bagatelne myśli lateralne

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
pomorzak

Re: bagatelne myśli lateralne

Post autor: pomorzak »

Potrzeba ukazania swojego wnętrza jest w pewnym sensie czymś naturalnym u piszących.
Myślę że nie sama potrzeba a wnetrze decyduje o zainteresowaniu czytajacych.
Patologia werbalna czy w obrazach jakoś nie jest dla mnie ciekawa choć ludzie o takim wnętrzu wzbudzają moje współczucie.
Reflex
Kontakt:

Post autor: Reflex »

Absolutna bzdura. Obrazek z pancerfaustem powstal po kolejmym podlym wystepie godzilli ileś
miesięcy temu wstecz,
Nie bedę o nim dyskutowal. Powiem tylko że z reguly o prostaku od lat nie piszę, jeśli mnie nie zaczepi.
I to wszystko i tylko tyle. :P
pomorzak

impresje z pobytu w Gdańsku

Obrazek

Obrazek
pomorzak

widoki

Obrazek

Obrazek
pomorzak

Gdańsk

Obrazek

Obrazek
pomorzak

Jak Gdańsk to i stocznia.
Wspomnienia trochę łapią za gardło.

Obrazek

Obrazek
pomorzak

Wspomnienia

Obrazek

Obrazek
pomorzak

Stocznia, Solidarność, ..................
Pomimo wszystkiego co się potem stało to jednak jeszcze wzrusza.

Obrazek

Obrazek
pomorzak

Jal Gdańsk to i Neptun

Obrazek

Obrazek
pomorzak

Igrzyska dla pospólstwa rozpoczęte.
EM w piłkę kopaną niczym gorzała lub narkotyk pozwoli zapomnieć o otaczającym świecie.
Początek z niemieckiego punktu widzenia jest całkiem przyzwoity.
Mecz Niemcy - Szkocja 5:1 z czym to Niemcy strzelili wszystkie gole.
Do tej pory jakoś nie było widać entuzjazmu na ulicach. Pewno teraz coś się ruszy ale ludziska znowu nie są pewni czy bieganie z niemiecką flagą nie będzie odczytane jako reklama prawicy. Pewniejsza jest tęczowa bo taka słuszna i międzynarodowa.
Poczekamy, zobaczymy.
Ostatnio widziałem choć to już jakiś czas temu było wywiad z ambasadorem Ukrainy który domagał się aby Niemcy przekazywały 1% dochodu narodowego Ukrainie która walczy za wolność całego Zachodu i broni demokracji.
Jak pomyśleć o naszej zagranicznej minister to ciarki po plecach bo ona już raz powiedziała że ma gdzieś swoich wyborców i obywateli to pewno się zgodzi.
Coś jednak w polityce się porusza w ciemnościach bo w niby prywatnej telewizji, w programie niby satyrycznym, przypomniano o roli obecnego kanclerza w największym przekręcie finansowym w powojennej histori tego biednego kraju.
To pokłosie ostatnich wyborów do parlamentu europejskiego.
To za co tak ostro krytykowano prawicę staje się nagle słusznym postulatem chrześcijańskiej demokracji która z dawnej prawicy stała się lewicą środka.
Nawet w zawoalowany sposób krytykują ten cały genderowy cyrk, choć prawo do zmiany płci jest całkiem fajne. Nawet nie trzeba niczego obcinać czy przyszywać bo wystarczy wewnętrzne poczucie. Tak więc mogę wymagać aby zwracano się do mnie przez pani albo jakoś tak bezpłciowo albo płciowo ale inaczej bo płci w Niemczech bez liku. A jak komuś to nie będzie pasowało to zieloni już go załatwią prz pomocy prawa.

Miałem mały wypad do Polski bo i weselisko w rodzinie i złote gody. Trochę się rozerwałem ale atmosfera tam jakaś taka przedwojenna. To znaczy ludki czekają na wojnę bo jak Ukraina padnie to Putin ruszy po całej europie. Sądząc po ilości Ukraińców w Polsce to ja się zastanawiam kto tam jeszcze walczy o naszą demokracje. Na dodatek wygląda na to że planują pozostać dłużej bo wykupują domy i mieszkania.
Patrząc na samochody na ukraińskich rejestracjach to opowieści o biednej Ukrainie jakoś nie wytrzymują konfrontacji.
No może z tą biedą to się i trochę zgadza bo ktoś ostatecznie na tym froncie walczy.

U nas ostatnio jakiś niezadowolonu wyznawca jedynie słusznej religii zadźgał policjanta. Jakoś fali protestów w całym kraju nie było bo nie wypada.
Jak taka jedna zła partia proponowała odsyłać do domu takich gości, co miało się odbyć w przypadku tego wiernego już 9 lat temu, to krzyk we wszystkich mediach że nie maja dobrego serduszka. Teraz też chłopa nie odeślą bo będzie miał resocjalizację. Pewno się nawróci i dostanie kolejną szansę. Trzeba ufać.

No dobra, kolejne dni i kolejne mecze i jakimiś pierdołami nie ma sie co zajmować.
Polska gola, Polska gola .......
Deutschlan, Deutschland............
ODPOWIEDZ