gospodarka planowa (whp)
-
whiskeyprint1
gospodarka planowa (whp)
w bananie (dawniej bundesrepublik deutschland) brakuje wszelkich szczepionek dla dzieci - nie ma - zero!
dlaczego?
poniewaz przemysl farmaceutyczny "przeciazony" jest dalsza produkcja szczepionek przeciwko swinskiej grypie
dlaczego?
poniewaz swinska grypa zostala przez rzad banany zaplanowana - zatem plan nalezy wykonac w 100 procentach
jakis inny powod ze produkuje sie niepotrzebna szczepionka?
tak - istnieje mozliwosc ze zaplanuje sie kolejna fale swinskiej grypy - wowczas rowniez plan nalezy wykonac
kryzys - tak zwany finansowo- gospodarczy zostal rowniez zaplanowany i musi zostac w pelni zrealizowany
dlaczego? w jaki sposob?
neoliberalowi wraz z pseudoswietoszkami (do tych nigdy nie mialem zaufania)spod znaku partii chrzescijanko-(niby) demokratycznych od lat twierdzili ze ingerencja panstwa w celu zachowania rownowagi ekonomicznej jest ciezkim bledem tak zwanego socjalizmu - ze rynek finansowy powinien sie regulowac sam - co zostalo w pelni zrealizowane - a czego skutkiem jest dzisiejsza sytuacja wykazujaca sie najwiekszym zadluzeniem panstwa (prywatne bank trzeba bylo ratowac) w dziejach przeswietnej banany ktora jest panstwem wszechprzykladnym jesli chodzi o politskretynienie - z czego wynikaja wielkie obciazenia spoleczenstwa zmuszonego te dziury finansowe latac podniesionymi cenami wszelkich uslug socjalnych (dokonano juz w listopadzie 2009)
przy czym prywatne banki w "sytuacji kryzysowej" robia miliardowe zyski - wcale nie na inwestycjach przemyslowych lecz (jak dawniej) na handlu waluta - jak zaplanowano
skutek?
w najblizszych latach w bananie zwanej dawniej brd nastapi inflacja w wysokosci minimalnej piec % a najwyzszej dziesiec % - co tez jest (jako wynik tego co wyzej) zaplanowane
cos mi to przypomina - przypomina mi to planowa gospodarke za miedza gdzie na przykladzie dzierzoniowskiej fabryki lamp radiowych nie zaprzestano ich produkcji pomimo iz odbiorniki radiowe (w tym czasie) produkowano juz z tranzystorami - tak trzymac droga banano zwana dawniej bundesrepublik deutschland - kraj bedacy ojczyzna niejednego czlowieka - tylko - czy to ostatnie sie zgadza - chyba tak - bo jak powiadaja starzy - kraj nalezy kochac szczegolnie w w zaplanowanej niedoli
amen
dlaczego?
poniewaz przemysl farmaceutyczny "przeciazony" jest dalsza produkcja szczepionek przeciwko swinskiej grypie
dlaczego?
poniewaz swinska grypa zostala przez rzad banany zaplanowana - zatem plan nalezy wykonac w 100 procentach
jakis inny powod ze produkuje sie niepotrzebna szczepionka?
tak - istnieje mozliwosc ze zaplanuje sie kolejna fale swinskiej grypy - wowczas rowniez plan nalezy wykonac
kryzys - tak zwany finansowo- gospodarczy zostal rowniez zaplanowany i musi zostac w pelni zrealizowany
dlaczego? w jaki sposob?
neoliberalowi wraz z pseudoswietoszkami (do tych nigdy nie mialem zaufania)spod znaku partii chrzescijanko-(niby) demokratycznych od lat twierdzili ze ingerencja panstwa w celu zachowania rownowagi ekonomicznej jest ciezkim bledem tak zwanego socjalizmu - ze rynek finansowy powinien sie regulowac sam - co zostalo w pelni zrealizowane - a czego skutkiem jest dzisiejsza sytuacja wykazujaca sie najwiekszym zadluzeniem panstwa (prywatne bank trzeba bylo ratowac) w dziejach przeswietnej banany ktora jest panstwem wszechprzykladnym jesli chodzi o politskretynienie - z czego wynikaja wielkie obciazenia spoleczenstwa zmuszonego te dziury finansowe latac podniesionymi cenami wszelkich uslug socjalnych (dokonano juz w listopadzie 2009)
przy czym prywatne banki w "sytuacji kryzysowej" robia miliardowe zyski - wcale nie na inwestycjach przemyslowych lecz (jak dawniej) na handlu waluta - jak zaplanowano
skutek?
w najblizszych latach w bananie zwanej dawniej brd nastapi inflacja w wysokosci minimalnej piec % a najwyzszej dziesiec % - co tez jest (jako wynik tego co wyzej) zaplanowane
cos mi to przypomina - przypomina mi to planowa gospodarke za miedza gdzie na przykladzie dzierzoniowskiej fabryki lamp radiowych nie zaprzestano ich produkcji pomimo iz odbiorniki radiowe (w tym czasie) produkowano juz z tranzystorami - tak trzymac droga banano zwana dawniej bundesrepublik deutschland - kraj bedacy ojczyzna niejednego czlowieka - tylko - czy to ostatnie sie zgadza - chyba tak - bo jak powiadaja starzy - kraj nalezy kochac szczegolnie w w zaplanowanej niedoli
amen
-
bea_mezlot
Re: gospodarka planowa (whp)
ahwhiskeyprint1 pisze: cos mi to przypomina - przypomina mi to planowa gospodarke za miedza gdzie na przykladzie dzierzoniowskiej fabryki lamp radiowych
DIORA
pozostaly wspomnienia
...kochac kraju nie NALEZY - kraj kochac wolno...tak trzymac droga banano zwana dawniej bundesrepublik deutschland - kraj bedacy ojczyzna niejednego czlowieka - tylko - czy to ostatnie sie zgadza - chyba tak - bo jak powiadaja starzy - kraj nalezy kochac szczegolnie w w zaplanowanej niedoli
amen
(kochac kraj nie wolno zabraniac - kochac kraj nie wolno zmuszac)
-
whiskeyprint1
..kochac kraju nie NALEZY - kraj kochac wolno...
--------------------------------------------------------
tak - tak - dawno temu (niemowleciem bedac) czytalem takie rozne harry pottery i pisalo tam (zawsze) ze niewolnicy kochali swego pana - to juz takie niewolnicze prawo - pamietam tez - tez czytalem (albo mi sie snilo) ze po zniesieniu niewolnictwa w ameryce - ci wolni juz - woleli (nie wszyscy) nalezec dalej do swego pana - bo ten przynajmniej o nich dbal - tak jak w bananie - kochamy ta banane za to ze nami sie opiekuje i kradnie nam z kieszeni ostatnie grosze dajac temu kto ich nie potrzebuje bo ma ich za duzo - nie mieszcza sie juz w kieszeni - zreszta po co nam te grosze - wszystko juz mamy - mamy wonosc - wolnosc kochania swego pana
tak - tak - dawno temu (niemowleciem bedac) czytalem takie rozne harry pottery i pisalo tam (zawsze) ze niewolnicy kochali swego pana - to juz takie niewolnicze prawo - pamietam tez - tez czytalem (albo mi sie snilo) ze po zniesieniu niewolnictwa w ameryce - ci wolni juz - woleli (nie wszyscy) nalezec dalej do swego pana - bo ten przynajmniej o nich dbal - tak jak w bananie - kochamy ta banane za to ze nami sie opiekuje i kradnie nam z kieszeni ostatnie grosze dajac temu kto ich nie potrzebuje bo ma ich za duzo - nie mieszcza sie juz w kieszeni - zreszta po co nam te grosze - wszystko juz mamy - mamy wonosc - wolnosc kochania swego pana
...temat znamienny, bo akurat my dwoje, whp i nikita, za naszego zycia "przerobilismy" wszystkie formy pielegnowania uczuc do krajow w ktorych przyszlo nam zyc: od zakazu milosci ojczyzny, do obowiazku milosci ojczyzny, od obowiazku nienawisci ojczyzny, do wolnosci posiadania badz nieposiadania uczuc wobec ojczyzny - wszystko bylo nam dane przezyc...whiskeyprint1 pisze:..kochac kraju nie NALEZY - kraj kochac wolno...
a wszystko za sprawa waszych tatusiow, dziadkow i innych kuzynow, ktorym sie zamarzylo wymordowanie milionow aby dojczland rosla w sile a ludziom zylo sie dostatniej...nikita pisze:...temat znamienny, bo akurat my dwoje, whp i nikita, za naszego zycia "przerobilismy" wszystkie formy pielegnowania uczuc do krajow w ktorych przyszlo nam zyc: od zakazu milosci ojczyzny, do obowiazku milosci ojczyzny, od obowiazku nienawisci ojczyzny, do wolnosci posiadania badz nieposiadania uczuc wobec ojczyzny - wszystko bylo nam dane przezyc...
"ludziom" czytaj "nadludziom" rasy germanskiej....
-
bea_mezlot
nie odpowiadajcie na post godzilli
zglosilam do usuniecia
zglosilam do usuniecia
a jak to sie ma do faktow?bea_mezlot pisze:nie odpowiadajcie na post godzilli
zglosilam do usuniecia
czy to nie Niemcy zaczeli Druga Wojne Swiatowa?
czy to nie niemcy sa odpowiedzialni za wymordowanie MILIONOW?
no to czy Niemcy maja prawo zawracac teraz dupe ze im po wojnie bylo przykro i smutno, ze ich nikt nie lubil?
masz racje, wycinajcie, blokujcie, kasujcie... moze w koncu ktos uwierzy ze to Polska jest wszystkiemu winna - jak to Brodacz przebrany w babskie ciuchy probuje tutaj nam wmowic...
Ty Tusku oczywiście się nie mylisz w tym osądzie, ale wykaż się wrażliwością, na to do kogo to piszesz.
Ponieważ akurat szanowni forumowicze, którym walisz z katiuszy akurat są jak na Niemców inni, to nie są junkrzy.Wkładając im odpowiedzialność czynisz krzywdę wielu Polakom jednocześnie, bo to są nasi krewni i my ich doskonale znamy. Można im tylko współczuć tej pamięci. Ale ty pewnie ciągniesz tego dziadka z wehrmachtu.
Ja za tusku przepraszam, no cóż ma prawo, nie znam jego historii, ale chęć odwetu na każdym Niemcu źle świadczy również o mnie jako rodaku, a ja taki nie jestem.
http://wyborcza.pl/1,75480,5293174,Mlyn ... ludzi.html
almagus
Ponieważ akurat szanowni forumowicze, którym walisz z katiuszy akurat są jak na Niemców inni, to nie są junkrzy.Wkładając im odpowiedzialność czynisz krzywdę wielu Polakom jednocześnie, bo to są nasi krewni i my ich doskonale znamy. Można im tylko współczuć tej pamięci. Ale ty pewnie ciągniesz tego dziadka z wehrmachtu.
Ja za tusku przepraszam, no cóż ma prawo, nie znam jego historii, ale chęć odwetu na każdym Niemcu źle świadczy również o mnie jako rodaku, a ja taki nie jestem.
http://wyborcza.pl/1,75480,5293174,Mlyn ... ludzi.html
almagus
jak sie nie myle to dlaczego mam sie okazywac czymkolwiek? ja tylko twierdze ze jesli obaj sa Niemcami to na polskim forum nie maja co jeczec ze cierpieli za grzechy ich przodkow czy ogolniej swoich ziomkow...almagus pisze:Ty Tusku oczywiście się nie mylisz w tym osądzie, ale wykaż się wrażliwością, na to do kogo to piszesz.
Niemcy nie zaczeliby wojny to nie byloby tylu nieszczesc na swiecie... NAS by nie bylo.... byc moze i internetu by nie bylo... swiat bylby piekny, trawka zielona i zwierzatka szczesliwe... no, moze paru cwaniakow z nowego jorku by zarobilo pare miliardow mniej ale to pryszcz na dupie historii...
co do Brodacza i Wuhapa to watpie aby oni mieli jakiekolwiek uczucia... to sa tylko myslace maszyny... takie jest moje zdanie w tym przypadku...
to jest zawracanie dupy... ja nie szukam odwetu, ja tylko komentuje jego ataki... on nie ma prawa oskarzac dzisiejszych czy nawet wczorajszych Polakow o to ze go nie lubili gdy po wojnie zostal w Polsce...almagus pisze:Ja za tusku przepraszam, no cóż ma prawo, nie znam jego historii, ale chęć odwetu na każdym Niemcu źle świadczy również o mnie jako rodaku, a ja taki nie jestem.
postaw sie w sytuacji psychologa, ktory mialby oceniac hipotetycznego Polaka, ktoremu hitlerowcy wymordowali rodzine, a ktory by zabil hipotetycznego Brodacza, dzieciaka ale Niemca, ktory mu sie nawinal pod reke i powiedzial cos glupiego...
czy ten Polak-ofiara represji hitlerowskiej nie otrzymalby przed sadem zlagodzonego wymiaru kary?
przed niemieckim sadem pewnie i nie, ale przed CYWILIZOWANYM sadem pewnie tak... bo sad wzialby pod uwage zeznania psychologow....
ja urodzilem sie 12 lat po tej wojnie w warszawie i czesto spotykalem sie z pozostalosciami po niej... na domu gdzie mieszkalem jest pamiatkowa tablica ze tam wlasnie hitlerowscy zbrodniarze rozstrzelali kilkunastu Polakow...
dlaczego to JA mam o tym zapominac i dlaczego JA mam wybaczac...
zauwaz ze chlopcy od Szymona Wiesenthala nie wybaczaja do dzis i scigaja tych zbrodniarzy... no, ale IM WOLNO pamietac... innym nie wypada - bo wicie rozumicie...
przepraszaj za swoje bledy i grzechy, za moje nie musisz....