Barack Obama w Polsce

Gdzie dwóch Polaków, tam trzy światopoglądy.
whiskeyprint1

Re: Barack Obama w Polsce

Post autor: whiskeyprint1 »

musze (niestety) powrocic jeszcze raz do tej sprawy

- jesli pan napisze ze"od czasow jfk obama jest najlepszym.....................
- wowczas moge tylko zaoponowac - bo moje przeswiadczenie jest inne
- jesli powiem - za analitykami amerykanskiej polityki ze -
- lepszym prezydentem byl regan - wprawdzie dyletant - ale umiejacy otoczyc sie doskonalymi doradcami....
- bedzie awantura
- jesli pan napisze ze"od czasow jfk obama jest najlepszym....................". (to zdanie jest cytatem))
- wowczas zaoponuje - bo............................
- to zdanie staje sie - automatycznie - porownaniem obu !
- z ktorym w zadnym przypadku (bez powolywania sie na analitykow) nie moge sie zgodzic
- ot - i awantura
- jesli powiem ze politka miedzynarodowa stanow zjednoczonych (za analitakami jak tez zgodnie z moja prywatna opinia) jest dzialaniem slonia w skladzie porcelany - to......................
- mamy gotowa przyczyne awantury
- jesli napisze ze politka krajowa i miedzynarodowa banany (pod egida frau piggy - podkreslam - nie wyzwolonej od dedeerowskich nawykow zarzadzania typu "basta" z wykluczeniem opinii publicznej i parlamentu) jest calkiem do bani...................
- wowczas moge sie narazic komus kto jest innego zdania z jakiejkolwiek przyczyny ktorej tez nie moge zaakceptowac poniewaz przyczyna jest jedna i lezy jak na dloni - co nie wyklucza ze moge o tym napisac
- moglaby nastapic kolejna awantura
- zatem...............
- czy nie leżpiej byloby sie zastanowic dlaczego ktos jest odmiennego zdania - ...................
- a moze jednak jest inaczej?....................
- wowczas uniknie sie awantury - jesli....................................
- nastapi pytanie - "czy moglbys to jasniej zobrazowac"? i nie krzyczec........ "klamiesz"
- wyjasnienie czyjejs opinii jest jakby otworzyc okno i wpuscic do zastechlej budy swieze powietrze
- nie ma jednej i jedynej prawdy ale prawdziwe sa tylko fakty - nagie fakty - w przypadku jesli sa prawdziwe
- reszta jest zaledwie opinia na temat faktow o ktorych prawdziwosci czasem nie wiemy i przyjmujemy je za prawdziwe lub odrzucamy nie dowierzajac ich zaistnieniu (badz istnieniu medialnemu)
- z tego wynika (dla mnie - niech ktos bedzie odmiennego zdania) ze istnieje mozliwosc WYMIANY POGLADOW - przy czym przekonywanie-udowadnianie-krzyk racji nie maja zadnego znaczenia - bo nie sluza niczemu procz zaspokojeniu pragnienia postawienia na swoim - choc czesto bywa ze wie sie o tym iz wlasna argumentacja na glinianych nogach stoi - wiec wszyscy (i ja) uzywamy systemu logicznego ktory slusznie ck nazwar "logika na relaxie" - ale nie nalezy tego potepiac - poniewaz nie znajdujemy sie w miejscu tak swietym i dziweiczym gdzie triki sa niedowzolone - i wiedzac ze nieprawdą i trikami karmi sie kosciol-religia- a przed wszystkim polityka - ze prawdy wogole nie ma (bo rzeczywistosc - prosze pana - jest tylko wyobrazeniem!!! w wielu wariantach)
- zatem - czy warto?
- sadze ze warto - ale w innej formie
- uswiadomiwszy sobie ze to nie my zarzadzamy swiatem ale ktos inny - rowniez nami

- ale co sie stanie kiedy postawie teze ze;
- ZA MALO JEST WOJEN i dlatego swiat znalazl sie w takiej sytuacji w jakiej jestesmy - teza ktora stawia na glowie nasze "klatkowe" rozumowanie i pojmowanie kulki na ktorej zyjemy - "wojna mrowek"

capito
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

mrówki.
kiedy gorace lato, wszelkie owady i zwierzyna szukaja cienia, chlodu.
nie inaczej jest z czlowiekiem. ale czlowiek nie jest tak bezczelny jak
one. mrówki. wchodza do mojego domu o grubych murach i przewalaja
sie przez stól. nie interesuje ich stojaca tu cukiernica i okruchy tortu
pamietajace moje wesele sprzed pieciu lat. nie sprzatam tych okruchów,
bo przypominaja mi one gody, po których tylko tyle zostalo. zapomnialem
o winie. dwa kieliszki niedopitego brunello, dzis skwasniale, ze nawet
mrówki go nie chca. martwa natura godna pedzla cezanne’a, bo ten
umial deformowac tak, by prawda byla prawda. dwie grupy mrówek staja
naprzeciwko siebie, gestykuluja i pokrzykuja. potem piechota przystepuje
do walki. jest to bezpardonowa bitwa. zastanawiam sie skad u nich tyle sily
i zawzietosci. poczatkowo myslalem, ze przedmiotem sporu sa okruchy
weselnego tortu.
teraz wiem, ze walcza dla samej checi zabijania. wojna
trwa na ogól pól godziny. potem sprzatam trupy, okruszki pozostawiam na
stole. nastepnego dnia bedzie nowa batalia.
-----------------------------------------------------------------------------------------
nikita

Post autor: nikita »

...awantury nie bendzie - jeno wizyta smutnych panuf w plaszczach skurzanych, w celu odpowiedniego pouczenia tego, ktory nasz kochany, a demokratyczny dojczy faterland ogolnie, a paniom kanclerz szczegolnie z blotem swojej niezdrowej mniemanologii mieszac ma tupet...
podpis: zyczliwy

p.s.: mozesz nadal gwalcic somsiadke, zostaniesz uniewinniony z braku dowodow, ale musisz jednak pare razy trafnie przepowiedziec pogode... 8-)
ciekawe co na to nasza naczelna emanca Alicja Czorna :?
whiskeyprint1

widzisz nikita - to jest tak.......

ci smutni panowie bedacy w lekkim posiadaniu j.polskiego czytaja (na szczescie nic z tego nie rozumieja )
ci smutni panowie tego so mowimy przez drutogawedziarza sluchaja (na szczescie wie wiedza o co chodzi)

jak przepowiesz pogode i ta przepowiednia sie sprawdzi (tak samo jak przepowiednie swietego ignaca z suchej beskidskiej) wowczas mozesz gwalcic ile zechcesz - najwyzej zapytaja czy twoj wacek jest wystarczajaco sprawny do takich czynow - na pocieszenie - ta smutna afera zakonczyla sie slowami sadu - "o niewinnosci oskarzonego (nie zapomniec - to jest szwajcar - jak blatter - jak ackermann) sad nie jest przekonany - ale wobec braku dowodow .................) - prawo interpretuje sie na korzysc oskarzonego - sluszna zasada - wobec braku (ostatecznych) dowodow - wiadomo - pozostaje piekielny niesmak - gdyby wprowadzic prawo naturalne - wowczas nie zaistnialyby te dwa elementy krzywdzace ofiiare - ale wprowadzonoby element - byc moze krzywdzacy przestepce - wiec co robic? - uwazam ze trzeba byloby pojsc do jakiejs wrozki ktora wydalaby wyrok sprwiedliwy - czesc pracy

jutro wybiora (fifa) jednego z najwiekszych aferzystow i lapowkarzy w europie - szwajcara blattera - no i co? - czy nalezy sie temu dziwic? - ja bym sie dziwil gdyby go nie wybrali (nie poslugujac sie wcale argumentem ze procesy na temat lapowkarstwa i kupionych gier sa tego dowodem)

gdybym mial pieniedzy tyle - nakazalbym by wybrano mnie na cesarza banany - ciebie zrobilbym ministrem sportu i turystyki wodnej - godzile ministrem turystyki gorskiej - pipka ministrem finansow a pana tekajota ministrem wiedzy i nauki wszelkiej - reflexa ministrem wieziennictwa - psa zrobilbym ministrem spraw wewnetrznych zeby was pilnowal - a ja chodzilbym na piwo bo tylko tam madrze gadaja - pardont - tutejszego xiedza protestanta zrobilbym ministrem metafizyki panstwowej a piekarza ministrem przemyslu piekarskiego - pozostale ministerstwa obsadzilbym sam - podstawa naszej polityki panstwowej bylaby wojny -wojna - wojna - z wiatrakami
Reflex
Kontakt:

Post autor: Reflex »

- jesli pan napisze ze"od czasow jfk obama jest najlepszym....................". (to zdanie jest cytatem))
- wowczas zaoponuje - bo............................
- to zdanie staje sie - automatycznie - porownaniem obu !
Whisketprint bredzisz. Jestem daleki od proby obrazania, ale twierdze ze masz ograniczona mozliwosc koncentracji, jestes niechlujny merytorycznie i niewiarygodny.
Od kilku dni probuje Ci wyjasnic, ze nie czytasz postow na ktore odpowiadasz, ze zmyslasz, co potem przeklada sie na rzeke bzdur i nonsensow ktore beztrosko wypisujesz.
Pomimo ze kilka razy prostowalem Twoje niescislowci, nic do Ciebie nie dociera

Oto moje slowa, ktore komentujesz:
"To chyba najbardziej sympatyczny i lubiany w Europie Prezydent Stanow Zjednoczonych od czasow J.F. Kenedyego".

Jezeli Twoj umysl nie potrafi zrozumiec i odroznic slow sympatyczny i lubiany w Europie, od pojecia najlepszy prezydent, masz powazny problem z procesem myslowym i powinienes cos z tym zrobic.
whiskeyprint1

Re: Barack Obama - IDZIE SIE

Jezeli Twoj umysl nie potrafi zrozumiec i odroznic slow sympatyczny i lubiany w Europie, od pojecia najlepszy prezydent, masz powazny problem z procesem myslowym i powinienes cos z tym zrobic.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

poniewaz niedoslysze wiec moj umysl nie potrafi.......... i tak dalej

poza tym - nalezaloby napisac ze "obama jest najbardziej nielubianym w europie..............." a nie bredzic

capito?
Załączniki
beine s-w-A Kopie.jpg
beine s-w-A Kopie.jpg (21.47 KiB) Przejrzano 6478 razy
beine s-w Kopie.jpg
beine s-w Kopie.jpg (37.06 KiB) Przejrzano 6478 razy
whiskeyprint1

Re: Barack Obama w dupie

tam facet pisze o racjonalnym ustroju
- co to jest - i czy samo sie zrobi.......
dobre wspomnienia
amen

dzis swiatowa organizacja wyzywienia obwiescila raport ktory jest rezultatem kilkuletnich studiow na temat wyzywienia na swiecie

- pomimo ze zywnosci jest wystarczajaca ilosc dla calego swiata........ nie bede piasal o glodujacych - to wiemy

- w najblizszych latach - tak mowi prognoza - ceny zywnosci w krajach uprzemyslowionych wzrosna o ca 100% a w krajach biednych o ca 180% - tu brak komentyrza - zalozmy ze prognoza sie sprawdzi

- wskazano winnych - sa nimi (jakoby) koncerny produkujace masowo zywnosc - cel..... zwiekszenie zysku jako rezerwy przed zblizajacym sie a zaprogramowanym nastepnym kryzysem finansowo gospodarczym

- zganiono rzad usa (pana obamy kochanego reflexowego) i unie europejska frau piggy za polityke dofinansowywania rolnictwa i protekcjonizm

- przy okazji wtracam - panu szanownemu reflexowi nieomylnemu - ze prezydent stanow zjednoczonych ameryki polnocnej obama barack jest lubiany w europie (mam na mysli ludnosc europy a nie babe fdj frau biggy ddr) tak samo jak unia europejska ktorej ludzie rozsadni i nawet mniej rozsadni - serdecznie zycza upadku gdyz jest fiaskiem gospodarczo politycznym powodujacym niepokoje i zamet

wyliczono ze ilosc kukurydzy potrzenej do zatankowania jednego czolgu typu mercedes biopaliwem wystarczylaby do nie glodowania jednego czlowieka w afryce przez caly rok - ja nie wiem - ja nie umiem liczyc - ale zalozmy ze tak jest - dodaje - kukurydza i rzepak przeznaczony na biopaliwo sa przez unie mocno-mocno dofinansowywane

szczesc boze
und weiter so deutschland
we can....!!! - formula dla slepych i gluchych ktorzy przypadkowo nie maja bialego koloru skory i nie sa wyznania mojzeszowego
capito?
godzilla

Post autor: godzilla »

Reflex pisze:Oto moje slowa, ktore komentujesz:
"To chyba najbardziej sympatyczny i lubiany w Europie Prezydent Stanow Zjednoczonych od czasow J.F. Kenedyego"..
a z czym on niby taki sympatyczny? ze sie usmiecha? busz dablju tez sie glupkowato usmiechal... i co z tego?

ze nobla dostal a potem ludzi na wojny wysyla i innym narodom smierc niesie?

faktycznie... jest najbardziej lubiany wlasnie dlatego...
Reflex
Kontakt:

Post autor: Reflex »

Moglem sie spodziewac. WHP przelknal gladko dowod ze ma problemy mentalne, dalej bredzi i odreagowuje sie, dziewica po 70-ce.

Godzila, powod popularnosci Obamy w Europie pozostawiam do odkrycia Tobie. Mnie wystarczy fakt ze jest sympatyczny i popularny.
Moze dlatego - jak stwierdzil Berlusconi - ze (Obama) jest ladnie opalony.
pipek

Post autor: pipek »

Sympatyczny i popularny to może być prezydent kraju w Polsce.Ostatecznie oprócz szczerzenia zębów niewiele więcej ma do roboty.
Prezydent USA powinien byc chłopem z jajami,który wypełnia swoje obietnice wyborcze i działa z korzyścią dla swojego kraju i jego wszystkich obywateli.
Popularność i białe zęby możemy sobie darować.Wodolejstwo też.Może być niemy,szczerbaty i niepopularny,byleby był skuteczny i stał na straży amerykańskiej konstytucji,dbał o gospodarkę kraju i dopilnował tego aby narodowi nie działa się krzywda.

Gołosłowny guru przyszłych (już wkrótce) gołodupców pasuje do Górnej Volty a pierdziolenie o Szopenie zostawmy Polakom.
whiskeyprint1

Oto moje slowa, ktore komentujesz:
"To chyba najbardziej sympatyczny i lubiany w Europie Prezydent Stanow Zjednoczonych od czasow J.F. Kenedyego"..
---------------------------------------------------------

pozwole sobie ta brednie jak wyzej jeszcze raz skomentowac

- jest to oczywiste porownanie i tu na nic wszelkie usilowana nadania mu innej tresci
- to jest tak oczywiste ze mniejrozumny nawet dojdzie sedna
- jesli jfk byl dobrym prezydentem - wowczas porownanie z nim o. jest czym....?
- poza tym - oswiadczenie o popularnosci o. jest wyssane z palca i nie odpowiada prawdzie

--------------------------------------------------------------
ze nobla dostal a potem ludzi na wojny wysyla i innym narodom smierc niesie?

panie godzila
oni go tym noblem w sposob nieswiadomy skompromitowali
oni tym noblem skompromitowali rowniez siebie
ODPOWIEDZ