Partyjnie jak prezydentura, glupota i chaltura.

Śmiech to zdrowie.
almagus

Post autor: almagus »

Partyjnie jak prezydentura, głupota i chałtura.

Weto prywatyzacji szpitali.
Bastiony partii awansu ocali.
My koperta lub do śmierci czekać.
Z leczeniem władzy nie wolno zwlekać.
Prezydent wygląda żałośnie.
Zamykają szpital w Krośnie.

Starostę rajcuje władza.
Księdza i mene(ge)la wsadza.
Co tam pacjentów potrzeby.
Leczymy przez pogrzeby.
I każdy rozgrzeszony.
Wyjawi czy był czerwony.

Gdy szpital jest lekarzy.
Zamknięcie się nie zdarzy.
To jest ich warsztat pracy.
Zadowoleni rodacy.
Szpital ma gospodarza.
Odmowa się nie zdarza.

http://miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34975 ... zenia.html

Weto prywatyzacji szpitali.
Bastiony partii awansu ocali.
My koperta lub do smierci czekac.
Z leczeniem wladzy nie wolno zwlekac.
Prezydent wyglada zalosnie.
Zamykaja szpital w Krosnie.

Staroste rajcuje wladza.
Ksiedza i mene(ge)la wsadza.
Co tam pacjentów potrzeby.
Leczymy przez pogrzeby.
I kazdy rozgrzeszony.
Wyjawi czy byl czerwony.

Gdy szpital jest lekarzy.
Zamkniecie sie nie zdarzy.
To jest ich warsztat pracy.
Zadowoleni rodacy.
Szpital ma gospodarza.
Odmowa sie nie zdarza.
bea_mezlot

Re: Partyjnie jak prezydentura, glupota i chaltura.

Post autor: bea_mezlot »

Przyszedł gość do doktora, biada na swe zdrowie.
- Jakaś mi żaba - mówi - wyrosła na głowie.
- Umówmy się - odrzekło to zwierzę niegłupie -
Nie ja jemu na głowie, lecz on mnie na dupie.

AW
helios

Post autor: helios »

almagus pisze:Partyjnie jak prezydentura, głupota i chałtura.

Wyjawi czy był czerwony.
http://miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34975 ... zenia.html
Staroste rajcuje wladza.
Odmowa sie nie zdarza.
Czas przejść od słów do czynów

Redaktor Adam Leszczyński z „Gazety Wyborczej” skrytykował dra Tomasza Terlikowskiego ogólnie za wstecznictwo, a konkretnie – za obskuranckie poglądy na aborcję i eutanazję. Dr Terlikowski twierdzi bowiem, że aborcja i eutanazja powinny zostać zakazane, podczas gdy red. Leszczyński, podobnie jak całe ścisłe kierownictwo „Gazety Wyborczej”, nie mówiąc już o Obozie Postępu i Demokracji uważa, iż aborcja i eutanazja powinny być nie tylko dozwolone, ale uważane za radosny przywilej. Postępowi radykałowie twierdzą nawet, że aborcja i eutanazja powinny być finansowane z pieniędzy publicznych.

Red. Adam Leszczyński ma oczywiście rację, jak zresztą we wszystkim, co mówi. Niestety doświadczenie życiowe poucza nas, iż zawsze umiera kto inny. Dlatego red. Leszczyński i cały Obóz Postępu i Demokracji naraża się na łatwy zarzut gołosłowności. Czym innym bowiem jest samo głoszenie słusznych poglądów, a czym innym – osobisty przykład. Zatem, żeby Ciemnogrodowi wytrącić ten demagogiczny argument, byłoby wskazane, by personel „Gazety Wyborczej” urządził publiczny pokaz abortowania własnego potomstwa, zaś w przypadkach nie nadających się już do aborcji – żeby zastosował eutanazję. Jestem przekonany, że dzięki powszechnie znanym umiejętnościom perswazyjnym ścisłego kierownictwa „GW”, uzyskanie zgody na eutanazję od zainteresowanych nie przedstawiałoby trudności zwłaszcza, gdyby osobisty przykład na początek dał sam redaktor naczelny Adam Michnik. A gdyby w ślady swojej awangardy poszedł cały Obóz Postępu i Demokracji, to w ten sposób można by połączyć piękne z pożytecznym zwłaszcza, że chyba nikt nie pożałowałby na taki cel publicznych pieniędzy.

Stanisław Michalkiewicz
tusku

Post autor: tusku »

helios pisze:byłoby wskazane, by personel „Gazety Wyborczej” urządził publiczny pokaz abortowania własnego potomstwa, zaś w przypadkach nie nadających się już do aborcji – żeby zastosował eutanazję. Jestem przekonany, że dzięki powszechnie znanym umiejętnościom perswazyjnym ścisłego kierownictwa „GW”, uzyskanie zgody na eutanazję od zainteresowanych nie przedstawiałoby trudności zwłaszcza, gdyby osobisty przykład na początek dał sam redaktor naczelny Adam Michnik. A gdyby w ślady swojej awangardy poszedł cały Obóz Postępu i Demokracji, to w ten sposób można by połączyć piękne z pożytecznym zwłaszcza, że chyba nikt nie pożałowałby na taki cel publicznych pieniędzy.

Stanisław Michalkiewicz
ja moglbym na taki pokaz zaplacic nawet pare groszy z wlasnej kasy.... byloby milo gdyby Wodzowie Narodu pokazali na wlasnym przykladzie jak cudowne Wartosci Oni promuja....
ODPOWIEDZ