Polityka

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
zoskicyc

Re: Polityka

Post autor: zoskicyc »

ja tez i na dodatek dostana po grzbiecie ci co sa bezbronni i niewinni
bo "gniew ludu" jest rzadami holoty na ulicy
a my pokiwamy glowami ze zrozumieniem
bo lepiej ze oni a nie my
--------------------------------------
"gdzie drwa rabia tam wiory leca"
wiec
prosze - wytlumacz mi dlaczego
gina niewinni - apolityczni - moze
wlasnie ci ktorzy nosili transparenty
"serdecznie witamy" - czy bedzie tak jak piszesz
sadze ze (powoli) tak i po tym wszystkim
nie moge bez odrazy patrzyc dzis na gebe
o wygladzie christusmörder bo on do mojej
kultury nie nalezy i nie to jest wazne - ale
czuje pod jego skora nienawisc do mnie - i nie pytgam
dlaczego sie tutaj znalazl - kto dal mu do tego prawo
wiem jedno - afrab wykorzysta kazda mozliwosc dla swego
dobra - a my idioci zdejmujemy ostatnie gacie by on nie marzl
tak wyglada rzeczywistosc - zaplaci nam bomba

capito?

CYC
jordan274

Post autor: jordan274 »

Panie Pomorzak,tu juz niewiele chyba pomoze ,to jest wojna swiatow,kultur i religii,,narazie Polska nie ma tego problemu ,napewno Niemcy sa w paskudnym polozeniu ale jezeli islamizacja tego naszego kontynentu bedzie sie posuwala w takim tempie ,to kto wie?, boje sie ,ze tego zjawiska nie da sie juz powstrzymac.
pomorzak

Post autor: pomorzak »

Cycu
My ciagle obracamy sie w sferach przypuszczen
i to co dostajemy do wiadomosci ma tez pewien cel.
Nie jestem zwolennikiem teori spiskowych ale jestem pewien ze wiele mozna wyjasnic
na zasadzie konkretnych interesow.
Po pierwsze to dla zwolennikow ograniczenia swobod i wiekszej inwigilacji
obecna sytuacja jest idealna. W kazdym kraju tylko na podstawie "przypuszczen" mozna wprowadzic
praktycznie stan wyjatkowy.
To cisnienie jakie zostalo, w taki czy inny sposob, podniesione na bliskim wschodzie
wyladowuje sie tak jak to juz przed kilkoma laty bylo przewidywane, lub planowane.
O wedrowce ludow bylo juz glosno przed laty. Teraz to nastapilo i jest mi trudno uwierzyc ze nikt nie byl na to przygotowany.
Kto i w co gra jest pytaniem raczej retorycznym ale nauczylem sie ze proste odpowiedzi zazwyczaj sa zaslona dymna dla dalszych celow.
Islamizacja Europy jest podana na tacy tak ostentacyjnie ze budzi moja nieufnosc.
Ja wiem ze niezaleznie od tego kto i w co gra pozostanie zwyklym szaraczkom zmagac sie z wykreowana rzeczywistoscia.
pomorzak

jordan274 pisze:Panie Pomorzak,tu juz niewiele chyba pomoze ,to jest wojna swiatow,kultur i religii,,narazie Polska nie ma tego problemu ,napewno Niemcy sa w paskudnym polozeniu ale jezeli islamizacja tego naszego kontynentu bedzie sie posuwala w takim tempie ,to kto wie?, boje sie ,ze tego zjawiska nie da sie juz powstrzymac.
obawiam sie ze bardziej niz islamizacji powinnismy sie obawiac uruchomienia tych najgorszych instynktow drzemiacych w naszych spoleczenstwach
pomorzak

zoskicyc pisze: nie moge bez odrazy patrzyc dzis na gebe
o wygladzie christusmörder bo on do mojej
kultury nie nalezy i nie to jest wazne - ale
czuje pod jego skora nienawisc do mnie -
na ile jest to prawdziwa a na ile wmowiona sobie nienawisc
jak juz pisalem wielokrotnie
jestem prostym czlowiekiem ktory pracuje z wieloma co maja taka gebe jakiej sie obawiasz
nie boje sie chodzic do pracy i z nimi pracowac
oni nie roznia sie od nas, a jesli to w detalach
Jordan obijal sie po swiecie to pewnie przyzna mi racje
jordan274

Panie Pomorzak,kto wie ,moze jeszcze kilka lat temu moglbym Panu przyznac racje,zawsze uwazalem,ze
niezaleznie od koloru skoru jest {powinno}sie byc czlowiekiem,niestety kilka lat temu nawet wbrew sobie ale
zmienilem to zdanie,ja wiem co to terroryzm ,wiem jak gina Bogu ducha winni ludzie,prosze mi wierzyc ,ze nigdy wiecej nie chcialbym ponownie doswiadczac tego na wlasnej skorze...
pomorzak

jordan274 pisze:Panie Pomorzak,kto wie ,moze jeszcze kilka lat temu moglbym Panu przyznac racje,zawsze uwazalem,ze
niezaleznie od koloru skoru jest {powinno}sie byc czlowiekiem,niestety kilka lat temu nawet wbrew sobie ale
zmienilem to zdanie,ja wiem co to terroryzm ,wiem jak gina Bogu ducha winni ludzie,prosze mi wierzyc ,ze nigdy wiecej nie chcialbym ponownie doswiadczac tego na wlasnej skorze...
panie Jordan, czy wystarczy geba mordercy Chrystusa aby uznac go za terroryste ?
czy stosujac taka miare nie stajemy sie najwierniejszymi pomocnikami terrorystow ?

nie mam zamiaru pana przekonywac gdy ma pan tak dramatyczne przezycia
pan sam wie co dla pana dobre
jordan274

Zawsze myslalem,ze geba mordercy Chrystusa wyglada nieco inaczej ale to tak na marginesie,a czy w kazdym widzialbym terroryste ,nie wiem,jakos nie zastanawiam sie nad tym,mam tu w okolicy meczet,czesto sa tam jakies uroczystosci i modly,czesto przechodze tamtedy,kilka osob z nich znam ale nigdy dotychczas
nie myslalem o nich w takich kategoriach ,jest to o tyle zrozumiale ,ze my nie mamy poki co tego typu problemow,napewno poza Polska reagowalbym nieco inaczej.
pomorzak

jordan274 pisze:Zawsze myslalem,ze geba mordercy Chrystusa wyglada nieco inaczej ale to tak na marginesie,a czy w kazdym widzialbym terroryste ,nie wiem,jakos nie zastanawiam sie nad tym,mam tu w okolicy meczet,czesto sa tam jakies uroczystosci i modly,czesto przechodze tamtedy,kilka osob z nich znam ale nigdy dotychczas
nie myslalem o nich w takich kategoriach ,jest to o tyle zrozumiale ,ze my nie mamy poki co tego typu problemow,napewno poza Polska reagowalbym nieco inaczej.
no to mam szczescie ze mieszkam poza Polska
i moge widziec to tez inaczej
i tez nie mysle o nich w tych kategoriach

pamietam jak na poczatku mojego nowego zycia ( w Niemczech ) mieszkalem w tak zwanym lagrze
i jak okoliczni mieszkancy patrzeli na nas z rezerwa bo bylismy obcy
jak wielkie znaczenie miala dla mnie moja polska religia ( nie czulem zwiazku z niemieckimi katolikami bo nasz polski byl lepszy, prawdziwy, moj )
gdy dostalem mieszkanie w nowym bloku na peryferiach miasta tez czulem ta rezerwe
okoliczni mieszkancy gdy dowiedzieli sie ze bedzie budowany budynek socjalny dla przesiedlencow i innej holoty
to protestowali i starali sie zablokowac budowe
jak dostawalem parole i poczucie iz jestem gorszy od wlasnych rodakow ( od slazakow ) ktorzy mieszkali tu juz kilka lat
jak przygadywano moim dzieciom
jak starano sie mnie upokorzyc
i ja nie mam do nikogo juz pretensji
ja nie zapomnialem jak to jest w obcym swiecie
ja wiem ze wielu z Polakow wtedy podobnie jak i teraz w Angli zylo z prawem na bakier
ja wiem ze niby ta sama kultura i wlasciwie to Polacy sa wszedzie cacy
a araby to obca kultura i zagrozenie
i nagle ci co przeszli ta sama droge jak ja
zapomnieli o tym i wytykaja palcami tych co teraz sa obcymi
bo my prosze pana juz miejscowi i swoi

ja nie mam zamiaru zapominac i traktowac innych z gory
Galwas

Post autor: Galwas »

Kłopot polega na tym, że większość ludzi chciałaby żeby się na tym świecie nic nie zmieniało.
Żeby wszystko pozostałe takie samo jak było, na wieki wieków. Żeby oni nadal byli młodzi, zdrowi i piękni. Żeby nie było żadnych nowości, ani zmian, których się boją, bo nieznane to niepewność i niebezpieczeństwo, no i wysiłek, żeby to pojąć!
Z drugiej jednak strony, wszyscy chcą żeby im było coraz lepiej, bo jak nie jest coraz lepiej, to taki stan odczuwają, jako pogarszanie i się natychmiast przeciwko temu buntują (najlepszym przykładem jest Polska.

No ale jak może być coraz lepiej tak, żeby wszystko zostało po staremu?
Otóż w żaden sposób być nie może.

Na przykład tych muzułmanów to przecież nie z dobroci serca przyjęła Europa, tylko z czystego wyrafinowania, żeby mieć ręce do brudnych prac. Chciała dobrze, ale wywołała zmianę. Ta zmiana jakiś czas była dobra, a teraz wręcz przeciwnie. Okazuje się, że w ogóle jej być nie powinno, bo np. terroryzm, itd.

No i jak to teraz można zawrócić? Nijak! Mleko się rozlało i już!

Już w starożytności Heraklit mówił, że wszystko płynie i, że nie sposób wejść dwa razy do tej samej rzeki. 200 lat temu Marks i Engels twierdzili, że zmiany są naturalnym stanem rzeczywistości, a postęp odbywa się w drodze narastania i ścierania się sprzeczności i nazwali to materializmem dialektycznym. W konsekwencji tego ogłosili manifest komunistyczny, co po latach doprowadziło do rewolucji w Rosji.

I niechby tam!

NIesamowite jest jednak to, że zaledwie 27 lat po upadku realnego socjalizmu, wielu ludzi nagle zapomniało, jak idiotyczny i zły to był system i wołają o sprawiedliwość na tym świecie, a jak nie to niech wróci komuna, bo kapitalizm jest zły.

A ja to pier.dolę,

Jest jak jest, bo widocznie tak musi być. Albo krótko mówiąc, jeżeli jest źle, to nie znaczy, że ktoś jest temu winien. Tak po prostu wyszło.

A kto nie jest w stanie przyjąć do wiadomości rzeczywistości, to niech płacze i szuka winnych do 10-go pokolenia wstecz.

A tak w ogóle, to przecież nie Merkel jest przyczyną obecnej sytuacji(może ona popełniła błąd, ale i tego nie jestem pewny) tylko historia Europy i świata od co najmniej pół wieku, traktaty (jak pisze Reflex) postęp społeczny i prawny. Uznanie równości praw wszystkich ludzi na tym świecie, itd.

Mogłem to napisać krócej, albo raczej wcale. Napisało mi się i szkoda było wyrzucić. Przepraszam!
Zgadzam się Pomorzakiem! Od dawna zresztą.

Z JWP CYC się nie zgadzam! Z Godzillą nie rozmawiam, bo on mi ubliża, a poza tym pisze takie brednie, że mnie mgli!
ODPOWIEDZ