babulenie

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
zoskicyc

Re: babulenie

Post autor: zoskicyc »

lub sie samemu obraza /radyjoo watykan/
---------------------------------------------------------------------

w tym fragmencie przyznaje panu racje

capito?

panie jordan
nie staraj sie byc
przenajswietszym
to nic/jak wdzimy/
nie daje

CYC
jordan274

Post autor: jordan274 »

Nie staram sie byc przenajswietrzym,nigdy nie mialem takiego zamiaru ale zastanawiam sie dlaczego tak czesto tu bywa ,ze cokolwiek sie napisze,nawet cos zupelnie neutralnego ,to zawsze jest to dla kogos niewygodne.
godzilla

Post autor: godzilla »

jordan274 pisze:Ja rozumiem ,ale to juz chyba jest domena tego forum,pamietam jak probowalem sie tu wepchnac ,wszyscy z malymi tylko wyjatkami wieszali na mnie psy,bylem klonem, bylem kims ,kto wczesniej tu pisal ,potem po dlugim czasie przerwy ,pod nowym nikiem wroci....
ok, a nie wydaje ci sie ze to o czyms moze swiadczyc? bo niby skad ktos calkiem z zewnatrz mialby tu zaczac pisac?

to moglo spowodowac pewne watpliwosci, tym bardziej ze przez te kilkanascie lat mielismy tu mase takich przypadkow ze ludzie znani wchodzili tu pod kilkoma nickami i macili dla jaj...

sa tu osoby, ktore sabotuja kazdy przejaw rozsadnego myslenia...

a to powoduje w koncu agresje... bo nie da sie zyc w totalnie zaklamanej rzeczywistosci... telewizja klamie bo im tam dobrze za to placa... i ja to moge zrozumiec przelaczajac na inny kanal gdzie klamal rezyser krecac durny film...

klamia gazety - bo im za to placa...

ale w jakim celu klamac na forum, na ktorym pisze pare osob?

gdyby wszyscy gleboko wierzyli w to co pieprzy gazeta wyborcza i ten tam z florydy to gajowy razem z kopacz rzadziliby do usr-anej smierci... a tak to mamy cos, chociaz z wierzchu, innego... juz nawet samo to ze przyjemniej patrzec na mlodego faceta mowiacego bez kartki i zachowujacego sie swobodnie jest duzo przyjemniejsze niz patrzec na starego pier.dole, ledwie dukajacego z kartki i skaczacego po krzeslach w obcym parlamencie... na ta cholerna kopaczke tez juz patrzec nie moglem...
jordan274

Ma Pan racje ,tu sie z Panem absolutnie zgadzam ale czy nie mozna tu tak jak przelaczanie na inny kanal telew.,wylaczenie kretynskiego filmu,czy czytanie tylko odpowiedniej prasy,opuszczac te posty z ktorymi sie akurat nie zgadzam,przeciez to co ktos pisze niekoniecznie musi byc klamstwem,to moga byc po prostu poglady danego delikwenta,a to ,ze kazdy ma do nich prawo,to w koncu jest zupelnie normalne .Pozdrawiam
godzilla

Post autor: godzilla »

no nie wiem... ja juz przez te lata dorobilem sie alergii na posty niektorych ludzi... wychodza mi jakies france od tego tu i tam...

przeciez ja moge normalnie z normalnymi ludzmi...
jordan274

Panie Godzilla ,moze te "france"to z innego powodu ,moze Pan po prostu dojrzewa?,To zart-wie Pan ja jakos lubie panski sposob pisania mimo czasem bardzo ostrego jezyka,niekoniecznie musze sie ze wszystkim zgadzac ale odpowiada mi Pana dosc zdrowy sposob myslenia.Wiem ,ze moge byc przez niektorych niemal wysmiany ale nie ma Refleksa wiec moze mi to ujdzje plazem....
zoskicyc

Post autor: zoskicyc »

panie jordan
faktem jest ze sie "dojrzewa"
ale sa przypadki ze ktos nigdy
nie dojrzeje - tak jak jabluszko
spadnie zgnilm zanim osiagnie
lata

kazdy z nas nosi w sobie doze
dobra i zla - ja - jesli pan pamieta
tez mialem z panem drobne potyczki
ale /chyba/ dojrzelismy by moc
je wymazac - lecz bywa iz sa ludzie
ktorzy o takiej mozliwosci nie wiedza
tak rodza sie watykany i inne

wiec nie nalezy sie dziwic pewnym
reakcjom - wlasciwie nieakceptacji
pewnych postaw - moje koty i pies
sa - widze - bardziej ludzkie - ale
one nie potrafia po watykansku
wysmiewac innych psow i kotow

czyz sztuka jest - jak koty i pies
powiedziec prawde w oczy zamiast
wypluwac humoreki?
czy pan widziel kiedys czarnego
kota - bodaj persa murka - ten mnie
omijal - bo byl to czas kiedy nie umialem
zrozumiec ze ten czlowieczek jest inny
niz ja?

glupawe wysmiechy sa najgorsza forma
obrazy innego - kto tego nie pojal....
uwaza ze nie on siebie - ale jego obrazaja

CYC

CYC
Ninel

Post autor: Ninel »

"Ninel mnie zrozumie bo troche pomogla mi otrzezwiec" /Pomorzak/

Jasne, ze rozumiem...jesli mnie sie juz ulewalo od tych fontann, szFagrow, radia erewan, a ostatnio kapsli od piwa...to co dopiero Tobie? Zrob sobie przerwe...to oczysci Twoj wirtualny organizm od wszelkich "zanieczyszczen".
A Tobie Whp ogromnie sie dziwie, bo ja wyznaje zasade, ze jezeli ktos ma jakies tam wyksztalcenie w stopniu naukowym to powinien sie zachowywac na miare swojego tytulu.... Nawet nie wiesz jak bardzo sa RAZACE twoje durne wstawki ( ostatnio w co pierwszej linijce) do Pomorzaka...Czy ty kiedykolwiek pomyslales, ze tu tez pisza i czytaja ludzie, ktorzy maja jakis zmysl estetyczny, ze twoje zachowanie w ich oczach postrzegane jest jako osoby lekko niezrownowazonej psychicznie? Sorry, ale jak ty sie nie obudzisz z tego niczym powaznym uzasadnionego letargu to stracisz sympatie nawet najbardziej ci sprzyjajacych...( i sprzyjajacych nie dlatego, zeby wk*rwic Refleksa tylko dlatego, ze naprawde cos soba reprezentujesz w odroznieniu od ...( tu prosze sobie dowolnie wpisac ).

A Ty Godzill z ta "menda"...do Pomorzaka to okrutnie przesadziles...wiesz...ja rozumiem twoje uczucia, ale w tym konkretnym przypadku...calkowicie wylaczyles tok spokojnego myslenia.

"wie Pan ja jakos lubie panski sposob pisania mimo czasem bardzo ostrego jezyka,niekoniecznie musze sie ze wszystkim zgadzac ale odpowiada mi Pana dosc zdrowy sposob myslenia" /Jordan do Godzila /

No to jest nas DWOCH ( sympatykow ) godzillowego pisania. Panie Jordan bo do Godzilli trzeba sie przyzwyczaic, co oczywiscie nie oznacza przyklaskiwanie mu w kazdej glupocie jaka tutaj wysmaruje! Dla mnie na przestrzeni tych 16 lat na forum ( z przerwani z 2 stron) Godzill sie sprawdzil jako czlowiek myslacy, chociaz jak na moj gust jest zbytnim raptusem....Sadze, ze on czesto cos "klapnie" ( jak ostatnio z ta menda) a potem zaluje;)

Pozdrawiam weekendowo.... u mnie nareszcie slonce!!!!!!!
Ninel

Post autor: Ninel »

"glupawe wysmiechy sa najgorsza forma
obrazy innego"

Przepraszam bardzo, ale kto je stosuje, te glupie wysmiechy, tutaj?
jordan274

Tak,mysle ,ze to prawda co napisales,jest w nas i dobro i zlo,moze te proporcje nie w kazdym sa tak do konca wlasciwe ale trudno,pamietam tez doskonale te "potyczki " miedzy nami,o niektorych sie nie pamieta ,niektore gdzies tam tkwia,a psy i koty ,no coz ,oby nigdy nie staly sie ludzmi.Kotke Murke tez pamietam ,chyba nie byla Twoim wrogiem.Szkoda mi Pomorzaka ,bo troche traktowalem Go jak dobrego znajomego,akurat przypomnialo mi sie takie powiedzenie tureckiego sultana Sulejmana Wspanialego-"jak traci sie ukochana osobe,przyjaciela,czy nawet tylko znajomego z obojetnie jakich powodow w sercu pali sie 40 swieczek,codziennie jedna gasnie ,zostaje tylko ta ostatnia ,ktora pali sie do konca zycia".
Zablokowany