Domowe szalenstwa

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
alohilani
Posty: 2651
Rejestracja: sob paź 17, 2009 9:34 pm

Re: Domowe szalenstwa

Post autor: alohilani »

Dziekuje Reflexie!

Nieraz kupuje wlasnie ten Stonefield, zawsze bez dodatkow.

Sprobuje zrobic.
Potem zdam relacje.

:)
jordan274
Posty: 2541
Rejestracja: czw sie 29, 2013 5:17 pm

Re: Domowe szalenstwa

Post autor: jordan274 »

Witam ,wracajac do szparagow ,bo to sezon, w Polsce ostatnio jest moda na szparagi lekko podgotowane w osolonej wodzie ,wyjete i osaczone,zawija sie je w platy szynki parmenskiej lub podobnej ,posypuje parmezanem,lekko otacza w mace i krotko podsmaza na oliwie z dodatkiem utartego zabka czosnku.Sa rzeczywiscie smaczne ale wedlug mnie mozna byloby sie obejsc bez tego otaczania w mace.Pozdrawiam
sprawiedliwy
Posty: 2627
Rejestracja: sob wrz 20, 2014 4:05 am
Lokalizacja: stary kontynent

Re: Domowe szalenstwa

Post autor: sprawiedliwy »

jak dla mnie, maca jest ok. mąka już nie, no i bez utartego ząbka czosnku. Szkoda smaku szparagów. też pozdrawiam.
jordan274
Posty: 2541
Rejestracja: czw sie 29, 2013 5:17 pm

Re: Domowe szalenstwa

Post autor: jordan274 »

Ma Pan racje maca jest bardzo Ok, ale ten czosnek akurat w niczym nie przeszkadza, szparagi nie traca smaku .Pozdrawiam
jordan274
Posty: 2541
Rejestracja: czw sie 29, 2013 5:17 pm

Re: Domowe szalenstwa

Post autor: jordan274 »

Cycu ,dziekuje Ci za wykaz tych produktow ,ktorych powinno sie unikac,ja przewaznie nie jadam tych rzeczy ,a w ogole narazie zaden refluks mnie nie meczy i byc moze mam to z glowy.Pozdrawiam
sprawiedliwy
Posty: 2627
Rejestracja: sob wrz 20, 2014 4:05 am
Lokalizacja: stary kontynent

Re: Domowe szalenstwa

Post autor: sprawiedliwy »

a to się Panu udało :lol:
jordan274
Posty: 2541
Rejestracja: czw sie 29, 2013 5:17 pm

Re: Domowe szalenstwa

Post autor: jordan274 »

Nie wiem ,czy udalo mi sie tak na stale ale narazie od pewnego czasu nie mam zadnych dolegliwosci i oby tak dalej.Pozdrawiam
scooby_brew
Posty: 157
Rejestracja: wt lut 03, 2015 5:25 pm
Lokalizacja: Canton, MI USA
Kontakt:

Buffalo wings!

Post autor: scooby_brew »

Buffalo wings!

Obrazek
Do worka wrzuć 1/2 kubka mąki, 1 łyżeczkę cayenne pepper, 1 łyżeczkę Lawry's Salt. Dodaj kilka skrzydełek kury i wymieszaj.

Obrazek
Usmaż albo upiecz to na grillu, na patelni albo w piekarniku,


Obrazek
Buffalo sos: zagrzej 1/4 kubka (4 tblsp) masła i dodaj 3/4 kubka hot sauce.


Dodaj sos do skrzydełek.
Obrazek


Serwuj buffalo wings z blue cheese dressing i z świeżym selerem.
Obrazek


Historia buffalo wings:
Reflex
Posty: 10576
Rejestracja: sob paź 17, 2009 9:37 pm
Lokalizacja: USA
Kontakt:

Re: Domowe szalenstwa

Post autor: Reflex »

Holy Cow... moje ulubione! Kupuje czesto gotowe a jak wpadna kumple na piwo, zamawiam z dostawa do domu w Bono's Bar B-Q, gorace prosto z grila, cale plastykowe wiaderko..
W deli natomiast czesto biore: bufallo style chicken breast - piers kurczaka wedlug receptury z Bufallo, krojone w plastry jak wedlina. Wszystko (skrzydelka, udka, piers) wedlug cecepty z Bufallo jest pikantne i uczta w gebie.
Looks good scooby brew only in America... ;)

Obrazek
alohilani
Posty: 2651
Rejestracja: sob paź 17, 2009 9:34 pm

Re: Domowe szalenstwa

Post autor: alohilani »

Dla tych, ktorzy jedza miesa, egzotyczny akcent potrawy (:ananasem)

http://www.neatorama.com/2015/05/14/Swi ... ibs-Bacon/

i cos na deser, ale juz dla jaroszy i veganskich jaroszy takze:

http://www.oatmealwithafork.com/2014/03 ... -nut-free/

Wyglada pysznie. Moze kiedys sie pokusze to zrobic. Dla nie niebezpieczne, poniewaz ja sama do jedzenia, a nie mam innego hamulca niz brak tego w domu niestety. Zjem wszystko co mam. Tylko co do jakosci (vegan mam problemy, nie moze byc miesa, a jak bez miesa czy sera w duzej ilosci... to wszystko moge pozrec :oops: Moze jednak moglabym sie z kims podzielic, nie moge byc przeciez taka samolubna!
ODPOWIEDZ