Z ostatniej chwili

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
Ninel

Re: Z ostatniej chwili

Post autor: Ninel »

'czy pan czasem probuje przeczytac ten swoj tekst,czy czasem zastanawia sie pan co pisze?"

Jordanie,
w sumie to nie ma sensu, zwracanie uwagi nieuleczalnie choremu ( nie wiem ja Ty, ale ja...tak sobie napisalam....)
Jak "facet" "przemowi" normalnym jezykiem, wowczas merytorycznie sie wlacze ( jak dozyje).

Serdecznie pozdrawiam!
M.
jordan274

Post autor: jordan274 »

Rowniez pozdrawiam,najczesciej nie czytam ,ale czasem rzuce okiem, chociaz wiem ,ze lepiej nie,bo boje sie ,ze kiedys nie wyrobie.....,uklony
Ninel

"Rowniez pozdrawiam,najczesciej nie czytam ,ale czasem rzuce okiem, chociaz wiem ,ze lepiej nie,bo boje sie ,ze kiedys nie wyrobie.....,uklony" /Jordan/

Haha,
nawet nie wiesz jak ja bym chciala, zebys sie juz nie bal :D ..... i napisal co wyrabiasz kiedy juz nie mozez?;)

ale....Ty jestes zbyt poczciwy na to "dziwaczne" forum.

milego sniezkowania ( chyba tam, w tej PL, tez snieg zaglada?)
jordan274

Pani Ninel,z ta poczciwoscia bym nie przesadzal,no ale jak sie juz przestane "bac",to moze byc malo ciekawie,Polak potrafi [podobno]...,z tym sniezkowaniem mamy niestety problem ,bo jest wprawdzie mroz ale sniegu nie ma zreszta Wroclaw ma klimat do d...y,niemal wszyscy narzekaja tu na stawy,poza tym jest to najcieplejsze miasto w Polsce i z tymi zimami od lat jest bardzo roznie, a nawet gdyby ten snieg byl ,to i tak nie moglbym sie z niego cieszyc ,bo od 11-tej do niemal 19-tej jestem w pracy i tym razem az do konca miesiaca.Serdecznie pozdrawiam.Jordan
Ninel

"bo od 11-tej "

Jordan, do 11 rano to ja jestem w stanie tysiace rzeczy wykonac ( nawet balwana ulepic).
Wiem, ze Wroclaw ma specyficzne polozenie metereologiczne ( uwierz mi naprawde USA to nie zadupie...i tu tez dochodza takie informacje) :D
Nadal uwazam, ze jestes Poczciwy, za co przynajmniej ja Cie szanuje:)
Galwas

Post autor: Galwas »

Kurde JWP CYC
(nawiasem mówiąc ja też wolałbym Whp.)
Owszem można wyrzekać na Unię, poprawność polityczną, liberalizm i co tam jeszcze, które rzekomo doprowadziły do obecnej sytuacji, znaczy się uchodźców i pozornej zbędności i "bezbronności Europy".
Ale na jedną rzecz należy sobie uczciwie odpowiedzieć, skąd się to wszystko wzięło i czy proces który do tego doprowadził był dobry, czy też zły.
Otóż ten ów proces nazywa się postępem. Są mianowicie dwie możliwości: albo ludzkość dąży do stworzenia coraz lepszego świata, zlikwidowania zła, nierówności wśród ludzi, itp..
Albo też wszystkie te szlachetne ideały ( począwszy od Oświecenia) odrzucamy i mamy je głęboko w dupie, bo wydaję się nam, że dawniej było lepiej. Na przykład nie było uchodźców itp.
JWP CYC
Jeszcze nie tak dawno byli ludzie przekonani o tym, że w niewolnictwie czarnuchów nie ma niczego złego, bo to wręcz przeciwnie służy to ich dobru i nawet o ten swój okrutny pogląd wojowali.
Inni byli przekonani, że miejsce kobiety jest w domu i przy dzieciach, a głosowanie to męska sprawa, w czym kobiety są absolutnie zbędne. Zresztą rowery to też męska sprawa a cyklistki to aberracja i wynaturzenie, bo kto to widział!!! Itp. itd.
Dlatego jeżeli już uznaliśmy, że kobiety mają prawo jeździć na rowerach i głosować i w ogóle to nie są one gorsze od mężczyzn, to trzeba z tego wyciągnąć wnioski: czy ten postęp idzie w dobrą stronę, czy też nie, świadomie pomijam - dla uproszczenia - rozwój nauki i związany z tym postęp techniczny.
Moim zdaniem wnioski są takie, że albo godzimy się wynikami postępu i uważamy je za pozytywne, albo przeciwnie.
Tylko, że jeżeli są one negatywne, to z tego wynika, że rzekomo wolne i narodowe państwa bez uchodźców to bzdura, bo w zamierzchłych czasach nie było czegoś takiego, jak narody ojczyzny a już w szczególności uchodźcy itp.
Dlatego JWP CYC ja apeluję i zapytuję: czy rzeczywiście dawniej było lepiej? Czy my chcemy cofnąć się do tego czasu? I czy przez to będzie (nam) lepiej?
A jeżeli nawet dawniej było fajniej i przyjemniej, to czy rzeczywiście tak było lepiej i czy - wbrew z kantowskim: postępuj tak, jak być chciał, żeby z twoje postępowanie stało się o obwiązującym prawem - warto do tego dążyć?
Moim zdaniem, jeszcze nigdy tak nie było, żeby ludzie sądzili, że jest dobrze. Wszyscy uważają, że dawniej było lepiej, i ten fakt, nie da się wytłumaczyć obiektywnie. To jest wynik ludzkiej natury i trzeba to przyjąć do wiadomości i się z nim pogodzić.
Przykro mi, że muszę jeszcze raz przywołać stary banał: "im człowiek starszy, tym świat paskudniejszy".
Ninel

"Dlatego jeżeli już uznaliśmy, że kobiety mają prawo jeździć na rowerach i głosować i w ogóle to nie są one gorsze od mężczyzn, to trzeba z tego wyciągnąć wnioski:" /Galwas/

Boze ! ( w ktorego Galwas nie wierzy !)...jakom konfiturom na moje rowerowe pedaly i nadal nie przezroczysta skrzynke do glosowania( ordynacja wyborcza) jest to "wasze"...UZNALISMY. Jakie to wzruszajace....Misiek chcesz cukierka?
zoskicyc

Post autor: zoskicyc »

JWP
twoja racja
nam zyje sie lepiej niz w dawnych
czysach jak wiem - jesli praciwnik w ba-wü
mial w kieszeni kartofla - byl zadowolony
do dzis piewaja bawoly - "hesse habe nix zu esse"
popatrz na obrazy breugla - to sa reprtaze
posiadania i biedy - sytuacje politycznie nie
byly inne dawwniej - ale mniey drastyczne
ale
nie w tym rzecz
nie wiem czy znasz wczorajsza raport
swiatowej isntatucji mowiacej o tym
ze ca 5% bogatych ma tyle zasobow na
swiecie co cala ludzkosc swiata
nie wiem czy jest to "rozwojem" a jesli
to jednostronnym - nie widziales zapewne
zebrakow w brd ktorzy spia pod mostami
i nakrywaja sie kartonami - ilu zamarznie
w tym roku w pl?

nozyce bogactwa i biedy otwieraja sie coraz bardziej
czy mowimy tu o przemianie czy o "rozwoju spoleczenstw"

gdyby interesowaly cie warunki spoleczne brd - moze zmienilbys
zdanie na temat "najbogatszego panstwa w europie" i dodaye
koncepcja merkla polegala na wprowadzeniou tu taniej sily roboczej
w celu nizszych cen prduktow na rynku zewnetrzym - ze spalilo
to na panewce - okazuje sie fiaskiem koncepcji - nie wiem czy u was ludzie
pracuja za jeden euro na godzine................./ein euro job/ a tu wprowadzono
analfabetow - panstwo znajduje sie w chaosie - tak samo jak /procz anglii/
cala unia europejska - srobuja dzis kosiarki do trawy - bedzie dekret

przywara wsplczesnego swiat jest zachlannosc i wiara w technoligie ktora zastepuje boga
i stala sie ideologia wspolczesnosc

wracam do russela
ten paredziesiat lat temu napisal ze wiekszosc /to my/ bedzie utrzymywala bogacaca
sie mniejszosc /a ten nie byl komunista - byl mocno krytyczny tylko/ - czy nazwiesz to
rozwojem spoecznym?

istnieje pojecie "oszustwo" ktorego produktwm jest zgnia europa wraz z jej unia ktora
zatrudnia i jest pod wplywem lobbystow koncernow euro i amerykanskich
wiec o co chodzi?

malenka dygresja
po co produkujemy i sprzedajemy bron tam
ktorym ich do reki dac nie wolno?

JWP

pozdrawiam

rozumiem ze JWP martwisz sie stanem polski
ja to jak najbardziej rozumiem /dzis szydlo
musi usprawiedliwiac sie przed komisariatem UE/
ame
czy momyslales o tym ze polska nie chce dac sie
zmonopolizowac majac wlasna kulture i tradycje?

ja jestem optymista w tym przypadku i wierze w
rozsadek polskiego narodu - dajmy pokoj rozwojowi
wypadkiw - pisalem - niemcy potrzebuja 200 lat
by pojyc czym jest demokracja - ile poterzebuje pl?
-------------------------------------------------------------------------

pare lat temu kupilem grzalke na reke /to rowniez uzywja rybacy/
wlejesz na wate pojemnika benzyne - ogrzejesz pojemnik rekami
podgrzejesz siatke ktora sie zarzy feuerzeugiem i czujesz sie jak#
w magagaskarze - pioeknie grzeje - idzhiesz na spacer - wkladasz do kieszeni
i czjjesz cieplo.............
kto wie jakiego ciepla spoleczenstwom tego swiata potrzeba?
jordan274

Szanowna Pani Ninel,oczywiscie ,Ameryka to nie zascianek i wiadomosci wszelkich macie multum,a poza tym gratuluje energii do 11-tej rano ,ktorej mnie tez prewde mowiac nie brakuje ,ale do tej 11-tej musze przesluchac setki sciezek dzwiekowych roznego rodzaju muzyki ,bo na tym polega moja praca wiec czesto po tej 11-tej glowe mam jak olow.Serdecznie pozdrawiam Jordan.
Galwas

Post autor: Galwas »

Ninel pisze:Misiek chcesz cukierka?
Nie! Cukierek to ja p..lę. I wypraszam sobie takie nieciekawe propozycję!

zoskicyc pisze:przywara wsplczesnego swiat jest zachlannosc i wiara w technoligie ktora zastepuje bogai stala sie ideologia wspolczesnosc
Nie da się ukryć, że życie jest okrutne i ciężkie w dzisiejszych czasach.
ODPOWIEDZ