bagatelne myśli lateralne

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
pomorzak

Re: bagatelne myśli lateralne

Post autor: pomorzak »

sprawiedliwy pisze: ndz wrz 28, 2025 3:47 am Moj Drogi interlokutorze,
czytam ale wybacz moje, proszę, milczenie.....
Jest OK, nie ma sprawy.
Lepsze to niż pawie twojego nieutulonego wielbiciela.

Byłem przywitać się z secundusem. Skrzyżowaliśmy spojrzenia. Ja wiem, że dla niego jeszcze nie ma różnicy między facjatą dziadka a szafą , to jednak w myślach wymieniliśmy się pozdrowieniami. Miałem aparat fotograficzny przy sobie i rozpędziłem się z fotami aby po chwili z przerażeniem stwierdzić że nie mam w nim karty pamięci. Na szczęście miałem zapasową i lekko spocony moglem już bez przeszkód dokończyć fotoshooting.

pozdro i miłej niedzieli
sprawiedliwy

Post autor: sprawiedliwy »

No to pośmiejmy się z tego wszystkiego….. :D

A skór już o myślach mowa, 🗣️ to ja myślę że ten mały człowieczek dobrze wie kto do niego mówi oraz kto nań 👀 …. To już zawiązuje się pierwsza więź. Powodzenia , 😉 Wam obu!
pomorzak

A dziękuję bardzo.
Reflex
Kontakt:

Post autor: Reflex »

Well... i ja sie przylaczam do zyczen, pozno, ale serdecznie.
To jast takie cudo, Tata poda Mamie a Mama urodzi..
Ja nie żartuje, ja sie urodzinami dziecka zawsze zachwycam.
pomorzak

dziękuję bardzo
Reflex
Kontakt:

No i Tata zbyt zajety, wiec kto ma pisac na czacie? Ja bede pozniej, tu kobiety maja pierwszenstwo.
Reflex
Kontakt:

Re: bagatelne myśli po porodowe.

Cisza? Nikt nie pisze? Nowemu tacie odpuszczam ale sprawiedliwej nie, sobie tez nie!
A tak naprawe brak waszej obecnocI, niekonieczne saznistych tekstow. Czlowiek sie
przyzwyczaja i potem mu tego brakuje. To do uslyszenia, a pomorzakowi powodzenia w
praniu pieluszek. :D
Reflex
Kontakt:

Sprawiedliwy, zaczynam sie martwic... Jestes tu najsypatycniejsza osoba. Dlaczego sie nie odzywasz?
sprawiedliwy

Dzień dobry.
Byłam i jestem zajęta. Bardzo nawet. Poza tym, nie bardzo jest co i o czym pisać. Sytuacja, gdzie się nie obrócisz, jest mocno przygnębiająca dla wszystkich. Ponuro się zrobiło na świecie. i tyle, aż tyle!
Nie lubie narzekania, a tym bardziej narzekanctwa.
Mam kilka spraw do "zrobienia" ustalenia, wyjaśnienia, zapisania. Nie chce mi się, ale musze.
A tu tez nic się nie dzieje. Almagus co najmniej relacjonuje co nie co w sposób sobie właściwy i godny czytania. Zaglądam rzadko i nadrabiam zaległości. Niestety prasa polska mnie juz mierzi. A co jagorzsze , ze pogłębia przygnębienie, wiec tez nie zachęca do śledzenia.

PS. nie wiem czy ja dobrze zrozumiałam, ale wydawało mi się, ze to wnuczek drugi się u Pomorzaka pojawił, czyli ze Pomorzak w dziady poszedł po raz drugi, dzięki uroczemu Secundusowi. No ale może się mylę... w końcu wiekowa :mrgreen: jestem. Ale słyszę to juz od 20 lat, wiec mnie to nie martwi, bo każdy kiedyś będzie, prędzej czy później, szczególnie ten kto tak twierdzi. Czasu nie ominiemy.
sprawiedliwy

Podaje dalej...

Izabela Grocholski
4 października o 01:02
·
Trudno uwierzyć że musi do tego dochodzić, ale jednak, takie czasy że trzeba zostawiać książki na ulicy kiedy nikt nie przyjmie. Tak mi więc radzono z polskimi książkami- żeby zostawić na ulicy przed biblioteką na Greenpoincie. Daje znać jeśli ktoś by chciał się tam przejść i zobaczyć czy coś może zaciekawić- bardzo różne przykłady literatury (np Huelle, Hłasko, Libera,) poezja, jakże biografie, książki o tematyce duchowej (przede wszystkim Katolickie), książki dla dzieci, jakże i trochę plyt CD z muzyką polską, i DVD historyczne. Wszystko w jednej walizce w razie czego.
Też jest skrzynia tajemnicza z dużą ilością diapozytywów 19 wiecznych ze sztuką religijną - na ogół raczej obrazków nieznanych wykonawców, dla potrzeb prasowych - pochodzenie przede wszystkim francuskie.
Stoją te cuda przy NYPL na Greenpoincie, na ul, Norman.
Będzie na szczęcie słonecznie przez następne dni.
Proszę, spread the word, przekażcie dalej, na wszelki wypadek.
ODPOWIEDZ