Mimozami jesień się zaczyna

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
sprawiedliwy

Re: Mimozami jesień się zaczyna

Post autor: sprawiedliwy »

ponoć nie powinno się pisać post po swoim poście.
Ale jesień się kończy, o ile się właśnie nie skończyła. Zrobiło się biało. Słońca prawie nie ma, bo jest nisko i krotko bardzo.
Kolory jesienne juz straciły barwę zamieniając się na szaro-bura.
Świat jednak ładniej i weselej wyglada pod białym puszkiem, niż gdy jest bez liście i wśród umarłej przyrody...
Dziś było biało cały dzień.
:o

wszystko tu bardzo zdrożało. Bardzo. Właściwie ceny są jak we Włoszech, choć jeszcze nie jak w Szwajcarii.
Restauracje są pyszne, tzn żarełko w nich wspaniale, ale w związku z inflacja porcje mniejsze. Dla mnie dobrze, bo i tak nie dałam rady zjeść wszystkiego, ale choć jakość była kiedyś lepsza, teraz i ona ucierpiała.
Natomiast wszelkie nalewki i napitki są bezzmiennie wspaniale. Nowe odkrycie to Czarna Żubrówka... Nie jestem wielkim pijokiem, a raczej smakoszem alkoholi, wiec to taka ciekawostka jeszcze jesienna.

Reflexie , co akurat Słuchasz ? Brahmsa ? Chopina? a może Mozarta ? lub innego.... WIELKIEGO....
a może Britney Spears ? Stonesów lub Beatów? Ja mogę ich wszystkich razem i z osobna zawsze o każdej porze dnia i nocy
Reflex
Kontakt:

Post autor: Reflex »

Przykro mi, kocham muzykę ale moja natura nie wykształcila we mnie milości do poważnej muzyki. Owszem wyslucham, ale nie przepdam. Chociaż... wszystko zależy od sytuacji i okoliczności. ;)
godzilla

Post autor: godzilla »

Reflex pisze: pt lis 15, 2024 8:31 pm Sprawiedliwa, po prostu godzille poczestuj gorącym moczem.
Nie każdy uwielbia twoje fetysze... A szczególnie w wykonaniu starych bab...
Lubisz jak ci w gębę ktoś szczy to twój problem... Nie musisz się tym chwalić w co drugim poście zboku ..
godzilla

Reflex pisze: śr lis 20, 2024 2:02 pm Przykro mi, kocham muzykę ale moja natura nie wykształcila we mnie milości do poważnej muzyki. Owszem wyslucham, ale nie przepdam. Chociaż... wszystko zależy od sytuacji i okoliczności. ;)
Ten debil słucha tylko siebie...
On nie rozróżnia klasyki od Stonesów czy Spears...
Z nim możesz pogadać jedynie o miłości geriatrycznej...
sprawiedliwy

Powodzianom brakuje pomocników, rak do pracy...Sterty śmieci trzeba zlikwidować... A zima juz jest.

Gdzie oni się maja podziać? ich domy nie nadają się jeszcze do zamieszkania...
wiele jest zdartych do cegły, do wylewki, cokolwiek teraz się zrobi nie wyschnie...
Dramat.....

Zwierzęta w schroniskach umierają z głodu...
a na ulicy ludzie żebrają o 2 złote....
Smutne to...
Tymczasem pytanie Ra czy Ra ???
jak stawiacie ?
sprawiedliwy

No to witaj zimą. Królowa zima Roz siedziałaś się na dobre ledwie do domu dotarliśmy w śniegu po kolana. Na szczęście już nie słucham tej Wojennej psychozy ale cieszę się że to właśnie pan Rafał T. Kandyduje szczerze się przyznaje że bardzo mocno mu kibicowałam drugiemu panu tak że życzyłam Zwycięstwa bo obaj byli świetnymi kandydatami. Tyle mojego komentarza na tematy polskie natomiast tutaj znów pro Blem bo za dużo Wilków lata i za dużo samochodów jeździ no nic kończę bo muszę iść odśnieżać trzymajcie się ciepło Nie wiem kiedy znów to zajrzę bo nie mam czasu teraz a w ogóle to nawet tej chwili dyktuje to wszystko więc przepraszam za różne drobne usterki w tekście pozdrowienia dla czytających i dla piszących
godzilla

W Niemczech raj... coraz wiecej firm spieprza do Chin, a ludziom zyje sie coraz gorzej...

Obrazek
sprawiedliwy

Mętne, nudno, nikogo nie ma....
poobrażało się towarzystwo niczym jakieś podkuchenne za króla ćwieka ...
na szczęście jest świetne radio, dobra książka w łapki, bo zima , miejsce na zapiecku

a może wszyscy sztrykuja i malują juz ozdoby na choinkę...
piszecie kartki świąteczne ręcznie długopisem czy piórem? :?:
Reflex
Kontakt:

Post autor: Reflex »

Ja pióra nie widzialem cale lata. A z przyjemnością bym nim popisał.
sprawiedliwy

a ja mam chyba 10 sztuk piór z różnych lat. Najstarsze pióro to tzw chińskie z lat 60 tych, z zakryta stalówka. Pióra starzeją się wraz ze mną. Piszą. Piszą nadal. Wysłuchały nie jedna opowieść i nie jedna łza splynela na skuwke.

Teraz maja zadanie pisania świątecznych życzeń.
Ku memu zdumieniu moja progenitura bardzo zainteresowała jest ta spuścizną po mnie.
ODPOWIEDZ