bagatelne myśli lateralne

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
Reflex
Kontakt:

Re: bagatelne myśli lateralne

Post autor: Reflex »

Brak tematu, brak pewnosci siebie? Lenistwo?? Szkoda. Jest w świecie tyle prawd i tematów.
Ja was nie bedę poganial. Pomorzak zrobi swoje :D
sprawiedliwy

Post autor: sprawiedliwy »

Nic to, pozdrawiam i opowiem na bieżąco co w Bielsku Białe, póki co przywitał nas śniegiem. A wiadomości o protestach przeciwko
w całym USA, ciekawe, chyba jednak obojętni nie są...
pomorzak

Post autor: pomorzak »

Noce chłodne jeszcze ale to już wiosna.

Obrazek

Obrazek
pomorzak

Obrazek

Obrazek
pomorzak

Obrazek

Obrazek
pomorzak

Obrazek

Obrazek
pomorzak

Obrazek

Obrazek
pomorzak

Obrazek

Obrazek
pomorzak

Obrazek

Obrazek
pomorzak

Jak dałem nogę z PeeReLowskiego socjalizmu na ten dobry Zachód to nigdy by mi nie przyszło do głowy że i tam mnie znajdzie.
No niby nie ten sam socjalizm bo wiadomo że zachodni to zawsze lepszy ale jednak.
Pamiętacie jak dawniej w Polsce robienie sobie jaj z miłościwie panujących często kończyło sie wyrokiem już nie tak jajcownym.
W Niemczech, jako że czerwono-zielona komuna jeszcze przy władzy to za robienie sobie jaj z pani minister, humorystyczny obrazek, dziennikarz dostał 7 miesiecy pierdelka w zawieszeniu. Jak do tej pory to wsadzali na kilka dni albo częściej ludziska płacili grzywnę.
Socjalizm nie ma poczucia humoru na własnym tle choć jeśli chodzi o innych to i owszem i kłamać można i nawet dać wpierdeńko na ulicy.
Tutejsi powoli się przyzwyczajają a ja nie muszę bo znam to z dawnych czasów.
Obecnie cały ten dojcze rajch i tak przypomina kabaret gdzie na scenie aktorzy prześcigają się w dowcipach a publika rży przez łzy bo tak zabawnie.
W telewizorze świętowali samych siebie i puścili satyryka z czasow gdzie robieniem sobie jaj tylko oni się zajmowali.
Puścili go bez cenzury, co jest dość osobliwe. No to ten satyryk w swoim skeczu wypowiedział słowa które są zabronione i zmroziły publikę i media.
Scenka z więzienia i jeden z osadzonych skarży się że zamknęli go jak zamówił sznycel cyganski i na deser murzynka.
Was to nie śmieszy ? I słusznie bo obecnie istnieje całą gama słów których nie wolno używać. Na cenzurowanym jest właśnie murzynek, cygan, eskimos czy zwrot pan, pani bez upewnienia się czy dane stworzenie tak się identyfikuje.
Robienie sobie jaj z polityków teoretycznie podpada pod wolność słowa zagwarantowaną w konstytucji to jednak nie tak łatwo.
Jak powiadał jeden z kacyków w dawnym PRL, wolność słowa jest całkowita tylko ludzie nie potrafią z niej korzystać i opowiadają to co się nie godzi.
Tak jest i obecnie w , jak stwierdził prezydent tego wesołego kraju, najlepszych niemczech jakie do tej pory istniały.
Jako że robienie sobie jaj w kabarecie jest niejako esencją jego istnienia, a jaja z aktorów mogą być niebezpieczne, to pozostaje robienie sobie jaj z publiki. No pod tym wzgledem to, jak mawia moja znajoma, aktorzy z politycznego kabaretu mają miszcza.
Czasy jednak nie tak wesołe jak dawniej i poblika nie tak cierpliwa w udawaniu, że nie widzi jak robi się z nich wała bo i zawodowiec na scenie to rarytas i poziom dowcipów dość niski.
Dawniej w cyrku pokazywali różne dziwadła, a to kobita z brodą czy chłop co podkowy wyginał, czy jakiegoś tubylca czy wieloryba....
Obecnie kobita z brodą i jądrami (nie mylić z jajami bo to co innego) nie dziwi, chłopy mogą mieć cycki i to tez i nie dziwi, tubylcy normalnie na ulicach a wieloryby pod ochrona z wyjatkiem badań prowadzonych przez japsów.
Dawniej mogłeś dostać po ryju jak do pani nie powiedziałeś pani a teraz wlasnie za to.
W naszym kościółku ostatnio modlili się za poszkodowanych cłami Trumpa, Ukraińców co walczą i czekaj na nasze środki opatrunkowe co wierni maja dostarczyć bo o amunicję postara się rząd,o rząd co jeszcze nie powstał i o klimat co ma katastrofę i jakieś jeszcze inne co ostatnio w gazetach było.
O przypomniałem sobie że modlili sie za zalanych i wysuszonych.
Trzeba przyznac ze i ta instytucja swietnie się komponuje w tym kabarecie miernych komików.

No to na tyle bo o polskim kabarecie nawet nie trzeba pisac.
ODPOWIEDZ