Polityka

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
pomorzak

Re: Polityka

Post autor: pomorzak »

zoskicyc pisze:
jesli mi pomorzak jeszcze raz przypomni
bym uwazal! bo nie wszyscy izolanci sa
terroprystami - wowczas dam o sobie znac inaczej
bo tymi slowy uznal mnie za glupka ktory tego nie wie
i to dotyczy mojej wypowiedzi o wylegarni pedofilow i
homosexualkistow - pouczac- pouczac kiedy sie samemu
gown o wie

capito

CYC
Nie pouczajcie a nie bedziecie pouczani powiedzial pan......
Panie cyc
nie czyn drugiemu co tobie niemile to bedziesz mogl wymagac
albo biblijnie
kochaj bliźniego swego jak siebie samego
i tyko tyle i az tyle

alleluja
zoskicyc

Post autor: zoskicyc »

panie
jeden raz "pouczalem" pana co do fotografii
pan odpowiedzial ze woli niekadrowane
bo sa naturalne - co zaakceptowalem bo
jest to panskie podejscie do rzeczy
ale
niezbyt lubie kiedy uznaje mnie pan za
durnia bo nie wiem ze nie wszyscy sa
pedofilami w wylegarni i nie wszyscy
muzulmanie sa terrorystami
ja to wiem a pan sugerujesz ze nie
jestem tego swiadomy i to wlasnie
jest pouczaniem bo stanowi pana
odpowiedz na moj post

capito?

CYC

to z paryza -wedlug noweli appolinaire
"czlowiek ktory przenikal mur"

Obrazek
Reflex
Kontakt:

Post autor: Reflex »

Orban traktuje Kaczyńskiego jak uczniaka. Ratował go nie będzie

W razie odpowiedniego nacisku, Węgry Orbana nie będą się sprzeciwiać sankcjom przeciwko przeciwko Polsce – uważa niemiecki ekspert od prawa międzynarodowego.

Prof. Armin van Bogdandy to szef Instytutu Prawa Międzynarodowego i Zagranicznego Prawa Publicznego w Towarzystwie Maxa Plancka, jednej z najbardziej prestiżowych instytucji badawczych na świecie. Opublikował on na łamach „Frankfurter Allgemeine Zeitung” obszerny artykuł na temat kryzysu wokół Trybunału Konstytucyjnego w Polsce.

Zdaniem niemieckiego eksperta, obecny konflikt w Polsce jest „niespotykany” a odpowiedzialny jest za niego PiS, który celowo paraliżuje Trybunał, aby bez przeszkód wprowadzać daleko idące zmiany w prawie.

I mimo iż zgadza się ze zdaniem premier Beaty Szydło, że „Polska jest niepodległym państwem i należy uszanować demokratyczny mandat jej rządu”, to jednak wyraża opinię, że są powody „aby interweniować. Dlaczego? Bo Unia Europejska jest wspólnotą opartą na zbiorze pewnych wartości, „których należy przestrzegać”. Podkreśla przy tym, że mandat demokratyczny nie może stać ponad rządami prawa. Bogdandy posuwa się wręcz do twierdzenia, że UE straci wiarygodność, jeśli nie zainterweniuje w Warszawie.

Zdaniem eksperta jest zbyt dużo podmiotów na świecie, które są zainteresowane demokratycznym ustrojem konstytucyjnym w Polsce. Wśród nich wymienia ważnych partnerów Polski, jak Watykan, OBWE, NATO, UE, USA czy Radę Europejską.

Niemiec poddaje też w wątpliwość zablokowanie sankcji wobec Polski przez Węgry Orbana w razie decyzji o wdrożeniu artykułu 7 Traktatów UE, nazywanego czasem „opcją nuklearną” (jego zastosowanie wymaga jednomyślności pozostałych członków). Profesor uważa bowiem, że w tej sytuacji Węgrzy poddałyby się presji innych krajów UE.

To nie pierwszy podobny głos ze strony specjalistów od spraw międzynarodowych. Zdaniem wielu Orban traktuje sojusz z Polską tylko i wyłącznie instrumentalnie. Podpuszcza Kaczyńskiego do wojenek z Brukselą i Berlinem, a sam, mimo ostrej polityki wewnętrznej, na forum europejskim ukazuje ugodowe i pragmatyczne oblicze. A nieobliczalna i krzykliwa polityka Polski jest mu na rękę, bo prowadzi do wzrostu pozycji Budapesztu w regionie.

Zanim jednak UE powie Orbanowi „sprawdzam” i postawi kwestię zastosowania artykułu 7, minie jeszcze wiele czasu. Bogdandy podkreśla, że na razie trzeba skupić się na dialogu, którego podstawą powinno być orzeczenie Komisji Weneckiej.
godzilla

Post autor: godzilla »

tez mam od chooya szacunku dla reflexa za jego prawde objawiona... bo on przyzwyczajony do komunistycznej reki, ktora go karmila dalej karmi nas tutaj lewacka propaganda...

tak, tak... tylko lewactwo, i qrwa, nic wiecej!

tu pierdnac prawda objawiona, tam zacytowac prawde objawiona i juz jest to jedyna prawda, ktora tu mozna przeczytac... za co nalezy mu sie szacunek niezmierny...
alohilani

Post autor: alohilani »

Nie nalezy mylic uczciwosci wobec uczestnikow forum (co wczesniej napisali, zgodnie z prawda) z widzeniem poruszanego tematu na forum. To widzenie moze byc rozne w zaleznosci od wlasnego odniesienia do meritum zagadnienia, czyli od wlasnych pogladow na dany temat.
A tu widze pan Godzilla kombinuje jak przyslowiowy kon pod gorke.
Cecha (zaleta) a poglad (postrzeganie czegos i wlasne zdanie na ten temat) to dwie zupelnie rozne rzeczy.
Nigdy nie bedzie miedzy nimi znaku rownosci.
CBDO
alohilani

Tak sobie myle...
Czy europejscy komunisci jak np. Putin moga miec wiecej uwazania
niz inni zagraniczni?
No bo uwazac Putina to jest jak najbardziej OK, ale juz z innej zagranicy to jest nie do wybaczenia, bo to lewak.
Kryteria inne? Czy moze komunizm cudzy?
A moze jeszcze cos innego?
Jak to z tym jest?
godzilla

Post autor: godzilla »

alohilani pisze:Tak sobie myle...
niz inni zagraniczni?
No bo uwazac Putina to jest jak najbardziej OK, ale juz z innej zagranicy to jest nie do wybaczenia, bo to lewak.
Jak to z tym jest?
oczywiscie ze inne kryteria...
ja szanuje prezydenta Putina za to ze nie daje swojego kraju - Rosji zagranicznym zlodziejom do rozgrabienia... a to jest cos innego niz "uwazanie go za najbardziej OK"...
potem oczywiscie zrobicie ze mnie komuniste propagujacego "dziela" nieswietej pamieci adolfa z wasikiem, jak reflex juz to robil... ale Ty jako uwazna czytelnika kazdego postu na tym forum oczywiscie tego nie widzisz... a dla mnie na przyklad to jest wazniejsze czy reflex napisal ze Cyc stoi nad grobem czy juz do niego wpadl a reflex go tylko przysypuje...

poza tym prezydent Putin dziala przeciwko najwiekszemu spiskowi w dziejach ludzkosci i atakuje te mendy oplacane przez zachodnie rzady... tych wyznawcow bogini Izis...
chocby za to nalezy mu sie szacunek...
sprawiedliwy

Post autor: sprawiedliwy »

alohilani pisze:Tak sobie myle...
niz inni zagraniczni?
Jak to z tym jest?
sorry . ale na jakiej podstawie twierdzisz że Putin to komunist?
może kiedyś był w komunist.partii. jako człowiek kgb. musiał być, ale dziś po 25 latach napewno nie jest.
Ośmielę się twierdzić że od jakiś 15 dobrych lat on jest monarchistą i to absolutnym.
chyba nie ma takiego drugiego na świecie.
zoskicyc

Post autor: zoskicyc »

spra.

jesli ktos twierdzi - podejrzewa ze putin
komusta jest - ten nie wie o co chodzi
i wpycha palce w "wiedze" reflexa -

komunizmu nie bylo i nigdy nie bedzie
marx-engels stworzyli teoretyczne pojecie
czegos co nie jest w zadnym przypadku do
zrealizowania - zatem realnie komunizmu
nigdy nie bylo i ktos moze nazywac sie komunista
ale winien dodac - teoretycznym

zas putin jest tylko satrapa

CYC
alohilani

Dzieki Panie Sprawiedliwy.
Dawne czasy mi sie przypominaja,
a Wy tam na biezaco w tej Europie.
Ale przeciez jeden uczestnik tu twierdzi,
ze kto byl komunista wg niego, to juz
na zawsze komunista zostaje.
A pan elokwentny z gurbej rury zaraz
jakby byl conajmniej jakas wyrocznia.
I zaraz dzielenie ludzi na grupy i wciskanie
im przyaleznosci do tej, ktora im wyznaczy.
A fe!
Madry czlowiek wyjasnia,
zarozumialy sie madrzy i segreguje.
ODPOWIEDZ