babulenie

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
Reflex
Kontakt:

Re: babulenie

Post autor: Reflex »

Boże spuść bombę i zabij tę glupią trąbe.
Jego dowody to samobójstwa.
Pisz pisz, to wszystko jest filmowane do sadowej
teki. Już niedlugo Heniu... :D

Obrazek
rekin oceanu

Post autor: rekin oceanu »

Trójcy Brzezińskiego króla i Karolka co wam ufundował wesele.
Ale cóż nie zanosi się na miny wesołe.
Będziesz w koronie tej trójcy wybawiony.
Co ja go wydaje.
Jak Judasz naszego Mesjasza.
Dla naszej śmierci.
Czy Prawdę uważasz że taka jest.
A nic o niej nie piszesz przebierańcu.
Inaczej zaczniesz śpiewać jak jak czarne chmury zaczną
nadchodzić nad twoją Florydę.
Ta Chandra nadchodzi Bohaterze zamiast popiołem łeb swój natrzeć.
Masz demokracje rację ale i go obrażasz jego znakiem.
rekin
Zdradziłeś swego Boga.
Czarna madonna
Czarny anioł
I złodziejka dusz.
Już jej nie ma.
A teraz nie ma wam kto śpiewać.
Smutny jesteś.
I opluwasz swój znak przekleństwa.

Kra Kra Kra
Kraków Kraków Kraków.
rekin oceanu

Post autor: rekin oceanu »

I zamknij ryja.

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/korona ... to/3g0jgc3
Co się dzieje już z miastami Europejskimi.
godzilla

Post autor: godzilla »

brawo Rekin! im bardziej gnebisz te mende i pokazujesz jej zaklamanie, tym wiekszy masz u mnie szacunek...
on nie potrafi odpowiedziec na argumenty tylko posilkuje sie ohydnymi obrazkami jak te z goownem noszonym na wlasnej glowie... a wszyscy tu jemu brawo za to brawo bija i uwazaja za czlowieka kulturalnego i zrownowazonego... jeden taki jego obrazek obali kazda sprawe wytoczona przez te bydle komukolwiek za cokolwiek...

a pani niedorobiona adwokat mu przyklaskuje i go podkreca, wiedzac ze to czlek ograniczony na umysle... tak, pani Basiu, pania mam na mysli... stara doopa powinnas sie zaszyc gdzies w Bieszczadach gdzie ludzie nie docieraja bo jestes w grupie szczegolnie zagrozonej... albo w Graubünden...
pomorzak

Post autor: pomorzak »

Tak sobie mysle i patrze z pozycji niedoinformowanego ludka.
Zyjemy w ciekawych czasach.
Ostatnie laty przepelnione sa wszelkiej masci kataklizmami.
Powoli staje sie to „normalne“.
Od pewnego czasu zyjemy ze swiadomoscia ze klimat na naszej planecie, z naszej winy, zmienia sie tak ze bedzie tylko gorzej. To spowodowalo powstanie „nowej swiadomosci klimatycznej“ i „spontaniczne“ ruchy spoleczne na rzecz ratowania planety. Dowiedzielismy sie ze planeta przeludniona i zanieczyszczona i ze praktycznie jestesmy jej grabarzami.
Nagle dowiedzielismy sie ze Grecie zniszczono przyszlosc co bylo prawdziwym szokiem dla calego swiata.
O tym ze gospodarczo plyniemy w strone kolejnego kryzysu finansowego tez coraz czesciej bylo w przekaziorach. Kazdy juz zaakceptowal ze cos bedzie.
No i przyszlo.
Ze epideie w obecnych czasach moga byc grozne tez juz przebakiwano od lat.
Corona rozlala sie na caly swiat dokladnie tak jak sie tego obawiano (przepowiadano ? ).
Dla zwyklego zjadacza chleba, po pierwszym strachu, rodzi sie wiele pytan.
Zapewne fachowcy beda mieli logiczne wytlumaczenie ale prosty czlowiek zaczyna sie zastanawiac czy nie mamy do czynienia z bronia biologiczna. Z bronia ktorej celem nie jest zabiecie jak najwiekszej liczby ludzi a spowodowanie strat gospodarczych w rozmiarach juz dawno nie spotykanych. Najczestszymi ofiarami tego wirusa sa ludzie starsi o oslabionym organizmie czy tez mlodsi z podobnie oslabionym organizmem innymi chorobami. Straty gospodarcze spowodowane dzialaniami zapobiegawczymi sa ogromne. Te straty beda odczuwalne jeszcze dlugo po zniknieciu pandemii. Z jednej strony pandemia uderzyla w wielkie organizmy gospodarcze jakimi sa Chiny czy USA czy EU z drugiej zas te panstwa czy tez czlonkowie UE maja zdecydowanie lepsze szanse znosnie przeztwac to cale zamieszanie.
Zobaczymy co dalej bedzie sie dzialo bo pandemia nagle przykryla wszystkie inne problemy.
Problemy ktore i tak dalej istnieja lecz strach o przetrwanie zepchnal je na dalszy plan.
Czy jest to klasyczne rzadzenie strachem ?
Jak juz wczesniej pisalem tak sobie jedynie gdybym bo nie wiem nic.
pomorzak

znaki czasu
Papież w opustoszałym Rzymie pieszo w towarzystwie ochrony, udaje się do Bazyliki Santa Maria Maggiore

Obrazek
pomorzak

Dzisiaj maly wypad na zakupy kolo poludnia.
Wody, wina i slodyczy jak i warzyw to po dostatkiem.
Dlaczego tak zawzieci sa na papier toaletowy i reczniki papierowe jak i makarony czy mieso to jakos nie lapie.

Obrazek

Obrazek
pomorzak

Obrazek

Obrazek
alohilani

Post autor: alohilani »

Nie moje, przywleczone, ale ma sens.

...

“Pamiętacie drugą połowę 2019 roku, kiedy płonęła Amazonia – zielone płuca Ziemi? A pożary w Australii, które pochłonęły miliony hektarów naszej Matki Ziemii i prawie miliard zwierząt? A może Kotlinę Konga, która została strawiona przez ogień w sierpniu 2019 roku?

Za daleko? 🤭
No to przenieśmy się trochę bliżej...

Jak podobała się Wam zima w tym roku? ☃️
Śnieg po pas, sanki po przedszkolu i bałwany w ogródkach? Czy może robiliście z dziećmi kilkusetkilometrowe wycieczki w góry, żeby pokazać im jak wygląda śnieg „na żywo”? ❄️

Cofnijmy się kilka miesięcy wstecz.
W Polsce jeszcze nigdy nie było tak upalnego i suchego lata, a w tym roku będzie jeszcze gorzej! 🔥🌡 Z powodu braku zimy, została zaburzona naturalna gospodarka Ziemii. Nie ma roztopów, wiosna przyszła o wiele za szybko. Będzie susza, będzie dramat w sadownictwie i rolnictwie.
To wszystko jest konsekwencją ocieplania się klimatu, na który WSZYSCY pracujemy już dziesiątki lat...

Wycinamy lasy pod uprawę awokado i soi. Zabetonowujemy zielone miejsca na Ziemii. Pozbywamy się parków pod nowe inwestycje deweloperskie. Kilka lat temu obok mojego domu był ogromny las. Dzisiaj biegnie tamtędy droga szybkiego ruchu.

I rozumiem, że świat idzie do przodu. Rozumiem, że musimy się rozwijać bo Ziemia jest przeludniona... Ale czy idziemy w dobrym kierunku? 🤷🏼‍♀️

ASPEKT DRUGI.

Wczoraj zaśmiałam się do koleżanki, że za kilka miesięcy będzie fala rozwodów w Polsce, jeśli zamkną galerie, zakłady pracy, szkoły, czy kina. Ludzie powoli są zmuszani do odpuszczania rozrywek i spędzania czasu po pracy w domach – razem z rodzinami. Wyrwani z codziennego biegu, będą zmuszeni przysiąść na tyłku w domu, wśród bliskich...
I nagle okaże się, że wielu ludzi nie będzie potrafiło ze sobą rozmawiać, kiedy będą musieli spędzić ze sobą kilka tygodni w izolacji od świata.
Nagle okaże się, że wyścig, w którym bierzemy udział każdego dnia, oddalił nas od siebie na tyle, że więcej nas dzieli, niż łączy!

JAKI TO MA ZWIĄZEK Z KORONAWIRUSEM?

Może i żaden. Ale kilka dni temu zaczęłam się zastanawiać, co jeśli w tym wszystkim jest jakiś większy, głębszy sens?
Co, jeśli Ziemia w nieco drastyczny sposób zaczęła się ‚buntować’?

Jeszcze nigdy powietrze w Chinach nie było takie czyste, jak w ostatnich tygodniach🙏🏽💨 We Włoszech, w Wenecji pierwszy raz od wielu lat można zobaczyć ryby w kanałach... 🐠 Woda oczyściła się chwilę po tym jak stanęły tysiące motorówek... Ludzie siedzą w domach, nie podróżują. Opustoszały szkoły i restauracje. Wiele firm jest zamkniętych. Na ulicach widocznie zmalała ilość samochodów.
To samo zaczyna się dziać w Polsce 🙏🏽 i powoli w innych europejskich krajach.

W moim mniemaniu, niestety w bardzo drastyczny sposób natura pokazuje nam, że powinniśmy się OGARNĄĆ❗️
Zatrzymać się na chwilę, zwolnić w swojej codzienności. Ziemia w tym momencie może przez chwilę „odetchnąć”, kiedy my boimy się o swoje życie, wpadamy w panikę lub żegnamy swoich bliskich.

Jesteśmy zmuszeni do spędzania czasu z najbliższymi.

ZMUSZENI❗️

Czy słyszycie w ogóle jak to brzmi? 🙈

Ktoś musiał postawić przed nami ścianę, żebyśmy w nią solidnie pier***.
Drastycznie pier***.
Nie będę rzucała Wam statystyk, bo za godzinę i tak wszystko się zmieni. Kara, jaką płacimy być może za głupotę jednego człowieka, a być może za głupotę nas wszystkich, jest okrutna i niewyobrażalna.

Ale nic nie dzieje się bez przyczyny.

Świat się zatrzymał, gospodarka się załamała.

Ludzie chorują na płuca, ale jednocześnie zaczynają oddychać. 🙏🏽🍀🌬

Ludzie rozdzielani ze swoimi rodzinami i dziećmi przez konieczność wielogodzinnej pracy i szkoły, nagle zostają połączeni i zamknięci razem w domach. 👨‍👩‍👧‍👦

Może zatem warto w końcu pomyśleć i zastanowić się, po co to wszystko?”
Reflex
Kontakt:

Post autor: Reflex »

Swietny tekst, czysta jak łza opowieść.
Bylismy zbyt zarozumiali... zbyt leniwi, zbyt egoistyczni.
Nie wiem jak to się zakończy, jeśli się w ogóle zakończy.
Nie wiem co tu można mądrego powiedzieć... ja nie powiem NIC.
Wiem, że kocham swiat, zwierzeta, ludzi.....
Zablokowany