(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
-
pipek
- Posty: 2814
- Rejestracja: sob paź 17, 2009 9:31 pm
Post
autor: pipek » pt cze 28, 2013 12:03 am
Barwne foremki nadają ugotowanym jajkom na twardo przeróżne kształty, ciesząc i pobudzając apetyt największych niejadków.
Wystarczy ugotować jajko na twardo, umieścić je w foremce i zanurzyć ją na 10 minut w zimnej wodzie, gotowe! Tak przygotowane jajko może stanowić ozdobę stołu lub być składnikiem drugiego śniadania.
Gadżet wykonany z tworzywa sztucznego, dostępny w postaci wielu szablonów (króliczki, rybki, autka, serduszka). Foremki do jajek Fortress Gifts to bezpieczny produkt, spełnia normy jakościowe, nadaje się do kontaktu z żywnością.
-
godzilla
- Posty: 12771
- Rejestracja: sob paź 17, 2009 8:49 pm
Post
autor: godzilla » pt cze 28, 2013 2:02 am
i co, stales sie wylacznym dystrybutorem na cala Floryde?
-
Andrzej L
- Posty: 368
- Rejestracja: pt cze 07, 2013 7:34 pm
Post
autor: Andrzej L » pt cze 28, 2013 6:44 am
Fajne.
Teraz, dla uatrakcyjnienia, należy wyprodukować w pełni bezpieczne "zjadliwe" farby i kolorować.
Nie zamawiać farbek w Chinach.
-
lelija
- Posty: 109
- Rejestracja: ndz paź 18, 2009 3:06 pm
Post
autor: lelija » pt cze 28, 2013 10:43 am
Eee tam , to powinno byc w dziale "humor" ...
-
zenobia
- Posty: 1
- Rejestracja: pn cze 24, 2013 12:22 pm
-
Kontakt:
Post
autor: zenobia » pt cze 28, 2013 2:05 pm
Super te foremki!! gdzie można je kupić?
________________
konto dla firm ranking sprawdź ofertę
-
alohilani
- Posty: 2380
- Rejestracja: sob paź 17, 2009 9:34 pm
Post
autor: alohilani » sob cze 29, 2013 4:03 am
Hmm, a czy mozliwe jest zmienic ksztalt jajek na stale?
Chyba Pipek sobie jaja robi;)
-
zoskicyc
- Posty: 9815
- Rejestracja: ndz sty 29, 2012 1:22 pm
Post
autor: zoskicyc » sob cze 29, 2013 5:55 am
pytam...................
co nalezy zrobic zeby surowe jajko
ze skorupka wlozyc do butelki?
bo jak okrety w butlach fabrykuja - wiemy
prawdziwy williams robia w ten sposob
ze kwiecie gruszki rozwija sie juz w butelce -
ale to znacie
CYC
-
Andrzej L
- Posty: 368
- Rejestracja: pt cze 07, 2013 7:34 pm
Post
autor: Andrzej L » sob cze 29, 2013 6:36 am
Jajko włożyć do octu, poczekać aż skorupka zmięknie i zrobi się elastyczna. Nalać troche spirytusu do butelki i go podpalić. Jak już zacznie gasnąć przyłożyć do jajka i jajko zostanie wciągnięte.
-
zoskicyc
- Posty: 9815
- Rejestracja: ndz sty 29, 2012 1:22 pm
Post
autor: zoskicyc » sob cze 29, 2013 10:43 am
tak
to sie zgadza
ale jak niektorzy robia jajecznice
by byla pulchna?
(dobra niemiecka >hausfrau< i tak przypali)
nbajlepsza jaka jadlem byla w zakopanem
ktora robila gospodyni hela - na wiejskim masle
musiala plywac - nie mieszala prawie wcale
ruszyla tylko pod koniec i w ten sposob zoltko
nie mieszalo sie z bialkiem ale nie bylo to tzw.
sadzone jajko - kto potrafi robic nadziewane
jajka w skorupce?
w austryji jadalem jajko w szklance - klopot
bywa nieraz z myciem szklanek
ale w polsce jadlem "kawior z jajek"
zoltka - pieprz i spirytus - chlust i nie
bylo
w niemczech - w drugi dzien swiat
wielkanocnych rzucaja jajkami
na twardo (na trawie) - komu sie
rozbije ten przegral
CYC
-
godzilla
- Posty: 12771
- Rejestracja: sob paź 17, 2009 8:49 pm
Post
autor: godzilla » ndz cze 30, 2013 5:00 pm
Andrzej L pisze:Jajko włożyć do octu, poczekać aż skorupka zmięknie i zrobi się elastyczna. Nalać troche spirytusu do butelki i go podpalić. Jak już zacznie gasnąć przyłożyć do jajka i jajko zostanie wciągnięte.
cus jak tu?
reflex powinien tam przylozyc swoje...
