ale co to ma wspolnego z tym co ty sam robiles czy robisz ?????godzilla pisze:
moj ojciec byl w AK... w powstaniu byl ranny,......
Kiszczakowa, Bolek, Walesa
Re: Kiszczakowa, Bolek, Walesa
"Jedyny obóz koncentracyjny, znajdujący się na liście światowego dziedzictwa UNESCO, figuruje tam pod oficjalną nazwą Auschwitz-Birkenau. Niemiecki nazistowski obóz koncentracyjny i zagłady (1940-1945)[2][3]."
Bedziemy sie godzill przechwalac?
Ja sie urodzilam w 1957 roku. Zaraz po Gomulce, Wiesku/nigdy nie zapamietam jak sie pisze to nazwisko/...ale gebe jego to bede pamietac.
BTW...moja Mama przesiedziala z moim najstarszym, duuuuzo lat straszym bratem, na nieszczescie tez Andrzejem, w mokotowskiej kanalizacji.
Wczesniej,na wies do Ciotki, do Grodziska Mazowieckiego z Warszawy...na dachu pociagu uciekala( z malenkim dzieckiem )
A, ze byla piekna kobieta...to Niemcy ja ciagle zaczepiali. Nawet byla w jakim obozie pod Warszawa...ale ja teraz nie pamietam nazwy.
W Pruszkowie? czy Piastowie?
Bedziemy sie godzill przechwalac?
Ja sie urodzilam w 1957 roku. Zaraz po Gomulce, Wiesku/nigdy nie zapamietam jak sie pisze to nazwisko/...ale gebe jego to bede pamietac.
BTW...moja Mama przesiedziala z moim najstarszym, duuuuzo lat straszym bratem, na nieszczescie tez Andrzejem, w mokotowskiej kanalizacji.
Wczesniej,na wies do Ciotki, do Grodziska Mazowieckiego z Warszawy...na dachu pociagu uciekala( z malenkim dzieckiem )
A, ze byla piekna kobieta...to Niemcy ja ciagle zaczepiali. Nawet byla w jakim obozie pod Warszawa...ale ja teraz nie pamietam nazwy.
W Pruszkowie? czy Piastowie?
A potem uciekl za granice i chowal sie nawet przed rodzina.moj ojciec byl w AK... w powstaniu byl ranny,......
Oświadczenie Komitetu Obrony Demokracji.
W związku z licznymi pytaniami uprzejmie informujemy, że Komitet Obrony Demokracji nie zajmuje się lustrowaniem, jak również ocenianiem, czy wydawaniem opinii na temat znanych osób, uczestników życia publicznego.
Jednocześnie wyrażamy głęboki szacunek oraz podziękowania za zasługi Lecha Wałęsy w budowaniu demokracji w Polsce, Europie i na świecie.
Komitet Obrony Demokracji
W związku z licznymi pytaniami uprzejmie informujemy, że Komitet Obrony Demokracji nie zajmuje się lustrowaniem, jak również ocenianiem, czy wydawaniem opinii na temat znanych osób, uczestników życia publicznego.
Jednocześnie wyrażamy głęboki szacunek oraz podziękowania za zasługi Lecha Wałęsy w budowaniu demokracji w Polsce, Europie i na świecie.
Komitet Obrony Demokracji
Reflexie!!!
Amen w pacierzu!
Amen w pacierzu!
Tak moze napisac zwykla kur.wa...Reflex pisze:"moj ojciec byl w AK... w powstaniu byl ranny,......"
A potem uciekl za granice i chowal sie nawet przed rodzina.
Wyjechalismy prawie jednoczesnie, ojciec pare miesiecy przed nami...
To ze zaginal i zmarl w Kanadzie moze byc smieszne tylko dla takiej malej kur.wy jak reflex...
To ze zaginal i zmarl w Kanadzie moze byc smieszne tylko dla takiej malej kur.wy jak reflex...
Ja sie ponownie poddaje.
Ja sie ponownie poddaje.
Zastanawiam sie....czy ja jestem uczciwa?
Ja tez sie nad tym zastanawialam.Co mnie dziwi, ze Cyc w ogole w tym watku nie zabral glosu...hmmm, zastanawiajace.
Pomyslam, ze ma cos waznego do zrobienia i nie ma czasu napisac albo nie chce sie mieszac do tych spraw jako ze wtedy prawdopodobnie nie bylo go juz od dawna w Polsce, mogl sledzic wydarzenia z Niemiec.
Powiedzcie mi jaka role w tym wszystkim odegarl KOR, KPN, itd. mam tu na mysli tamte wydarzenia. W tym czasie mialam dwoje malutenkich dzieci i nie pracowalam w swoim zakladzie, a maz mial prywatny biznes, to nie byl w toku tego wszystkiego. Rola Mazowieckiego, Michnika i tych wszystkich innych zasluzonych intelektualnych przywodcow robotnikow. Jakos o tym nawet nic nie wspomnieliscie. Musialo byc to pozytywne skoro tak duzo sie o nich mowilo. Czy Waslesa przypadkiem nie byl wystawiony przez inteligencje na przywodce tego ruchu? Ja nie wiem, a jak nie wiem to sie pytam. Wytlumaczcie mi to prosze. Ja nie twierdze, ze byl tajnym wspolpracownikiem, ale wiem ze ruch robotnikow sterowny byl przez te inteligencje. Jesli sie myle, to prosze wyprowadzic mnie z bledu albo ochrzanic, tylko bez epitetow, OK?
Walesa byl dobry dla ruchu robotnikow, nie spelnil sie jako polityk potem. Teraz sie pisze, ze chcial znowu wlaczyc sie czynnie do polityki i dlatego wlasnie nowe wladze chcialy temu przeszkodzic.
"Czy Waslesa przypadkiem nie byl wystawiony przez inteligencje na przywodce tego ruchu? '
I tu Tereso, tak sobie mysle, lezy pies pogrzebany!
I tu Tereso, tak sobie mysle, lezy pies pogrzebany!