babulenie
Re: babulenie
co racja to racja...
pozdrawiam
pozdrawiam
zawsze gdy uchylamy rabka swojego zycia
stajem bezbronni przed innymi
pozornie
ale aby uchylic rabka swego zycia
przed innymi
trzeba byc silnym
aby byc czlowiekiem dla wszystkich
trzeba kochac ludzi
powodzenia aloha
chyle czola
nie przed twym losem a przed toba
stajem bezbronni przed innymi
pozornie
ale aby uchylic rabka swego zycia
przed innymi
trzeba byc silnym
aby byc czlowiekiem dla wszystkich
trzeba kochac ludzi
powodzenia aloha
chyle czola
nie przed twym losem a przed toba
Az sie poplakalam, a tak znow latwo nie placze... Dziekuje.
To miejsce jest bardzo wazne dla mnie, to moja lacznosc z Polakami rozsianymi po swiecie. A ja jestem przeciez tak bardzo daleko. Nie mam okazji miec jakis wiekszych kntaktow, zreszta jestem tylko niewiele ponad rok w Honolulu i nie znam Polakow tutaj. Bardzo brakuje mi Maui. Tam znalazlam moj dom i sie do wyspy niejako przywiazalam. Za pare lat wroce.
Spokojnej nocy i milego dnia (zalezy co dla kogo).
Aloha, a jakze!

To miejsce jest bardzo wazne dla mnie, to moja lacznosc z Polakami rozsianymi po swiecie. A ja jestem przeciez tak bardzo daleko. Nie mam okazji miec jakis wiekszych kntaktow, zreszta jestem tylko niewiele ponad rok w Honolulu i nie znam Polakow tutaj. Bardzo brakuje mi Maui. Tam znalazlam moj dom i sie do wyspy niejako przywiazalam. Za pare lat wroce.
Spokojnej nocy i milego dnia (zalezy co dla kogo).
Aloha, a jakze!
spokojnej nocy aloha
nawet w tak dalekim swiecie jak Frankrurt/M
jestes kims
kims bliskim
u nas zapalili choinke na starym miescie
grzane wino
i swiateczna atmosfera
pozdrowienia

nawet w tak dalekim swiecie jak Frankrurt/M
jestes kims
kims bliskim
u nas zapalili choinke na starym miescie
grzane wino
i swiateczna atmosfera
pozdrowienia
Jesli moglabym prosic o jakis darmowy program, a szczegolnie Image Optimizer, mam duze zdjecia i chcialabym czesc z nich wyiac. Mialam kiedys xat.com chyba, zdaje sie ze namiar na niego dal ktos z Was, cos mi ksie kojarzy z gensek'iem, ale to chyba niemozliwe piec lat temu, tak mi w glowie utkwilo. Dostalam namiar oczywisie przez forum. Bardzo go lubilam (ten program), ale moj loptop wysiadl i mam nowy i nie mam tego programu.
Chcialam zainstalowac kilka dostepnych, ale antywirus sie wlaczal i blokowal zrodla, ze niebezpieczne.
Bede wdzieczna za wskazowke. A potem przysle Wam troche zdjec:)
Chcialam zainstalowac kilka dostepnych, ale antywirus sie wlaczal i blokowal zrodla, ze niebezpieczne.
Bede wdzieczna za wskazowke. A potem przysle Wam troche zdjec:)
bardzo prosty w obsludze i darmowy program do prostej obrobki fotek jest Paint Net od Microsoftu... podobno mozna to sciagnac ze strony Microsoft ale uzytkownicy melduja problemy...
ja gdy szukam jakiegos darmowego programu to przewaznie sciagam z niemieckiej strony chip.de
wrzucam w google fraze np.: paint net chip.de i jak mi pokaze ze to maja to sciagam stamtad... uwazam ze to bezpieczniejsze niz korzystanie z niesprawdzonych zrodel, chociaz i oni mieli problemy z zainfekowanymi programami, ktore mozna bylo sciagnac...
patrzylem na chip.de ale tam jest tylko niemiecka wersja...
inny program, ktorego uzywam to przegladarka obrazkow Xnwiev, darmowa ...
ma funkcje zmiany wielkosci obrazkow...
stad mozesz sciagnac http://www.xnview.com/en/
dosyc rozbudowanyn narzedziem, przez wielu porownywanym z Photoshopem jest Gimp, darmowy program do obrobki grafik...
http://www.gimp.org/downloads/
znajdziesz w nim szybko funkcje zmiany wielkosci obrazkow...
powodzenia!
ps
i jeszcze jedno!
w trakcie instalowania DARMOWYCH programow trzeba bardzo dokladnie czytac co tam jest odhaczone... bardzo czesto proponuja instalacje roznych "koniecznie potrzebnych i bardzo waznych dodatkow", ktore potem okazuja sie programami szpiegujacymi...
dlatego jesli jest np. odhaczony paint.net oraz jakis toolbar blabla i jeszcze jakis bardzo pomocny program to zostawiamy znaczek tylko przy tym programie, ktory aktualnie instalujemy!!!
reszte wywalamy....
ja gdy szukam jakiegos darmowego programu to przewaznie sciagam z niemieckiej strony chip.de
wrzucam w google fraze np.: paint net chip.de i jak mi pokaze ze to maja to sciagam stamtad... uwazam ze to bezpieczniejsze niz korzystanie z niesprawdzonych zrodel, chociaz i oni mieli problemy z zainfekowanymi programami, ktore mozna bylo sciagnac...
patrzylem na chip.de ale tam jest tylko niemiecka wersja...
inny program, ktorego uzywam to przegladarka obrazkow Xnwiev, darmowa ...
ma funkcje zmiany wielkosci obrazkow...
stad mozesz sciagnac http://www.xnview.com/en/
dosyc rozbudowanyn narzedziem, przez wielu porownywanym z Photoshopem jest Gimp, darmowy program do obrobki grafik...
http://www.gimp.org/downloads/
znajdziesz w nim szybko funkcje zmiany wielkosci obrazkow...
powodzenia!
ps
i jeszcze jedno!
w trakcie instalowania DARMOWYCH programow trzeba bardzo dokladnie czytac co tam jest odhaczone... bardzo czesto proponuja instalacje roznych "koniecznie potrzebnych i bardzo waznych dodatkow", ktore potem okazuja sie programami szpiegujacymi...
dlatego jesli jest np. odhaczony paint.net oraz jakis toolbar blabla i jeszcze jakis bardzo pomocny program to zostawiamy znaczek tylko przy tym programie, ktory aktualnie instalujemy!!!
reszte wywalamy....
ten XView jest najlepszy z wszystkich nieprofesjonalnych- otwiera i pozwala obrabiac foto
a nawet leci na nim video
CYC
a nawet leci na nim video
CYC
ino wypadnie dodac ze wieszac obrazkow tak bezposrednio nie mozna i trzeba ino linkowac
ale to juz godek objasnial w innym wontku
ale to juz godek objasnial w innym wontku
..."wer lärmt da jetzt am abend noch am baggerloch?
das ist der Bodo mit dem bagger und heist rammellow
...
das ist der Bodo mit dem bagger und heist rammellow
Serdecznie dziekuje za namiar.
Niestety moj NOD 32 nie pozwala na zainstalowanie ani jednego ani drugiego nawet jesli ja pozwole. Nie znam sie za bardzo, z Nortonem tego nie bylo, ale syn mi zalozyl NOD 32 do nowego komputera i to pozostnie. Gimp probowalam, poniewaz mialam na uprzednik komputerze, ale uzywalam xat, bo ten lubilam. Ciekawe czy jakbym chciala kupic ten xat to tez bylby problem z zainstalowaniem, pewnie nie.
Pomorzaku, fajne macie tradycje z tym wczesniejszym niz u nas zapalaniem choinki, no i to wino grzane. Pilam takie w Polsce ostatnim razem w knajpce nad samym morzem w Sopocie. W zimie to bylo, super! A pierwszy raz to grzane wino z ziolami pilam na wieczorze panienskim mojej kolezanki bardzo dawno temu. Ciekawe doswiadczenie;)
Niestety moj NOD 32 nie pozwala na zainstalowanie ani jednego ani drugiego nawet jesli ja pozwole. Nie znam sie za bardzo, z Nortonem tego nie bylo, ale syn mi zalozyl NOD 32 do nowego komputera i to pozostnie. Gimp probowalam, poniewaz mialam na uprzednik komputerze, ale uzywalam xat, bo ten lubilam. Ciekawe czy jakbym chciala kupic ten xat to tez bylby problem z zainstalowaniem, pewnie nie.
Pomorzaku, fajne macie tradycje z tym wczesniejszym niz u nas zapalaniem choinki, no i to wino grzane. Pilam takie w Polsce ostatnim razem w knajpce nad samym morzem w Sopocie. W zimie to bylo, super! A pierwszy raz to grzane wino z ziolami pilam na wieczorze panienskim mojej kolezanki bardzo dawno temu. Ciekawe doswiadczenie;)