O takom Polskie...III

Gdzie dwóch Polaków, tam trzy światopoglądy.
godzilla

Re: O takom Polskie...III

Post autor: godzilla »

Malina pisze: Oczywiście, że istnieją ale nie jest to wina homoseksualistów a ludzi którzy są homofobami nierozumiejącymi lub nieposiadającymi podstawowej wiedzy lub bezmyślnie naśladują lub realizują cudze poglądy, często narzucone im czego nawet nie są świadomi.
To jest tak jakbyś powiedział, że dziewczyna w krótkiej spódniczce lub wracająca nocą do domu została zgwałcone z własnej winy.
Oczywiście, że powinniśmy ale nie tylko ratować by nie umierały z glodu ale właśnie pójść o krok dalej i zapewnić im godziwe warunki życia i wychowania, wykorzystując wszystkie dostępne metody w tym adopcja dzieci przez pary homoseksualne lub samotne.
O jakich doświadczeniach medycznych Ty piszesz godzill, kto jest zbrodniarzem?
Godzill, zwrot "by się ludziom opłacało mieć dzieci" brzmi jak umowa handlowa. Nie zgadzam się z Tobą w tym przypadku. Posiadanie dzieci to egoizm. Bodźcem do tego by mieć dzieci jest natura która za wszelką cenę, pod postacią popędu płciowego , zapewnia niezakłócone trwanie gatunku homo sapiens.
Ludzie mają dzieci także po to by zapewnić sobie bezpłatną opiekę na starość lub posiadać tanią siłę roboczą. A państwo jako instytucja powinno stwarzać odpowiednie warunki dzieciom i rodzinom które bez pomocy państwa nie mogą sobie poradzić z zapewnienie tychże odpowiednich warunków ale nigdy, nigdy nie należy stwarzać precedensu gdzie posiadanie dzieci komuś się ma opłacać. Jeśli przyrost naturalny w danym kraju jest na niskim poziomie to władze danego kraju powinny postarać po odpowiednim uregulowaniu prawnym do emigrantów chętnych zamieszkać w danym kraju.

Nie prawda godzill, że przyczyną niskiego przyrostu naturalnego są urzędy. W krajach rozwiniętych liczba rodzących się dzieci jest niska z kilku powodów. Ludzie są bardziej odpowiedzialni i decydują się na dzieci gdy czują się zabezpieczeni finansowo, posiadają pracę i odpowiednie lokum.
Nie wszyscy chcą mieć dzieci bo posiadanie dzieci to mnóstwo, pracy, zdrowie, pieniędzy i niezliczona ilość wyrzeczeń osobistych, na którą ludzie nie są gotowi ani psychicznie ani fizycznie.
Zmusić by ludzi do posiadania dzieci nie można bo skutki takich przepisów stworzyłyby więcej problemów ni wynikłoby z tego korzyści.

Czyli mam racje, posiadanie dzieci to czysty egoizm i dbanie tylko i wyłącznie o własny interes. A może są ludzie którzy nie chcą dzieci by nie musiały męczyć się w dzisiejszym świecie? (ogólnikowo ale już mi się nie chce tłumaczyć)
Jakie dzieci z przydziału????? Chodzi o dzieci niechciane które potrzebują zapewnienia im warunków do życia i rozwoju. Chodzi o adopcję!
o czym z toba rozmawiasz? rozpieprzasz wszystko na fragmenty i fragmenty komentujesz... spojrz calosciowo na problem a nie pisz pier.dol....

jeszcze raz - w spoleczenstwach rozwinietych ginie natura i gore bierze kalkulacja, stad rozmnazaja sie tam najbardziej spolecznosci naplywowe, w niemczech gastarbeiterzy z Turcji i innych biednych krajow, gdzie natura jeszcze dziala...

sama piszesz o tym ze czlowiek sie musi rozmnazac bo tak chce natura dzialajaca przez poped plciowy...

i KONIEC DYSKUSJI o homoseksualistach w tym momencie... natura jest hetero a homo wymyslili ludzie zeby swoje odchylenia od natury usankcjonowac i szluss...
godzilla

Malina pisze: Godzilla, zaczynasz sam siebie cytować.
Nie interesuje mnie stanowisko Kościoła katolickiego w sprawie in vitro ani każdej innej sprawie.
Kościół katolicki może dyktować warunki członkom swojej organizacji ale nie ma prawa narzucać tych warunków ludziom któż albo to się z pozycją religii nie zgadzają albo zwyczajnie do organizacji nie należą.
A jakież to argumenty przedstawia Kk w sprawie in vitro?
zaczynasz mnie wqrwiac bardziej niz reflex... cytuje to jeszcze raz zeby ci pokazac jakie bzdury wypisujesz piszac nie na temat... albo czytasz wszystko i starasz sie rozumiec albo sobie dyskutuj z reflexem...
Malina

Post autor: Malina »

godzilla pisze: o czym z toba rozmawiasz? rozpieprzasz wszystko na fragmenty i fragmenty komentujesz... spojrz calosciowo na problem a nie pisz pier.dol....

jeszcze raz - w spoleczenstwach rozwinietych ginie natura i gore bierze kalkulacja, stad rozmnazaja sie tam najbardziej spolecznosci naplywowe, w niemczech gastarbeiterzy z Turcji i innych biednych krajow, gdzie natura jeszcze dziala...

sama piszesz o tym ze czlowiek sie musi rozmnazac bo tak chce natura dzialajaca przez poped plciowy...

i KONIEC DYSKUSJI o homoseksualistach w tym momencie... natura jest hetero a homo wymyslili ludzie zeby swoje odchylenia od natury usankcjonowac i szluss...
Godzill jeśli brak ci argumentów w dyskusji to zaprzestań dyskusji a nie rzucaj z łaski swojej przekleństwami na lewo i prawo. Przekleństwo nie jest argumentem, oszczędź sobie tego typu słownictwa.

Na sprawę rozmnażania nie można patrzeć ogólnikowo. Ten proces uzależniony jest o wielu uwarunkowań, społecznych, ekonomicznych, politycznych, biologicznych, psychologicznych.
A to, że ludzie sami podejmują decyzję czy chcą się rozmnażać czy nie uważam za stan normalny i rozsądne podejście do sprawy jest raczej godne pochwały niż potępienia. I tak planeta jest mocno przeludniona i w niedalekiej przyszłości mogą być problemy z wyżywieniem tej ogromnej ilości istnień. Lepiej gdy będzie się rodziło mniej dzieci niż byśmy jako gatunek rozpleniali się się jak króliki i z braku żywności i pracy zdychali z głodu i nędzy.
Homoseksualizmu nie wymyślili ludzie. Jest to jak najbardziej normalne zjawisko w przyrodzie i co byś o tym nie starał się napisać jako argument przeciwko to są to jedynie powtarzane nieuzasadnione bzdury zapodane przez pewne szerzące nietolerancję i brak zrozumienia środowiska.

Wymyślanie przez te środowiska sztucznych nieporozumień, propagowanie nietolerancji między ludźmi jest doskonałą pożywką dla mącicieli, chcących mieć pewność, że ludzie nie będą wstanie się zjednoczyć i dostrzec prawdziwych zagrożeń.
Malina

godzilla pisze: zaczynasz mnie wqrwiac bardziej niz reflex... cytuje to jeszcze raz zeby ci pokazac jakie bzdury wypisujesz piszac nie na temat... albo czytasz wszystko i starasz sie rozumiec albo sobie dyskutuj z reflexem...
Oj godzill, godzill. Nic nie poradzę, gdy argumentacja jaką stosujesz jest w większości nie logiczna lub wręcz zaprzeczasz swoim własnym poglądom. A odpowiedzieć mi zawsze można na każdy tekst zamieszczony na forum. Nie chcesz by ktoś poddawał pod wątpliwość tego co wypisujesz? Pisz sobie prywatnie a wtedy na pewno nie będziesz narażony na polemikę z moje i innych strony.
godzilla

Malina pisze:Homoseksualizmu nie wymyślili ludzie. Jest to jak najbardziej normalne zjawisko w przyrodzie i co byś o tym nie starał się napisać jako argument przeciwko to są to jedynie powtarzane nieuzasadnione bzdury zapodane przez pewne szerzące nietolerancję i brak zrozumienia środowiska.

Wymyślanie przez te środowiska sztucznych nieporozumień, propagowanie nietolerancji między ludźmi jest doskonałą pożywką dla mącicieli, chcących mieć pewność, że ludzie nie będą wstanie się zjednoczyć i dostrzec prawdziwych zagrożeń.
nazwe homoseksualizm wymyslili jednak ludzie... nie wiem jakie jeszcze zwierzatka uprawiaja HOMO(ludzki)seksualizm oprocz rodzaju homo sapiens...
ty wymyslasz problemy i wyskakujesz tu z problemami, ktorych nie ma...

co do zagrozenia planety przeludnieniem to juz najtezsze mozgi nad tym pracuja i podejrzewam ze za pare lat populacja ludzka spadnie o kilkadziesiat procent...

ci co przezyja beda sobie mogli smialo propagowac malzenstwa homo a nawet wprowadzic obowiazkowy homoseksualizm dla wszystkich... az do ostatniego zywego czlowieka na tej planecie... skoro natura tak wam przeszkadza...

wez pod uwage ze ja nie naleze do tych "pewnych szerzących nietolerancję i brak zrozumienia środowisk" tylko mysle po swojemu... sami homoseksualisci mi nie przeszkadzaja dopoki nie probuja rzadzic innymi i wprowadzac na chama swoich zwyczajow wszedzie... chocby uswiadamianie dzieci w przedszkolu i lansowanie tam homoseksualizmu...
godzilla

Malina pisze: Oj godzill, godzill. Nic nie poradzę, gdy argumentacja jaką stosujesz jest w większości nie logiczna lub wręcz zaprzeczasz swoim własnym poglądom. A odpowiedzieć mi zawsze można na każdy tekst zamieszczony na forum. Nie chcesz by ktoś poddawał pod wątpliwość tego co wypisujesz? Pisz sobie prywatnie a wtedy na pewno nie będziesz narażony na polemikę z moje i innych strony.
piszesz bzdury bo czytasz szybko i wydaje ci sie ze wylapalas jakis ogromny blad logiczny i nie patrzac na sens czepiasz sie jakichs drobiazgow... ja to powtornie przytaczam z nadzieja ze zrozumiesz gdzie sie pomylilas a ty mi z litania i dobrym slowem na niedziele...
caly czas pisze tu prywatnie a nie panstwowo w odroznieniu od paru agentow kbg, ktorzy tu czasem pisuja...
tekajot

Post autor: tekajot »

godzilla pisze: piszesz bzdury bo czytasz szybko i wydaje ci sie ze wylapalas jakis ogromny blad logiczny i nie patrzac na sens czepiasz sie jakichs drobiazgow... ja to powtornie przytaczam z nadzieja ze zrozumiesz gdzie sie pomylilas a ty mi z litania i dobrym slowem na niedziele...
caly czas pisze tu prywatnie a nie panstwowo w odroznieniu od paru agentow kbg, ktorzy tu czasem pisuja...
Sprzątaczka!
Proszę rozpoczynać: Piszę do ciebie powoli bo wiem że wolno czytasz.
Moze zwolni. :lol: :lol:
Malina

godzilla pisze: nazwe homoseksualizm wymyslili jednak ludzie... nie wiem jakie jeszcze zwierzatka uprawiaja HOMO(ludzki)seksualizm oprocz rodzaju homo sapiens...

co do zagrozenia planety przeludnieniem to juz najtezsze mozgi nad tym pracuja i podejrzewam ze za pare lat populacja ludzka spadnie o kilkadziesiat procent...

ci co przezyja beda sobie mogli smialo propagowac malzenstwa homo a nawet wprowadzic obowiazkowy homoseksualizm dla wszystkich... az do ostatniego zywego czlowieka na tej planecie... skoro natura tak wam przeszkadza...

wez pod uwage ze ja nie naleze do tych "pewnych szerzących nietolerancję i brak zrozumienia środowisk" tylko mysle po swojemu... sami homoseksualisci mi nie przeszkadzaja dopoki nie probuja rzadzic innymi i wprowadzac na chama swoich zwyczajow wszedzie... chocby uswiadamianie dzieci w przedszkolu i lansowanie tam homoseksualizmu...
Gdzieś Ty wyczytał, że komukolwiek przeszkadzają lub zwalczane są przez kogokolwiek związki heteroseksualne? Nikt nie propaguje także małżeństw homoseksualnych. Chodzi jedynie o prawo tych ludzi do prawnego usankcjonowania takich związków partnerskich. Homoseksualiści nigdy nie chcieli rządzić innymi ani też nic nikomu narzucać. Chcą jedynie takich samych praw jakie mają heteroseksualiści i uważam, że jako ludziom im się należy równe traktowanie. A społeczeństwo powinno zwalczać wszelkimi metodami objawy nietolerancji często prowadzące do sytuacji zagrożenia życia lub zdrowia mniejszości seksualnych.
nikita

Post autor: nikita »

nazwe homoseksualizm wymyslili jednak ludzie... nie wiem jakie jeszcze zwierzatka uprawiaja HOMO(ludzki)seksualizm oprocz rodzaju homo sapiens...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

...wspanialy przyklad braku HOMOlogacji edukacyjnej u osobnika ktory wszystkie rozumy pozjadal i wydaje mu sie, ze w slowie HOMOseksualizm zwrot "HOMO" oznacza slowo "ludzki"...
uczyli,uczyli - i czego nauczyli?
Pani Malino - prosze wyjasnic temu "medrcowi", znaczenie pojecia "homo" :P
Malina

nikita pisze: -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

...wspanialy przyklad braku homologacji edukacyjnej u osobnika ktory wszystkie rozumy pozjadal i wydaje mu sie, ze w slowie HOMOseksualizm zwrot "HOMO" oznacza slowo "ludzki"...
uczyli,uczyli - i czego nauczyli?
Pani Malino - prosze wyjasnic temu "medrcowi", znaczenie pojecia "homo" :P

Jakiś tam gen ściśle związany z gatunkiem ludzkim, którego wiek określa się na jakieś 3-4mln lat.
(mam nadzieję, że się nie mylę chociaż kto wie........ja czym więcej wiem tym łatwiej przychodzi mi dojście do wniosku, że nic nie wiem)
Zablokowany