Bolesław Szenicer (przewodniczący Gminy Starozakonnych)....

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
godzilla

Bolesław Szenicer (przewodniczący Gminy Starozakonnych)....

Post autor: godzilla »

- Kiedy dowiedziałem się w 1997 r., że moi bracia będą odbierać majątki, byłem szczęśliwy, bo oczywiście nie czytałem dokładnie tej ustawy. Kiedy zaś zorientowałem się w 1999 r., kiedy to doszło do sprzedaży pierwszego majątku, o którym się dowiedziałem – mowa o synagodze żydowskiej w Siedlcach – złapałem się za głowę. Jak oni mogą? Moi bracia, Żydzi, będą to odbierać i to kto? Dowiedziałem się, że to Żydzi amerykańscy, że to przewodniczący Światowego Kongresu Żydów Edgar Bronfman. Wtedy zobaczyłem, że ta restytucja to zwykły szwindel. To ja już wtedy widziałem w tym handel-handele – nic więcej! I to handel-handele na grobach moich dziadków! Zbuntowałem się. Poszedłem do rabina Michaela Schudricha, amerykańskiego zresztą rabina zainstalowanego przez tamtych możnych władców żydowskich Bronfmana i innych. Mówię mu: “Rabe Michael, u nas, u Żydów, my możemy odbierać majątki, możemy sprzedawać, handlować, a gdzie pieniądze? Pieniądze do kieszeni? Dzielić się z Bronfmanem, bo żeście wzięli 800 tys. dolarów pożyczki na prowadzenie restytucji? Co to jest? To jest szwindel i złodziejstwo. A to wszystko na grobach i kościach moich dziadków zamordowanych przez hitlerowców w Polsce”. Schudrich mi odpowiedział: “Och, Szenicer, ty się nie wtrącaj, bo jak ty się będziesz wtrącał, to ty długo nie będziesz z nami; to ty długo nie będziesz z nami pracował…” – zaczął mnie straszyć. Ale ponieważ jestem Polakiem żydowskiego pochodzenia, Polakiem, bo w tym duchu wychowali mnie rodzice, to pomyślałem sobie, że taki amerykański rabin to dla mnie jest szmondak. Kim byli jego rodzice? Kto z jego bliskich zginął w tym kraju, w Polsce? Wtedy zainteresowałem się niuansami tej ustawy o zwrocie mienia, wyciągnąłem z Sejmu stenogramy dyskusji posłów nad tą ustawą i zrozumiałem, jakie były intencje żydowskie przy wprowadzaniu prawodawstwa restytucji mienia pożydowskiego. Zresztą wówczas wielu prawicowych posłów mówiło wyraźnie, że ta ustawa spowoduje zniknięcie z krajobrazu Polski zabytkowych obiektów pożydowskich. A efekt moich działań był po prostu taki, że w 2002 r. zostałem zwolniony z funkcji dyrektora cmentarza żydowskiego…
czy to nie smutna historia? znalazl sie jeden sprawiedliwy ale swiat i rzeczywistosc stworzona przez jego Boga nie dopuszczaja mozliwosci bycia sprawiedliwym...
http://iskry.pl/index.php?option=com_co ... 5&Itemid=2
wiara i s

Re: Bolesław Szenicer (przewodniczący Gminy Starozakonnych).

Post autor: wiara i s »

Witam P. godzilla
godzilla pisze:czy to nie smutna historia? znalazl sie jeden sprawiedliwy ale swiat i rzeczywistosc stworzona przez jego Boga nie dopuszczaja mozliwosci bycia sprawiedliwym...
Tak to jest na tym swiecie, ze lewacy i socjalisci zawsze maja pod gorke (dzisiaj) :) ;)

Pozdrawiam
godzilla

Post autor: godzilla »

wiara i s pisze:Tak to jest na tym swiecie, ze lewacy i socjalisci zawsze maja pod gorke (dzisiaj) :) ;)

Pozdrawiam
czyli biorac na chlopski rozum znaczy ze k*** i zlodziej, byleby byli prawicowi i liberalni maja z gorki? bo sie juz ciutke gubie... ci panowie Bronfman & ska. tez sporo namieszali w Szwajcarii i szwajcaria musiala ich spolce wyplacic dwa miliardy baksow.... a ja mialem dobrze platna robote przez dwa lata...
phillon

Post autor: phillon »

godzilla pisze: ci panowie Bronfman & ska. tez sporo namieszali w Szwajcarii i szwajcaria musiala ich spolce wyplacic dwa miliardy baksow.... a ja mialem dobrze platna robote przez dwa lata...
Jazz`uu!!!!.....godzilla!...Ty przez dwa lata liczyles czy suma sie zgadza?.. :shock:
cza sie bylo zapytac bardziej doswiadczonych "kolegow" jak to sie zalatwia 8-)
jak sie "niemce" jednoczyly..:-))...to my z Nikita (sakramecko skromni jestesmy) opracowalismy plan
jak to zrobic "szybko"!?...ano na wage:)...(Kohl do dzisiaj przysyla nam kartki na swieta) :mrgreen:
wiadomo ze nominal 500 DM wazy wiecej niz 100 DM bo na wyprodukowanie "5"tki zuzywa wiecej farby!
wiec przykladowo pol miliona DM na wymiane na Euro warzylo 200 kilo!:)))...(tylko przyklad!!) :?
dzieki naszym metodom wymieniono wszystko w miesiac!!!!....a nie w dwa lata!
to jest tez doskonaly przyklad jak Echte Deutsche moze pracowac razem z "erzac jude" :o
Tak moi mili, Zyd dogada sie z Niemcem a Polak z Polakiem nie
bierzcie z nas przyklad:)...zartuje oczywiscie...bo nie mysle by wiekszosc zlapala "dowcip" :|
phillon

Post autor: phillon »

Mam problem!!
Gretschien chyba udawala dzisiaj orgazm!!!
bo nie bylem w formie!:(((
co mam zrobic?..powiedziec jej ze klamala..czy rznonc "glupa"
Bo moja kobita powiedziala mi w prost (szukalem drugiej opini..:-))...)
Phillon...dziadygo sakramencka...z za sciany wschodniej!.....
Ty juz nic nie mozesz!!!...chyba ze sikasz rano i na kacu trzesa ci sie rece!!..:)))))
!!!!!!....chyba mnie podpatrzyla:((((
ODPOWIEDZ