Dzień Dobry. Tradycyjnie po przebudzeniu kawa i wpadam na (necie) na wiadomości do Polski i na świecie. Nie wlączam telewizora, nie dam sobie przecież zapaskudzic poranku rozgrzanymi antywirusową pasją sprawozdawców, popatrzę pózniej. Bez tego świadomość i atmosfera jest jak w ponurym, fantastyczno naukowym śnie. A przecież to nie tylko sam wirus. Zamyka się powoli sklepy, zaklady pracy, restauracje, granice, przestają latać samoloty, ludzie zamykają się w domu, zamiera normalne życie.
A tu wiosna przemyka się jakby obok i wstydliwie, zlekceważona... A może to ja się poddalem nastrojom, cholera wie.
Póki co świeża kawa i forum ratuje poranny nastrój.
U mnie forum już dziala normalnie, wyglada jakby Agniecha naprawila usterkę. Aż sie wierzyć nie chce, to już ponad 20 lat... wy i najbliższe sercu miejsce na internecie.
Ważne, że się logujesz dobrze że trzy a nie pięć razy. (Ja się śmieję).
Na facebooku widzialem to samo pytanie: dlaczego Owsiak kupowal respiratory? Tylko to bylo pytanie aktywnego PiSowca, jako podejrzenie, jakoby Owsiak mial coś wspólnego z pandemią. Ludzie są potworni w swojej glupocie i nienawiści.
Tymczasem Owsiak zaproponowal swoją pomoc w czasie zarazy z coronawirusem. Nie napisali na czym ma ta pomoc polegać, ale jak znamy Owsiaka, ma napewno konkretny pomysl. W ogóle Polacy w sytuacjach krytycznych potrafią się cudownie organizować.