babulenie

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
pomorzak

Re: babulenie

Post autor: pomorzak »

szalenstwo
super !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reflex
Kontakt:

Post autor: Reflex »

Te wywieszone jezory, obled w oczach...
Ja bym zadzwonil na policje. :lol:
artureq91

Post autor: artureq91 »

Witam,
Mam pytanko jakie są szanse dostania zielonej karty przez małżeństwo z jej posiadaczka.
Jest tez jakaś legalna możliwość żeby dostać pobyt na terenie USA ? Wiem ze sie będzie czekać długo, ale przez ten okres mogę przebywać i pracować na terenie USA czy nie ?
mile widziane porady jak dostać zieloną kartę w miare szybko. P
Dzięki i pozdrawiam
pomorzak

Reflex pisze:Te wywieszone jezory, obled w oczach...
Ja bym zadzwonil na policje. :lol:
Taka już u nich tradycja. Pani Młoda miała zły w oczach.
Reflex
Kontakt:

Taka już u nich tradycja. Pani Młoda miała zły w oczach.
Poszukalem Pomorzaku i znalazlem .. mialem racje z policja. :D

Haka to taniec wojenny przodkow Maorysow w Nowej Zelandii.
Haka peruperu – haka „wojenna” – wykonywana przez wojowników przed bitwą, miała ona ukazać ich siłę, wolę zwycięstwa i w ten sposób przestraszyć lub odstraszyć przeciwnika.

Hakę „wojenną” wykonuje się często w „rozkracznym” przysiadzie, na lekko ugiętych nogach. Pozycja taka eksponuje napięte mięśnie nóg oraz strefę genitalną, co jest zamierzone, niektóre gesty rąk jeszcze to akcentują (patrz przykłady). Grupa wykrzykuje sylabizując proste teksty, linia melodyczna jest bardzo uboga. Uczestnicy wykonują różne elementy choreograficzne: klaszczą rytmicznie „ręka w rękę”, „ręka w udo” lub „ręka w tors”, robią „srogie” miny: nadnaturalne wytrzeszczanie oczu, prezentowanie języka (w skrajnych przypadkach niektórzy potrafią zasłonić nim całą brodę), nadymanie policzków i dmuchanie, syczenie przez zęby, przyklękanie na jedno kolano, uderzanie stopami i dłońmi o ziemię, energiczne potrząsanie dłońmi. Wzrok wszystkich utkwiony jest w przeciwników. Inną rolę w tego typu hace odgrywa lider: przemieszcza się przed frontem grupy lub pomiędzy pozostałymi „tancerzami”, wydaje polecenia, wykrzykuje zawołania, na które grupa odpowiada. Pierwotnie hakę z całą pewnością wykonywano z bronią w ręku, na co wskazują XVIII i XIX.wieczne ryciny. Przed przybyciem białych kolonizatorów były to krzemienne i drewniane oszczepy oraz maczugi (np. maoryskie pałki taiaha), później, tj. na pocz. XIX w. doszły również muszkiety. Po zakończeniu tzw. „wojen maoryskich” i przymusowym rozbrojeniu Maorysów przez brytyjskich kolonizatorów hakę wykonywano już bez broni, z czasem Brytyjczycy zabronili również wykonywania samej haki. Oprócz broni elementami materialnymi tradycyjnej haki są charakterystyczne ubiory (np. przepaska biodrowa z włókien palmy) oraz szczególnie sugestywny tatuaż twarzy

Współcześnie haka stanowi ważną część dziedzictwa narodowego Nowej Zelandii. Nauczana jest ona w szkołach, a także wykonywana przez nowozelandzkich żołnierzy. Najbardziej znaną haką jest, opisana wyżej, „Ka mate”. Od 1905 roku jest ona wykonywana przed każdym meczem przez All Blacks, nowozelandzką drużynę rugby. All Blacks wykonują również nową hakę – „Kapa o Pango” a drużyna All Blacks Māori także hakę „Timatanga”.

Obrazek
pomorzak

Dzieki Reflexie za te informacje.
:D
godzilla

Post autor: godzilla »

wujkowi gugle powinienies podziekowac...

widze ze reflex teraz robi za specjaliste od wiedzy wszelakiej... nawet pokazuje sklerotykowi galwasowi jak ma wrzucac filmy z youtube... ja to galwasowi pokazywalem dziesiec lat temu i skoro do tej pory nie umie to sie nie nauczy... komunisci maja betonowe lby, do ktorych wchodzi cokolwiek tylko gdy sa mlodzi... potem juz trza by mlota pneumatycznego...
Reflex
Kontakt:

INTELIGENCJA
inteligencja [łac. intelligentia ‘zdolność pojmowania’, ‘rozum’],
psychol. jedno z najbardziej wieloznacznych pojęć w psychologii odnoszące się do sprawności w zakresie czynności poznawczych; w języku potocznym przez inteligencję rozumie się najczęściej zdolność rozwiązywania problemów praktycznych, zdolności językowe lub kompetencje społeczne;
eksperci w tej dziedzinie badań są zgodni jedynie co do tego, że inteligencja jest zdolnością uczenia się na podstawie własnych doświadczeń oraz zdolnością przystosowania się do otaczającego środowiska; tak rozumiane cechy charakteryzują nie tylko człowieka, spotyka się je również u zwierząt. Inteligencja ujmowana jako cecha ludzkiego umysłu to zdolność myślenia, rozwiązywania problemów oraz angażowania adekwatnych do okoliczności procesów poznawczych (takich jak np.: uczenie się, szybkość przetwarzania informacji, zasoby uwagi, pamięć robocza, kontrola poznawcza), od których zależy skuteczność przystosowania się do nowych sytuacji i sprawność działani
sprawiedliwy

Post autor: sprawiedliwy »

zdolność pojmowania.
to jest to!

najbardziej mnie irytuje jak osoby o tzw. wąskim horyzoncie, czyli zakute łby, które nawet nie chcą usłyszeć innego rozumowania, uważają że zjadły wszystkie rozumy i są najinteligentniejsze, bo gdzieś coś podpatrzyły, podsłuchały...
zoskicyc

Post autor: zoskicyc »

[quote="sprawiedliwy"]zdolność pojmowania.
to jest to!

najbardziej mnie irytuje jak osoby o tzw. wąskim horyzoncie, czyli zakute łby, które nawet nie chcą usłyszeć innego rozumowania, uważają że zjadły wszystkie rozumy i są najinteligentniejsze, bo gdzieś coś podpatrzyły, podsłuchały.

----------------------------------------------------------
ja tylko osmielam sie wypomniec
ze zakute lby i idioci maja nad
nami przewage - jest ich wiecej
spytaj reflexa ilu ich jest.........

CYC
Zablokowany