bagatelne myśli lateralne

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
godzilla

Re: bagatelne myśli lateralne

Post autor: godzilla »

tu mozesz sobie pogrzebac, jesli chcialbys a nie mogl zwymiotowac:

https://www.justice.gov/epstein
To rzadowa strona USA
pomorzak

Post autor: pomorzak »

godzilla pisze: wt lut 03, 2026 7:15 am tu mozesz sobie pogrzebac, jesli chcialbys a nie mogl zwymiotowac:

https://www.justice.gov/epstein
To rzadowa strona USA
Dzięki za link ale trochę sobie poczekam.
Dla odprężenia zabrałem się za remont łazienek.
Stare fugi zastąpiłem nowymi i wszelkie silikony też nowe.
Daje trochę satysfakcji bo własnoręcznie.

Przy okazji tych akt to zaczynają się pojawiać niemieccy politycy.
W Polsce podobno powołali jakąś komisję co ma szukać ziomkow w tym bagienku.

Już jakiś czas temu czytalem że ten rok bedzie przełomowy i jak popatrzeć na styczeń to karuzela od pierwszego dnia.
Podobno luty bedzie jeszcze ciekawszy.

поживём – увидим

PS
Dzisiaj spadło chyba 10 cm śniegu i chyba jest klęska żywiołową bo lotnisko stanęło i wszystko na autostradach.
W mieście i okolicach samochody nie przekraczają 30 Km/h bo tak się boją tego żywiołu.
Jechałem za takimi pacjentami po prawie czarnej drodze i dobrej widoczności.
Musiałem się dość mocno hamowac by nie przekroczyć kultury języka.
Takim to powinni odbierać prawo jazdy.
pomorzak

Powolutku dostaję mdłości nie tylko od opisów systemu Epstein ale i reakcji wszelkiej maści mediów.
Rozpoczęło się poszukiwanie nazwisk i fotek.
A co z ofiarami. Te dokumenty były zbieane przez ponad 15 lat.
Kto został aresztowany i komu postawiono zarzuty ??
Media dopiero teraz dostały te dokumenty i nie wszystkie i częściowo zaczernione.
Te dokumenty istniały juz dużo wczesniej i dlaczego nie były obiektem zainteresowania prokuratury.
Wychodzi na to że amerykański wymiar sprawiedliwości nie był zainteresowany działalnością tego człowieka.
Konkluzją może być stwierdzenie o sterowanym wymiarze sprawiedliwosci przez politykę lub inne siły.
Myślę że to jest najwiekszym objawieniem bo nie pozostawia pola do dywagacji.
Kto wczesniej mówił czy pisał o satanistach, pedofilach czy innych zboczeniach w tak zwanych elitach, był teoretykiem spiskowym.
Obecnie teorie spiskowe stają się faktami. Czy rozpylanie przez samoloty chemtrails, czy plandemia, czy Deep State itp.
Żyjemy w matrixie stworzonym za pomocą mediów ktore mówiła nam o czym i co mamy myśleć.
Wszelkiej maści elity, czy polityczne czy finansowe czy tak zwane artystyczne już dawno ewoluowały do własnego elitarnego świata który gardzi szarą masą. Nam pokazuje się ich jak bożków.................
Dla wielu po pierwszych sensacjach wróci stary schemat ślinienia się na widok "pięknych i bogatych" bo kto ma forsę i jest znany to jest kimś.
Na dodatek Epstein nie był ani wynalazcą tego systemu ani najważniejszym macherem a jednym z trybików.
Ten system nadal działa tak jak już od dawna.
godzilla

coz... gdy ja i niewielu innych o tym na tym forum pisalismy dekade lub wczesniej temu, od razu nazywani bylismy wariatami...
zdaje sie ze najwiekszy przeciwnik prawdy o tym najgorszym znanym nam swiecie odszedl gdzies dalej niz do kibelka...
czy to forum zostanie zamkniete, czy moze zacznie sie znowu rozwijac?
nie wiem...
w tej chwili nie ma tu specjalnie do kogo pisac, poza jedna, moze dwiema czy trzema osobami...
ta pani, ktorej obecny satanistyczno-pedofilski swiat imponuje pewnie tu zostanie...
pomorzak

godzilla pisze: czw lut 05, 2026 10:23 am coz... gdy ja i niewielu innych o tym na tym forum pisalismy dekade lub wczesniej temu, od razu nazywani bylismy wariatami...
zdaje sie ze najwiekszy przeciwnik prawdy o tym najgorszym znanym nam swiecie odszedl gdzies dalej niz do kibelka...
czy to forum zostanie zamkniete, czy moze zacznie sie znowu rozwijac?
nie wiem...
w tej chwili nie ma tu specjalnie do kogo pisac, poza jedna, moze dwiema czy trzema osobami...
ta pani, ktorej obecny satanistyczno-pedofilski swiat imponuje pewnie tu zostanie...
Dla mnie osobiście prawdziwym przelomem była ta plandemia. Wcześniej byłem lekko sceptyczny ale nie tak do końca przekonany, bo to się w głowie nie mieściło. Teraz ta zakłamana konstrukcja się wali ,ale czy to co przyjdzie będzie lepsze to dopiero zobaczymy. Pomimo tej niepewności jestem przekonany, że wszelkie zmiany niosą szansę na poprawę.
Co do forum to nie mam specjalnych oczekiwań.
godzilla

to co sie dzieje w swiecie coraz bardziej sie w normalnej glowie przecietnego czlowieka nie miesci...
oni morduja codziennie tysiace ukrainskich Slowian, i beda to robic do ostatniego zdolnego do noszenia broni...
zamiast skonczyc z tym cyrkiem to sie zawzieli na ten narod albo na te grupe etniczna, to drugie byloby duzo gorsze, jesli ktos sie nie czuje goralem ze wzgoz Golan...
chooynia europejska okazuje sie jednak byc skorumpowanym na setki miliardow euro bagnem, ktore istnieje tylko po to aby niszczyc i okradac do konca swoje nowe zdobycze terytorialne...
usa, ta kolebka demokracji i wszelkich wolnosci czlowieka okazuja sie byc.... nie chce tu uzywac slow, ktore mi sie cisna na klawiature... a kto tam rzadzi to jeden ciul... wszyscy oni i tak wykonuja rozkazy z malego panstewka na bliskim wschodzie i jego namiestnikow u siebie...

Rosja morduje ludzi na ukrainie, ale czy robi to dla siebie czy dla tych samych co steruja usa? oto najwieksze pytanie...

bez wielkiej wojny atomowej dlugu usa w wysokosci 40 bilionow dolarow nie da sie nigdy splacic i do tego potrzebne sa podboje i czerpanie z cudzych zasobow w cudzej ziemi...

reflexa juz tu nie ma, i chyba nie ma go juz nigdzie, wiec chyba wolno sie dzielic slowem, do ktorego kazdy ma prawo (teoretycznie)...
pomorzak

https://www.facebook.com/reel/885206267440005

Kobieta krzyknęła: ⚠️ „Jedzą ludzkie mięso!”. Następnie modelka zniknęła bez śladu.

3 sierpnia 2009 roku, wyraźnie zrozpaczona meksykańska modelka, Gabriela Rico Jiménez, krzyknęła w hotelowym lobby: „Jedzą ludzkie mięso!”. Wkrótce potem zniknęła bez śladu. W świetle nowych akt Epsteina, liczących ponad trzy miliony stron, to przerażające nagranie jawi się w zupełnie innym, niepokojącym świetle.
Ten system jest tak rozwinięty wśród tak zwanych elit, że wieści o tym iż to nie ciało Epsteina znaleziono w celi, stają się bardzo prawdopodobne.

Jak do tej pory to nikt poza Epsteinem nie został osądzony i skazany choć wiele ofiar składało zeznania.
..............................................................................................

Obrazek
pomorzak

Jako klsyczny "teoretyk spiskowy" zastanawiam się dlaczego teraz, bo po terminie, "ujawniono" te 3 miliony dokumentow, zwłaszcza że oficjalnie nie mają prowadzić do aresztowań. To znaczy chodzi o temat dla ludności zwlaszcza że produkuje się za pomocą KI (AI) masę falszywych wiadomości.
To że temat można rozwodnić za pomocą zalewu informacji to nic nowego.
Na koniec ludziska tracą rozeznanie i chęć i niby coś było na rzeczy ale przestaje to interesować.
Ten temat, choć tak ważny, wpisuje się w agendę szokowania ludu. Tragedia planety co się ociepla i wszyscy zginiemy, pandemia co nas wszystkich uśmierci, wojna w Ukrainie co Europę uśmierci, teraz satanistyczne elity co ze swoimi rytuałami tylko śmierć....
To szokowanie choć nie wymyślone to jednak ma , moim zdaniem, swój cel.
Ludzie mają się bać i nie ufać sobie wzajemnie. Strach jako stara i wypróbowana metoda łatwo daje się kierować w stronę nienawiści.
Dzielenie ludzi jest celem tych zabiegów.
Nie usprawiedliwiam i nie akceptuję i nie podważam prawdziwości wszelkiej maści satanistycznych rytuałów jak i zła wyrządzanego ludziom.
Jesteśmy konfrontowani ze złem w swej ekstremalnej formie.
To chodzi o naszą reakcję bo to jest celem tej wizualizacji.
Jesteśmy pełni nienawiści i takie emocje wysyłamy w przestrzeń to spełniamy zapotrzebowanie zła.
To w jaki sposób wyzwala sie negatywne emocje jest drugorzędne bo sam efekt jest priorytetowy.
Jak reagować na zło którym jesteśmy bombardowani ?
Ja nie posiadam złotej maksymy i odpowiedzi na wszystko.
Każdy z nas jest inny i ma inne doswidczenia i konstrukcję psychiczną.
Ja mogę jedynie pokazać moje podejście i to dokładnie teraz, w tej chwili mojego życia.
Miłość jest jedyną siłą która rozwija i buduje. Wszystko co jest jej zaprzeczeniem prowadzi do ekstremalnego zła które potrafi zaślepić.
Są działania ktore nazywany nieludzkimi bo czlowiek jest już ze swojej natury powiązany z miłością.
Nieludzkie zachowanaia prawie automatycznie budzą w nas odruch sprzeciwu.
Ten odruch można jedynie za pomocą strachu zmusić do milczenia.
Żyjemy w świecie który obnaża w przerażający sposób dobro i zło panujące tak powszechnie.
Teoretycznie wiedzieliśmy o tym ale w praktyce to szok.
Satanistyczny rytuał zabijania dzieci szokuje ale zabijanie bez rytuału już mniej.
Zabijanie stało się dość normalne ale bez rytuału bo inaczej szokuje na kilka chwil.
Nie robię nikomu zarzutów bo pisze o sobie i swoich przemyśleniach.
Czasami jestem bezradny w konfrontacji z sobą, sowim odczuwaniem, emocjami i tym co jawi się jako bezemocjonalna konsekwencja logiczna.
Ludzie czy tez indywidua idące drogą ciemności, zaprzeczenia miłości powiny wzbudzać współczucie.
Teoretycznie potrafię ale gdy zostaję osobiście trafiony to wszystko się wali.
Emocje stają ponad.

Fokus sprawia że widzimy, widzę to co wlasnie zaprząta moją uwagę.
O tą uwagę toczy się bój.
Łapie się na tym jak łatwo kieruję swoją uwagę na to co negatywne.
To jest mi podsuwane i to wyłapuje jako pierwsze.
To nie jest fałszywy obraz ale też nie pełny.
Jak trudno w tym zalewie negatywnych informacji dostrzegać to co pozytywne.
Drobne prozaiczne rzeczy potrafią nie tylko rozładować negatywne ale i naładować nas pozytywnie.
Mamy z moją żoną nawyk w czasie codziennego spaceru przytulić sie do stojacej na naszej drodze brzozy.
To uspokaja.

Znajomy uważa iż calkowite ignorowanie tego co dookoła, bo im mniej wiesz tym jesteś szczęśliwszy, jest podstawą.
Przyznam że jest do dla mnie dość ekstremalne bo implikuje im głupszy tym szczęśliwszy.
Na dodatek takie podejście jest ucieczką od rzeczywistości, moim zdaniem.

Stanąć swiadomie i widzieć zło jak i dobro, światło i mrok, to jest realne podejście.
Moja relacja ze światem takim jakim jest.
Wybrać światło nawet gdy mrok wydaje się dominować.

Moge dostać naklejkę nawiedzonego szalenca ale ja wierzę w siłę miłości jak i Boga czy Boginię które tym nas obdarzają.

Boga Starego Testamentu odrzucam bo nie jest on bogiem miłości.
pomorzak

Za ojcem i dziadkiem z pomysłami więc nie spuszczać z oka !!

Obrazek
almagus

Post autor: almagus »

To za Donalda Trumpa w latach 2016-17 Antoni Macierewicz wycofał kontrakty z Francją na zakup Mistrali i Caracali.
Nie mamy floty i bojowych helikopterów.
Mamy szantaż wycofania NATO.
Lekceważenie naszego wojska, w tym przez prezydenta.
Można domniemywać, że od Rosji D. Trump dostał rozmowę braci Kaczyńskich z decyzją lądowania w Smoleńsku pomimo zagrożenia.
Mógł być szantaż na przekierowanie zakupów do USA, J. Kaczyński to zrobił.
Szantaż trwa i ambasador sobie pozwala, PiSowcy stają ponownie przeciw Polsce i chcą zabrać unijne fundusze na zbrojenia, dać je D. Trumpowi do decyzji.
Dlatego wściekle atakują polskie władze. Pytanie co Rosja ma na K. Nawrockiego po wizycie w Moskwie, skoro sprzyja wrogim zamiarom?
K. Nawrocki nie sprzyja Unii i nam.
To jest polityka Rosji.

2026-02-10 almagus

Burza po wywiadzie ambasadora USA. 'Jak narcystyczne dziecko' [KOMENTARZE]
https://wiadomosci.gazeta.pl/swiat/7,19 ... iecko.html
ODPOWIEDZ