Papież Franciszek pokazał swoją słabość.

Gdzie dwóch Polaków, tam trzy światopoglądy.
krzysztom123

Re: Papież Franciszek pokazał swoją słabość.

Post autor: krzysztom123 »

godzilla pisze:
a w jaki sposob niby moglbys zwalczyc tych co wprowadzaja te zmiany?
przykujesz sie do drzewa, ktore razem z toba do pieca wrzuca?[/quote]
Za komuny np; w Polsce nikt się nie odważył powiedzieć wtedy, że jest gejem i ludzie tylko traktowali na poważnie te prawdziwe prawidłowe rodziny, ludzi z zaburzeniami wtedy leczono, ludziom było by wtedy wstyd by żyć inaczej umieli oni odróżniać wtedy dobro od zła, teraz w demokracji w erze komputerów ludzie już zatracają powoli swoją orientację, nie potrafią coraz to częściej oni już odróżniać prawidłowego życia od tego fałszywego, które może stoczyć wszystkich na samo dno. Papież ma władzę i może służyć Bogu i może zabronić wiele zła na ziemi, aby tak nie postępować, może zmieniać nasz świat, a może również po prostu zostać tylko błaznem szatana i popierać ludzi którzy chcą wprowadzać nowe zmiany na ziemi, zmiany które zaprowadzą wszystkich na jedna drogę, drogę która prowadzi w przepaść.
godzilla

Post autor: godzilla »

krzysztom123 pisze:Za komuny np; w Polsce nikt się nie odważył powiedzieć wtedy, że jest gejem...
bo wtedy nie bylo "gejow" tylko "pedaly", "cioty" lub "homoseksualisci"...

i nieprawda ze nikt sie do homoseksualizmu nie przyznawal... sam znalem paru, ktorzy sie z tym specjalnie nie kryli... nikt nie pytal to nie mowili, ci co ich znali wiedzieli o tym...

nie probuj robic z tamtych czasow jakiejs ekstremy... ludzie zyli tak jak i teraz zyja... w biedzie...
nikita

Post autor: nikita »

a może również po prostu zostać tylko błaznem szatana i popierać ludzi którzy chcą wprowadzać nowe zmiany na ziemi, zmiany które zaprowadzą wszystkich na jedna drogę, drogę która prowadzi w przepaść.
krzysztom123
...eee tam - wczoraj juz stalismy nad przepasciom, dzisiaj jestesmy krok dalej...
krzysztom123

nikita pisze: ...eee tam - wczoraj juz stalismy nad przepasciom, dzisiaj jestesmy krok dalej...
Widzisz Papież powiedział kim ja jestem aby osądzać innych, kim ja jestem, aby mówić innym co mają robić, ale przecież Papież jest głową kościoła, jeżeli Papież nie powie gejowi który jest księdzem, że on błądzi i, że postępuje on źle, jeżeli Papież nie powie mu tego, aby próbował on się zmienić, to kto ma to zrobić. Po co składano przysięgę Bogu skoro nic ona dla nich nie znaczy, po co składali przysięgę przed Bogiem jeżeli nie są wstanie temu sprostać, skoro nie są w stanie podążać tą właściwą drogą, drogą którą powinni również wskazywać i innym.
godzilla

krzysztom123 pisze:Widzisz Papież powiedział kim ja jestem aby osądzać innych, kim ja jestem, aby mówić innym co mają robić, ale przecież Papież jest głową kościoła, jeżeli Papież nie powie gejowi...
no wlasnie... papiez tu zagral do wlasnej bramki... bo w sumie nie ma wyzszego stanowiska na tym swiecie... czym sa krolowie, cesarze i inne ciule wobec papieza?
prochem marnym...

a ten tu raczki umywa jak jaki Poncyliusz Pawel i mowi - co ja mogie, panie, co ja mogie... ja bym chcial ale nie dam rady, przy tym malym poparciu...

no i dupa zbita...
krzysztom123

godzilla pisze: no wlasnie... papiez tu zagral do wlasnej bramki... bo w sumie nie ma wyzszego stanowiska na tym swiecie... czym sa krolowie, cesarze i inne ciule wobec papieza?
prochem marnym...

a ten tu raczki umywa jak jaki Poncyliusz Pawel i mowi - co ja mogie, panie, co ja mogie... ja bym chcial ale nie dam rady, przy tym malym poparciu...

no i dupa zbita...
No właśnie Papież powiedział co on może, tak jak by zapomniał o tym kim on właściwie jest, jakby zapomniał o tym jakie stanowisko on sprawuje, Papież pokazał wielką słabość, a przecież może on tak wiele, gdyby było tylko go na to stać.
pomorzak

Post autor: pomorzak »

godzilla pisze: no wlasnie... papiez tu zagral do wlasnej bramki... bo w sumie nie ma wyzszego stanowiska na tym swiecie... czym sa krolowie, cesarze i inne ciule wobec papieza?
prochem marnym...

no i dupa zbita...
taaak
ten Franciszek zaczyna mi sie prawdziwie podobac
nareszcie ktos z nich zaczyna mowic jak czlowiek do ludzi

mam nadzieje ze troche zamiesza tym bagienkiem
wielokropek

Post autor: wielokropek »

Drogi panie Krzysztomie;

papiez powiedzial: "A kimze ja jestem by osadzac innych?", a pan Jezus przebaczyl jawnogrzesznicy i jadal z celnikami-grzesznikami. Toz dopiero pokazal swoja slabosc, czyz nie..?
Co pan o tym sadzi?

wielokropek
pomorzak

Post autor: pomorzak »

I jeszcze bylo jakos tak: nie sadzcie abyscie nie byli sadzeni.
No to Franek nie osadza za namowa Jezusa.
godzilla

pomorzak pisze:taaak
ten Franciszek zaczyna mi sie prawdziwie podobac
nareszcie ktos z nich zaczyna mowic jak czlowiek do ludzi

mam nadzieje ze troche zamiesza tym bagienkiem
tyle pogardy wobec papiezy u CHRZESCIJANINA?
tyle pogardy wobec KOSCIOLA?
z powodu milosci do dymania w kakalko?
brawo panie chrzescijanin!
ODPOWIEDZ