PERLY I SZPILECZKI: )))

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
Reflex
Kontakt:

PERLY I SZPILECZKI: )))

Post autor: Reflex »

Obrazek
Tutaj bede sie relaksowal, odreagowywal, zartowal, jednym slowem luz i relax.
Wszyscy mile widziani, tylko bez wulgaryzmow, a jesli juz to pisane bez bledow.
Obowiazuje kultura przez duze K mać!

=======================================================================================
Ninel napisala do mnie, jak zawsze z wdziekiem, madrze I co najpiekniejsze z kultura...
Wiec popatrzmy :lol:
Aha! Brazowy kolor to moje odpowiedzi, (informacja dla Cyca)

"Widze, ze dociekliwy research na temat Szuberta wsrodku nocy zrobiles....to sie chwali..takie poswiecenie!
Mogles oczywiscie odniesc sie do samej tresci jego wypowiedzi, ze sie z tym czy tamtym nie zgadzasz, albo zgadzasz...ale po co? Lepiej zaatakowac autora artykulu, nawieszac z copy and paste niezwiazanych kompletnie z tematem urywkow, wywalic jezor z radosci i podpisac sie czterema lapami pod wlasnymi wypocinami. Ale to przeciez nic nowego w twoim przypadku."

Po pierwsze, powiedz mi czyich "wypocin" (eleganckie okreslenie) Ty uzywasz piszac swoje posty? Domyslam sie ze wslasne, myle sie? Dlaczego wiec ja mialbym uzyc cudzych ha?
Po drugie nie bedziesz mi kochanie narzucac kolejnosci, czy sposobu argumentowania z glupawym tekstem. Ja nie rzucam slow na wiatr zwyczajnie chcialem poznac Twoj autorytet i ... poczulas sie zazenowana? Powinnas. Chyba tak, bo skad ten wybuch zlosci": ))).

"Szubert nalezy do osob niezaleznie!!! myslacych, jest dobrym analitykiem i ma wielki dar pisania."

Haha! to sa czyste truizmy kochanie (nie myl przypadkiem z trucizna).
Kazdy kto ma cos do powiedzenia jest czlowiekem niezalenie myslacym, co wcale nie oznacza, ze niezalezne myslenie gwarantuje wiedze, uczciwosc i madrosc - spojrz na wlasne posty.

" Mnie kolo dupy lataja te twoje o nim cytaty, a podejrzewam, ze jemu jeszcze bardziej".

Brawo! To jest dobre hahaha, tu mi oszczedzilas komentarza, wypisz wymnaluj cala mamucha:
pelma kultura, kobiecy wdziek.

Omijam cie z daleka juz od jakiegos czasu...ale poniewaz ty lazisz za mna jak ekshibicjonista uwazajacy, ze kazdy twoj "wywod" wrecz mnie porazi... co prawdopodobnie (jak w przypadku tego zboczenia) bardzo cie podnieca oswiadczam ci, ze nastepnym razem nie bede juz tak mila jak w tym poscie i odpisze, ze sie tak gornolotnie wyraze,...po chamsku ( czyli w jedyny sposob jaki ty rozumiesz).

Omojasz mniee opiero od jakiegos czasu? Hmmm, to jest jakies wyznaie hahaha.

Wiec, znowu tradycyjnie nyslisz nie wlasciwa czeacia ciala. To jest kochanie FORUM DYSKUSYJNE nie ulica i ja poszedlem za tekstem, nie za Toba!!! Napisalem na temat autora tekstu a nie o Tobie, ani razu nie wymienilem Twojego nicka, nigdzie Cie nie obrazilem. Wiec skad ta nerwy kochanie?
Pisz pisz, cale lata pisalas na forum po chamsku i wulgarnie, niczym mnie nie zaskoczysz kochanie.
No moze tych ktorzy Cie dopiero tutaj poznali.

Mam nadzieje, ze wezmiesz sobie moja grzeczna uwage o tym, zebys nie lazil wiecej za mna.... do swojego pustego lba i zostawisz mnie wreszcie w swietym spokoju.

Znowu sie ugryze w jezyk, ale to Ci nie grozi i z wrodzonej delikatnosci, nie powiem Ci dlaczego.
A tak ogolnie... tez Cie kocham Ninel : )))))))))
Reflex
Kontakt:

Re: PERLY I SZPILECZKI: )))

Obrazek

Musze zapytać kogoś kto się zna...
Galwasie z czym TY pijesz alkohol?
Pytam bo się dowiedzialem ze:

- Wódka z lodem szkodzi nerkom
-Whisky z lodem szkodzi mózgowi
-Rum z lodem szkodzi wątrobie

Wygląda na to, że ten cholerny lód szkodzi na wszystko... :o

Obrazek
Reflex
Kontakt:

Obrazek

Angela Merkel zostala czlowiekiem roku 2015 pisma TIME.
Podziwiana i szanowala. Time nazwal ja Kanclerzem Wolnego Swiata.
Jakze przy tym szacunku swiata nedznie wyglada Cyc

Pozniej poswiece jej wiecej czasu i zdjec.

Obrazek

Kliknij na miniaturke
Obrazek

Obrazek
Reflex
Kontakt:

Najbardziej wplywowa polityk Europy jest uchodzca z kraju, gdzie dorastala za murem i zelazna kutryna, gdzie panowal komunizm i orwelowski horror. Niesmiala corka luteranskiego ksiedza weszla do polityki w 1990 po zjednoczeniu Niemiec. Jest jedynym przywodca w zachodnim swiecie, gdzie dorastala za palisada, ktora dala jej unikalne spojrzenie na wolnosc i zagrozenia tej wolnosci.

Kiedy 2005 roku zostala kanclerzem, wciaz skroma. niedoceniana, pokonywala kazdego przeciwnika, prowadzila pewna reka czwatra gospodarke swiata, krok po kroku zdobywala uznanie i prestiz u siebie w kraju i za granica.

Przyszel rok 2015 Merkel byla niekwestionowanym liderem i oredowniczna Unii Eropejskiej. Poprowadzila akcje negocjacje przeciw Putinowi po zagarnnieciu Krymu i wywolania przez Rosje kryzysu na Ukrainie.
Przyszly trudniejsze czasy, kryzys Euro i sprawa otwartych drzwi dla uchodzcow, masakra w Paryzu i wzrost nieufnosci europejczykow , budowa plotow i zatrzxaskiwanie drzwi przez niektore panstwa Unii.

W tym czasie Merkel wbrew przeciwnoscion okazala nowe wrtosci: czlowieczenstwo, toleranncja, hojnosc, pokazala ja budowac a nie rujnowac. Rzucila stara doktryne zamykania sie, mowiac "jesli mam przepraszac za przyjazna twarz, to nie jest moj kraj.

Az przyszedl wrogi podmuch i to z wszystkich stron. Donald Trump nazwał Merlkel szalona i nazwal przyjecie uchodzocow najwiekszym koniem trojajnskim,pprotestujacy Niemcy nazwali ja zdajca i dzi*wka, jej poparcie spadlo o ponad 20 punktow. Merkel wierzy w to robi i powtarza w kolko: mozemy to zrobic, damy rade.
Zyskala sobie jeszczed wiekszy szacunek swiata, jest najbardziej wplywowa kobieta swiata.

Galeria zdjec na szczycie swiata

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Reflex
Kontakt:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Reflex
Kontakt:

Obrazek

Obrazek
wiara i s

Post autor: wiara i s »

P.R.
z tymi ich wyborami
bylbym ostrozny
kiedys po olimpiadzie wybrali Hitlera
do dzis maja kaca ;)
nie mam nic do P.Kanclerz
coz nie moj kraj nie moje zycie
zawsze zyczylem jej powodzenia
nie da sie uszczesliwic wszystkich
Reflex
Kontakt:

Nie musze byc ostrozny, niby dlaczego? Zapewniam Cie, ze Angela nie wywola III wojny swiatowej, ani nawet lokalnej. Nie bedzie rowniez Stalinem, ktory tez w swoim czasie byl czlowiekiem roku w Time'sie.
Rzecz w tym, ze bardzo wielu ludzi nie wie na czym polega wybor osoby roku, robia niefortunne skojarzenia wyciagaja mylne wnioski, ja to nazywam "mysleniem na skroty".

Rzecz w tym, ze to nie jest zadna nagroda, tylko wybor czlowieka, ktory w danym roku cechowal sie wyjatkowa aktywnooscia i wplywem na arenaie miedzynarodowej. Stad miedzy innymi seria zdjec Angeli z glowami najpotezniejsszych panstw na swiecie. ;)
wiara i s

Post autor: wiara i s »

w pozytywnym lub negatywnym znaczeniu

tak adwocem 8-)
Reflex
Kontakt:

dokladnie :)
ODPOWIEDZ