Made in Reflex

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
godzilla
Posty: 14046
Rejestracja: sob paź 17, 2009 8:49 pm

Re: Made in Reflex

Post autor: godzilla »

taki koszyk trzeba obsypać mąką ryźową przed włożeniem ciasta żeby się nie przykleiło... i jakaś maszyna do wyrabiania ciasta, tak z 1000W.... no chyba że potrzebujesz mięsnie wyrzeźbić to i rencyma dasz radę....
godzilla
Posty: 14046
Rejestracja: sob paź 17, 2009 8:49 pm

Re: Made in Reflex

Post autor: godzilla »

pomorzak pisze: śr wrz 29, 2021 10:33 am Powoli zaczyna mnie korcic aby sprobowac.
A foremki do pieczenia to jakie ?
Warto kupowac ten Römertopf ?

Czlowiek nigdy nie wie co moze sie przydac.
ja mam taki nieduży Römertopf ale do pieczenia go użyłem raz...
do pieczenia chleba używam takiego garnka, ma chyba 7 litrów pojemności
Obrazek
Reflex pisze: śr wrz 29, 2021 12:05 pm Warto pomorzaku..Römertopf sluży równie do pieczenia potraw mięsnych, wegetablles, zup, ryb, etc.
Mozna go używać w Microwayu.
następna "pomyłka" poligloty? pomylić falę z drogą?
pomorzak
Posty: 9439
Rejestracja: sob paź 17, 2009 9:30 pm

Re: Made in Reflex

Post autor: pomorzak »

godzilla pisze: śr wrz 29, 2021 2:20 pm taki koszyk trzeba obsypać mąką ryźową przed włożeniem ciasta żeby się nie przykleiło... i jakaś maszyna do wyrabiania ciasta, tak z 1000W.... no chyba że potrzebujesz mięsnie wyrzeźbić to i rencyma dasz radę....
Boshe drogi to jeszcze maszyna :o

To ten pierwszy chleb bedzie z 5 stow kosztowal.
Wahom sie jak mawial goral po weselu.
godzilla
Posty: 14046
Rejestracja: sob paź 17, 2009 8:49 pm

Re: Made in Reflex

Post autor: godzilla »

taka wystarczy, mocna jest... Obrazek
godzilla
Posty: 14046
Rejestracja: sob paź 17, 2009 8:49 pm

Re: Made in Reflex

Post autor: godzilla »

możesz zacząć od foremki za 10 ojro i ręcznie mieszać razowce... zależy co ci w danej chwili bardziej smakuje...
godzilla
Posty: 14046
Rejestracja: sob paź 17, 2009 8:49 pm

Re: Made in Reflex

Post autor: godzilla »

ja za 10 minut wyciągam taki szybki chlebek z piekarnika...
godzilla
Posty: 14046
Rejestracja: sob paź 17, 2009 8:49 pm

Re: Made in Reflex

Post autor: godzilla »

o, coś takiego mi wyszło
Obrazek
100 g żytniej 1150, 150 g orkiszowej 630 i 250 pszennej na pizze (ma mocny gluten). do tego jakieś 80 g zakwasu żytniego, kilka godzin wcześniej wyjętego z lodówki(tak się nie robi ale...), pół torebeczki drożdzy do pieczenia Seitenbacher, garść nasion dyni i garść orzecha włoskiego, póltorej lyżeczki soli i 350 ml wody... pieczony w garnku żeliwnym w temp. 260 stopni przez 30 min a potem wyjęty i w 220 stopniach na kratce... jutro zobaczymy jak smakuje... skórkę ma twardą i chyba będzie okej... jakby co to zapamiętam przepis...🤔
Reflex
Posty: 10576
Rejestracja: sob paź 17, 2009 9:37 pm
Lokalizacja: USA
Kontakt:

Re: Made in Reflex

Post autor: Reflex »

No straszne... Jesteś glupi jak cep! Napisalem w pośpiechu fonetycznie: pisze się microvawe wymawia sie "mickroway".
I co szczęśliwy? Napisalem do Ciebie cieplo a z Ciebie wyszedl prostacki ham!
godzilla
Posty: 14046
Rejestracja: sob paź 17, 2009 8:49 pm

Re: Made in Reflex

Post autor: godzilla »

wiem, tak samo jakbym mieszkał w Jacksonville albo w Warżawie...

a mój chlebek wygląda tak
Obrazek
godzilla
Posty: 14046
Rejestracja: sob paź 17, 2009 8:49 pm

Re: Made in Reflex

Post autor: godzilla »

wrzuciłem to twoje microway w gugla i pokazuje mikrofalówki. tyle że przy nich stoi "microwav"...
dziwne https://www.google.com/search?q=microwa ... 96&bih=725
ODPOWIEDZ