Translator

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
pomorzak

Re: Translator

Post autor: pomorzak »

Reflex pisze: pt paź 20, 2023 4:28 pm Pomorzaku Forum polonia powstalo w USA, dajac Polakom żyjacymi za granicą mozliwosć posiadania wlasnego forum w rodzinnym języku.
Jesli tego nie rozumiesz, znaczy jesteś egoistycznym prostakiem. Są na necie tlumacze językow zagranicznych, nie ma majmniejszego problemu żeby tekst przetlumaczyć w kilka minut i zamiescic na forum. Ale jak ktoś jest niechlujem - niechlujem zostanie.
.
Powtarzam jeszcze raz, to jest polskie forum i co innego jest pokazac jakis oryginal, ale niechlujnemu Pomorzakowi lenistwo zakloccilo jego proces myślowy.
Drogi Reflexie,
zaprezentowałeś w swojej wypowiedzi twoje prywatne zdanie i takim ono jest i pozostanie.
Wszelkiej maści inwektywy nie sprawią iż stanie się ono obowiązującym i powszechnym.
Ono zawsze będzie aż i tylko twoim zdaniem.
Wymaganie aby inni skakali tak jak ty chcesz jest dość niepoważne choć może dla ciebie uzasadnione. Niestety nie widzę najmniejszego powodu dla którego miałbym rezygnowaać z własnego zdania nawet za cenę wyzwisk pod moim adresem.

Pozdrawiam i życzę dalszej owocnej forumowej twórczości.
almagus

Post autor: almagus »

sprawiedliwy : 1. Słusznie z tą odskocznią, gdyż łatwo wpaść w technokratyzm absolutny.
po 2. Powodzenie jest potrzebne, tak jak i szczęście konieczne, bez nich kicha i abulia i lenistwo i wszelkie inne katastrofy.
po 3. Mam co łamać. Czytelnicy podarowali mi piękne pióro, nie wiedząc jeszcze, że w treści piszę kiedy zaczęłam zaczęłam kolekcjonować pióra.
Tak czy owak wolę pisać klawiaturą. :D ...dzięki."

Tylko zazdrościć wydania, obce mi. Nie mam na to szansy z tymi moimi tekstami, byłbym zagrożony. Zresztą nie mam takich ambicji.
Tak jak pisałem jestem technokratą niepotrzebnym Polsce ze zmarnowanymi wynalazkami. Taki wzoru Aleksandra Borodina.
Ale gdyby to były dzieła w intencji jak u ojca Redyka, pracy mało, ale jakie modlitewne.

do dzieła sprawiedliwy i powodzenia, satysfakcji na finiszu
życzy serdecznie almagus

https://www.youtube.com/watch?v=apoqYPqlV8o
Reflex
Kontakt:

Post autor: Reflex »

Pomorzaku mam gdzieś co Ty myslisz i co czujesz. Jesteś prostak, pustak i egoista a takich mam tam, gdzie slońce nie dochodzi.
Napisaalem tylko co myslę a Ty rób co chcesz. Czytelnik sobie oceni twoje śmieciarsrtwo. Juz raz osmieszyles się potężnie jak male dziecko przy virusie Corony, jednak to Cie nic nie nauczylo. Jesteś blazen i glupek i nigdy niczym więcej nie bedziesz. ;)
pomorzak

Reflex pisze: pt paź 20, 2023 11:37 pm Pomorzaku mam gdzieś co Ty myslisz i co czujesz. Jesteś prostak, pustak i egoista a takich mam tam, gdzie slońce nie dochodzi.
Napisaalem tylko co myslę a Ty rób co chcesz. Czytelnik sobie oceni twoje śmieciarsrtwo. Juz raz osmieszyles się potężnie jak male dziecko przy virusie Corony, jednak to Cie nic nie nauczylo. Jesteś blazen i glupek i nigdy niczym więcej nie bedziesz. ;)
Życzę powodzenia w świecie który sobie stworzyłeś.
Jest on dokładnie taki jak ty.
Odpowiada twoim potrzebom i oczekiwaniom.
To one kreują twoją "rzeczywistosc".

pozdrawiam
Reflex
Kontakt:

Hahaha tak akurat. Byleś "moją potrzebą", jak zeszloroczny śnieg. Próbuję Ci tylko wytlumaczyć, co to jest "talk.polonia.net".
Czy ty kiedykolwiek widzialeś, żebym ja, albo sprawiedliwy zamieszczali tutaj artkuly w obcym języku?
Byli slynni uczestnicy tego forum Jak Galwas, Brodacz i ogromna liczna grupa najinteligentniejszych użytkownikow nigdy tego nie robili.
Ale to byli ludzie na poziomie, wiedzieli i akceptowali znaczenie POLSKIEO forum na obczyżnie. Ty "obrońco zamachu na życie ludzi, przez rzady wszystkich krajów za szczepienia". :lol:
pomorzak

Reflex pisze: sob paź 21, 2023 9:46 am Hahaha tak akurat. Byleś "moją potrzebą", jak zeszloroczny śnieg. Próbuję Ci tylko wytlumaczyć, co to jest "talk.polonia.net".
Czy ty kiedykolwiek widzialeś, żebym ja, albo sprawiedliwy zamieszczali tutaj artkuly w obcym języku?
Byli slynni uczestnicy tego forum Jak Galwas, Brodacz i ogromna liczna grupa najinteligentniejszych użytkownikow nigdy tego nie robili.
Ale to byli ludzie na poziomie, wiedzieli i akceptowali znaczenie POLSKIEO forum na obczyżnie. Ty "obrońco zamachu na życie ludzi, przez rzady wszystkich krajów za szczepienia". :lol:
Drogi Reflexie,
ten twoj tekst dokładnie obrazuje to o czym wcześniej pisałem.
Twój świat zgodnie z twoimi potrzebami i rolą jaką sobie w nim wyznaczyłeś.
Zapewne masz tysiąc powodów dlaczego jest on taki i taką obrałeś sobie rolę.
Nie zamierzam spekulować na ten temat.

życzę powodzenia w poznaniu podwalin twojego świata
Reflex
Kontakt:

Ech ty zalosny buntowniku.Zal mi Cię. Myslalem , ze jesteś mądrzejszy. :D
pomorzak

Reflex pisze: sob paź 21, 2023 10:58 am Ech ty zalosny buntowniku.Zal mi Cię. Myslalem , ze jesteś mądrzejszy. :D
Drogi Reflexie,
twój świat nie jest kompatybilny z moim więc pozostajesz w swoim w tak ulubionej przez ciebie pozie.

pozdrawiam
Reflex
Kontakt:

Juz przestań się wyglupiac. Nie ma u mnie żadnej pozy (uwwielbiasz to twierdzenie).Jest szczera odowiedz na twoje kombinacje.
Nie potrafisz uszanować idei twórczyni tego forum, nie potrafisz przeprosić, badz przynajmniej cicho.
Nie uwazam Cię za glupiego, chociaż pisales i piszesz bzdury. A mnie idzie o naprawdę normalną rzecz, to jest POLSKIE FORUM, pisz po POLSKU.
pomorzak

Reflex pisze: ndz paź 22, 2023 2:06 am A mnie idzie o naprawdę normalną rzecz, to jest POLSKIE FORUM, pisz po POLSKU.
Drogi Reflexie,
pozwolę sobie przytoczyć post który ciebie tak rozpalił.
Post by pomorzak » Thu Oct 19, 2023 6:58 pm
Ciekawa pozycja. Nie jestem pewien czy sa wydania w jezyku angielskim lub polskim.

Ksiazka pokazuje sposoby propagandowej manipulacji jak i tez jej skutki.
Ciekawe obserwacje ktore mozna rozciagnac i na wlasne otoczenie i nawet wypowiedzi z tego forum.
W obecnej sytuacji bardzo pomocna w postrzeganiu tego co sie dookola dzieje.
Do tego postu dołączyłem fotki okładki.

Moim zdaniem napisałem ten post po POLSKU.

Teraz zapewne stwierdzisz że wolno pisac tylko na temat polskich lub tłumaczonych na polski książek.

Robisz jakieś pseudoafery które służą tylko i wyłącznie tobie, zgodnie z tym co pisałem wcześniej.

pozdrowienie
ODPOWIEDZ