diabelski irokez

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
godzilla

Re: diabelski irokez

Post autor: godzilla »

whiskeyprint1 pisze:Cztery godzinny iść będzie w niedzielę przez Warszawę Biały Marsz z relikwią błogosławionego Jana Pawła II. Przemierzy trasę z pl. Piłsudskiego do Świątyni Opatrzności Bożej w Wilanowie. To część IV Święta Dziękczynienia. (text - tylko naglowek - skopiowany z polskiej prasy)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

czy ktos odwazy sie na komentarz???
ja sie odwaze...
polscy katolicy ciesza sie i chca to zademonstrowac...
pomorzak

Post autor: pomorzak »

godzilla pisze: ja sie odwaze...
polscy katolicy ciesza sie i chca to zademonstrowac...
zapewne tak jest
na dodatek to normalna dzialalnosc kosciola
tekajot

Post autor: tekajot »

czy ktos odwazy sie na komentarz???

Proszę gorącę modły zanosić ku niebesiech żeby zatrzymali się w Wilanowie. Mogą z rozpędu pod Bramą Brandenburską stanąć i będzie poruta jak się Niemcy nawrócą.
nikita

Post autor: nikita »

...bo oni - katolicy - chcom sobie tym chodzeniem zasluzyc, a jak tak bedom isc, to pujdom do Nieba...
a inni to do nieba wpuszczone nie zostanom, chciazby nie wiem co - O :!: :roll:
pomorzak

nikita pisze:...bo oni - katolicy - chcom sobie tym chodzeniem zasluzyc, a jak tak bedom isc, to pujdom do Nieba...
a inni to do nieba wpuszczone nie zostanom, chciazby nie wiem co - O :!: :roll:
a czego te inne maja w katolickim niebie szukac ??
niech se idom do swojego - O :cry:
pomorzak

tekajot pisze:czy ktos odwazy sie na komentarz???

Proszę gorącę modły zanosić ku niebesiech żeby zatrzymali się w Wilanowie. Mogą z rozpędu pod Bramą Brandenburską stanąć i będzie poruta jak się Niemcy nawrócą.

dzisiaj pod ta brama to nawracaja sie od atomu
zielone stawiaja w kazdym ogrodku wiatraczek do prondu
jak by te ludki z Warszawy mieli dynamo w butach to pewnie by ich serdecznie w Berlinie powitali
na polskiego blogoslawionego nie poleca bo licza ze beda mieli swojego
pomorzak

Biskup Pieronek: Bijmy na alarm: biskupstwa w Polsce to dwory

"Trzeba bić na alarm: biskupstwa to w Polsce dwory. A dwór i służba to fałszywa wizja Kościoła" - mówi bp Tadeusz Pieronek w wywiadzie dla Tygodnika Powszechnego i poddaje ostrej krytyce polskich biskupów.

Pieronek zwraca uwagę na zamknięcie się środowiska kościelnego na problemy ludzi. "Biskupi czują się tak utwierdzeni na swoich tronach, że wizja Kościoła soborowego nie jest im potrzebna. Bo mają władzę". Wg Pieronka to właśnie poczucie władzy powoduje, że hierarchowie Kościoła czują się wywyższonymi, nieomylnymi. "Myślą, że mają natchnienie?" - pyta retorycznie Pieronek. ...........................

http://www.wiadomosci24.pl/artykul/bisk ... 97452.html
Bp Pieronek: Wybory wygra PO. PiS lansuje groteskowe teorie

Episkopat jest upolityczniony, zadymiony PiS-em - pół roku temu bp Tadeusz Pieronek w bardzo ostrych słowach komentował zaangażowanie Kościoła w sprawę krzyża stojącego przez Pałacem Prezydenckim i pomnika pamięci ofiar katastrofy smoleńskiej. ..........
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... skowe.html
Zejście z piedestału
Bp Tadeusz Pieronek: Trzeba ludzi wysłuchać, nawet jeśli nie mają racji. Tymczasem w naszym Kościele każda krytyczna opinia jest traktowana jako wyjście poza ortodoksję........................
http://tygodnik.onet.pl/32,0,64044,zejs ... tykul.html
nikita

Post autor: nikita »

pomorzak pisze: a czego te inne maja w katolickim niebie szukac ??
niech se idom do swojego - O :cry:
...jak to "czego maja szukac"? - seksu z Whiskeyprintem :lol: ...
marycha

Post autor: marycha »

Co tu komentowac. "Bracia i siostry" biora udzial w roznych marszach, pochodach itp. Dlaczego akurat dyskutowac na tego rodzaju marsz. Kto chce idzie i juz.
Jesli bedzie marsz z relikwiami pana whp /swiety ignacy/ to nie mam zadnych watpliwosci, ze nie tylko wszyscy uczestnicy forum wezma w tym udzial ale tlumy.
Poki co, zycze panu whp dlugiego zycia w zdrowiu i szczesciu niebianskim.
pomorzak

marycha pisze:Co tu komentowac. "Bracia i siostry" biora udzial w roznych marszach, pochodach itp. Dlaczego akurat dyskutowac na tego rodzaju marsz. Kto chce idzie i juz.
Jesli bedzie marsz z relikwiami pana whp /swiety ignacy/ to nie mam zadnych watpliwosci, ze nie tylko wszyscy uczestnicy forum wezma w tym udzial ale tlumy.
Poki co, zycze panu whp dlugiego zycia w zdrowiu i szczesciu niebianskim.
ja tam juz jedna relikwie mam i to z dedykacja WHP
tera mam juz prawie blogoslawiona biblioteczke

a dyskutowac mozna o wszystkim ? czy sa jakies okreslone nakazy i zakazy ? droga Maryniu
ostatecznie jestesmy pokoleniem JPII i Wyszynskiego i to nas jakby uswieca z urzedu
jestem pewien ze po tej procesji ludziska stali sie lepsze i wiecej sie miluja jak zawsze
ODPOWIEDZ