Czuje sie jak marakuja*
Jestem kiwi. Co kazdego ozywi.
Jestem cytryna. Lubi mnie cala rodzina.
Jestem marakuja. *I nie wiem, co powiedziec...
Mialem troche klopotu z rozszyfrowaniem tej "Sciany Wschodniej"
Google mi dalo dwie opcje (bo nie jestem na czasie z tym okresleniem)
Wschodnia granica Polski...i to mi sie nie zgadza bo tam zaraz jest
U Kraina a jako ze Ty z Krainy to pewno wiesz ze tam uzywaja cyrlicy
i ni jak nie maja "a z ogonkiem"...
Pozostala opcja druga...Warszawa..tak wypadlo ze musialem w stolicy
zalatwic nowy gwizdek do lokomotywy bo przez stary uciekala mi cala para
wiec udalem sie na Sciane Wschodnia..szczescie me, spotkalem chlopakow
z pod Tatr z oscypkami...mowia mi ze nic na ten temat nie wiedza bo
sprzedaja tylko na sciane a za sciana jest Powisle,a tam nie handluja..
i ze te intelektualisty to tez nie oni bo "a z ogonkiem" jest im obce
a jeden to nawet dal mi kopie sms`u do kolegi na potwierdzenie ze to prawda
Technika dotarla pod Tatry...Bace esemesuja na BlackBerry.
Jest mozliwe ze te intelektualisty to sa u mnie na Prowincji....
musze sie rozgladnac....bo moze ich byc mnogo...
SMS Bacy
heheeehejjj! Wozimy te syry i wozimy a piniendzy z tygo jak nima tak nima. Syćkie Bace łunczcie sie. Twozyć kłolektywy, cło by swóich prow brónić. Łostatnio jedyn Kierownik, ła bodajze z Bystrego, zolił mi sie, ze mu do błaniek z mlykim scają krasnale. Bez to nadajo na nigo w Spółdzilni, ze skwasonom syrwotke, ła nie mliko łoddaje.u mnie w stejni mom durzo czody chlywnnyj. świniuf w chlywiku durzo. i mom tysz pinć kór i dwa kogóty. widziołrzech wczoroj jak sie kogóty pobiuły o kóre. łoczy byse powydziobowywoły france jydne łoskubane. musiołrzech śmignonc batem na kunia po jednym i drógim corzeby przestały. moje kruwy nie kcom mlyka pżez nie dowoć i splajtujem, bo mlyczornio mi już nie zapłoci. bedem musioł byka doić ale pamintom rze łun łostatnio nie kce mlyka dować.Jo wim Kłogut, łod cosu, dło cosu, mus płofolgowoć. Ón, młusi płodzioboć cło popodnie, bło jak nie płodziobie, tło skłołowony łazi pło łobejściu i ino strosy pisklynta pzy kwłokach. tero wim, haj nie musiłem gło smagoć bicychem, bło ca beło wźiunć gładzine wselakij maści - na spłosób. Płonoć ca łodpolić puske z karbidym. Jak pizgnie, tło, cało gadzina w łobyjściu na bacność staje. Myslo tak teroz, mozna zrłoić porzundny jinterys.Młozna jakiesik włolki kłogutów pzeprowodzić! Kiedysik w telewizyji, jak mi łantena płowaryjowała, na TV Deutsche Welle widziołem, jak jakiesik Chincyki cy jinne Łazjaty siedzioły na ziemi w kłółko, ła w środku kłoguty sie dzioboły. kiela piniedzy psiekrwie mioły w rynkach! Jak jedyn kłogut zacął krwowić ji włogule taki, jakisik młarkotny sie stawoł, łochoty nie mioł dło dziobonia, tło pewni włosciciel , broł go za nłogi ji wynłosił, ła tyn płoganin, cło jego kłogut zadzioboł tygo drugigo, zbiroł całą kłase łod tech bajtloków, cło siedzieli dłołokoła. Nie fajny jintyrys? Przeca młozno łustwaioć takie wolki i tzepoć piniądze za nic. Godoł mi śwagir, jak jesce we włojsku beł, błoksowoł w jakisik Gwardyji. Tło ón mi płowiedzioł, ze jak tza beło pzegroć, bło tako "łustowka" beła, tło ani pło ryju nie dostoł, ła toloł sie pło ringu, kiej by gło jakisik nagłe słuchoty wzieny. Ła tok, złorganizuje sie pore wolk ji bedziewa se młogli pinidzmi izby tapłetowoć.Ale teroz Jo mom winksy problym. Zjechoły sie letniki niedłalyko młoij płolony. Zawse sie psiekrwie zjezdzajo, łale teroz dołącył jakisik fircyk. Fronca mo z łosiemdziesiąt roków, wyłubirony w jakiesik głarnitury ( z płorzundnygu cajgu ) łod Hługygo Błossa, łopatulony łapaskamai ( cło dźiń tło jinna ). Na płaluchach mo złotości ło jakisik świot nie widzioł ji słysoł. Ło losce łazi, takij płaradnyj ( tyz mo jakiesik srybrne wytłocenia i złoto gołke nła łuchwycie ). Wyłobroź se, ze mojo staro łodkund gło łuwidzioła, to kiej by jakiesik mołpy do łeba dostoła. Strłoi sie, loto pło łodpustach i najdrozse hłustki i kłorole skupuje. Dło roboty jej ni ma ( jino pzesiaduje pzyd lustrym i se płodspiewuje jakiesik stare szlogiery ). Cło wiecór mo wychodne. Pytom sie jej zowse gdzie jidzie, tło godo, ze na młajówke. Jak?

Pytom. Młajówka w sirpniu?! Tło mi psiekrwia tłumacy, ze farorz łogłosił łeksternistycną młajówkę na zaś. Ze niby jak sie w sirpniu wymłodlo, tło za rok w moju, mają łodbój-zalicone. Dziwuje mnie ta sprowa, błom niełufny, łale farorzowi nie płodskoce, bło chto mnie w rozie co łodprowadzi na cmyntorz. Ji tak płodejzewom, ze to sprawa tygo fircyka. łale wyjedzie błajtlok, tło babke łodpowiednio wyspowiadom, cy fircyk mioł zwiunzek z jij zachowoniem. Na rozie nie daje pło sobie znoć, łale płozyjemy, zobocymy... jadym dło doma, corzeby kobicie doć jakiesik fatałahy corzem jej zakupioł, niek mi siye pienknie ubieże na tom nocke.
Phillon...szukajacy intelektualistow