01.05.2011 r. - Wprowadzenie racjonalnego ustroju

Gdzie dwóch Polaków, tam trzy światopoglądy.
Redaktor1966

Re: 01.05.2011 r. - Wprowadzenie racjonalnego ustroju

Post autor: Redaktor1966 »

MY CHCEMY ZAŁOŻYĆ PRAWDZIWĄ PARTIĘ Z LUDZI OD NAS!!!

ZAŁÓŻMY NOWĄ PARTIĘ! (Beneficjenci dotychczasowej sytuacji, tego systemu, w tym znajdujący się przy korycie politycy, kooperujący z nimi biznesmeni, finansiści, bankierzy, właściciele i pracownicy mediów, świadomi i odpowiedzialni obywatele na pewno nas finansowo (a potrzeba przynajmniej ze 100 mln), medialnie, głosami wesprą... Tak samo będą nas popierać w Sejmie posłowie z innych partii... Tak więc b. szybo i dużo zdziałamy w demokracji...)
Oto chętni do przystąpienia...:
- „SZCZĘŚĆ BOŻE!” – moher,
- Trzeba zwiększyć przyrost naturalny – katolik/zwolennik ciągłej ekspansji/zagłady, w tym samozagłady,
- Rydzyk na premiera/prezydenta – moherowa,
- Nauka religii w szkołach łobowionzkowa! – nawiedzony,
- Każdy ma prawo żyć i się rozmnażać – zwolennik degeneracji, regresu/destrukcji (by skala i ilość problemów, w tym tych, co się do nich przyczyniają, je tworzą, stale rosła),
- Trzeba dopłacać do górnictwa na cele energetyczne – zwolennik zadłużania, zachowania tempa rabunku, skażania powietrza, wód, gleb/zagłady przyrody/życia na Ziemi,
- Trzeba zwiększyć ilość msc pracy – zwolennik dopłat/zadłużania, rabunku i zamieniania na „szybkie śmieci” surowców, niszczenia zasobów/zagłady przyrody/życia na ziemi/prokonsumpcjonista/utopista,
- Trzeba wybudować więcej mieszkań – zwolennik wylesiania, odrolniania/zalewania gleb betonem i asfaltem/ciągłej ekspansji/zagłady, w tym samozagłady,
- Kierujmy się głosem większości – kierujący się emocjami/instynktem stadnym/debil/psychopata.
Itp., itd...
Redaktor1966

MY CHCEMY SIĘ ROZMNAŻAĆ!!!

Eugenika, eutanazja
Wolnyswiat.pl/21h5.html

By ocalić przyrodę, sensowne, wartościowe, cenne życie, przyszłe pokolenia, trzeba usunąć te życia, których istnienie jest osiąganiu tych celów przeciwstawne.
Proszę wykazać rozumowe, proekologiczne, proklimatyczne, prozdrowotne, proekonomiczne, progatunkowe argumenty przeciw eutanazji, eliminacji osobników, biernie, aktywnie, szkodliwych, pozytywnej selekcji prokreacyjnej...
Bo ja WYKAZAŁEM ZA!
Absurdy, problemy, tragedie, potworności itp. nie biorą się z kosmosu...!!! Proszę się zastanowić jak wygląda rzeczywistość, wszechstronnie dzięki ludziom nienormalnym, chorym... A jak by było, gdyby ich nie było.
ALTERNATYWA/WYBAWIENIE – RATUNEK DLA ISTNIEŃ NA ZIEMI:
4. EUTANAZJA; SELEKCJA POZYTYWNA/UTOPIA; SELEKCJA NEGATYWNA (to tylko... psychopaci, debile; kanalie; degeneraci; skutki braku selekcji/selekcji negatywnej)
Wolnyswiat.pl/forum/viewtopic.php?t=199&start=0
RACJONALNA - DOGŁĘBNA, DALEKOWZROCZNA - ETYKA
/O wyższości śmierci z powodu głodu, chorób, skażeń, zatruć, trucia się truciznami jak nikotyna, alkohol, narkotyki, uczenia, wciągania w degeneractwo następnych od bezbolesnej eutanazji, takiego uśmiercania osobników szkodliwych; zapobiegania degenerowaniu, pogrążaniu... O wyższości kierowania się emocjami nad rozsądkiem, krótkowzroczności nad myśleniem całościowym, dalekowzrocznym... Rabunek, skażanie, trucie, degenerowanie, zagłada życia; czynienie zła jest moralne, dobre, a temu zapobieganie jest złe, i należy się temu sprzeciwiać, bo mogłoby to uratować Życie na Ziemi...
PS
31.10.2011 r.
Niniejszym oświadczam, iż będąc w pełni władz umysłowych ABSOLUTNIE zabraniam leczenia, ratowania mnie, gdybym w wyniku tego miał być obłożnie chory, niepełnosprawny fizycznie bądź/i umysłowo - w takiej sytuacji ŻĄDAM dla mnie natychmiastowej eutanazji!!! Jest to decyzja ABSOLUTNIE NIEPODWAŻALNA I OSTATECZNA!!! ŻĄDAM także, by moje zwłoki zostały w całości, jak jest to praktycznie ekologicznie możliwe, utylizowane (nic nie ma pozostać, być gdziekolwiek przechowywane)! ZABRANIAM robienia jakichkolwiek uroczystości pogrzebowych w związku z moją śmiercią!

Piotr Kołodyński (ur. 17.10.1966 r. w Brzegu, woj. opolskie) - autor/redaktor:
- Wolnyswiat.pl
- Racjonalnyrzad.pl
- Pzepr.pl

Skr. poczt. 904
00-950 W-wa 1
Redaktor1966

MY CHCEMY…!!!

MY LEPIEJ WIEMY!!!

MY…!!!

ITP., ITD., ITD., ITP…
Redaktor1966

Gazetapolska.pl/29143-cel-obalic-rzad-tuska | 14 sierpnia 2013
Od 11 do 14 września będą trwać największe od 1989 r. protesty trzech głównych central związkowych: NSZZ „Solidarność”, Ogólnopolskiego Porozumienia Związków Zawodowych i Forum Związków Zawodowych. – Naszym celem jest odwołanie rządu Donalda Tuska – mówi „Gazecie Polskiej” Marek Lewandowski, rzecznik „Solidarności”. Manifestacje, w których wezmą również udział kluby „Gazety Polskiej”, przejdą pod hasłem:

„Dość lekceważenia społeczeństwa”
Głównym powodem, dla którego związkowcy chcą odejścia ekipy rządzącej, jest brak chęci do podjęcia dialogu władzy ze stroną społeczną. – Już po tym, jak rząd Donalda Tuska odrzucił nasz projekt organizacji referendum w sprawie podwyższania wieku emerytalnego, pod którym podpisało się 2,5 mln Polaków, powiedzieliśmy, że jest to początek końca tego rządu. Słowa dotrzymamy i nie spoczniemy, aż ten antydemokratyczny rząd nie poda się do dymisji – mówi nam Marek Lewandowski z „Solidarności”.

Tuudi.net/2012/01/27/idealny-czas-aby-obalic-rzad/ | 27 stycznia 2012

Wybrane komentarze:

Myślałem długi czas czego ludziom trzeba, by obalić rząd. Ludzie chcą tego, jednak nie potrafią się zebrać, bo brak im przywódcy. Sam jestem tylko 23 latkiem który jedyne co potrafi to odróżnić dobre decyzje od złych, jednak brak mi wiedzy, której potrzebuje przywódca – tak samo czują się tysiące innych młodych. Tysiące z nas martwią się, że będzie trzeba wyjechać by żyć godnie. Wielu z nas boi się tego, gotowi są walczyć, jeśli tylko ktoś ich poprowadzi.

Drugim problemem są ludzie będący przeciwko przemocy. Legalne manifestacje zgodne z prawem i bez agresji są tak ograniczone, że powodują jedynie hałas a i to nie tak wielki, jakby się dało. To nie jest nawet pryszcz – to jest absolutne nic. By manifestacje były skuteczne trzeba zastraszyć rządzących. Trzeba grozić, straszyć i niszczyć, by widzieli co ich czeka. Śmieszy mnie to prawne podejście do manifestacji, to tak, jakby przy obalaniu komunizmu pytać się komuchów o zgodę na wyjście na ulice.
Morion

Szkoda czasu na Wasze dywagacje o tym, że jest tak czy tak. Był, jest i będzie totalny SYF dopóki-dopóty nie wyjdziemy wszyscy na ulicę i nie wyciągniemy za wszarz tych pseudo-rządzących pederastów.
Mam już 40-stkę na karku i trochę już w życiu widziałem. Powiem jedno - nie łudzicie się, że coś lub ktoś coś zmieni. Mojemu pokoleniu tak samo „zamydlano oczy” - piękne przemowy, patriotyczne uniesienia piorące umysły jak udar w kopalni.
Znam kilku posłów, chociaż nie powinienem ich tak nazywać, ale niech będzie, i powiem wam jedno – wkraczając w kręgi polityki od razu, z góry masz wytyczne, że: albo jesteś z nami, albo do piachu jak Lepper czy gen. Petelicki. Bierz ile dasz radę, a odpowiedzialność zrzucaj na następnych po wyborach. I tak mili Państwo ta machina się kręci .Nie chcę tu na forum opowiadać o tym jak jest i jak to wygląda odgórnie od strony tych pseudo rządzących, powiem jedno – słyszałem z ich ust nie raz takie słowa: „Ta hołota i tak sobie poradzi!” i wiele innych ciekawych hasełek…
Nie chcę Was dobijać mili Państwo, ale poczytajcie w wolnym czasie chociażby o strukturze powstania i założeniach Unii Europejskiej – jak podporządkować i wycisnąć jak cytrynę jednostkę taką jak my wszyscy. W niedługim czasie będziecie na te masońskie świnie pracować nie na 3 ale na 5 etatów, a na własne godne życie i tak Wam nie wystarczy…
Naprawdę nie łudźcie się że coś się polepszy. Nie trzeba być historykiem, żeby prześledzić jak nasza egzystencja idzie ku upadkowi
APELUJĘ do wszystkich. Dzięki tej machinie jaką jest net, szczególnie do tych wszystkich siedzących w domach i bojących się coś zrobić z cyklu: „A co ja będę się wychylał, a co ja tam mogę”… A właśnie że możesz. Dostałeś życie i ten piękny przywilej bycia na ziemi i godnego egzystowania!!! Nawołuję do wszystkich organizacji i tych dobrze postrzeganych jak i tych mniej akceptowanych, również do wszystkich skinheadów, pseudokibiców, ugrupowań militarnych i do każdego Polaka mającego dość tej obłudnej i zakłamanej żenady jaką nazywa się „Polską Demokrację”… Posłuchajcie grona ludzi, które już dużo widziało, przeżyło na własnej skórze i chce zapobiec Waszej powolnej agonii jaką nazywa się „GODNE ŻYCIE”. Tylko przewrót i powtórzę to jeszcze raz – Tylko przewrót o charakterze zbrojnym może zakończyć tę całą farsę, jaką nazywa się RZĄD RZECZPOSPOLITEJ POLSKI…
Radosław
Redaktor1966

Kolejny test.
Nie wolno:
- wypłacać rent i emerytur, poza b. nielicznymi wyjątkami (...),
- powinna być stosowana powszechna eutanazja,
- pozostałym osobom (...) należy zapewnić jedynie bezpłatne lokum, wyżywienie w centrach posiłków,
- poza nielicznymi wyjątkami (...), powinny być dla tych ludzi dostępne jedynie podstawowe leki i w 100% odpłatności.
WSZYSTKO NAPRAWDĘ!

Pytanie: czym mam rację (co mną kieruje (może jestem wcieleniem Hitlera, Stalina, szatana, itp.? Chcę wyniszczyć Polaków, wyludnić Polskę? Jak może istnieć taka bestia jak ja?!! A może kieruje mną coś innego? Dzięki temu osiągnie się inne efekty?))?
Proszę o odpowiedzi wyłącznie całościowo przemyślane, wykazane, uzasadnione!
Redaktor1966

A może ja pierwszy raz, od kilkunastu lat, się wyłożę (przecież absolutnie nie może się tego dać pozytywnie uzasadnić! A może ja tylko chcę się wyróżnić - bo wszyscy troszczą się o niewinnych, bezbronnych rencistów, emerytów, a ja postuluję, by pozbawić ich świadczeń pieniężnych, dostępu do leków, uśmiercać?) – jak sądzicie?
godzilla

Post autor: godzilla »

tylko najpierw dac im bron do reki aby byly rowne szanse!
Redaktor1966

Czy czujecie ten pierwotny psychiczny ból, strach czytając moje, łamiące elementarną prawość, ostatnie postulaty (jak ja tak mogę - czy ja jestem jakimś pozbawionym nawet elementarnych proludzkich odruchów dzikim zwierzem?!)(czy niektórym trzęsą się z zdenerwowania ręce, czują suchość w gardle... Odczuwają potrzebę wygarnięcia mi tak, że bym się nie pozbierał (ale boją się publicznego wyłożenia/wpadki, bo jednak respekt przed moją niepodważalną - jak do tej pory - logiką wywodów jest silniejszy...))…
Redaktor1966

Tym razem również nikt (na poważnie) nie odpowiedział.

Wyjaśnienia.

Najpierw w postaci informacji o sytuacji:

Obrazek

3,4 mld zł kosztowało w 2006 r. utrzymanie Zakładu Ubezpieczeń Społecznych, z tego obsługa bankowego zadłużenia kosztowała 250 mln zł.
– W Polsce było zarejestrowanych w 2005 r. jako renciści i emeryci, 7,2 mln osób (rencistów w 2007 r. było prawie 3 mln)!
W 2008 roku wypłaty dla rencistów i emerytów (ok. tej 80% sumy) przekroczyły sumę 100 mld zł.

Wydatki Narodowego Funduszu Zdrowia wyniosły w 2005 r. prawie 37 mld zł („WPROST” podaje, że razem z prywatnymi wydatki wyniosły 65-70 mld zł), a w 2009 r. około 56-60 mld (+ prywatne).

O2.pl / Hotmoney.pl | Piątek, 25.09.2009 07:24
GAZETA PRAWNA: W ZUS ZABRAKNIE WIELKIEJ KASY!
Jeżeli zadłużenie będzie rosnąć ZUS nie będzie miał z czego wypłacać świadczeń.

Maria Szczur, odwołany już członek zarządu ZUS odpowiadający za jego finanse, przyznała w rozmowie z „GP”, że w tym roku mimo dotacji w wysokości 30,4 mld zł, Fundusz Ubezpieczeń Społecznych będzie musiał pożyczyć w bankach 4 mld zł. Tegoroczna sytuacja funduszu nie będzie taka zła w porównaniu z prognozami na następne lata.
Jak podaje „GP” gorsza sytuacja ma być w przyszłym roku. FUS otrzyma rekordową dotację z budżetu w wysokości 37,9 mld zł, a mimo to będzie mu brakować na wypłatę świadczeń. Dlatego dodatkowe 7,5 mld zł ma pochodzić z Funduszu Rezerwy Demograficznej. Mimo to ZUS będzie musiał w bankach pożyczyć 3,8 mld zł. Łącznie więc w kasie FUS będzie brakować prawie 50 mld zł.
Jeżeli system nie zostanie zreformowany, z roku na rok dziura w budżecie ZUS będzie coraz większa.
Gazetaprawna.pl

Rafał Kerger
rafal.kerger@hotmoney.pl

O2.pl / Hotmoney.pl | Sobota, 04.12.2010 08:43
ZUS NIE MA ANI GROSZA. MUSI POŻYCZAĆ
Nasze emerytury zagrożone?

Chociaż każdego roku przez konta Zakładu Ubezpieczeń Społecznych przepływają miliardy złotych, to ZUS wiecznie ma długi.
Jak to możliwe? To, co dostaje ze składek pracujących Polaków, zaraz wypłaca na emerytury i renty. I rok w rok jest na minusie - pisze „Gazeta Wyborcza”.
W 2010 roku ze składek zbierze 91 mld zł - a jego wydatki wyniosą ponad 160 mld zł. Dlatego musi brać gigantyczne dotacje z budżetu i pożyczać w bankach - czytamy na wyborcza.pl.
Skutek jest taki, że z sumy blisko 2 bln złotych, które do tej pory odłożyliśmy w ZUS na emerytury, nie ma dziś praktycznie nic.
Czy ZUS będzie więc miał z czego zwrócić te pieniądze przyszłym emerytom? Urzędnicy zapewniają, że tak, bo spłata długów będzie trwała stopniowo, przez dziesiątki lat.
Wyborcza.pl

O2.pl / Hotmoney.pl | Środa, 26.10.2011 07:54
ZUS BEZ GROSZA.
Zabraknie pieniędzy na emerytury.

ZUS-owi zabraknie 65 mld zł rocznie na wypłatę świadczeń. Co prawda gwarantuje je państwo, ale i jego sytuacja finansowa nie jest najlepsza - alarmuje „Dziennik Gazeta Prawna”.
Zdaniem gazety, w latach 2013-2017 na wypłatę emerytur zabraknie w ZUS ponad 239 mld zł.
Łącznie w Funduszu Ubezpieczeń Społecznych, który jest administrowany przez ZUS, zabraknie w tym czasie na wszystkie świadczenia - według wariantu najbardziej realnego - astronomicznej kwoty 325,7 mld zł - czytamy na gazetaprawna.pl.
Gdzie w takim razie są nasze pieniądze? O tym więcej w „DGP”.
Praca.gazetaprawna.pl

Krzysztof Zacharuk
krzysztof.zacharuk@hotmoney.pl

[Za każdy wygracowany milion środka płatniczego zapłacili, płacą, zapłacą zdrowiem, życiem, ci, którzy go wypracowali i inni, którzy ponieśli tego konsekwencje, co wiąże się także z wydatkami na lecznictwo, renty. Za to wszystko płaci także przyroda, i zapłacą kolejne pokolenia.
Brakuje pieniędzy, brakuje czystego powietrza, czystej wody, msc na wysypiska śmieci, ziemi pod uprawy/żywności, zdrowych, inteligentnych, normalnych ludzi, surowców. Wniosek jest tylko jeden: trzeba się jeszcze szybciej rozmnażać, w tym przede wszystkim ludzie chorzy, nienormalni, psychopatyczni, debilni, zdegenerowani, w tym nikotynowcy, narkomanii, alkoholicy. Bo to jest moralne, dobreee... A odwrotnie, co oczywiste, byłoby niemoralnie, źle („Hitler, Stalin, Szatan”)! Czyli dalej trzeba słuchać specjalistów od tzw. dobroczynności, religijności, prokonsumpcyjnych ekonomistów, być podporządkowanym m.in. proprokreacyjnym rządzącym; realizatorom utopii, to dalej będzie coraz szybciej lepiej (czy ja czegoś takiego już kilkadziesiąt razy, od 2000 r., nie napisałem, nie unaoczniałem, nie wykazywałem, nie przestrzegałem, nie nawoływałem, nie wzywałem, nie wskazywałem konstruktywnej alternatywy... Czy ja przez kolejne lata nie będę robił tego samego...)... – red.]

W Polsce różne organizacje podają, że około 10-25 % dzieci w wieku do 14 lat cierpi przez głód i spożywa najwyżej jeden posiłek dziennie. Według obecnych szacunków minimum egzystencji to około 350-390 złotych na osobę! GUS podaje, iż 60% (23 mln) polskiego społeczeństwa żyje poniżej minimum socjalnego (z tego 5 mln w skrajnej nędzy)!
Jak wynika z danych Eurostatu jesteśmy liderem... w biedzie. Przegoniliśmy nawet Rumunów i Bułgarów! Z 1/3 obywateli żyjących poniżej minimum socjalnego staliśmy się prawdziwą europejską potęgą!
Już co czwarte dziecko żyje w ubóstwie - wynika z najnowszych danych, przedstawio­nych w raporcie „Wielkie Oczekiwania”. Od lat 60. ub. wieku na Wyspach przybyło 1,5 mln dzieci wychowywanych w skrajnej biedzie. W sumie jest ich już ponad 3,5 mln - donosi „Guardian”. Autorzy raportu na podstawie analizy zmian w systemie podatkowym przewidują, że w 2020 roku łączna liczba dzieci żyjących w ubóstwie wzrośnie do 4,7 mln - informuje gazeta.pl.
Według szacunków UNICEF, 1 mld młodocianych na świecie żyje w skrajnej nędzy! Codziennie umiera z głodu 110.000 osób, w ciągu roku zaś 40 milionów ludzi, w tym 7 milionów dzieci! Każdego roku przeszło 12 milionów dzieci umiera na choroby związane z niewłaściwym odżywianiem!
MILIARD LUDZI NIE MA CO JEŚĆ.

[Przy takim odżywianiu, to są przyszli renciści...; przyszli rodzice rencistów... itd...; psychopaci, debile; degeneraci (niezdrowo odżywiający się, nikotynowy, alkoholicy, narkomani, dewianci); kanalie, przestępcy! – red.]

http://www.zegardlugu.pl/ - Licznik...
Dlugpubliczny.org.pl/pl - Licznik...
Noesen.pl/?p=p_26&sName=DLUG-POLSK - Licznik...
Redaktor1966

Światowe tempo wycinania lasów: 1 hektar na sekundę; 860 km2 dziennie; 310 tysięcy km2 rocznie: to prawie powierzchnia Polski. Tempo wymierania gatunków: w lasach tropikalnych: 35 gatunków dziennie; na całej Ziemi: 137 gatunków dziennie.

Osobne szacunki pokazują, że ludzkość konsumuje 25 proc. zasobów naturalnych więcej, niż planeta jest w stanie odtworzyć. Zużywamy zasoby naturalne w takim tempie, że gdyby to odtworzyć w skali globalnej, to światową populację musiałyby wspierać trzy planety.
Jeżeli nic się nie zmieni to już w 2050 roku do życia potrzebna nam będzie nie jedna, ale pięć planet.
Szacuje się, że co roku na świecie ponad 75 mld ton ziemi ulega erozji. Najgorzej jest w Chinach, gdzie gleby niszczone są przez rolnictwo 57 razy szybciej niż są one w stanie się naturalnie regenerować. W Europie 17 razy, a w Ameryce 10 razy szybciej. To oznacza, że za 60 lat nie będziemy mieli gdzie uprawiać roślin - twierdzi prof. John Crawford.
Opublikowany przez „Independent” raport Centrum Prognoz i Badań Klimatycznych Hadley, działającego przy Biurze Meteorologicznym Wielkiej Brytanii, przewiduje, że pustynie, stanowiące obecnie 3 proc. powierzchni naszej planety, do 2100 zajmą aż 1/3 jej powierzchni.
CZEKAJĄ NAS WIELKI GŁÓD, CHOROBY I WOJNY. KATASTROFA CORAZ BLIŻEJ
Liczba ludzi na Ziemi zbliża się do punktu krytycznego.
Zdaniem ekspertów z UNEP - agencji ONZ do spraw środowiska, grozi nam globalny głód - alarmuje „The Daily Mail”.
Stanie się tak, jeśli połowa powierzchnia ziemi zostanie zurbanizowana. A do tego jest już coraz bliżej, bo teraz ten wskaźnik wynosi już 43 proc.
To oznacza, że wyniszczenie lasów i populacji większości zwierząt i ryb. Problemem będzie też dostęp do źródeł wody.
Już niebawem ludzie będą żyć w zupełnie nowej rzeczywistości, która będzie dla nich skrajnie nieprzyjazna - ostrzega prof. Anthony Barnosky z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Berkeley.
Dodaje, że może się to stać już nawet w 2045 roku.
ODPOWIEDZ