Humor wyłącznie klerykalny
Humor wyłącznie klerykalny
Siostra Michalina spotyka rano siostrę Eugenię.
- Dzień dobry siostro Eugenio.
- A dzień dobry siostro Michalino. Widzę, że siostra wstała dzisiaj z niewłaściwej strony łóżka.
Siostra Michalina zdziwiła się i poszła dalej. W korytarzu minęła ją siostra Genowefa:
- Dzień dobry siostro Michalino. Widzę, że siostra wstała dzisiaj z niewłaściwej strony łóżka.
Siostra Michalina zdziwiła się bardziej jeszcze i poszła do siostry Leokadii.
- Siostro Leokadio, wszyscy mi powtarzają, że wstałam dziś z niewłaściwej strony łoża. O co chodzi?
- Cóż siostro Michalino, masz na sobie sandały ojca Grzegorza.
********************************************************************************
Wchodzi facet na ławkę w parku i zaczyna krzyczeć:
- Precz z zakłamaniem!
Zaczynają się dookoła niego zbierać ludzie.
- Precz z hipokrytami!
Ludzi jest coraz więcej.
- Precz z nietolerancją!
Ludzi już jest spory tłum.
- Precz z antysemityzmem!
Wtedy podchodzi do niego jakaś babcia i mówi:
- A czegoś się pan po księżach spodziewał?
********************************************************************************
Wiecie czemu Mojżesz szedł przez pustynie z Izraelitami ????????....
....... ..
Bo wstydził się z tą halastrą iść przez miasto!!!!
***********************************************************************************
Rozmawiają 3 zakonnice. Pierwsza mówi:
- Sprzątałam u księdza w biurku...
- No i co?
- No i znalazłam papierosy.
- I co z nimi zrobiłaś?
- Wyrzuciłam.
Druga mówi:
- A ja sprzątałam w jego sutannie.
- No i co?
- No i znalazłam prezerwatywy.
- No i co zrobiłaś?
- No przedziurawiłam i odłożyłam na miejsce.
Na to trzecia:
- Ups...
Zakonnica stoi przy drodze i zatrzymuje samochody. Chce dostać się do klasztoru. Nagle zatrzymuje się nowy Mercedes, zakonnica wsiada. Za kierownicą siedzi niezła laska. Jadą tak, a zakonnica rozgląda się po samochodzie:
- Ładny samochód, pewnie męża?
- Nie, to od kochanka - odpowiada kobieta.
- Śliczną ma pani biżuterię, pewnie mąż kupił?
- Nie to od innego kochanka.
Zakonnica na chwilę zamilkła, ale widzi futro z tyłu na siedzeniu, więc mówi:
- Śliczne futerko, pewnie mąż kupił?
- Nie, to od trzeciego kochanka - odpowiada kobieta.
Resztę drogi zakonnica już nic nie mówi, tylko rozmyśla. Podjeżdżają pod klasztor, zakonnica wysiada i idzie do swojej celi. Zamyka się w niej i myśli. Nagle słychać cichutkie pukanie do drzwi:
- Siostro Łucjo, to ja ksiądz Marek, niech siostra mnie wpuści.
Na to siostra wybucha:
- Niech sobie ksiądz te bombonierki w dupę wsadzi!
Wchodzi nawalony koleś do autobusu i siada niedaleko zakonnicy. Zakonnica patrzy na niego z obrzydzeniem i stwierdza:
- Trafi pan prosto do piekła!
A gościu:
- O mój boże! Pomyliłem autobusy!
- Dzień dobry siostro Eugenio.
- A dzień dobry siostro Michalino. Widzę, że siostra wstała dzisiaj z niewłaściwej strony łóżka.
Siostra Michalina zdziwiła się i poszła dalej. W korytarzu minęła ją siostra Genowefa:
- Dzień dobry siostro Michalino. Widzę, że siostra wstała dzisiaj z niewłaściwej strony łóżka.
Siostra Michalina zdziwiła się bardziej jeszcze i poszła do siostry Leokadii.
- Siostro Leokadio, wszyscy mi powtarzają, że wstałam dziś z niewłaściwej strony łoża. O co chodzi?
- Cóż siostro Michalino, masz na sobie sandały ojca Grzegorza.
Wchodzi facet na ławkę w parku i zaczyna krzyczeć:
- Precz z zakłamaniem!
Zaczynają się dookoła niego zbierać ludzie.
- Precz z hipokrytami!
Ludzi jest coraz więcej.
- Precz z nietolerancją!
Ludzi już jest spory tłum.
- Precz z antysemityzmem!
Wtedy podchodzi do niego jakaś babcia i mówi:
- A czegoś się pan po księżach spodziewał?
Wiecie czemu Mojżesz szedł przez pustynie z Izraelitami ????????....
....... ..
Bo wstydził się z tą halastrą iść przez miasto!!!!
***********************************************************************************
Rozmawiają 3 zakonnice. Pierwsza mówi:
- Sprzątałam u księdza w biurku...
- No i co?
- No i znalazłam papierosy.
- I co z nimi zrobiłaś?
- Wyrzuciłam.
Druga mówi:
- A ja sprzątałam w jego sutannie.
- No i co?
- No i znalazłam prezerwatywy.
- No i co zrobiłaś?
- No przedziurawiłam i odłożyłam na miejsce.
Na to trzecia:
- Ups...
Zakonnica stoi przy drodze i zatrzymuje samochody. Chce dostać się do klasztoru. Nagle zatrzymuje się nowy Mercedes, zakonnica wsiada. Za kierownicą siedzi niezła laska. Jadą tak, a zakonnica rozgląda się po samochodzie:
- Ładny samochód, pewnie męża?
- Nie, to od kochanka - odpowiada kobieta.
- Śliczną ma pani biżuterię, pewnie mąż kupił?
- Nie to od innego kochanka.
Zakonnica na chwilę zamilkła, ale widzi futro z tyłu na siedzeniu, więc mówi:
- Śliczne futerko, pewnie mąż kupił?
- Nie, to od trzeciego kochanka - odpowiada kobieta.
Resztę drogi zakonnica już nic nie mówi, tylko rozmyśla. Podjeżdżają pod klasztor, zakonnica wysiada i idzie do swojej celi. Zamyka się w niej i myśli. Nagle słychać cichutkie pukanie do drzwi:
- Siostro Łucjo, to ja ksiądz Marek, niech siostra mnie wpuści.
Na to siostra wybucha:
- Niech sobie ksiądz te bombonierki w dupę wsadzi!
Wchodzi nawalony koleś do autobusu i siada niedaleko zakonnicy. Zakonnica patrzy na niego z obrzydzeniem i stwierdza:
- Trafi pan prosto do piekła!
A gościu:
- O mój boże! Pomyliłem autobusy!
Re: Humor wyłącznie klerykalny
Przyszedl lekarz do baby; na to baba: "no to jazda"

-
bea_mezlot
CO NOWEGO W KOSCIELE:
1. Do końca miesiąca odpust zupełny TYLKO 99 zł!
2. Jutro komunia o smakach paprykowym, cebulowym i bekonu - tylko u nas!
3. Przy zamówieniu czterech wesel - jeden pogrzeb gratis.
4. Tylko u nas! Woda święcona pH 5,5! Nie zawiera konserwantów. Dla pierwszych 100 wiernych nasz czerwony kubek.
5. Posezonowa obniżka pokuty. Do 20% mniej za grzechy ciężkie!.
6. Zapraszamy na koncert muzyki POPowej. Występują: kapłani z cerkwi prawosławnej...
7. Nowość! Pogrzeby rodzinne! Dzieci do lat 7 - bezpłatnie! Młodzież pod opieką dorosłych - 50% bonifikaty!
8. Zestaw głośnomówiący i hands-free do spowiedzi.
9. Karta Master Biskupcheque uprawnia do 0,05% zniżki przy tacy w naszej sieci.
Ksiądz umówił się z ekstra laską, ale pech chciał, że akurat przypadło mu odprawiać drogę krzyżową. Prosi więc wikarego, aby ten go zastąpił.
- Zgoda! Zabaw się przyjacielu - odpowiada tamten.
- Ale pamiętaj - dodaje pierwszy - abyś nie kończył mszy, zanim ja nie wrócę!
Ksiądz zabawił ponad czas, spóźniony biegiem wraca do kościoła i zdziwiony widzi, że droga krzyżowa jeszcze trwa.
Wchodzi do kościoła i słyszy:
- Stacja 158 - Jezus wzięty do wojska. Śpiewamy -"Przyjedź mamo na przysięgę..."
Przyszła zakonnica do spowiedzi i mówi:
-Proszę księdza ja bardzo zgrzeszyłam....
ksiądz na to:
-siostro a co się stało?
-zapomniałam dzisiaj pod habit ubrać majtek...
-siostro to nie jest wielki grzech
Siostra uradowana mówi a co na pokutę??
Ksiądz na to...w drodze do ołtarza proszę zrobić dwa przewroty w przód i gwiazdę..
Cztery katoliczki piją kawę. Pierwsza mówi:
- Mój syn jest księdzem. Kiedy wchodzi do pokoju, ludzie mówią: "Ojcze".
Druga mówi:
- Mój syn jest biskupem, kiedy wchodzi do pokoju, ludzie mówią: "Wasza miłość".
Trzecia na to:
- Mój syn jest kardynałem, kiedy wchodzi do pokoju, ludzie mówią: "Wasza ekscelencjo".
Ponieważ czwarta w milczeniu sączy kawę, delikatnie ją zachęcają:
- No...?
- Mój syn jest wspaniale umięśnionym tancerzem. Kiedy wychodzi na scenę, kobiety wołają: "O mój Boże!"
1. Do końca miesiąca odpust zupełny TYLKO 99 zł!
2. Jutro komunia o smakach paprykowym, cebulowym i bekonu - tylko u nas!
3. Przy zamówieniu czterech wesel - jeden pogrzeb gratis.
4. Tylko u nas! Woda święcona pH 5,5! Nie zawiera konserwantów. Dla pierwszych 100 wiernych nasz czerwony kubek.
5. Posezonowa obniżka pokuty. Do 20% mniej za grzechy ciężkie!.
6. Zapraszamy na koncert muzyki POPowej. Występują: kapłani z cerkwi prawosławnej...
7. Nowość! Pogrzeby rodzinne! Dzieci do lat 7 - bezpłatnie! Młodzież pod opieką dorosłych - 50% bonifikaty!
8. Zestaw głośnomówiący i hands-free do spowiedzi.
9. Karta Master Biskupcheque uprawnia do 0,05% zniżki przy tacy w naszej sieci.
Ksiądz umówił się z ekstra laską, ale pech chciał, że akurat przypadło mu odprawiać drogę krzyżową. Prosi więc wikarego, aby ten go zastąpił.
- Zgoda! Zabaw się przyjacielu - odpowiada tamten.
- Ale pamiętaj - dodaje pierwszy - abyś nie kończył mszy, zanim ja nie wrócę!
Ksiądz zabawił ponad czas, spóźniony biegiem wraca do kościoła i zdziwiony widzi, że droga krzyżowa jeszcze trwa.
Wchodzi do kościoła i słyszy:
- Stacja 158 - Jezus wzięty do wojska. Śpiewamy -"Przyjedź mamo na przysięgę..."
Przyszła zakonnica do spowiedzi i mówi:
-Proszę księdza ja bardzo zgrzeszyłam....
ksiądz na to:
-siostro a co się stało?
-zapomniałam dzisiaj pod habit ubrać majtek...
-siostro to nie jest wielki grzech
Siostra uradowana mówi a co na pokutę??
Ksiądz na to...w drodze do ołtarza proszę zrobić dwa przewroty w przód i gwiazdę..
Cztery katoliczki piją kawę. Pierwsza mówi:
- Mój syn jest księdzem. Kiedy wchodzi do pokoju, ludzie mówią: "Ojcze".
Druga mówi:
- Mój syn jest biskupem, kiedy wchodzi do pokoju, ludzie mówią: "Wasza miłość".
Trzecia na to:
- Mój syn jest kardynałem, kiedy wchodzi do pokoju, ludzie mówią: "Wasza ekscelencjo".
Ponieważ czwarta w milczeniu sączy kawę, delikatnie ją zachęcają:
- No...?
- Mój syn jest wspaniale umięśnionym tancerzem. Kiedy wychodzi na scenę, kobiety wołają: "O mój Boże!"
ten konkretny post to nalezaloby chyba zglosic do moderacji...nikita pisze:Przyszedl lekarz do baby; na to baba: "no to jazda"![]()
![]()
-
bea_mezlot
wiesz tusku ja przez te nakazy ,zakazy, "wrogowie przyjaciele" stracilam ochote na pisanietusku pisze: ten konkretny post to nalezaloby chyba zglosic do moderacji...
i piszac ten post zastanawiam sie czy znowu nie obrazam czyis uczuc ( np. admina) i czy znowu nie dostane ostrzezenia
bez sensu zeby pisac post i zastanawiac sie czy sie kogos obraza czy nie, czy sie obraza czyjes uczucia, bo ktos moze zglosic post do usuniecia , i nie mowie tu wogole o uzywaniu slow wulgarnych
nigdy nie bylismy ani wrogami ani przyjaciolmi , spieralismy sie to fakt ale forum zylo
a to mam dziwne uczucie ,ze umrze niebawem smiercia naturalna, nie ze sie ludzie odwroca od "prostackich" wypowiedzi ale ,ze te wszystkie "slodkosci" wyjda bokiem az do "orzygania"
wyrazam tylko swoja opinie wiec ostrzezenie prosze wyslac tylko do mnie
Nie sadze, beo, zebys nie byla w stanie oddzielic tresc postu od osoby piszacego, i nie potrafila atakowac tresci postu, bez atakowania osoby piszacego ten post. Ze wiecej (najwiecej) radochy sprawia nurzanie osoby w blocie, to ja rozumiem. ale...
juz wyjasniam.... w poscie wystepuja lekarz i baba... nie widze tam tez zadnych tresci pro ani antyklerykalnych...
a wy tu o pier***....
a wy tu o pier***....
mozna pisac inteligentnie-wrednie-i-zlosliwie... a obrazanie ukryc w podtekstach...bea_mezlot pisze:bez sensu zeby pisac post i zastanawiac sie czy sie kogos obraza czy nie, czy sie obraza czyjes uczucia, bo ktos moze zglosic post do usuniecia , i nie mowie tu wogole o uzywaniu slow wulgarnych
w czym problem?
nikita pisze:Nie sadze, beo, zebys nie byla w stanie oddzielic tresc postu od osoby piszacego, i nie potrafila atakowac tresci postu, bez atakowania osoby piszacego ten post. Ze wiecej (najwiecej) radochy sprawia nurzanie osoby w blocie, to ja rozumiem. ale...
Nie zgadzam się z tą wypowiedzią absolutnie. Właśnie skupianie się na treści (argumentach ) ogłoszenia a nie na osobie piszącej pozwoli nam na rzeczową dyskusję. Tylko ludzie którzy nie potrafią wyrosnąć z wieku szczenięcego kierują się przy wypowiedziach takimi kryteriami o jakich piszesz i najczęściej prowadzi to do utarczek. Co jest niepoważne.
No Ty rzadko kiedy mieścisz się w tych kryteriachmozna pisac inteligentnie-wrednie-i-zlosliwie... a obrazanie ukryc w podtekstach.