Wybory Prezydenckie 2010

Gdzie dwóch Polaków, tam trzy światopoglądy.
Reflex
Kontakt:

Re: Wybory Prezydenckie 2010

Post autor: Reflex »

whiskeyprint1 napisał(a):
najbardziej dziwi mnie dlaczego jakis czlowiek madry - inteligentny i rozsadny prowadzi dyskusje z jakims innym usilujacym udowodnic swa glupote brak inteligencji i bezmyslnosc - zapewne chce ow madry przekonac tego drugiego o jego nierozsadku i braku myslenia wlasnego
Pisanie rozsadnego do "nierozsadnego" ma jedna zalete, pozostali czytelnicy moga jego rozasadne mysli przeczytac. Inna sprawa, ze mozna by to samo napisac do ogolu a nie karmic i aktywizowac trolla.
Mnie przeraza zjadliwosc "nierozsadnych", ich pasja propagowania nienawisci wbrew faktom wylacznie na podstawie kalkulacji, ze jesli na swiecie istnieje zlo, to w danym przypadku zostalo popelnione. Nie jest to jak tupeciarsko sygeruje jeden nierozsadny "inne myslenie" na jakis temat, to jest ich stala - od lat ta sama metoda negacji i nienawistnej agresji, nierzadko poparta oszczerstwami i wulgaryzmem. Nie trzeba czekac na ich opinie o jakimkolwiek wydarzeniu - jest absolutnie pewne, ze zawsze opowiedza sie przeciwko rozsadkowi, udowodnionym faktom, ze podwaza kazda prawde, obrzuca inwektywami kazdy autorytet, sukces, czy opinie.
Ich pisanie nie nic wspolnego z pogladami czy dyskusja, od zawsze ich jedynym celem jest rozladowanie swoich nienawistnych instynktow, wywolywanie podejrzen i niepewnosci, wandalizm ideologiczny i destrukcja podstawowych ludzkich wartosci. Stosuja te metode wobec otaczjacego ich swiata i ludzi.
whiskeyprint1

Post autor: whiskeyprint1 »

takie naukowe wywody plodzi kolega doktor filozofii... pelne nienawisci do kazdego kto sprobuje pomyslec....
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

odwazylem sie z drzacym sercem i bojaznia w oczach przeczytac zamieszczony nizej mojej wypowiedzi odpowiedz godzilly (nie uczynie juz tego nigdy bo popadne w komplexy) sadzac ze zawieraja skierowane do mnie przyjazne slowa zaczynajace sie na "c"........ i na "ch".......... - ale rozczarowalem sie - zauwazajac u niego porpawe "jakosci" i wyjasnienie na czym polega jego (godzilly) myslenie - to uspokaja - bo widze ze rewolucje ktore propaguje sa typu intelektualnego - otoz twierdzi on (co wynika z jego textu) ze ........ (on) "mysli" - i zrozumialem wreszcie ze jego "myslenie wlasne" polega na przejmowaniu-kopiowaniu opinni innych - ktore rowniez sa skopiowane od jeszcze innych bab rozancowych - to jest specyficzny rodzaj myslenia - powiedzym tak - pan godzilla "mysli ze mysli" - ale dobrze ze usiluje nam to sprzedac jako wklad wlasny w poziom tego forum

boze chron cara i carzyce
amen
whiskeyprint1

Post autor: whiskeyprint1 »

czekac na ich opinie o jakimkolwiek wydarzeniu - jest absolutnie pewne, ze zawsze opowiedza sie przeciwko rozsadkowi, udowodnionym faktom, ze podwaza kazda prawde, obrzuca inwektywami kazdy autorytet, sukces, czy opinie.
-----------------------------------------------------==================
panie refleks

w pana texcie kilka niescislosci
- ich opinie nie sa ich opiniami -lecz przejetymi od kogos zlepkami sloganow - i dlatego ze im taka antylogiczna (czyjas)opinia-slogan odpowiada

- opowiadaja sie przeciwko rozsadkowi - tu musze podkreslic ze jest to prawem kazdego z nas i bywa ze kazdy z nas nieraz to czyni - smutne talko ze - o ile przemyslenia wlasne innych moga byc kontrowersyjne i nielogiczne - o tyle podwazanie faktow i gloszenie sprzecznych z rozsadkiem opinii nie wlasnych lecz skopiowanych - jest propaganda ale w zadnym przypadku "mysleniem wlasnym" do ktorego poniekad kazdy ma prawo (bo zawiera ono niepewnosc) - ale propagowanie i powolywanie sie na czyjes podejrzane autorytety jest czysta propaganda - wszystkie wypowiedzi owach dwoch zawieraja kategorycznosc w ktora "kaza nam wierzyc" bo.............. powiedzial ten lub ow

boze chron cara i carowa melken
godzilla

Post autor: godzilla »

whiskeyprint1 pisze:propagowanie i powolywanie sie na czyjes podejrzane autorytety jest czysta propaganda - wszystkie wypowiedzi owach dwoch zawieraja kategorycznosc w ktora "kaza nam wierzyc" bo.............. powiedzial ten lub ow

boze chron cara i carowa melken
jak zwykle stek pier.dol....

podczas gdy ja dopuszczam mozliwosc zamachu, niczego nie przesadzajac, niczego nie sugerujac to ten tutaj doktor filozofii twierdzi ze ja jemu "kaze wierzyc bo..."

bullshit jak zwykle...
Galwas

Post autor: Galwas »

Godzillo! Bardzo głęboko przemyślałem poniższy fragment bredni Ziemkiewicza… który rżnie głupa i idzie w zaparte, jak każdy prawicowy oszołom:
Wiemy już, że pilot nie próbował lądować za wszelką cenę. W ogóle nie próbował lądować.
Katastrofa nastąpiła gdy schodził tylko, zgodnie z poleceniami wieży kontrolnej, aby rozpoznać warunki ewentualnego lądowania.
Jak widać autor zna na wylot myśli i zamiary pilota, a winna jest oczywiście wieża kontrolna, bo rozkazała mu zejść. No ale przecież nie k… na 100 m tylko sugerowała bodajże 400m. Jeżeli jednak on w ogóle nie próbował lądować to po jakiego ch.. w ogóle schodził, żeby rozpoznać…? A co on chciał niby rozpoznać, skoro nie zamierzał lądować? I dlaczego nie był taki posłuszny, kiedy również ta sama wieża wcześniej doradzała mu lądowanie na innym lotnisku?
Ja tam i bez śledztwa jestem przekonany, że na tym zdezolowanym lotnisku na pewno nie wszystko było tak jak trzeba. Wiadomo, słowiańskie bałaganiarstwo! Jednak wcześniejsze lądowanie polskiego samolotu udowodniło, że przy normalnych warunkach pogodowych sytuacja była tam znośna. Czyli te ewentualne niedociągnięcia aż takie straszne być nie mogły. Przy takiej jednak mgle, trzeba było zmienić plany i lecieć tam, gdzie radzili. Chyba tylko, że komuś na pokładzie to nie odpowiadało.
Galwas
godzilla

Reflex pisze:Mnie przeraza zjadliwosc "nierozsadnych", ich pasja propagowania nienawisci wbrew faktom wylacznie na podstawie kalkulacji, ze jesli na swiecie istnieje zlo, to w danym przypadku zostalo popelnione. ......
Ich pisanie nie nic wspolnego z pogladami czy dyskusja, od zawsze ich jedynym celem jest rozladowanie swoich nienawistnych instynktow, wywolywanie podejrzen i niepewnosci, wandalizm ideologiczny i destrukcja podstawowych ludzkich wartosci. Stosuja te metode wobec otaczjacego ich swiata i ludzi.
po pierwsze to gratuluje ci reflex ze bez wazeliny ani innego srodka zwilzajaco-poslizgowego dales rade tak gleboko sie wslizgnac wuhapowi... ciekawe czy on tez z tego powodu odczuwa jakies przyjemne doznania... polaskocz go po prostacie jak juz tam jestes...

po drugie to rozumujesz jak ktos calkiem obcy... gdybys byl i czul sie Polakiem to bys bral udzial w wyborach prezydenckich a tak to tylko narzekasz i pienisz sie ze inni robia co innego niz ty bys moze chcial robic...

ludzkie wartosci - i podejrzewanie ze zlo zostalo popelnione... przypomnij sobie 11 wrzesnia jak wtedy pyskowales... zlo zostalo wtedy popelnione, tylko przez kogo?
godzilla

Galwas pisze:Jak widać autor zna na wylot myśli i zamiary pilota, a winna jest oczywiście wieża kontrolna, bo rozkazała mu zejść. No ale przecież nie k… na 100 m tylko sugerowała bodajże 400m. Jeżeli jednak on w ogóle nie próbował lądować to po jakiego ch.. w ogóle schodził, żeby rozpoznać…?
nie kochaniutki... kontroler doradzil mu aby zszedl na 50 metrow.... i bylo to o te pare metrow za nisko aby uratowac maszyne i ludzkie zycia...
Reflex
Kontakt:

Post autor: Reflex »

Drogi Whiskeyprint, widze ze nie czytales dosc uwaznie mojego tekstu i rozmydliles jego sens.
Nie bede Cie jednak poprawial, temat nie jest wart zachodu.
pomorzak

Post autor: pomorzak »

pomorzak

Post autor: pomorzak »

Bezstronna analiza

ODPOWIEDZ