Sarkozy przegral wybory. W Europie poruszenie i niepokoj jak to sie przelozy na sytuacje w Unii Europejskiej.
U mnie przewaza ostrozny optymizm, niemniej narazie wstrzymuje oddech.
Francuski szoker...
Re: Francuski szoker...
Zewrzyj także odbytnicę, ino mocno.Reflex pisze:Sarkozy przegral wybory. W Europie poruszenie i niepokoj jak to sie przelozy na sytuacje w Unii Europejskiej.
...wszystko zalezy od tego, czy nowemu francuskiemu prezydentowi uda sie zmusic Europejski Bank Centralny do dodrukowania o wiele wiekszej ilosci pieniedzy niz dotychczas, i co na to powie niemiecka pani kanclerz...Reflex pisze:Sarkozy przegral wybory. W Europie poruszenie i niepokoj jak to sie przelozy na sytuacje w Unii Europejskiej.
Mozna sie domyslec jak zareaguje kanclerz Merkel, trudno przewidziec jak zachowa sie reszta Unii.
Wiadomo tylko, ze nowy Prezydent Francji nie dotrzyma wiekszosci przedwyborczych obietnic, ktore zdecydowaly o jego wyborze. Potwierdza sie tylko opinia, ze narod najczesciej, a przynajmniej jego znaczna czesc, jest glupsza od swoich politykow.
Wiadomo tylko, ze nowy Prezydent Francji nie dotrzyma wiekszosci przedwyborczych obietnic, ktore zdecydowaly o jego wyborze. Potwierdza sie tylko opinia, ze narod najczesciej, a przynajmniej jego znaczna czesc, jest glupsza od swoich politykow.