Made in Reflex
Re: Made in Reflex
Znowu idiota pieprzy jak niezdrowa dupa. Nie umiesz przeczytać...siedz na rzyci. I tak kolejny już raz obesraleś atmosferę jakbyś mial biegunkę.
Ty mi idioto nie bedziesz dyktował co ja mam pokazać, jakim prawem??? Przyszedlem pokazać chleb z ktorego jestem dumny a Ty nigdy takiego chleba nie upieczesz. Ciebie to strasznie gryzie. Jesteś żalosnie zazdrosny.
Sprawileś to co potrafisz najlepiej. Awantura i smierdzące klamstwa. Zazdrośc i trzesąca dupa. Jak zwykle przez cale lata awanturnik godzilla.
Poniżej masz zdjecia w internetu na poważnych stronach i nikt tym ludziom nie zarzuca idiotyzmów jak ty, nikt nikogo baranie nie uczy jakie zdjecie ma pokazać. Nie uczy "grubości skórki pod chlebem" Nie liczy :dziurek w chlebie zesrany pustaku.
Ty mi idioto nie bedziesz dyktował co ja mam pokazać, jakim prawem??? Przyszedlem pokazać chleb z ktorego jestem dumny a Ty nigdy takiego chleba nie upieczesz. Ciebie to strasznie gryzie. Jesteś żalosnie zazdrosny.
Sprawileś to co potrafisz najlepiej. Awantura i smierdzące klamstwa. Zazdrośc i trzesąca dupa. Jak zwykle przez cale lata awanturnik godzilla.
Poniżej masz zdjecia w internetu na poważnych stronach i nikt tym ludziom nie zarzuca idiotyzmów jak ty, nikt nikogo baranie nie uczy jakie zdjecie ma pokazać. Nie uczy "grubości skórki pod chlebem" Nie liczy :dziurek w chlebie zesrany pustaku.
-
- Posty: 2627
- Rejestracja: sob wrz 20, 2014 4:05 am
- Lokalizacja: stary kontynent
Re: Made in Reflex
Chleb z cienką skórką, to buła.
Gruba skórka im grubsza tym lepsza.... z masłem ze smalcem własnej roboty...
Takich chlebów , ktpre można by obkroić ze skórki i zostałby mały kawałek, kulka miękkiego dziurawego środka, to już nie ma. Przemysłowy wypiek chleba nie ma grubej skórki... a własny wypiek w piekarniku tak gazowym jak i elekrycznym nie zastąpi pieca szamotowego.
Nie zabieram się za chleb, bo nie ma sensu...
Gruba skórka im grubsza tym lepsza.... z masłem ze smalcem własnej roboty...
Takich chlebów , ktpre można by obkroić ze skórki i zostałby mały kawałek, kulka miękkiego dziurawego środka, to już nie ma. Przemysłowy wypiek chleba nie ma grubej skórki... a własny wypiek w piekarniku tak gazowym jak i elekrycznym nie zastąpi pieca szamotowego.
Nie zabieram się za chleb, bo nie ma sensu...
Re: Made in Reflex
tutaj sie zgodze z kazdym punktem... no, z prawie kazdym...sprawiedliwy pisze: ↑czw wrz 23, 2021 4:57 am Chleb z cienką skórką, to buła.
Gruba skórka im grubsza tym lepsza.... z masłem ze smalcem własnej roboty...
Takich chlebów , ktpre można by obkroić ze skórki i zostałby mały kawałek, kulka miękkiego dziurawego środka, to już nie ma. Przemysłowy wypiek chleba nie ma grubej skórki... a własny wypiek w piekarniku tak gazowym jak i elekrycznym nie zastąpi pieca szamotowego.
Nie zabieram się za chleb, bo nie ma sensu...
wytlumacz to jednak temu tam co sie wscieka i wstaje o trzeciej rano aby "podyskutowac" na forum... on chyba zapomnial ze nie mieszka w Europie... albo tak sie biedny stesknil aby z kims pogadac ze wytrzymac nie mogl i nie zasnal od wczoraj...
mozna fajny chleb upiec we wlasnym piekarniku elektrycznym... i jest duzo sensu w tym aby nie karmic sie trutkami...
jesli jestes w Polsce to polecam ci to z allegro.pl
https://allegro.pl/oferta/zeliwna-gesia ... 0986943320
ludzie z grupy piekarniczej na fejsbuku bardzo polecaja, a i ja widze ze mozna w niej cuda wyczarowac, jesli o pieczenie chleba chodzi... np. wkladajac do rozgrzanej ciasto, wkladasz tam jednoczesnie ze dwie kostki lodu i masz piekna skorke z bablami... no cudo, mowie ci!
Re: Made in Reflex
moj drogi reflexie....Reflex pisze: ↑czw wrz 23, 2021 4:18 am Znowu idiota pieprzy jak niezdrowa dupa. Nie umiesz przeczytać...siedz na rzyci. I tak kolejny już raz obesraleś atmosferę jakbyś mial biegunkę.
Ty mi idioto nie bedziesz dyktował co ja mam pokazać, jakim prawem??? Przyszedlem pokazać chleb z ktorego jestem dumny a Ty nigdy takiego chleba nie upieczesz. Ciebie to strasznie gryzie. Jesteś żalosnie zazdrosny.
Sprawileś to co potrafisz najlepiej. Awantura i smierdzące klamstwa. Zazdrośc i trzesąca dupa. Jak zwykle przez cale lata awanturnik godzilla.
Poniżej masz zdjecia w internetu na poważnych stronach i nikt tym ludziom nie zarzuca idiotyzmów jak ty, nikt nikogo baranie nie uczy jakie zdjecie ma pokazać. Nie uczy "grubości skórki pod chlebem" Nie liczy :dziurek w chlebie zesrany pustaku.
pokazujesz ladne chleby. chleby, ktore ladnie wyrosly i nie sa rozlazlymi plackami... widze ze nie potrafisz dostrzec roznicy miedzy czyms dobrym i czyms czego sam nie potrafisz zrobic porzadnie... i ja cie rozumiem... tez nie lubie krytyki... takiej negatywnej i nic nie wnoszacej... a ja ci tylko pomoc chcialem...
Re: Made in Reflex
to co tam powyzej wspomnialem ze mozna kupic na allegro to jest podobno kopia "challenger bread pan"
pieczenie w tym na youtube moze wygladac tak: https://www.youtube.com/watch?v=CKTGONKOyTM
zreszta jest tam wiele podobnych filmow...
pieczenie w tym na youtube moze wygladac tak: https://www.youtube.com/watch?v=CKTGONKOyTM
zreszta jest tam wiele podobnych filmow...
Re: Made in Reflex
jesli kogos interesuje pieczenie dobrego chleba to polecam profil Marka Szkudlarka na youtube...
jego "szkodnik" jest pieczony w roznych wariacjach przez setki ludzi, a byc moze i tysiace....
https://www.youtube.com/user/szkodniko
jego "szkodnik" jest pieczony w roznych wariacjach przez setki ludzi, a byc moze i tysiace....
https://www.youtube.com/user/szkodniko
Re: Made in Reflex
https://www.youtube.com/watch?v=0DYofiOOcVY&t=920s
polecam obejrzec ostatnie minutki... krojenie chlebka... ten dzwiek chrupiacej skorki, ten zapach....
reflex ucz sie od lepszych... nie ode mnie... od lepszych
polecam obejrzec ostatnie minutki... krojenie chlebka... ten dzwiek chrupiacej skorki, ten zapach....
reflex ucz sie od lepszych... nie ode mnie... od lepszych
-
- Posty: 2627
- Rejestracja: sob wrz 20, 2014 4:05 am
- Lokalizacja: stary kontynent
Re: Made in Reflex
godzilla pisze: ↑czw wrz 23, 2021 5:36 am to co tam powyzej wspomnialem ze mozna kupic na allegro to jest podobno kopia "challenger bread pan"
pieczenie w tym na youtube moze wygladac tak: https://www.youtube.com/watch?v=CKTGONKOyTM
zreszta jest tam wiele podobnych filmow...
nie, jestem w Alpach. głosowanie i nie tylko... wzywa.
Dzięki za rady chlebowe.
Nie obiecuje że się rzucę na chlebowe wypieki. Może z mąki z kaszy gryczanej. W Bielsku wyczailiśmy wspaniały chleb żytni pełnoziarnisty z mielonymy grubo ziarnami, ciemny o wspaniałym smaku. Jakby pyszne niesłodkie ciasto, można go jeść bez niczego. SKórkę ma grubą, choć wg mnie mógłby mieć grubszą. Przywieźliśmy 4 kg tego chleba. zamrożony czeka.
A co do głosowania, To argument "dobra dziecka" szczególnie adoptowanych dziewczynek przez dwóch"tatusiów" jest powalający.
Re: Made in Reflex
Zastąpi. Wlaśnie dlatego kupilem niemiecką formę szamotową.Przed pieczeniem chleba moczy się ję kilkanaście minut zanurzone w wodzie. W środku w czasie pieczenia tworzy się w niej wyjatkowa atmosfera Doskonale zastepuje wlasnie szamotowy piec.
Cos mi tu nie pasuje. Czy Ty w chlebie lubisz tylko skórke? Kromka chleba ma mieć upieczone pyszne ciasto otoczone skorką
Dlaczego pieczenie chleba uważasz za bezsens?
USA choć to kraj oparty na retauracjach i Fest food, jest jednak ogromna ilośc ludzi kochajacych wypiek chleba. I to nie tylko wśrod Polaków. Prawie kazda nacja ma tutaj niesamowity pęd do pieczenia swojego chleba. Jest tysiące przepisow. Kiedy nastala pierwsza zaraza pandemią, na pólkach przedewszystkim zabraklo mąki do pieczenia chleba.
Bylem zaszokowany. Pozniej sie sytuacja poprawila, ale wciaz czegoś brakowalo. Piekący chleby kupowali 3 gatunki mąki
Bread Flour - Chlebowa mąka.
All Purpose Flour - Do wszystkiego i
Whole Wheat Flour - Ciemna Gruboziarnista.
Oczywiście to mąka pszenna. Żytnia nie jest w USA zbyt poularna.
Cos mi tu nie pasuje. Czy Ty w chlebie lubisz tylko skórke? Kromka chleba ma mieć upieczone pyszne ciasto otoczone skorką
Dlaczego pieczenie chleba uważasz za bezsens?
USA choć to kraj oparty na retauracjach i Fest food, jest jednak ogromna ilośc ludzi kochajacych wypiek chleba. I to nie tylko wśrod Polaków. Prawie kazda nacja ma tutaj niesamowity pęd do pieczenia swojego chleba. Jest tysiące przepisow. Kiedy nastala pierwsza zaraza pandemią, na pólkach przedewszystkim zabraklo mąki do pieczenia chleba.
Bylem zaszokowany. Pozniej sie sytuacja poprawila, ale wciaz czegoś brakowalo. Piekący chleby kupowali 3 gatunki mąki
Bread Flour - Chlebowa mąka.
All Purpose Flour - Do wszystkiego i
Whole Wheat Flour - Ciemna Gruboziarnista.
Oczywiście to mąka pszenna. Żytnia nie jest w USA zbyt poularna.
Re: Made in Reflex
lubi co lubi... kazdy ma prawo do lubienia czego innego...Cos mi tu nie pasuje. Czy Ty w chlebie lubisz tylko skórke? Kromka chleba ma mieć upieczone pyszne ciasto otoczone skorką
ze co czym nastalo?Kiedy nastala pierwsza zaraza pandemią
a slyszales ze maka pszenna jest niezdrowa dla ludzi? a szczegolnie taka modyfikowana genetycznie...Piekący chleby kupowali 3 gatunki mąki
Bread Flour - Chlebowa mąka.
All Purpose Flour - Do wszystkiego i
Whole Wheat Flour - Ciemna Gruboziarnista.
Oczywiście to mąka pszenna. Żytnia nie jest w USA zbyt poularna.
zyto jest duzo zdrowsze... tyle ze na uprawie pszenicy sie tyle nie zarobi...