bagatelne myśli lateralne

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
pomorzak

Re: bagatelne myśli lateralne

Post autor: pomorzak »

sprawiedliwy pisze: pn sie 04, 2025 3:54 am
A to juz chyba dawno temu twierdziłam, ze dojdzie do sytuacji, ze zostanie oskarżony o zrujnowanie całego kraju i państwa, o prowokatora ludobójstwa na własnym narodzie. O egoistyczne samouwielbienie , itd itp.......
Ja , osobiście nie ufałem i nadal nie ufam temu człowiekowi. To dobry aktor który obecnie gra na dużo wiekszej scenie i za wieksze pieniądze.
Dyrekcja teatru pozbędzie się bohatyra gdy nie bedzie już potrzebny i on o tym dobrze wie bo sam się zgodził i sam tak kierował swoim miejszym teatrzykiem. Dostał swoją rolę i scenariusz w rękę i świadomość że jak nie będzie grał tak jak od niego się oczekuje to poleci jeszcze szybciej.
Obecnie jest tylko kwestią czy pozwolą mu z wiedzą jaką posiada doczekać starosci gdzieś w ukryciu.
A historia oceni zgodnie z tym kto będzie ją pisał.
Takie jest moje zdanie.
sprawiedliwy

Post autor: sprawiedliwy »

pomorzak pisze: pn sie 04, 2025 6:04 am Ja , osobiście nie ufałem i nadal nie ufam temu człowiekowi.......(.....)...
A historia oceni zgodnie z tym kto będzie ją pisał.
Takie jest moje zdanie.
A Kumu w ogóle ufasz ? lub zaufałbyś ?
Czy nie ufasz mu r racji jego aktorskiego hobby ? Reganowi tez nie ufałeś?

Chlop wypruwa z siebie. wszystko, talent, cala energie, wiedze, umiejętności, talent (nawet aktorskie, czemu nie, cel słuszny przecież). Gdyby był tylko nie znal tak angielskiego jak zna, to o najeździe na jego kraj usłyszałoby niewielu, wiedziałoby cos niecoś jeszcze mniej, a konkretów to juz w ogóle by nie było....
Forsę juz mial, za serial, i okradać państwa nie potrzebuje, jemu honor i godność cenniejsza, ale cóż z tego. ? ano tyle, ze i tak znajda się tacy co ocenia to negatywnie.
pomorzak

sprawiedliwy pisze: pn sie 04, 2025 10:16 am A Kumu w ogóle ufasz ? lub zaufałbyś ?
Ufam Bogu i swoim najbliższym i sobie.

Nie ufam politykom a zwlaszcza stojacym na czele jednego z najbardziej skorumpowanych krajów.

Z tego co piszesz wnoszę ze znasz tego aktora osobiscie.

Ja patrzę na niego przez pryzmat jego czynow i działalności i efektów tego co robi.
sprawiedliwy pisze: pn sie 04, 2025 10:16 am Chlop wypruwa z siebie. wszystko, talent, cala energie, wiedze, umiejętności, talent (nawet aktorskie, czemu nie, cel słuszny przecież). Gdyby był tylko nie znal tak angielskiego jak zna, to o najeździe na jego kraj usłyszałoby niewielu, wiedziałoby cos niecoś jeszcze mniej, a konkretów to juz w ogóle by nie było....
Ja to widzę trochę inaczej. Ten konflikt został wyreżyserowany w Stanach jako forma osłabienia Rosji. Umiejętności aktorskie czy językowe pana S nie odgrywały aż tak rozstrzygającej roli. O tym konflikcie każdy by słyszał już z racji zaangażowania całego Zachodu.
Na dodatek przy okazji tej zastępczej wojny Zachodu z Rosją cała Europa padła na pysk i zadłuża się ponad miarę na zbrojenia.
Ktoś na tym zarabia i nie jest to Putin.
sprawiedliwy pisze: pn sie 04, 2025 10:16 am Forsę juz mial, za serial, i okradać państwa nie potrzebuje, jemu honor i godność cenniejsza, ale cóż z tego. ? ano tyle, ze i tak znajda się tacy co ocenia to negatywnie.
To pewno te seriale lecą na okrągło na całym swiecie bo jego majatek mocno się powiększa.
O korupcji w Ukrainie pisze The Kyiv Independent.
Trochę trudno uwierzyć że to wszystko bez wiedzy prezydenta który próbował rozbroić niezależne biura antykorupcyjne.

Tak ja to widzę.
sprawiedliwy

Post autor: sprawiedliwy »

ja widzę inaczej. Trudno, i tak to juz jest, ze Twoje widzenie zadziwia mnie aż do utraty mowy, ...

Ciekawe kto z nas widzi bliżej prawdy ?

no i jak tej prawdy szukać, a jak do niej dotrzeć ?

tak czy siak, pchajmy wózek życia do przodu, odżywiajmy się zdrowo i żyjmy na codzień zdrowo. Ne żeby żyć dłużej, ale bez kłopotów i komplikacji.

Gdzie nie zadzwonię do PL to czy to Gdynia, Warszawa, Zakopane czy Bielsko, emeryci maja jedno zajecie, mianowicie łażą po lekarzach, specjalistach, profesorach, ambulatoriach, laboratoriach, badają się na wszystko, trzeba czy nie trzeba, ale może by wcześniej wykryć... a najlepiej każde badanie drugi raz gdzie indziej, żeby pomyłki nie było. MASAKRA. i dziwić się, ze brakuje wolnych terminów.
pomorzak

sprawiedliwy pisze: wt sie 05, 2025 10:39 am ja widzę inaczej. Trudno, i tak to juz jest, ze Twoje widzenie zadziwia mnie aż do utraty mowy, ...
Przyznam że mnie to nawet nie dziwi i pewnie dlatego nie mam utraty mowy.
sprawiedliwy pisze: wt sie 05, 2025 10:39 am Ciekawe kto z nas widzi bliżej prawdy ?
Zapewne każde z nas jest przekonane o wlasnej bliskości do prawdy.
sprawiedliwy pisze: wt sie 05, 2025 10:39 am no i jak tej prawdy szukać, a jak do niej dotrzeć ?
Moim zdaniem warto informować się z różnych źródeł i być gotowym zrewidować własne zdanie gdy będą tego podstawy.

Jako ciekawostkę mam dla ciebie link
https://www.youtube.com/watch?v=8hfsF8GD6I4
..........................................................
godzilla

Post autor: godzilla »

sprawiedliwy pisze: pn sie 04, 2025 3:54 am A krytycy ? tacy się znajda, niezadowoleni , malkontenci, złośliwe i zawistne krytykanctwo, zawsze się znajda, tak to jest od przykładu Rewolucji 1789 ...
czyli od momentu gdy Rotschild zaplanowal przejecie wladzy nad swiatem?
godzilla

pomorzak pisze: wt sie 05, 2025 12:45 pm Jako ciekawostkę mam dla ciebie link
https://www.youtube.com/watch?v=8hfsF8GD6I4
..........................................................
ty jej nie strasz bo ona szczepiona i ci tu zejdzie...
godzilla

ale ma byc wesolo... jak donosza rosyjskie zrodla, Anglicy planuja wielka prowokacje na morzu...
Geheimdienst: London bereitet Umweltkatastrophe in internationalen Gewässern vor
4 Aug. 2025 18:17 Uhr

Der russische Auslandsgeheimdienst SWR berichtet, dass Großbritannien eine Umweltkatastrophe in internationalen Gewässern vorbereite. London plane, den Transport von russischem Öl als "Bedrohung für die gesamte internationale Schifffahrt" zu deklarieren, präzisiert der SWR.

Die britischen Geheimdienste planen, ihre NATO-Verbündeten für eine groß angelegte Razzia gegen die "Schattenflotte" einzusetzen, und bereiten eine Umweltkatastrophe in internationalen Gewässern vor. Dies geht aus einer Mitteilung des Pressebüros des Auslandsgeheimdienstes SWR der Russischen Föderation hervor. In der Mitteilung heißt es:

"Die britischen Geheimdienste bereiten eine Umweltkatastrophe in internationalen Gewässern vor. [...] Nach Informationen, die dem SWR vorliegen, planen die britischen Geheimdienste, ihre NATO-Verbündeten für eine groß angelegte Razzia gegen die Schattenflotte zu mobilisieren."

Wie der SWR anmerkte, solle eine solche Kampagne nach den Plänen Londons durch einen "aufsehenerregenden Zwischenfall mit einem oder mehreren Tankern" ausgelöst werden. Der Auslandsgeheimdienst führt weiter aus:

"Der Plan sieht die Organisation einer groß angelegten Sabotageaktion vor, deren Schaden es ermöglichen wird, den Transport von russischem Öl als Bedrohung für die gesamte internationale Schifffahrt zu deklarieren. Dies würde dem Westen freie Hand bei der Wahl der Gegenmaßnahmen lassen. Im Extremfall könnte es um die Aufbringung aller verdächtigen Schiffe in internationalen Gewässern und deren Eskortierung in Häfen von NATO-Staaten gehen."

Es wird darauf hingewiesen, dass die Briten "zwei potenzielle Casus Belli" ausarbeiteten. Der erste bestehe darin, einen Unfall eines "unerwünschten" Tankers an einer der Engstellen der Seeverbindungen, beispielsweise in einer Meerenge, zu inszenieren.

Die Verschmutzung durch ausgelaufene Ölprodukte und die Blockierung der Fahrrinne würden den NATO-Staaten "ausreichende" Gründe liefern, um einen Präzedenzfall für eine "Sonderkontrolle" des Schiffes zu schaffen, angeblich um die Einhaltung der Sicherheitsanforderungen für die Seeschifffahrt und der Umweltnormen zu überprüfen, heißt es in der Mitteilung.

Das zweite Szenario sehe vor, dass ein Tanker beim Verladen im Hafen eines "russlandfreundlichen Staates" in Brand gesetzt werde, wie der SWR mitteilte. Es wird davon ausgegangen, dass ein Brand in diesem Szenario erhebliche Schäden an der Hafeninfrastruktur verursachen und auf andere Schiffe übergreifen würde, was eine internationale Untersuchung erforderlich machen würde. Der SWR warnte:

"London beabsichtigt, beide Terroranschläge von ukrainischen Sicherheitskräften ausführen zu lassen. Ihre erwartungsgemäß schmutzige Arbeit und ihre Unfähigkeit, Spuren zu verwischen, werden von den Briten als Garantie für ihre eigene Straffreiheit angesehen. Eine internationale Untersuchung wird die Verantwortung für die Katastrophe entweder Russland oder im schlimmsten Fall der Ukraine zuschreiben, analog zur Sprengung der Nord-Stream-Pipelines."

Es wird darauf hingewiesen, der Zeitpunkt für den Anschlag könnte von Großbritannien so gewählt werden, dass der Medieneffekt genutzt werden könnte, um Druck auf die Regierung von US-Präsident Donald Trump auszuüben. Der SWR berichtet weiter:

"Das Ziel besteht darin, Washington dazu zu zwingen, entgegen den nationalen Interessen möglichst strenge Sekundärsanktionen gegen Käufer russischer Energieressourcen zu verhängen, die als indirekte Verursacher der Tragödie dargestellt werden."

Der SWR Russlands fasst zusammen, dass es für die Briten an der Zeit sei zu verstehen, dass ihre "immer dreisteren Versuche, nicht nur ihren Rivalen zu schaden, sondern auch die globale Energiesicherheit und Umwelt zu beeinträchtigen, selbst bei ihren eifrigsten Verbündeten den Geduldsfaden reißen lassen."
Reflex
Kontakt:

Post autor: Reflex »

Ciezki IDIOTA!!!
pomorzak

godzilla pisze: wt sie 05, 2025 2:40 pm ale ma byc wesolo... jak donosza rosyjskie zrodla, Anglicy planuja wielka prowokacje na morzu...
To nawet by nie dziwiło gdyż Anglicy swego czasu naciskali na Ukr. by nie podpisywała porozumienia z Rosją.
Nawiasem mówiąc przed trzema laty Ukr. by miała lepsze warunki niż obecnie i trzy lata mniej ofiar.
Obecnie wszystko się sypie.
Do poboru biorą od 18 roku życia do 61 a tysiące dezerteruja z frontu.
Jakaś akcja aby włączyć Nato jest więc dość prawdopodobna.
O poważnych rozmowach w celu zakończenia wojny ciągle nie słychać.
ODPOWIEDZ