moje chleby
Re: moje chleby
Ja nie obcinam lisci z rzodkiewek, po prostu one "karmia" rzodkiewke i utrzymuja ja dlużej świeża,
Często kisilem buraczki na bardzo smaczny i zdrowy sok buraczny. Sok przelewalem do sloika
a pokrojjone ukiszone buraki wyrzucalem. Bląd. Przeczytalem że mozna z nich zrobic
pyszną salatke. I rzeczywiscie. Czlowiek się cale życie uczy ... ( i glupi umiera).
Często kisilem buraczki na bardzo smaczny i zdrowy sok buraczny. Sok przelewalem do sloika
a pokrojjone ukiszone buraki wyrzucalem. Bląd. Przeczytalem że mozna z nich zrobic
pyszną salatke. I rzeczywiscie. Czlowiek się cale życie uczy ... ( i glupi umiera).
Re: moje chleby
to raczej zakwas z burakow a nie sok... ale niech ci bedzie...
-
- Posty: 2629
- Rejestracja: sob wrz 20, 2014 4:05 am
- Lokalizacja: stary kontynent
Re: moje chleby
no mnie się odbijało po nim. tym z egipską etykietką z faraonem... teraz zmiana . jest inny producent i o niebo lepsza, szczególnie z słatką zieleninką.
Podobno chleb z czarnuszką jest też dobry i kropla tej oliwki do ciasta chlebowego... ale zapowiadam nie wypróbuję....
Re: moje chleby
mam jeszcze sporo tej czarnuszki... dodawałem do chleba razowego ale pomału mi się znudziło... teraz daję trochę kminku, którego przez 60 lat nie lubiłem..
Re: moje chleby
I robileś z chleba wariata... Troche szacunku dla chlebka, to nie jest czekoladka z kremową nakladką dla zmanierowanego
dziecka..
Od tysiecy lat chleb byl świetym symbolem pożywienia dla ludzkości a Ty robisz z niego usmieconą i reklamowa cegle.
Ludzie ktorzy go wypiekalil szanowali chleb, robiąc na nim znak krzyża po wyjeciu z pieca.
Ty chcesz robic jakies cudaa z domieszka przypraw a wychodza Ci plaskie cementowe cegly z dodatkiem smieci i kminku
Nie osmieszaj sie godzilla, naucz sie upiec normalny ludzki, prawdziwy chleb.
Pachnący, pyszny gotowy po nakryciu szyneczką, czy innymi delicjaami do skonsumowania za smakiem i poczuciem skromności.
dziecka..
Od tysiecy lat chleb byl świetym symbolem pożywienia dla ludzkości a Ty robisz z niego usmieconą i reklamowa cegle.
Ludzie ktorzy go wypiekalil szanowali chleb, robiąc na nim znak krzyża po wyjeciu z pieca.
Ty chcesz robic jakies cudaa z domieszka przypraw a wychodza Ci plaskie cementowe cegly z dodatkiem smieci i kminku
Nie osmieszaj sie godzilla, naucz sie upiec normalny ludzki, prawdziwy chleb.
Pachnący, pyszny gotowy po nakryciu szyneczką, czy innymi delicjaami do skonsumowania za smakiem i poczuciem skromności.
Re: moje chleby
to jest w opinii totalnego ignoranta "cegla"...
Re: moje chleby
masz szczescie ze zostawilem telefon w samochodzie bo bym ci przypomnial jakie chleby pieklem... zreszta nie chce straszyc ale mam zamiar chyba jutro znowu upiec cos dla mojej kobity...
oczy ci wypadna i bedziesz musial z dupa w gorze ich szukac...
oczy ci wypadna i bedziesz musial z dupa w gorze ich szukac...
Re: moje chleby
to pewnie tez cegly, co?
fotki sprzed trzech lat.
chleb na zakwasie, chalka na drozdzach...
jak juz wspominalem mam pewne zdrowotne problemy i staram sie ograniczac cukier i biale pieczywo... stad wiecej zyta w moim jadlospisie niz pszenicy...
fotki sprzed trzech lat.
chleb na zakwasie, chalka na drozdzach...
jak juz wspominalem mam pewne zdrowotne problemy i staram sie ograniczac cukier i biale pieczywo... stad wiecej zyta w moim jadlospisie niz pszenicy...
-
- Posty: 5488
- Rejestracja: ndz sty 18, 2015 1:18 pm
Re: moje chleby
Nawet nawet.
Ale tyle tam bakali jakimś tam orzechów.
No nie wiem.,co to.
U mnie wypieki są z mąki żytniej i razowej żytniej i dyni ale dodawanej po pobraniu zakwasu na następny zaczyn.
Taki chleb ma niski współczynnik glutenu.
A i niską przyswajalność cukru.
Pestki Dyni mają dóżo cynku no i sól kłodawska pomarańczowa która ma dużo żelaza.
I najlepiej używać do mieszania robota Kenwood o sile około 2 kw.
Nie pleśnieje i nie starzeje się.
Pyszny prosty zwykły.Z zamrażalnika zawsze świeży.
Smaczny. nie wiem jak dla kogo.
Ale tyle tam bakali jakimś tam orzechów.
No nie wiem.,co to.
U mnie wypieki są z mąki żytniej i razowej żytniej i dyni ale dodawanej po pobraniu zakwasu na następny zaczyn.
Taki chleb ma niski współczynnik glutenu.
A i niską przyswajalność cukru.
Pestki Dyni mają dóżo cynku no i sól kłodawska pomarańczowa która ma dużo żelaza.
I najlepiej używać do mieszania robota Kenwood o sile około 2 kw.
Nie pleśnieje i nie starzeje się.
Pyszny prosty zwykły.Z zamrażalnika zawsze świeży.
Smaczny. nie wiem jak dla kogo.
Re: moje chleby
w moim w tym na gorze sa z przypraw jedynie orzechy i kminek...
pestki z dyni tez dodaje...
pestki z dyni tez dodaje...