Zaczynać sprawiedliwy może nie, ale napisac coś byś mógł.
Czy mi się wydaje, że nie miałeś dobrego humoru jak pisałeś powyżej?
Dość tu ponuro, kiedy prawie wszyscy milczą.
U mnie też nie za wesoło. Zbrzydlo mi pisanie o polityce, bo mam odczucie, że wybieram się z motyką na księżyc.
Zwykle złość padala na PiS, (choć tego nie żaluję, bo to jest zaklamana banda), ale to nie PiS jest winien że go wybierają.
Nasz przeciętny rodak tradycyjnie będzie przeklinal PiS, ale w glosowaniu pojdzie za 500+ i inne stówki jalmużny.
Raz się żyje, pieniądz nie śmierdzi a co będzie jutro niech się martwią ci co rządzą...
Chociaż te 500 to symbol, nie żaluje tego dla potrzebujących. Tam jest o wiele więcej przekupstwa za glos w wyborach.
I ta nienawiść, którą kłamstwami i lapówkami podnieca Kaczynki jest potworna. Nie pamiętam za mojego życia
takiej atmosfery w Kraju. Nie widzę w Europie nawet w zbliżeniu takiej nienawiści jak ta w Polsce. Europa przyjęla miliony
uchdzców ze świata, ale tam ludzie czuja, myślą i żyją inaczej. I nie pieniądze a właśnie ta nienawiśc to najwieksza
zbrodnia PiS-u.
Pamietam ten moment i miejsce gdzie się zaczęla. Pamietacie przed laty krzyż przed siedzibą rządu. Pamiętacie lata nienawiści i kłamstw, wywolanych katastrofą w Smoleńsku, wykorzystywana przez PiS latami, do poróżnienia Polaków. To Kaczynski nauczyl Polaka nienawidzieć Polakiem i Polaka nienawidzącego kogokolwiek z Innego kraju.
Za parę dni wybory. "Drodzy rodacy...tak się wyśpicie, jak sobie pościelicie."