Nie sluchajcie tej melodii!!!

Widziałeś ostatnio ciekawy film albo byłeś na koncercie? Podziel się wrażeniami.
pipek

Re: Nie sluchajcie tej melodii!!!

Post autor: pipek »

jankiel pisze: pipek, NIE BADZ SWINIA ...powies tu jakies otwierajace sie zdjecie plaskiego jak drut F -16.Gwarantuje Ci , ZE bedzie S W I A T O W A S E N S A C J A a pozniej zobaczymy czy posmiejemy sie z Ciebie . czy ze mnie .....NO NIE BADZ SWINIA.....POWIES....ale wiesz takie faaaaaajne , z profilu.... :D
1.Kiedy zamieszczałem linka to zdjęcie się otwierało.Widocznie serwer wyczul obecność wybitnego naukowca i juz się ze strachu przed geniuszem jankiela nie otwiera.
2.Ja pisałem o prostej linii nie o płaskim f-16.
Płaskie to waść masz poczucie humoru i poziom wypowiedzi.
jankiel

Post autor: jankiel »

pipek . mi to obojetne ...moze byc prosty jak drut ...tylko powies...posmiejemy sie razem..z CIEBIE
nikita

Post autor: nikita »

Yeah,zapomniałem że Niemcy to już nie RFN.
Faktycznie Niemcy dostały Migi-29 w spadku po NRD.
Po blisko 14 latach używania (podobno ponad 30 000 godzin w powietrzu) sprzedali ten złom Polsce za symboliczne 1 euro od dzioba.[/quote]

Niemcy to nadal RFN. Republika Federalna Niemiec - tak brzmi i brzmiala pelna nazwa.
pipek

Post autor: pipek »

nikita pisze:
Niemcy to nadal RFN. Republika Federalna Niemiec - tak brzmi i brzmiala pelna nazwa.
Oficjalnie zapewne tak.Natomiast najczęściej uzywa się tylko słowa "Germany".
Kiedyś pisano RFN.Teraz czy to na mapach czy potocznie ,czy nawet na stronie internetowej konsulatu niemieckiego w USA piszą tylko Germany.
Więc i czlowiek przyzwycził się bardziej do "Niemiec"(jako państwa) niz do RFN.
Toteż poroszę mi wybaczyć ten lapsus wynikający z przyzwyczajenia do mowy potocznej.
Kiedy będę chciał byc bardziej formalny nie napiszę Niemiec tylko obywatel RFN.
Zresztą to i pewnie jest wielka różnica.
nikita

Post autor: nikita »

"Toteż poroszę mi wybaczyć ten lapsus wynikający z przyzwyczajenia do mowy potocznej.
Kiedy będę chciał byc bardziej formalny nie napiszę Niemiec tylko obywatel RFN.
Zresztą to i pewnie jest wielka różnica."

ego te absolvo :roll:
a roznica jest wielka - poniewaz za pojeciami "Niemcy, Niemiec, niemiecki" stoi znacznie szersze spektrum podmiotowe i rodzajowe anizeli za "RFN" :P
tusku

Post autor: tusku »

pipek pisze:I pomyliłbyś się okrutnie panie tusku kochany.
Masz tutaj poniżej fotki porównujące linię F-14A,F-15A i Mig 29A:
ten komentarz to chyba raczej nie do mnie, co?
nic nie pisalem o tym kto od kogo zerznal... znajac rzeczywistosc jestem sklonny stwierdzic ze tak jedni jak i drudzy podkradali sobie wzajemnie rozne technologie...
tusku

Post autor: tusku »

pipek pisze:Faktycznie Niemcy dostały Migi-29 w spadku po NRD.
Po blisko 14 latach używania (podobno ponad 30 000 godzin w powietrzu) sprzedali ten złom Polsce za symboliczne 1 euro od dzioba.
30000 godzin i jeszcze lataja? to dziwne bo te amerykanskie piec razy startowaly i nie mogly doleciec do Polski a jak juz do niej dolecialy to na zmiane sa reperowane albo serwisowane...
Zbylut

Post autor: Zbylut »

jankiel pisze:
zdecydowanie Zbylut masz racje , ekspertem to Ty nie jestes .Dlatego zdradze Ci kilka tajemnic konstrukcyjnych odwzorowania . To co amerykancy zrobili w calach, ruskie skopiowali w centymetrach , to co jankesi zrobili w funtach , sowieci w kilogramach . Najbardziej udane jest odwzorowanie skrzydel , z ta mala roznica , ze w F-14 skladaja sie juz w locie ( i rozkladaja ) a w migu dopiero jak pier.....e o glebe , ale za to nieodwracalnie...pozdrowienia

Jankiel,

Tak jak napisalem, nie jestem ekspertem lotnictwa wojskowego,
co nie znaczy, ze nie jestem w stanie zauwazyc jak konstruktorzy
krasnajej armii zerzneli stylistyke i technologie amerykanska,
czytaj F14/F15.

Zdjecia zamieszczone przez Pipka, nie pozostawiaja watpliwosci,
kto sie wzorowal i na czym.

Szczegoly techniczne (roznice), tych samolotow sa nie na temat.
Ruskie mieli na tyle dumy narodowej, zeby chociaz troche zmienic
'rodzime' konstrukcje.

Ponizej jeszcze jeden przyklad 'zdolnosci konstrukcyjnych' wielkiego
narodu radzieckiego: Buran.

Zapewne Jankielu, ty nasz forumowy ekspercie lotnictwa :roll: , znajdziesz
roznice konstrukcyjne miedzy Buranem, a wahadlowcem amerykanskim,
jeno w tym wszystkim nie o to biega... :?:

Rowniez pozdrawiam,
Zbylut

Obrazek

Obrazek
jankiel

zbylut, zastanawiam sie jaki ma wplyw staz na tym forum na utrate umiejetnosci czytania i widzenia, chyba dosyc znaczna poniewaz pipek zawiesil zdjecia zeby "Nie na darmo pokazałem wersje A tych samolotów.
Geometria kadłuba jest zupełnie inna.Amerykańskie są proste,rosyjski jest załamany.
Smiej się waćpan sam z siebie bo i F-16A jest prosty jak drut"....tymczasem TY powolujac sie na te zdjecia twierdzisz "....co nie znaczy, ze nie jestem w stanie zauwazyc jak konstruktorzy
krasnajej armii zerzneli stylistyke i technologie amerykanska,
czytaj F14/F15.

Zdjecia zamieszczone przez Pipka, nie pozostawiaja watpliwosci,
kto sie wzorowal i na czym..." w tej sytuacji proponuje wam chlopcy , zamiane okularami , konsultacje w zakresie rozumienia przeczytanych tekstow i mala przerwe w dzialalnosci na forum...i wszystko bedzie znowu dobrze :D
jankiel

pipek ,,,ja cie nie ponaglam z powieszeniem tego prostego F-16 , rozumiem ze obrobka w fotoszopie zajmuje troche czasu, ale rozumiesz , na taka sensacje lotnicza zawsze czeka sie z niecierpliwoscia... :oops:
Zablokowany