tacy to i przyjaciele...wiara i s pisze:O kurne to moi przyjaciele i znajomi klamali mnie przez tyle lat.
Analiza katastrofy
Re: Analiza katastrofy
http://niepoprawni.pl/blog/1792/co-pacn ... laniu-mglyPo wielokrotnym i nieskutecznym odgrzewaniu kotleta o rzekomych naciskach będącego rzekomo „pod wpływem” gen.Błasika na załogę rządowego Tu-154M 10 kwietnia 2010 r., po „sensacji” GW o zarejestrowanej przed jego odlotem do Smoleńska zadymie między despotycznym generałem i krnąbrnym dowódcą załogi Tu na Okęciu (co namolnie sugerują niezastąpione „odpolitycznione” misiaczki z TW), nową porcję mgły wygenerował generał Bogusław Pacek, doradca najlepszego psychiatry wśród ministrów i najlepszego ministra wśród psychiatrów. Twierdzi on bowiem, że „Piloci TU-154 doskonale wiedzieli, jeszcze przed startem, co naprawdę działo się w Smoleńsku.”, tzn. „Piloci Tu-154 mieli
przed startem prognozę mówiącą o "silnym zamgleniu" na smoleńskim lotnisku .
Mogli startować, ale powinni liczyć się z koniecznością lądowania na zapasowym lotnisku”.
Naprawdę, panie generale?? Może w... Witebsku?
Gen.Pacek działa chyba na tej samej zasadzie co świadek GW, który był 10.04.2010 r. raniutko na Okęciu i niby widział ale tak właściwie to nie widział awantury. Lub na zasadzie owej kamery, która ma wizję ale nie ma fonii, co rekompensuje niezwykle inteligentnym czytnikiem stanów emocjonalnych. Zupełnie jak psychologowie MAK... Czy to nie genialne?
Skąd generał czerpie swe informacje, że oni wiedzieli „naprawdę”? Czyżby był tamtego pamiętnego kwietniowego poranka w Smoleńsku i widział mgłę, której nie było i telepatycznym mostem przekazywał prognozę na Okęcie?
Komu wierzyć - generałowi czy załodze Jaka40, wiozącego na uroczystości katyńskie dziennikarzy?
„W chwili rozpoczęcia lądowania Jaka-40 (07:15) warunki pogodowe na lotnisku Smoleńsk "Północny" zaczęły się gwałtownie pogarszać. Widzialność zmniejszyła się do 1000-1500 metrów (o 07:00 wynosiła 4 km), pojawiła się mgła. Pogoda na lotnisku pogarszała się z minuty na minutę.” (tvn24 „Tak lądował Jak-40”, link poniżej)
15 min. wystarczyło by warunki atmosferyczne w Smoleńsku zmieniły się diametralnie, ale to generałowi nie przeszkadza twierdzić, że załoga o mgle z godz.7.15 wiedziała przed 6.00...
Komu wierzyć - generałowi Packowi czy np. ambasadorowi Bahrowi, który 10 kwietnia na lotnisku w Smoleńsku był? W swym wywiadzie dla GW ambasador Bahr mówi:
„„Podeszła do mnie pani wicegubernator Smoleńska. To postawna przystojna blondynka po czterdziestce. Powitała mnie słowami: mamy dobrą pogodę.
Pomyślałem, że nie za bardzo. Dobrą - zgodziłem się z nią przez grzeczność.
Po wymianie uprzejmości rozbiliśmy się na dwie osobne grupy. Polacy stali z Polakami, Rosjanie z Rosjanami. Zwykle tak bywa.
Po 15, może 20 minutach czekania pojawiła się mgła. Tumany chmur szły od lewej strony do prawej. Było ich coraz więcej, narastały w błyskawicznym tempie. „.
Jak wierzyć generałowi, doradcy ministra, który już dawno stracił wiarygodność?
Jak wierzyć generałom, którzy zmieniają zdanie co 5 min? No, może nie co 5 min, a co 5 miesięcy - Jak40 nie złamał procedur (wersja z czerwca 2010), koniec sprawy i nagle w styczniu 2011 okazuje się, że jednak złamał...
pod artykulem znajduje sie pare linkow, z ktorych mozna wywnioskowac ze Rosjanie Polakom NIE UDZIELAJA szczegolowych informacji pogodowych na swoich lotniskach panie wiara i s.....
A gdzie ja napisalem ze udzielaja inf.pogod.godzilla pisze:ze Rosjanie Polakom NIE UDZIELAJA szczegolowych informacji pogodowych na swoich lotniskach panie wiara i s.....
Godzilla pisz tak jak jest bo tekajot znow bedzie wypisywal pier..doly
Dobrego poranka
a gdzie JA napisalem ze TY napisales ze udzielaja?wiara i s pisze:A gdzie ja napisalem ze udzielaja inf.pogod.![]()
![]()
Godzilla pisz tak jak jest bo tekajot znow bedzie wypisywal pier..doly![]()
Dobrego poranka
A gdzie ja napisalem ze udzielaja inf.pogod.
Witam

godzilla pisze: gdzie JA napisalem ze TY napisales ze udzielaja?
Widzisz godzilla jak latwo cos zasugerowacgodzilla pisze:pod artykulem znajduje sie pare linkow, z ktorych mozna wywnioskowac ze Rosjanie Polakom NIE UDZIELAJA szczegolowych informacji pogodowych na swoich lotniskach panie wiara i s.....