"Polska gospodarka to nie żart"

Gdzie dwóch Polaków, tam trzy światopoglądy.
Reflex
Kontakt:

"Polska gospodarka to nie żart"

Post autor: Reflex »

Peter Schiff założyciel Euro Pacific Capital i człowiek, który jako pierwszy przewidział globalne załamanie systemu finansowego i krach amerykańskiej gospodarki chwali Polskę. - Wśród bagna dostarczanego przez gospodarczych szarlatanów dobrze zobaczyć jasny promień poczytalności dochodzący z Polski - pisze Schiff w swoim najnowszym artykule

W swoim najnowszym artykule "Polska gospodarka to nie żart" Schiff nie szczędzi pochwał sposobowi, w jaki Polska poradziła sobie z kryzysem, za wzór do naśladowania stawiając polskiego ministra finansów Jacka Rostowskiego. "Ostatniego lata zostałem zaproszony na Forum Ekonomiczne w Krynicy. Byłem pod wielkim wrażeniem gospodarczej aktywności i obywatelskiego ducha widocznego w caym kraju. Zaskoczyło mnie także, że moje poglądy, które w USA są raczej wyśmiewane, znalazły dużo zrozumienia wśród polskich ekonomistów obecnych na konferencji" - pisze Schiff. Autor chwali ministra finansów Jacka Rostowskiego i jego artykuł, który w zeszłym tygodniu ukazał się na łamach "Financial Timesa". "Sprzeciwiając się publicznej chłoście wolnego rynku, która obecnie ma miejsce w Waszyngtonie, Rostowski wyjaśnia, jak rządy doprowadziły do kryzysu w 2008 roku usuwając z rynku niezbędny element strachu" - czytamy w artykule Schiffa.
========================================================================================

No to sie niektorym znowu nieprzyjemnie odbije, ale dla odswiezenia polecam artykuly:
  • Polskie firmy przeszly przez kryzys jak burza
  • Jacek Rostowski najlepszym ministrem finansow wedlug "The Banker"
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,746 ... ryzys.html
Roo

Re: "Polska gospodarka to nie żart"

Post autor: Roo »

Czy pan Peter Schiff musial isc do polskiego panstwowego szpitala w miescie powiatowym? Wiele tych szpitali ma kilkunastoosobowe sale w ktorych nie tylko nie ma lazienki ale nawet kibelka a pacjentow myje sie "z miednicy" jak wedlug europejskich standardow XVIII wieku.
Opieka zdrowotna obywateli jest dla mnie miara ekonomii, bo to, ze miedzynarodowi zlodzieje nie traca swoich zainwestowanych pieniedzy ale wrecz robia "kokosy" nie jest zadna miara dobrobytu panstwa i jego mieszkancow.
Wcale nie dziwie sie ze ktos chwali tych ktorzy dbaja o jego interesy i szmal.
Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.
godzilla

Re: "Polska gospodarka to nie żart"

Post autor: godzilla »

Reflex pisze:W swoim najnowszym artykule "Polska gospodarka to nie żart" Schiff nie szczędzi pochwał sposobowi, w jaki Polska poradziła sobie z kryzysem, za wzór do naśladowania stawiając polskiego ministra finansów Jacka Rostowskiego.
Rostowski to ten co rozpidzil wlasnie polskie interesy w europejskim banku...
nastepny suck-ces napietnowany przez reflexa...

a jego efekty widac jak na dloni... polska gospodarka rosnie jak na drozdzach i dlatego potrzeba jest jeszcze wiecej pieniedzy z VATu, emerytur, opieki zdrowotnej, opodatkowania bankow i jeszcze paru pomyslow geniusza finansow Jacka Rostowskiego....

jak zwykle reflex dal pokaz wlasnej przenikliwej obserwacji rzeczywistosci...
ODPOWIEDZ