01.05.2011 r. - Wprowadzenie racjonalnego ustroju

Gdzie dwóch Polaków, tam trzy światopoglądy.
Redaktor1966

Re: 01.05.2011 r. - Wprowadzenie racjonalnego ustroju

Post autor: Redaktor1966 »

Frekwencja wyniosła szacunkowo około 47,7 procent... A więc większość/demokracja nie wybrała tych tzw. polityków, mimo że mają wszystko: opanowane media, służalcze, sprzedajne, zdradzieckie kadry, legalne i nielegalne fundusze! Zatem nie mogą zająć msc w parlamencie, rządzie! Trzeba więc ujawnić/upublicznić zmilczanych kandydatów, wysłuchać ich propozycji co do ustroju, działań, bo większość jest przeciwna dotychczasowej sytuacji!

INDECT What is the real NWO pt1 Polska rzeczywistość
http://www.youtube.com/watch?v=yi8To9Mp ... e=youtu.be

INDECT What is the real NWO pt2 Polska rzeczywistość
http://www.youtube.com/watch?v=Y5oKDNtJ ... e=youtu.be

Nowyekran.pl / Fiatowiec.nowyekran.pl/post/29481,globalna-rewolucja-15-pazdziernika-2011r-zaczynamy | 08.10.2011 12:10

Globalna Rewolucja - 15 października (sobota) 2011 r. o godz. 12 – spotykamy się przed bramą Uniwersytetu Warszawskiego (ul. Krakowskie Przedmieście 26/28 (przedłużenie ul. Nowy Świat, boczna ul. Świętokrzyskiej)) i ulicami miasta przejdziemy, m.in. pod Ministerstwo Finansów, Bank Narodowy, Giełdę Papierów Wartościowych, Sejm, etc. marsz planujemy zakończyć pod Kancelarią Premiera

Co dalej? To zależy tylko od WAS!

JAK WSTĄPIĆ DO POROZUMIENIA?
Dla związków zawodowych, organizacji pozarządowych, grup społecznych, etc.
Prosimy o przesłanie maila z nazwą organizacji, numerem kontaktowym oraz tym co możecie/chcecie zrobić w związku z 15 października.
porozumienie15@gmail.com

Dla osób prywatnych
Dla posiadających FB, miło nam będzie, gdy nas polubicie ( Facebook.com/Porozumienie15 ).

Jeśli chcecie włączyć się w organizację, pomoc przy plakatowaniu, roznoszeniu materiałów, robienia "patyczaków", to również wysyłajcie do nas maile.

E-mail: porozumienie15@gmail.com

Numer telefonu: 793437160

Strona internetowa: 15pazdziernika.pl

Angielskie strony:
15october.net/pl/

map.15october.net/ - mapka globalnych protestów

Rdao.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1744:solidarni-z-hiszpani-porozumienie-15-padziernika-&catid=72:liga-polityczna&Itemid=106

Polityka, racjonalizm - ulotki, afisze gotowe do druku: http://www.racjonalnyrzad.pl/forum/view ... p?f=5&t=13
Redaktor1966

09.10.2011 r.
List otwarty do nie wybranych głosem większości kandydatów do parlamentu, oraz do redakcji: „Wprost”, „Polityka”, „Newsweek”, „Angora”, internetowych portali: Wp.pl, Interia.pl, O2.pl, Onet.pl, stacji telewizyjnych: TYP, TVN, Polsat

PRAWORZĄDNI REPREZENTANCI W DEMOKRACJI MUSZĄ WZOROWO PRZESTRZEGAĆ REGUŁ TEGO USTROJU, A WIĘC KIEROWAĆ SIĘ GŁOSEM WIĘKSZOŚCI, SPRZECZNE Z TYM POSTĘPOWANIE JEST ANTYDEMOKRATYCZNĄ, DESTRUKCYJNĄ - JAK WIDAĆ - DYKTATURĄ!

Frekwencja w (tzw...) wyborach wyniosła szacunkowo około 47,7-48,63 procent (ci, którzy uczestniczyli w tej farsie wybrali tych, których, z barku konstruktywnej alternatywy, mogli wybrać/głosowali przeciw komuś, czemuś, wybrali, w ich mniemaniu, „mniejsze zło”)... A więc większość/demokracja nie wybrała tych tzw. polityków, mimo że mają wszystko: opanowane media, służalcze, sprzedajne, zdradzieckie kadry, legalne i nielegalne fundusze! Zatem nie mogą zająć msc w parlamencie, rządzie! Trzeba więc ujawnić/upublicznić zmilczanych kandydatów, wysłuchać ich propozycji co do ustroju, działań, bo większość jest przeciwna dotychczasowej sytuacji!

A więc nie mamy parlamentu, a w związku z tym i rządu.
Media są więc zobowiązane do poinformowania obywateli:
- o nie wyłonieniu członków parlamentu, gdyż większość obywateli RP nie poparła systemu, przedstawionych kandydatów.
- do ogłoszenia Zgromadzenia Ludowego/Narodowego (proponuję 15.10.2011 r. o godz. 12.00) przed gmachem Sejmu, podczas którego zostaną przedstawione przez przybyłych propozycje funkcjonowania Państwa Polskiego, a w przypadku zaakceptowania któryś rozwiązań zostaną wywołani ich realizatorzy, dając zaczątek Polskiego Rządu.

A oto KONSTRUKTYWNA, od lat znana WSZYSTKIM politykom, mediom alternatywa, którą przedstawiam tutaj: www.racjonalnyrzad.pl

Piotr Kołodyński - autor/redaktor:
- www.wolnyswiat.pl
- www.racjonalnyrzad.pl
- www.pzepr.pl
Redaktor1966

M.in. tak to wygląda w demokracji...:

Fałszowano wybory, to są już fakty...
Nowyekran.pl / http://fiatowiec.nowyekran.pl/post/2973 ... -juz-fakty

http://blogi.newsweek.pl/Tekst/polityka ... 80%A6.html

http://marucha.wordpress.com/2011/10/10 ... %E2%80%A6/

http://www.lubimy.pl/artykuly,blogi.new ... 80%A6.html

Obrazek
http://adam.pietrasiewicz.nowyekran.pl/ ... ry-tuz-tuz

A tak wyglądałoby to w ustroju racjonalnym:

Wszyscy ludzie muszą mieć w widocznym msu identyfikatory z numerem identyfikacyjnym (odpowiednik tablic rejestracyjnych w samochodzie) – plakietkę z elektronicznym chipem (umożliwiającym zeskanowanie m.in. nu identyfikacyjnego). Identyfikatory wyposażone byłyby w wyświetlacz i odbiornik, by zawsze pokazywały aktualny status, by nie trzeba było wymieniać plakietki. Wymusi to bardziej uczciwe i mniej uciążliwe postępowanie (np. będzie można wysyłać do banku danych inf. m.in. o trujących innych nikotynowcach, osobach przymuszających do słuchania radia, jazgotu muzycznego, dźwięków z słuchawek, ciamkania, strzelania gumą do żucia, uciążliwych psiarzach itp.), oraz ułatwi pracę policji itp. służb (m.in. zwiększy skuteczność ich działania, w tym szybkość identyfikacji, dokonywania zapisu do komputera, znajdywania przestępców, zmniejszy przestępczość, koszty dochodzeń).

Każdy posiadacz identyfikatora posiadałby także kierunkowy (elektroniczny element wysyłający żądanie podania nu identyfikacyjnego i odbierający inf. umieszczony w stalowej, zaślepionej z tyłu rurce), o zasięgu kilkunastu metrów skaner z funkcją zapisu i kierunkowego wysłania zapisanych danych innym osobom – świadkom.

Tylko osoby o statusie: przeciętna pożyteczna, wartościowa potencjałem, pożyteczna, bardzo pożyteczna, wybitna mogą się ubiegać o pełnienie ważnych funkcji, zajmowanie stanowisk publicznych.

Osoby o statusie: »wybitna« powinny mieć tło numeru identyfikacyjnego w kolorze indygo, »bardzo pożyteczna« - górna połowa w kolorze indygo, a dolna w kolorze fioletowym, »pożyteczna« w kolorze fioletowym »wartościowa potencjałem« w kolorze zielonym, »przeciętna pożyteczna« w kolorze jasno szarym, »przeciętna niepożyteczna« w kolorze ciemno szarym, »szkodliwa biernie« w kolorze czarnym, »szkodliwa aktywnie« - górna połowa w kolorze czarnym, a dolna w kolorze czerwonym, »b. szkodliwa« w kolorze czerwonym (w każdym przypadku litery powinny być w kolorze białym).

PRAWO NADRZĘDNE – jest to prawo ponad wszystkie inne, które w razie potrzeby podporządkowuje się, w dalszym etapie, temu PIERWSZEMU!; jest to kierowanie się Najwyższe Dobrem; działanie dogłębnie, a więc rzeczywiście, etyczne, dalekowzroczne, mające na celu RZECZYWISTE dobro WARTOŚCIOWYCH, a więc z punku widzenia NORMALNEGO społeczeństwa, biorąc pod uwagę stan środowiska, zasobów, możliwości ekosystemów, ISTNIEŃ, w tym naszych potomków; a więc jest to dbanie o jak najwyższą jakość m.in. naszego gatunku, o środowisko, o zasoby, o przyrodę.

GŁOS NADRZĘDNY – jest to głos osoby wybitnej, a więc dogłębnie, czyli rzeczywiście, etycznej, dalekowzrocznej, podejmującej decyzje po całościowej analizie, takim wnioskowaniu. Taki głos można podważyć wyłącznie merytorycznie (wówczas taka osoba traci status osoby wybitnej)!

JAK ZGŁASZAĆ, JAK OCENIAĆ, JAK WYBIERAĆ
MERYTORYCZNA, EFEKTYWNA METODA WYBORU PARLAMENTARZYSTÓW, OSÓB DO WŁADZ, DO PODEJMOWANIA WAŻNYCH DECYZJI
M.in. (a - odpowiednio - dotyczy to też szczebli władz państwowych i innych) na internetowym portalu Parlamentu RP powinny być umieszczone następujące linki (trzeba wprowadzić, odpowiednie do tego, zmiany legislacyjne):
- Zgłaszanie swojej kandydatury na członka »Rady Wyborczej«.
Na tej ogólnodostępnej stronie/forum kandydaci przedstawialiby swoje osiągnięcia, wykazywali predyspozycje, zdolności, demonstrowali swoją wiedzę, poglądy.

- Zgłaszanie swojej kandydatury na urząd prezydenta RP.
Na tej ogólnodostępnej stronie/forum kandydaci przedstawialiby swoje osiągnięcia, wykazywali predyspozycje, zdolności, demonstrowali swoją wiedzę, poglądy, zamieszczali program. Na tej podstawie Rada Wyborcza dokonywałaby wyboru Prezydenta RP.

- Zgłaszanie swojej kandydatury na posła/członka rządu/doradcę.
Na tej ogólnodostępnej stronie/forum kandydaci przedstawialiby swoje osiągnięcia, wykazywali predyspozycje, zdolności, demonstrowali swoją wiedzę, poglądy, zamieszczali program. Na tej podstawie Rada Wyborcza dokonywałaby wyboru z kandydatów.
Redaktor1966

KIM SĄ WYBIERAJĄCY I WYBIERANI W DEMOKRACJI:
- Ponad 3 proc. nagłych zgonów w Europie związanych jest z zażywaniem kokainy. Wiele osób umiera po wymieszaniu tego narkotyku z alkoholem i papierosami - twierdzą naukowcy. Ich zdaniem z tego powodu codziennie ryzykuje życiem 12 mln mieszkańców naszego kontynentu.

- MARIHUANA PODBIJA POLSKĘ. CORAZ WIĘCEJ OSÓB SIĘGA PO SKRĘTY
Pali nawet 40 proc. mieszkańców.
Policyjni eksperci szacują, że w dużych miastach marihuanę może zażywać nawet 40 proc.

- Z danych Światowej Organizacji Zdrowia wynika jednak, że pali 30% obywateli UE.

- Około 14 procent Polaków i 4 procent Polek pije alkohol "w sposób ryzykowny i szkodliwy", co zagraża ich zdrowiu fizycznemu i psychicznemu - wynika z badań CBOS zrealizowanych na zlecenie Państwowej Agencji Rozwiązywania Problemów Alkoholowych.

- Na zaburzenia psychiczne cierpi w naszym kraju ok. 2,4 mln osób (1,5 mln dorosłych oraz 900 tys. dzieci i młodzieży, czyli w sumie dwukrotnie więcej niż w 1990 r.). Ze specjalistycznej opieki psychiatrycznej korzysta co 27 Polak (3,7 proc. populacji) (...).
[Dotyczy tych, którzy się do tego przyczyniają, oraz ich ofiar... – red.]

- Aż 165 mln Europejczyków, czyli 38 proc. populacji naszego kontynentu, każdego roku cierpi na zaburzenia psychiczne i choroby mózgu takie jak depresja, napady lęku, bezsenność oraz demencja – wykazał raport European College of Neuropsychopharmacology (ENCP).

- Tylko kilkanaście procent ludzi czyta coś wartościowego, z tego tylko 30% procent rozumie to, co czyta, a z nich tylko kilka procent wyciąga, przynajmniej z części materiałów, trafne wnioski... 70% czytających, odbiorców programów inf. nie rozumie treści przekazu, z tego ponad 40% niemal kompletnie...
[– To są rasowi i najlepiej, dla nich, jedyni wyborcy w demokracji...]
---------------------------------------------------------------------
W demokracji nie ma motywacji, warunków do rozwoju, konstruktywizmu (tacy w tym ustroju przegrywają)...

Obrazek
http://chlodnyzolw.nowyekran.pl/post/28 ... a-narzekac
Redaktor1966

Unieważniamy wybory - podpisz protest wyborczy
http://lazacylazarz.nowyekran.pl/post/2 ... t-wyborczy | 11.10.2011 21:10
Redaktor1966

Protest przeciwko ważności wyborów do Sejmu oraz do Senatu przeprowadzonych w dniu 9 października 2011 r.
http://dziennikarze.nowyekran.pl/post/3 ... rczy-tresc
pipek

Post autor: pipek »

Kiedyś pytałem czy ktoś czyta te bzdety.Okazuje się że i owszem - ponad 9000 odsłon,bezkrytycznych do takich na przykład tekstów:
A tak wyglądałoby to w ustroju racjonalnym:

Wszyscy ludzie muszą mieć w widocznym msu identyfikatory z numerem identyfikacyjnym (odpowiednik tablic rejestracyjnych w samochodzie) – plakietkę z elektronicznym chipem (umożliwiającym zeskanowanie m.in. nu identyfikacyjnego). Identyfikatory wyposażone byłyby w wyświetlacz i odbiornik, by zawsze pokazywały aktualny status, by nie trzeba było wymieniać plakietki. Wymusi to bardziej uczciwe i mniej uciążliwe postępowanie (np. będzie można wysyłać do banku danych inf. m.in. o trujących innych nikotynowcach, osobach przymuszających do słuchania radia, jazgotu muzycznego, dźwięków z słuchawek, ciamkania, strzelania gumą do żucia, uciążliwych psiarzach itp.), oraz ułatwi pracę policji itp. służb (m.in. zwiększy skuteczność ich działania, w tym szybkość identyfikacji, dokonywania zapisu do komputera, znajdywania przestępców, zmniejszy przestępczość, koszty dochodzeń).

Każdy posiadacz identyfikatora posiadałby także kierunkowy (elektroniczny element wysyłający żądanie podania nu identyfikacyjnego i odbierający inf. umieszczony w stalowej, zaślepionej z tyłu rurce), o zasięgu kilkunastu metrów skaner z funkcją zapisu i kierunkowego wysłania zapisanych danych innym osobom – świadkom.

Tylko osoby o statusie: przeciętna pożyteczna, wartościowa potencjałem, pożyteczna, bardzo pożyteczna, wybitna mogą się ubiegać o pełnienie ważnych funkcji, zajmowanie stanowisk publicznych.

Osoby o statusie: »wybitna« powinny mieć tło numeru identyfikacyjnego w kolorze indygo, »bardzo pożyteczna« - górna połowa w kolorze indygo, a dolna w kolorze fioletowym, »pożyteczna« w kolorze fioletowym »wartościowa potencjałem« w kolorze zielonym, »przeciętna pożyteczna« w kolorze jasno szarym, »przeciętna niepożyteczna« w kolorze ciemno szarym, »szkodliwa biernie« w kolorze czarnym, »szkodliwa aktywnie« - górna połowa w kolorze czarnym, a dolna w kolorze czerwonym, »b. szkodliwa« w kolorze czerwonym (w każdym przypadku litery powinny być w kolorze białym).
ZASTANAWIAJĄCE.
godzilla

Post autor: godzilla »

pipek pisze:Kiedyś pytałem czy ktoś czyta te bzdety.Okazuje się że i owszem - ponad 9000 odsłon,bezkrytycznych do takich na przykład tekstów:
ZASTANAWIAJĄCE.
co w tym zastanawiajacego jesli te skur.wysyny akurat do tego daza?
zastanawia cie ze tyle odslon i nikt nie komentuje czy fakt ze skur.wysyny robia/planuja robic z ludzmi takie rzeczy jakie tu sa opisywane?
tekajot

Post autor: tekajot »

co w tym zastanawiajacego jesli te skur.wysyny akurat do tego daza?
zastanawia cie ze tyle odslon i nikt nie komentuje czy fakt ze skur.wysyny robia/planuja robic z ludzmi takie rzeczy jakie tu sa opisywane?
Czy autor posta może nabić ilośc odsłon? Chyba tak!

Kto będzie decydował o przydatności obywateli? UB, KGB, GURU, WSI czy autor tych kretyńskich postów?

Ten nawalony facet na fotografii może mieć więcej rozumu niż ten racjonalny redaktor z dwoma komórko-genami. Jeden do jedzenia a drugi do wydalania.
Redaktor1966

www.nowyekran.pl / http://bibrus.nowyekran.pl/post/30916,k ... -ue-izrael | 22.10.2011 16:10
KADAFI WIEDZIAŁ CZYM JEST USA, UE, IZRAEL
Przytaczam fragment tzw. "Zielonej Książeczki" Kadafiego.

Przez 40 lat, czy nawet dłużej, już nie pamiętam, robiłem wszystko, aby dać ludziom domy, szpitale, szkoły, a gdy byli głodni dawałem im jeść, zamieniłem nawet pustynny rejon Bengazi w kraj rolniczy, przetrzymałem atak tego kowboja Reagana, kiedy zabił on moją adoptowaną córke-sierotę, gdy chciał zabić mnie a zamiast tego zabił to niewinne dziecko. Następnie pomagałem mym braciom i siostrom z Afryki przy pomocy pieniędzy dla Unii Afrykańskiej, robiłem wszystko co mogłem by pomóc ludziom zrozumieć koncept prawdziwej demokracji, gdy Komitety Ludowe zarządzają naszym krajem. Ale to nie było nigdy wystarczające, jak mi mówiono, nawet ludzie którzy mieli już domy z 10 pokojami, z nowymi meblami w ich apartamentach, nigdy nie byli usatysfakcjonowani, gdyż ciągle chcieli więcej i mówili Amerykanom i innym odwiedzającym nasz kraj, że potrzebują „demokracji” i „wolności”. Nie dostrzegali oni, że jest to podcinający gardła system, gdzie największy pies zżera wszystko. Oni byli zachwyceni tymi słowami, nigdy nie zauważając że w Ameryce nie było darmowej służby zdrowia, ani mieszkania za darmo, bezpłatnej edukacji i jedzenia za darmo – za wyjątkiem sytuacji gdy ludzie musieli żebrać i stać w długich kolejkach by dostać talerz zupy. Nie istotne co ja robiłem, to nie było nigdy wystarczające dla niektórych. Jednak dla innych, którzy wiedzieli, że byłem synem (w znaczeniu symbolicznym) Gamala Abder Nassera, jedynego prawdziwego arabskiego oraz muzułmańskiego przywódcy, jakiego mieliśmy od czasów (pogromcy Krzyżowcow) Salah’ a’ Deen (Saladyna), który przejął Kanał Suezki dla swego narodu, tak jak ja zrobiłem to z Libią i w jego ślady starałem się iść, by trzymać mój naród wolnym od kolonialnego panowania – od złodziei, którzy będą nas okradać –

Obecnie jestem obiektem ataku największej siły militarnej jaka kiedykolwiek istniała w historii. Mój mały afrykański syn Obama chce mnie zabić, by zlikwidować wolność mego kraju, zabrać darmowe mieszkania, bezpłatną służbę zdrowia, bezpłatne nauczanie, darmową żywność i zastąpić je złodziejstwem w stylu amerykańskim, zwanym „kapitalizmem”. Jednak my wszyscy w Trzecim Świecie wiemy co to oznacza, to oznacza korporacje rządzące państwami, rządzące światem i cierpienie ludu. Tak że dla mnie nie ma alternatywy, ja muszę być tam gdzie jestem i jeśli Allach zechce, to zginę idąc jego śladem, śladem który zrobił nasz kraj bogatym w ziemię uprawną, w żywność i zdrowie, a nawet zezwolił nam pomagać naszym afrykańskim i arabskim braciom i siostrom pracować razem z nami w libijskiej Jammohouriyah (Republice Mas).

Ja nie chcę umierać, ale jak przyjdzie do tego, by ratować mój lud, wszystkie te tysiące, które są moimi dziećmi, niech tak będzie.

Niech ten testament będzie moim głosem dla świata, że ja stanąłem na drodze krucjaty NATO, że sprzeciwiłem sie okrucieństwu i zdradzie, stanąłem na drodze Zachodowi i jego kolonialnym ambicjom. I trwam tak wraz z mymi afrykańskimi braćmi, mymi prawdziwymi arabskimi przyjaciółmi, jako znak wskazujący światło. Podczas gdy inni budowali zamki, ja mieszkałem w skromnym namiocie, nigdy nie zapomniałem mej młodości w Syrcie, nie rozrzucałem w sposób głupi naszego narodowego bogactwa, i jak Saladyn, nasz wielki muzułmański przywódca, który odzyskał Jeruzalem dla islamu, dbałem bardzo niewiele o siebie…

Na Zachodzie niektórzy nazywają mnie „obłąkanym” i „zwariowanym”, ale oni znając prawdę kontynuują swe kłamstwa, wiedzą że nas kraj jest niezależnym i wolnym, nie w kolonialnym uścisku, widzą że moja wizja, moja droga jest i była jasna dla mego narodu i że będę walczył do ostatniego tchu by nas zachować wolnymi, niech Allach Wszechmogący zachowa nas wiernymi oraz wolnymi.

Zielona książeczka” Kadafiego nt. demokracji zachodniej

(W Libii jest praktykowana tak zwana demokracja bezpośrednia, o dość skomplikowanej formule, którą 11 lat temu poznawałem na kurso-konferencji w Bengazi)

Zielona Książeczka została opublikowana już w roku 1975, gdy Kadafi miał dopiero 33 lata. Ponoć w jej przygotowaniu w znacznym stopniu pomagał mu jego ówczesny przyjaciel, polski arabista i socjalista, Franciszek Bocheński.

Cytaty:

*„Aby zdemaskować prawdziwe oblicze parlamentu musimy dociec, jak się go tworzy. Parlament jest wybierany przez okręgi wyborcze, za pośrednictwem partii lub koalicji partii albo też jest naznaczany. Żadna z tych dróg nie jest demokratyczna. Podział ludności na okręgi wyborcze oznacza bowiem, że jeden poseł reprezentuje – zależnie od liczby mieszkańców – tysiące, setki tysięcy lub miliony ludzi. Oznacza to również, że posła nie łączy z wyborcami żadna społeczna więź organizacyjna. Podobnie jak inni posłowie jest on jednak uważany, zgodnie z wymogami tradycyjnej demokracji, za przedstawiciela całego narodu. W ten sposób masy zostają całkowicie oddzielone od przedstawiciela, a przedstawiciel od mas. Z chwilą gdy otrzymuje on głosy mas, uzyskuje monopol na panowanie nad nimi i w zastępstwie rozporządzanie się ich sprawami. Widzimy, że tradycyjna demokracja panująca w dzisiejszym świecie wyświęca i ochrania członka parlamentu, nie czyniąc tego w stosunku do reszty ludu. Oznacza to, że parlamenty stały się narzędziem grabiącym władzę ludową i monopolizującym ją we własnych rękach.”

* „Jeśli system wyborów parlamentarnych opiera się na propagandzie zmierzającej do pozyskania głosów, oznacza to, że jest to system demagogiczny w pełnym tego słowa znaczeniu. Głosy można kupić, mogą być one przedmiotem machinacji, a ponieważ ubodzy nie mogą podejmować walki wyborczej, zwyciężają zawsze i tylko ludzie bogaci.”

* „Partia jest współczesną dyktaturą, jest nowoczesnym dyktatorskim podmiotem władzy, gdyż opiera się na zasadzie panowania części nad całością. Stanowi ona najnowsze – jak do tej pory – narzędzie dyktatury. Ponieważ nie jest jednostką, nadaje tworzonym przez siebie radom i komitetom oraz prowadzonej przez swoich członków propagandzie pozory demokracji.

Nie jest jednak instytucją demokratyczną, gdyż składa się z ludzi, których łączy wspólny interes, wspólne poglądy, poziom kultury lub pozycja. Tworzą oni partie, by realizować swoje interesy lub narzucać swoje poglądy czy ideologię całemu społeczeństwu. Celem partii jest sprawowanie władzy w imię realizacji swego programu. Jednak z punktu widzenia demokracji żadna z osób nie może sprawować władzy nad całym narodem, reprezentującym wiele interesów, poglądów, nastrojów, stanowisk i przekonań. Partia jest więc dyktatorskim podmiotem władzy, umożliwiającym wyznawcom wspólnych poglądów lub posiadaczom wspólnych interesów rządzenie całym narodem. Partia stanowi mniejszość w stosunku do narodu. Jej utworzenie ma na celu budowę narzędzi do rządzenia ludem, czyli tymi, którzy są poza partią.”

* „Partia powstaje z początku jako przedstawicielstwo ludu. Następnie jej kierownictwo staje się przedstawicielstwem członków partii. Z kolei przewodniczący staje się przedstawicielem jej kierownictwa. Gra partyjna jest więc śmieszną, oszukańczą grą opierającą się na fikcyjnej formie demokracji o egoistycznej treści, u jej podstaw zaś leży demagogia, manewry i rozgrywki polityczne. Potwierdza to, że system partyjny jest narzędziem dyktatury, dyktatury współczesnej. Jest to dyktatura jawna – nie zamaskowana. Świat jeszcze jej nie przezwyciężył, jest to więc dyktatura czasów współczesnych.”

Za: http://monitorpolski.wordpress.com/2011/

Widzimy tedy, że Kadafi nie był jednak takim niedojdą, jakim pokazują go w TVN-ach, czy innych lemingowych mediach. Po klęsce w Iraku i Afganistanie wybrano kolejny kraj do łupienia, ale myślę, że to jest dopiero początek wojny w Libii. Kiedy ludzie w Libii zobaczą i odczują "demokrację zachodnią" na własnej skórze, wtedy znów chwycą za broń.
Bibrus
ODPOWIEDZ