babulenie
Re: babulenie
Cycu,chcialbym sie z Toba zgodzic ale dla mnie zlo jest zlem nawet proba zrozumienia tego zla i proba zrozumienia powodow nie sprawi ,ze znajde w nim nawet odrobine dobra,nie chodze do spowiedzi ,a z wlasnymi wyrzutami sumienia musze sie uporac sam,wiesz jest takie fajne powiedzenie -"dobry czlowiek przeprasza za zlo, madry chce je naprawic"
-
sprawiedliwy
Panie Cyc: pisze Pan : forum stalo sie technicznie szajsowate
co chwile trzeba sie zalgowc-
Ja loguje się raz na miesiąc, radzę kliknąć w logowaniu "zapamiętaj"
Panie Jordan : a ten co i przeprasza i naprawia , czyli i dobry i mądry? ma jakąś nazwę? a może to "dwa w jednym" za trudne? zbyt wymaga pokory i wyrozumiałości ?
co chwile trzeba sie zalgowc-
Ja loguje się raz na miesiąc, radzę kliknąć w logowaniu "zapamiętaj"
Panie Jordan : a ten co i przeprasza i naprawia , czyli i dobry i mądry? ma jakąś nazwę? a może to "dwa w jednym" za trudne? zbyt wymaga pokory i wyrozumiałości ?
Panie Sprawiedliwy,nie analizowalem tego powiedzenia ale zadnej trudnosci w tym o co Pan pyta nie widze.
-
sprawiedliwy
Dobrze, że Pan o tym przypomniał.
Bardzo dobrze nawet. Bo tyle krzywdy dzieje się w internecie, ludzie pławią się w robieniu sobie przykrości, oczerniając , wymyślając... itp.itd
ale ani przeprosin ani naprawy nie widać, że o małej pokorze nie wspomnę, bo rzadkością jest niesłychaną. Ci sprawcy czerpią w tym przyjemność, bo to jest nieludzkie. Tacy nie potrafią przeprosić bo to dla nich jest upokorzeniem. Czynienie zła jest dla nich pokarmem. A ludzie odchodzą, znikają.......nie tylko z internetu ale na zawsze i nawet tego nie zauważamy.
śpieszmy się, warto zdążyć. Na dobroć i na mądrość nie jest za późno.
Amen!
Bardzo dobrze nawet. Bo tyle krzywdy dzieje się w internecie, ludzie pławią się w robieniu sobie przykrości, oczerniając , wymyślając... itp.itd
ale ani przeprosin ani naprawy nie widać, że o małej pokorze nie wspomnę, bo rzadkością jest niesłychaną. Ci sprawcy czerpią w tym przyjemność, bo to jest nieludzkie. Tacy nie potrafią przeprosić bo to dla nich jest upokorzeniem. Czynienie zła jest dla nich pokarmem. A ludzie odchodzą, znikają.......nie tylko z internetu ale na zawsze i nawet tego nie zauważamy.
śpieszmy się, warto zdążyć. Na dobroć i na mądrość nie jest za późno.
Amen!
Jak ja was kocham, czesto wrecz chlone wasze pisanie, ale czasem...Pomorzak:
Pan Godzilla dobrze zna urode tego forum bo sam jest jej nieodzownym elementem od lat.
Jordan:
a to ,ze P Godzilla jest nieodzownym elementem to jasne i wlasnie dlatego nie powinien sie zniechecac...
Mysle ze Pomorzak sie przejezyczyl, ze mialo byc nieodlaczny (ta pijawka pomimo tylu obietnic i pozegnan nie moze sie od forum"odlaczyc").
Przypominam:
nieodzowny = konieczny, niezbedny, niezastapiony..
Zgoda, ale przed tym jest cos waznieszego."dobry czlowiek przeprasza za zlo, madry chce je naprawic"
Dobry czlowiek nie czyni zla!
Mozna zapytac Reflexa. Nigdy nie odmowil pomocy, jesli mogl pomoz.forum stalo sie technicznie szajsowate
co chwile trzeba sie zalgowc
widoczni adminy przenialy sie do afganistanu
czy warto tu pisac - trza zapytac reflexa
on ma wszelki /zaiste/ dostep
Zreszta juz probowal, napisal w jakich przypadkach forum automatycznie wylogowuje, napisal jak tego uniknac, pomogla Aloha.
Niestety, dla Cyca nawet forum jest zbyt skomplikowane a jak czegos nie potrafi, to jest szajsowate.
Nigdy nie pomysli, nie zada sobie pytania: "dlaczego takie rzeczy dzieja sie tylko mnie?"
Ale zeby pytanie sobie zadac i wyciagnac nieco wnioskow, potrzeba nieco inteligencji, bo niestety bez inteligencji czlowiek i jego zycie jest dosc szajsowate.
"wielki, madry czlowiek ( jak np. Cyc czy Reflex)...Ale zarty na bok! Paradoksalnie umiejetnosc odpuszczenia sobie w pewnych okolicznosciach jest wielka sztuka i
---------------------------------------------nienel
prosze nie utozsamiac mnie z reflexem
nawet jesli to tylko zart..............."
Whp....nie wiem jak Ci to powiedziec...ale ja ten tekst pisalam dla Pomorzaka. Odnioslam wrazenie, ze odpowiednio go zrozumial ( ukon Pomorzaku). Chcialam mu w jakis zakamuflowany sposob przekazac pewna mysl...i chyba mi sie to udalo:)
Ty sobie nie zaprzataj ta wypowiedzia glowy....
Pozdrawiam.
---------------------------------------------nienel
prosze nie utozsamiac mnie z reflexem
nawet jesli to tylko zart..............."
Whp....nie wiem jak Ci to powiedziec...ale ja ten tekst pisalam dla Pomorzaka. Odnioslam wrazenie, ze odpowiednio go zrozumial ( ukon Pomorzaku). Chcialam mu w jakis zakamuflowany sposob przekazac pewna mysl...i chyba mi sie to udalo:)
Ty sobie nie zaprzataj ta wypowiedzia glowy....
Pozdrawiam.
ja Cyca rozumiem ze sie zirytowal... tez bym sie brzydzil stawac oddzielony trzema literami od tego czegos w jednej linii...Ninel pisze:"wielki, madry czlowiek ( jak np. Cyc czy Reflex)...
----------------------------------------------------------jordan274 pisze:Cycu,chcialbym sie z Toba zgodzic ale dla mnie zlo jest zlem nawet proba zrozumienia tego zla i proba zrozumienia powodow nie sprawi ,ze znajde w nim nawet odrobine dobra,nie chodze do spowiedzi ,a z wlasnymi wyrzutami sumienia musze sie uporac sam,wiesz jest takie fajne powiedzenie -"dobry czlowiek przeprasza za zlo, madry chce je naprawic"
panie jordan
dobro
chodzi reka w reke ze zlem
czego dobro nie moze -
wykorzysta zlo i vice-versa
wrogiem ludzkosci jest wiara
brak mysli - wiara w to czego
wlasny umysl nie zmoze - stad
rodza sie slogany - reklamy oszustwa
poczytaj pan tresc bilbordow - kazdy
z nich zawiera nieprawde - gdyby ludzkie
czucie mialo sprawnosc jurystyki - kazdy musialby