W swoim najnowszym artykule "Polska gospodarka to nie żart" Schiff nie szczędzi pochwał sposobowi, w jaki Polska poradziła sobie z kryzysem, za wzór do naśladowania stawiając polskiego ministra finansów Jacka Rostowskiego. "Ostatniego lata zostałem zaproszony na Forum Ekonomiczne w Krynicy. Byłem pod wielkim wrażeniem gospodarczej aktywności i obywatelskiego ducha widocznego w caym kraju. Zaskoczyło mnie także, że moje poglądy, które w USA są raczej wyśmiewane, znalazły dużo zrozumienia wśród polskich ekonomistów obecnych na konferencji" - pisze Schiff. Autor chwali ministra finansów Jacka Rostowskiego i jego artykuł, który w zeszłym tygodniu ukazał się na łamach "Financial Timesa". "Sprzeciwiając się publicznej chłoście wolnego rynku, która obecnie ma miejsce w Waszyngtonie, Rostowski wyjaśnia, jak rządy doprowadziły do kryzysu w 2008 roku usuwając z rynku niezbędny element strachu" - czytamy w artykule Schiffa.
========================================================================================
No to sie niektorym znowu nieprzyjemnie odbije, ale dla odswiezenia polecam artykuly:
- Polskie firmy przeszly przez kryzys jak burza
- Jacek Rostowski najlepszym ministrem finansow wedlug "The Banker"