bagatelne myśli lateralne

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
pomorzak

Re: bagatelne myśli lateralne

Post autor: pomorzak »

Miasteczko Diez

Obrazek

Obrazek
pomorzak

Miasteczko nad rzeczką

Obrazek

Obrazek
pomorzak

Nassau

Obrazek

Obrazek
pomorzak

Obrazek

Obrazek
pomorzak

Obrazek

Obrazek
godzilla

Post autor: godzilla »

pomorzak pisze: ndz sie 24, 2025 12:13 pm Nassau

Obrazek
a tu pewnie Rapunzel spuszczala swoje wlosy z gory....?
pomorzak

godzilla pisze: ndz sie 24, 2025 6:00 pm a tu pewnie Rapunzel spuszczala swoje wlosy z gory....?
Dokładnie ale chwilowo była nieobecna i tylko istoty krótkowłose spotkałem tam na szczycie.
Aby było zabawnie to tak w połowie tej wieży znajduje się filia urzędu stanu cywilnego.
Dojście dość wąskimi i krętym schodami.
Nie ma szans aby uciec.
pomorzak

Polak Węgier dwa bratanki.
Tak było jeszcze lata temu ale czasy się zmieniają.
Jak wysadzili Niemcom rurociąg to nawet sami Niemcy, czy raczej ich rząd, nie był zainteresowane tym faktem.
Polska raczej z zadowoleniem przyjęła tan fakt międzynarodowego terroryzmu bo wlasny interes tak dyktował.
Członek UE i NATO został zaatakowany i zniszczona została infrastruktura krytyczna i nie tylko zaatakowany ale i cała reszta UE i NATO olała przypadek.
Obecnie scenariusz sie powtarza i odpalono rurociag dostarczający gaz i rope do Węgier i Słowacji.
Jako że Wegry i Słowacja pozwoliły sobie prowadzić politykę która nie podoba się brukselskim elitom to ten akt agresji został olany.
Jakiegoś wielkiego poparcia ze strony panstw UE ani Węgry ani Slowacja nie doświadczyły.
Najprawdopodobniej bohatyr z Ukrainy miał to obgadane i dostał zielone światło z Brukseli.
Tak można się domyślać po reakcjach a raczej ich braku.
W Polsce ta akcja też jakoś większego wrażenia nie zrobiła.
Polska zajęta jest walką podjazdową z prezydentem własnego kraju czemu czynnie sekunduje rząd obrońców demokracji i całego Zachodu.
A na Zachodzie nie jest już bez zmian bo powoli rozsypuje się Francja a Niemcy kroczą nadal dziarskim krokiem ku samounicestwieniu.
UE w obecnej postaci ma raczej czas policzony bo po upadku największych gospodarek i powolnym a nieustającym rozkładzie od wewnątrz nie rokuje przetrwania i nie jest to negatywna perspektywa.
Każda epoka w fazie schyłkowej charakteryzowała się z jednej strony irracjonalnymi działaniami władców jak i ich brutalnością w kurczomym utrzymywaniu władzy. To dzieje się obecnie na naszych oczach. Te wszystkie konflikty siłowe jak i dociskanie własnych społeczeństw dobrze to obrazują. Ale nie jest tak źle bo agonia gnijacego systemu daje nadzieję na powstanie czegoś lepszego,jesli ludzie nie dadzą się kolejny raz zmanipulować i wzajemnie rozegrać. Ja myślę że obecnie szanse nie są takie złe choć licho nie śpi i intensywnie pracuje by utrzymać się przy życiu naszym kosztem.

Jak powiedział A. Asnyk

"Trzeba z żywymi naprzód iść,
Po życie sięgać nowe,
A nie w uwiędłych laurów liść
Z uporem stroić głowę

Wy nie cofniecie życia fal!
Nic skargi nie pomogą:
Bezsilne gniewy, próżny żal!
Świat pójdzie swoją drogą! "
sprawiedliwy

Post autor: sprawiedliwy »

pomorzak pisze: czw sie 28, 2025 6:12 pm Ja myślę że obecnie szanse nie są takie złe choć licho nie śpi i intensywnie pracuje by utrzymać się przy życiu naszym kosztem.

Jak powiedział A. Asnyk

"Trzeba z żywymi naprzód iść,
Po życie sięgać nowe,
A nie w uwiędłych laurów liść
Z uporem stroić głowę

Wy nie cofniecie życia fal!
Nic skargi nie pomogą:
Bezsilne gniewy, próżny żal!
Świat pójdzie swoją drogą! "
no dobra, to jeszcze powiedz proszę, co to -kto to , to LICHO co śpi....

Niemiecki filozof dzieli ludzi, na tych którzy świadomośc maja w głowie i na tych co maja ja w brzuchu.....Thomas Metzinger.
pomorzak

sprawiedliwy pisze: pt sie 29, 2025 3:33 am no dobra, to jeszcze powiedz proszę, co to -kto to , to LICHO co śpi....
To co śpi niech śpi dale ale to co nie śpi to robi to co robi do tej pory.
sprawiedliwy pisze: pt sie 29, 2025 3:33 am Niemiecki filozof dzieli ludzi, na tych którzy świadomośc maja w głowie i na tych co maja ja w brzuchu.....Thomas Metzinger.
Słyszałem i o innych podziałach więc kwestia kto czym myśli nie jest tak do końca ujednolicona.
Głowa, brzuch, wątroba, serce czy genitalia podejrzewane były o siedzibę świadomości.
Pewno każdy człowiek ma własną teorię na temat umiejscowienia swojej świadomości.
ODPOWIEDZ