
wladzy. Wielkie afery - Rywina, Orlenu, PZU, przebieg negocjacji
z UE wydobywaja role agentów komunistycznej SB w gospodarce,
finansach, bankowosci, mediach...
13 lat temu próba przeciecia zabójczych dla suwerennosci wiezów
nie powiodla sie. Ale wolno zapytac, gdzie bylibysmy dzisiaj
jako panstwo i Naród, gdyby nie "nocna zmiana".,
zwiń
dziekuje, pozdrowie...Ninel pisze:"a potem sie dziwisz gdy twierdze zes zatwardziala komunistka genetyczna... przepraszam a co w tym nagannego ze urzad do tego powolany wykonuje swoja robote?"/Godzill/
PS.
-
sprawiedliwy
Panie Godzil, odwal sie od Wałęsy, Zamilknij, boś gazety sprzedawał i w dupie miałeś wszystko, wypieprzyłeś z kraju bo Ci się Daczą jeździć zachciało i klozet budować z pisuarem.
Takie mądrale co dupę grzały i za konsumpcją wyjechali to są ZDRAJCY. Tak Panie Godzila. Pan jesteście ZDRAJCA, więc nie waż się nazywać tak kogokolwiek innego. Czas najwyższy byś to zrozumiał.Bo w swojej arogancji jesteś zaślepiony.
Takie mądrale co dupę grzały i za konsumpcją wyjechali to są ZDRAJCY. Tak Panie Godzila. Pan jesteście ZDRAJCA, więc nie waż się nazywać tak kogokolwiek innego. Czas najwyższy byś to zrozumiał.Bo w swojej arogancji jesteś zaślepiony.
ty sie kochaniutki ode mnie odpier.dol! jak cie nazywac, jakie masz imie?sprawiedliwy pisze:Panie Godzil, odwal sie od Wałęsy, Zamilknij, boś gazety sprzedawał i w dupie miałeś wszystko, wypieprzyłeś z kraju bo Ci się Daczą jeździć zachciało i klozet budować z pisuarem.
zdzicho, ziutek, mieczyslaw, jan maria?
pier.dol sie gamoniu! niby dlaczego mam nie komentowac czegos co mnie wqrwia?
to nie ja tego czlowieka oszukalem tylko wrecz odwrotnie...
ty mozesz sobie miec go za idola, nawet modlic sie mozesz do niego... ja mam to w dupie...
3-maj sie zdzichu!
tylko sie nie puszczaj...
"to nie ja tego czlowieka oszukalem tylko wrecz odwrotnie..."
No prosze!, ale to ciekawe...a mozna zapytac poczciwego Godzille w CZEM to Walesa go oszukal?
No prosze!, ale to ciekawe...a mozna zapytac poczciwego Godzille w CZEM to Walesa go oszukal?
odebral nadzieje na powrot do Polski... wystarczy?Ninel pisze:"to nie ja tego czlowieka oszukalem tylko wrecz odwrotnie..."
"odebral nadzieje na powrot do Polski... wystarczy?"
O zesz Ty w zyciu jedyny, nie, nie wystarczy! Teraz naprawde sie wkur*wilam. Albo wyraznie napiszesz co miales konkretnie na mysli piszac, ze Walesa cie oszukal, albo uznam, ze jestes gorszy niz sama Kiszczakowa! ( wyjatkowo debilna baba).
O zesz Ty w zyciu jedyny, nie, nie wystarczy! Teraz naprawde sie wkur*wilam. Albo wyraznie napiszesz co miales konkretnie na mysli piszac, ze Walesa cie oszukal, albo uznam, ze jestes gorszy niz sama Kiszczakowa! ( wyjatkowo debilna baba).