Murem za Palikotem

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
alohilani

Re: Murem za Palikotem

Post autor: alohilani »

A prawda jak zwykle lezy posrodku i nie jest ani czarna ani biala...
godzilla

Post autor: godzilla »

xyz pisze:A prawda jak zwykle lezy posrodku i nie jest ani czarna ani biala...
tylko czerwona.... jak "robotnicza krew" na sztandarach...
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
marycha

Post autor: marycha »

Prosze nie traktowac tego jako atak na pana. Odpowiem.
Szanowny panie whp, pan sugeruje, ze katolik, rydzol, sluchacz radio ma ryja, baby rozancowe itp., powinni byc milosierni cierpliwi, wybaczac i bron Boze rzucic kamolem, a pana calowac w reke po dwakroc za to, ze im wiecej przysporzy im pan cierpien tym szerzej otwiera im bramy niebios. Bardzo pan laskaw i w imieniu wszystkich calowam pana w ronsie. Bog zaplac
Ja jestem dwulicowa. Pan jest ten lepszy dwulicowy?
To tak jak z pewnym alkoholikiem, ktory twierdzi, ze alkoholikiem nie jest bo upija sie koniakiem nie piwem. Pan nie przeklina i nie bije w morde bo katowanie szyderstwem uwaza pan za bardziej humanitarne.

Palikotowi przed zamurowaniem jeszcze dowale kamolem. Widac jeszcze duzo musze sie uczyc i prosic pana o cierpienia, bo dobrym katolem nie jestem.
W innym watku odpowiem na temat dwulicowosci. Jeszcze raz Bog zaplac
Reflex
Kontakt:

Post autor: Reflex »

A ja bym chcial w koncu uslyszec, co takiego zlego zrobil Palikot, kto poniosl jakies straty fizyczne lub matrialne spowodu jego wypowiedzi, komu zaszkodzil...? Bo jesli sie rzuca za kims kamieniami, to chyba nie za pytania i prywatne opinie, w kraju cywilizowanym, gdzie istnieje wolnosc wypowiedzi - za pytania przeciez uzasadnione. Nie slyszalem zeby Palikot zostal ukarany za swoje wypowiedzi, choc go chetnie skarzono do sadu, natomiast Kaczynski, Kurski, Ziobro z wyroku sadu musieli odszczekiwac swoje plugawe oszczerstwa. Ja rozumiem, ze nikt go nie musi lubiec, ale czy aby plucie na Palikota to obiektywne oceny, czy przypadkiem nie cecha charakteru? Pytam bo mam duze watpliwosci.
marycha

Panie reflex, a kto z powodu mojej opinii o Palikocie poniosl straty fizyczne lub materialne, komu zaszkodzily? Zyje w kraju cywilizowanym, gdzie istnieje wolnosc wypowiedzi i w tym sie z panem zgadzam. Ja tylko mowie, niczego jeszcze nie zrobilam, nawet go nie oplulam. Chociaz przyznam sie, ze czasem mam ochote.
Mam ochote zapytac czy uwazasz, ze sluszne jest powiedzenie: "kto nie jest z nami, jest przeciwko nam" bo dla mnie od zawsze jest to manipulacja ludzmi. Pytam bo mam duze watpliwosci.
marycha

Pomorzak wcale nie nazwal mnie dwulicowa. Przeczytaj uwaznie. Ale Ty oczywiscie zapamietales z calego watku z jakichs powodow tylko to.
Nie powiedzialam, ze jestes sympatyczny czy zyczliwy, bo wtedy moglbys zarzucic mi dwulicowosc.
Pomyslalam sobie wtedy, ze wlasnie Ty jestes dwulicowy. moge dac przyklad pierwszy z brzegu
to sa Twoje slowa Whp

a zaraz potem To sa twoje slowa whp. Jestes dwulicowy czy nie? Dwulicowosc na tym forum mozna zarzucic kazdemu. Nie chcialam rozwijac tego watku ale wiedzialam, ze do tego wrocisz. Zaczelo sie od Pomorzaka to i na nim zakonczmy:

whiskeyprint1

Post autor: whiskeyprint1 »

Palikotowi przed zamurowaniem jeszcze dowale kamolem. Widac jeszcze duzo musze sie uczyc i prosic pana o cierpienia, bo dobrym katolem nie jestem.
W innym watku odpowiem na temat dwulicowosci. Jeszcze raz Bog zaplac
-----------------------------------------------------------------
szanowna pani,

jakze to jest - w ostrej formie zarzucila mi pani ze "obrazam (jej) uczucia religijne" jednoczesnie twierdzac jak w cytacie wyzej ze ("katolem") katolikiem nie jest - dobrze - powiedzmy czesciowym i wynika z tego iz wie co oznacza i odroznia slowo kosciol jako budyk sakralny od pojecia "kosciol" jako ogolu ludzi do niego przystajacych (formalnie - podkreslam formalnie!) - gut - umowmy sie ze mozna pisac co slina na jezyk przyniesie - co nielogiczne - ale jest pani prawem - jednak nie widze - szczegolnie w tej sytuacji sensu zarzutu o obrazaniu (pani) uczuc religijnych

bardziej niepokojaca jest inna pani wypowiedz o "dowaleniu polikotowi kamolem zanim zostanie zamurowany" - to - ten fragment mowi o czlowieku - o nienawistym dwulicowym czlowieku ktory po czesci przyznaje sie do katolicyzmu podwazajac jezusowa zasade wykluczajaca nienawisc - i teraz rozumiem pani duchowy zwiazek z niejakim godzilla ktory onegdaj pisal ze "strzeliby balcerowiczowi w kolana" - i mnie sie wydaje do tego wcale nie potrzebny jest jakikolwiek powod - zrodlem takich wypowiedzi jest ludzka nienawisc

carze zostan bogiem
amen
godzilla

Post autor: godzilla »

whiskeyprint1 pisze: teraz rozumiem pani duchowy zwiazek z niejakim godzilla ktory onegdaj pisal ze "strzeliby balcerowiczowi w kolana" - i mnie sie wydaje do tego wcale nie potrzebny jest jakikolwiek powod - zrodlem takich wypowiedzi jest ludzka nienawisc
jak zwykle klamstwo na klamstwie.... ja nikomu nie chcialem w nic strzelac.... to mieliby zrobic kaci po wydaniu prawomocnych wyrokow - NA WSZYSTKICH, KTORZY BYLI/SA odpowiedzialni za doprowadzanie milionow ludzi do ruiny finansowej, za smierc ludzi, ktorzy umarli z braku pieniedzy na leczenie, sa smierc ludzi, ktorzy umarli z glodu lub odebrali sobie zycie z rozpaczy bo nie widzieli dla siebie przyszlosci...

wuhap - Niemiec, jak zwykle klamie!
almagus

Post autor: almagus »

Pan Janusz Palikot wyznał w TV Religia, że jest niewierzący, ale kręci go to, że po śmierci tak calkiem się nie zanika, "coś musi być"!
Czy w związku z wypowiedzią marychy o dowaleniu i zamurowaniu symbolem człowieka niewierzacego może byc krzyz, korona cierniowa lub nadbity czerep, aby czuł, przekłuty bok oraz żółć do picia wytoczona przez chrześcijanina?
Brakuje mi symbolu racjonalisty i niewierzącego w te ich relikwie o znamionach normalnej ziemskiej materii.

Wolacy w Platformie.
Przeciw in vitro reformie.
Za USA i episkopatem.
Muszą być pod batem.
Cierpieć za Jarosława.
Ma być wyciszona sprawa.

Wolak na Palikota
Pluje i Skrobie gniota.
Redyka skarżypyta.
Tylko Naszcz Siennik czyta.
Czyli to co „kaczory”.
Co donoszą nieszpory.
Śmieje się jak „prezydęt”!
Z dobrego wica przekręt.
Prawe bez pomyślunku.
Wolak w pełnym rynsztunku.
Nie wie co kalkulator.
Z antenką chodzi jak traktor.
Nawiedzi z klechą klozecik
by sprawdzić pistolecik!

Czytelny przekaz Janusza.
Dlatego to tak ich rusza!

ChiefKrähe

Post autor: ChiefKrähe »

Nie ma takiego tematu dyskusji ktory bylby ciekawszy od osobowosci dyskutanta.
Kto trzyma sie tematu zamiast natychmiast przelaczyc na analizowanie (wrednego) charakteru rozmowcy,ten nie wie co traci.I dziala na szkode forum,poniewaz kazdy temat szybko sie wyczerpuje,a gdy nie ma o czym mowic zapada milczenie.Tylko o glupocie i nikczemnosci dyskutanta mozna praktycznie wiecznie.Na szczescie oprocz prawych ludzi sa tu rowniez podli,ktorych podlosc wywoluje u tych pierwszych potrzebe pisania coraz to nowych postow w sluzbie dobra.
Mozna oczywiscie argumentowac,ze dobro jest jak kobieta - wczesniej czy pozniej bedzie na wierzchu i zli ludzie kiedys sobie pojda,skazujac dobrych na nude rzeczowych dyskusji;nie zapominajmy jednak,ze tutaj wszyscy bez wyjatku sa dwulicowi wiec i oni z czasem rzuca sie na siebie.Bez obawy popelnienia wiekszego bledu mozna zatem powiedziec,ze dwulicowosc zabezpiecza temu forum przyszlosc.
ODPOWIEDZ