sluchalem znow radia swr contra i dowiedzialem sie troche o badaczach - przdstawiono nam szwajcarskiego profesora ktorego zawod zwie sie "schimpforscher" -(badacz przeklenstw) i ten czlowiek bada wszelkie odmiany przeklenstw stosowane w szwajcarii i francji od sredniowiecza (o polskich nie wspominal) - jest to bardzo chwalebna dzialanosc bo jej skutkiem ma byc jakas xiazka - wprawdzie nie wiem do czego to wszysko ma sluzyc - ale zawod (oplacany) jest - byc moze że za tego przyczyna powstanie nowy zawod - "analityka" znalezionych przez profesora wyrazow brzydkich i ich wplyw na populacje w szwajcarskim panstwie co z pewnoscia bedzie przedmiotem "badaczy statystykow" ktorzy beda dochodzili czy ci ktorzy mniej wyrazow brzydkich uzywaja maja krzywe nosy - a z kolei inni badacze beda dochodzili czy krzywe nosy maja wplyw na "zanieczszczenie powietrza" (przy okazji przypominam ze tytul pewnej pracy na owczesnym uniwersytecie imienia boleslawa bieruta we wroclawiu brzmial "wplyw gry w golfa na rozwoj ludzkosci" - ale to byly jeszcze dobre czasy)
potem przedstwaiono nam badacza z berlina zajmujacego sie problemem czasu spedzanego przed telewizorem przez dzieci od lat trzech do dwunastu i trzeba powiedziec ze doszedl on do rezultatu - bo oswiadczyl on ze wynikiem jego badan jest fakt ze dzieci przed telewizorem czas spedzaja - ten fakt stanie zaiste przedmiotem analiz innych badaczy ktorzy udowodnia (lub nie) ze czeste ogladanie przez dzieci telewizji jest przyczyna ze telewizory sie psuja - co przez kolejnych badaczy zostanie ujete statystcznie w celu nasycenia rynku misiami z chin by w ten sposob zmniejszyc czestotliwosc psucia sie telewizorow - co spowoduje bezrobocie posrod naprawiaczy telewizorow i stanie sie przedmiotem badan w jaki sposob tych ludzi sie pozbyc by uniknac zanieczyszczenia powiatrza
na tych (tu zaledwie dwoch) przykladach widzimy (ja) metode unikniecia bezrobocia ktorego wogole nie ma i jest wymyslem jakichs masonow i pederastow oraz zydow (tak! zydow) w celu wprowadzenia w blad klasy robotniczej po to by w liczbie trzy milony nie wyszli na ulice i protestowali przeciwko frau melken (naczelna prusaczka ddr mafii) w celu objecia krolestwa zwanego bananowa republika niemiec
car nie byl badaczem bo jadal spocone sledzie
amen
a propos - moze ktos zajmie sie wreszcie tematem "pocenie sie upolowanych sledzi"?
badacze /whp/
Re: badacze /whp/
zbyt "sliski" temat!.... te upolowanewhiskeyprint1 pisze: car nie byl badaczem bo jadal spocone sledzie
amen
a propos - moze ktos zajmie sie wreszcie tematem "pocenie sie upolowanych sledzi"?
bo co z tymi odlowionymi, wylowionymi albo zlowionymi!?
wyjdzie na to ze faszysci,narodowcy,polacy,zydzi a nie daj boze niemcy...
Phillon...czy szwajcaria ma dostep do morza? (do sledzi?)
...owszem, ma dostep do morza - do Szwabskiego Morza zwanego Jeziorem Bodenskim...phillon pisze: zbyt "sliski" temat!.... te upolowane![]()
bo co z tymi odlowionymi, wylowionymi albo zlowionymi!?
wyjdzie na to ze faszysci,narodowcy,polacy,zydzi a nie daj boze niemcy...![]()
Phillon...czy szwajcaria ma dostep do morza? (do sledzi?)
(tam som "sledzie zbawione", zwane Haryngi w Biksach, albo bracia od sledzi, czyli Bratheringi)
-
whiskeyprint1
twiedzenie nikity o sledziach w bodensee moge potwierdzic bo mieszkalem tam (w immenstaad za dobrych czasow dorniera) i pewien tubylec powiedzial mi ze sledzie sa ale lekko owlosione - natomiast ciekawsze jest ze w jeziorze zyja ryby zwane felchen (nie wiem jak po polsku) - zwykle trzymaja sie dna ale w nocy wychodza na lad i wyjadaja winogrona na okolicznych winnicach z ktorych robi sie kwasny plyn zwany winem (ja wolalem pic ocec winny bo smaczniejszy) co naocznie moge potwierdzic bo widzialem ten fenomen
u nas na wsi - kiedy wczesnie rano wychodze z psem na spacer prawie codziennie spotykam czlowieka z flinta na ramieniu - zapytalem go kiedys czy chodzi na polowanie - odpowiedzial ze tak i ze poluje na sledzie spocone w co nie wierzylem bo jakze sledzie moga sie pocic - przekonal mnie bo poprosil bym poszedl z nim do sklepu rybnego i wzial do reki sledzia - faktycznie byl wilgotny - widac spocony byl - powiada on ze te wlasnie ktore widze sa osobiscie przez niego upolowane
jesli ktos przeczytal "zywot wlasny" benvenutto celliniego - ow opisuje swa ciezka chorobe od ktorej zostal uwolniony dopiero wowczas kiedy z ust wyszedl mu polmetrowej dlugosci owlosiony wąż
car jadal tylko kawior
amen
u nas na wsi - kiedy wczesnie rano wychodze z psem na spacer prawie codziennie spotykam czlowieka z flinta na ramieniu - zapytalem go kiedys czy chodzi na polowanie - odpowiedzial ze tak i ze poluje na sledzie spocone w co nie wierzylem bo jakze sledzie moga sie pocic - przekonal mnie bo poprosil bym poszedl z nim do sklepu rybnego i wzial do reki sledzia - faktycznie byl wilgotny - widac spocony byl - powiada on ze te wlasnie ktore widze sa osobiscie przez niego upolowane
jesli ktos przeczytal "zywot wlasny" benvenutto celliniego - ow opisuje swa ciezka chorobe od ktorej zostal uwolniony dopiero wowczas kiedy z ust wyszedl mu polmetrowej dlugosci owlosiony wąż
car jadal tylko kawior
amen