babulenie

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
jordan274

Re: babulenie

Post autor: jordan274 »

Niech sie Pan cieszy,ze nie trafia sie to czesciej,my przezywalismy to juz kilka razy,mam tylko nadzieje ,ze obecny dom to juz sprawa docelowa ,chociaz z Nimi nigdy nie jest sie niczego pewnym...
pomorzak

Post autor: pomorzak »

karnawal niby sie konczy ale tak prawdziwie to sie dopiero rozpoczyna
wybory juz za kilka miesiecy
bede mial akurat urlop wiec zaglosuje listownie
nie odpuszcze sobie bom swiadom
co prawda cycek przegina to jednak i ja nie jestem sympatykiem Angeli
jej doly partyjne tez patrza z przerazeniem co bedzie bo kobita nie potrafi odpuscic
podobnie jak jej poprzednik Helmut
CDU ma juz zaprogramowane baty
SPD zmienilo przewodniczacego i nagle ruch w interesie
nawet swieta agende 2010 Schroedera podal w watpliwosc
ta agenda byla do tej pory gwozdziem do ich trumny
Martin Schulz udaje ze te gwozdzie wyciaga
przynajmniej nie jest tak monotematycznie
AfD tradycyjnie dostanie glosy z protestu i moze byc trzecia sila
jesli oczywiscie nie wykoncza sie wzajemnie bo mloda partia niczym mlode wino
o zielonych i czerwonych nie pisze bo to jedynie wypelniacze i koalicjanci z wszystkimi

reflex patrzac globalnie bardzo chwalil Merkel
problem w tym ze z niemieckiej wewnetrznej perspektywy to ona juz nie taka wielka
w niemczech to tak jak i w polsce najwazniejsza jest polityka wewnetrzna
dzisiaj w telewizorze opowiadali ze warstwa srednia jest szeroka i ma sie dobrze
ino ze odczucie spoleczne jest deczko inne
ludzie zyja pod presja utraty tego co mieli do tej pory
zaufanie do telewizorni juz tez nie takie
swego czasu po zmianie marki na euro wszyscy mowili ze wymiana pieniadza podniosla ceny
telewizornia i polityka mowila ze to bzdura
dopiero po czterech latach powiedzieli ze sie doliczyli ze ludki mieli racje
to teraz jak cos podaja to trza brac poprawke
tak jest z balansowaniem liczbami bezrobotnych
bo jednak ci co robia za grosze i bez pomocy socjalnej padna
to jednak nie bezrobotni
leiharbeit to nowoczesne niewolnictwo bo za ta sama prace dostaja mniej niz bezposrednio zatrudnieni
traktowani sa tez odpowiednio bo nie moga sie bronic i nie maja sily przebicia
najczesciej firmy ktore tych pracownikow wynajmuja pracuja na zlecenie konkretnych koncernow
leiharbeiter ( wynajmowany pracownik ) ze wzgledu na male zabezpieczenie, pewnosc swojego zatrudnienia
ma male szanse na wynajem mieszkania czy tez kredy itp.
ja wiem ze zycie to nie bajka i gdzies indziej moze byc gorzej
ale to nie zmienia faktu ze to wszystko uderza w ludzi mlodych
a ci sa bardziej radykalni jak stare pryki
mlodzi sa bardziej otwarci na eksperymenty i nie maja az tak wiele do stracenia
najprawdopodobniej dojdzie do przetasowania na scenie politycznej
maszyna propagandowa dziala juz na pelnych obrotach ale do mlodych az tak nie dociera
bo oni bardziej w internecie i na forach zdobywaja informacje
pomorzak

jordan274 pisze:Niech sie Pan cieszy,ze nie trafia sie to czesciej,my przezywalismy to juz kilka razy,mam tylko nadzieje ,ze obecny dom to juz sprawa docelowa ,chociaz z Nimi nigdy nie jest sie niczego pewnym...
ja tez juz na przeprowadzki sie nie pisze
za stary juz na to jestem
w tym mieszkaniu jestesmy juz (dopiero) 12 lat a ja ciagle jeszcze sie pytam gdzie co lezy
niczym ten proboszcz co sie wysikac nie mogl bo jak gosposia cos schowala to nigdy nie mogl znalezc
jordan274

To nie chce Pana martwic,bo te 12 lat u Pana to betka,jeszcze troche trzeba poczekac ,my mieszkamy tu ok30 lat
i prawde mowiac dopiero od niedlugiego czasu mniej wiecej wiemy gdzie co jest ale jak sie ciagle robi jakies
przemeblowania,jakies zmiany,to nadal wiele rzeczy jest nie tam gdzie powinno ale uwazam ,ze od czasu do czasu trzeba cos zmieniac ,bo ta monotonia meczy.
pomorzak

przemeblowania sa super
w czasie ostatniego zniknelo kilka rzeczy o ktorych wiedziale ze odlozylem je w takim miejscu aby nie zapomniec
no i zapomnialem i do teraz nie znalazlem
jakis czas temu stwierdzilem ze ktos mi dmuchnal aparat fotograficzny bo nie byl tam gdzie zawsze
no kto to mogl byc
nie mialem pojecia i nie chcialem oskarzac ale aparatu nie bylo
juz pogodzile sie z mysla ze trzeba bedzie kupic nowy
juz nawet zaczalem sie slinic bo co nowe to nowe
w pawlaczu jednej szafy lezal
jak go znalazlem to sobie przypomnialem ze wkladajac go tam
mialem nie zapomniec ze on tam
nawet az tak sie nie cieszylem bo jak stary sie znalazl to nowego niet
jordan274

no tak ,to moge zrozumiec ale u nas szukano przez niemal pol roku duzego pudla z robotem kuchennym,tylko niestety nikt nie pamietal o tym ,ze zostal wyniesiony do takiego pomieszczenia w piwnicy ,gdzie mamy rowery
i tylko nikt sie nie chcial przyznac ,ze zaslonil to pudlo jakims innym duzym pudlem z jakimis starymi
zabawkami i w zwiazku z tym trzeba bylo kupic nastepny robot,oczywiscie byla to podobno moja wina
ale do tego juz sie przyzwyczailem...
pomorzak

jordan274 pisze:no tak ,to moge zrozumiec ale u nas szukano przez niemal pol roku duzego pudla z robotem kuchennym,tylko niestety nikt nie pamietal o tym ,ze zostal wyniesiony do takiego pomieszczenia w piwnicy ,gdzie mamy rowery
i tylko nikt sie nie chcial przyznac ,ze zaslonil to pudlo jakims innym duzym pudlem z jakimis starymi
zabawkami i w zwiazku z tym trzeba bylo kupic nastepny robot,oczywiscie byla to podobno moja wina
ale do tego juz sie przyzwyczailem...
no to jestesmy w domu
jak jeszcze dzieciaki mieszkaly z nami to zawsze jak cos bylo popsute to nie bylo winnego
wychodzilo ze to ja bo zauwazylem
do wielu rzeczy dopiero po latach przyznaly sie moje pociechy
ja juz wtedy wiedzialem ale jak nie zlapalem za reke to dalem sobie spokoj
Reflex
Kontakt:

Post autor: Reflex »

reflex patrzac globalnie bardzo chwalil Merkel
problem w tym ze z niemieckiej wewnetrznej perspektywy to ona juz nie taka wielka
w niemczech to tak jak i w polsce najwazniejsza jest polityka wewnetrzna
Dokladnie pomorzaku. Uważalem i dalej uważam, że Merkel we współpracy z Polakami dużo zrobila dla zblizenia obu krajów i dla samej Polski, także dla przyszlości Europy i tym zdobyla moja sympatie.
No i jeżeli Niemcy ja wybierali przez 12 lat, musiała robić coś dobrego. Powiedzmy sobie szczerze, że gdyby nie decyzja otwarcia granic dla uchodzcow, prawdopodobnie wyglalaby latwo czwarty raz.

Wiem na pewno, że gdyby Cyc nie zrobil wieleoletniego cyrku i nie zasrywal forum swoja nien awistną merklomanią, prawdopodobnie nie napisałbym o Merkel ani słowa.

Czasy na świecie nie są latwe, ludzi to nie obchodzi i ja się nie dziwię. Zniecierpliwieni i zmęczeni, szukają alternatywnych polityków, podobnie jest w Niemczech. Ale nikt nie wie czy nie wpadna z deszczu pod rynne.
Tak stało w Polsce, w USA, może się stać we Francji. Zycze Niemcom i wam , jeśli zmienią kalclerza, żebyście mieli więcej szczęścia jak Polacy. Ja nie mam urazy do Niemców, szanuje ich jako Narod i wiem że dla dobra Europy i Polski wspolpraca i scisle więzy z Niemcami sa bardzo ważne i pożyteczne.
jordan274

Takie jest zycie P.Pomorzak,przez to wszyscy niemal musimy przejsc ale gdyby to tylko takie klopoty byly
to zycie byloby bajka...,.
pomorzak

Widzisz Reflexie
ja tez nie wiem co bedzie
ale stagnacja wykancza
a teraz jest stagnacja
polityk ktory jest tak dlugo przy wladzy odlatuje
tak bylo z Helmutem i tak jest z Angela
cycek przegina ale generalnie ludziska czekaja na nowe
Zablokowany