bagatelne myśli lateralne

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
pomorzak

Re: bagatelne myśli lateralne

Post autor: pomorzak »

Viko, tradycyjnie odświeżyłaś forum.
Lubię jak wpadniesz i niby przeciąg przewietrzysz stojącą atmosferkę.
Co prawda BE to nie Floryda ale jak będziesz przelotem w tych okolicach to warto odwiedzić BE

Obrazek

pozdro
pomorzak

Odwiedziny nowego pokolenia w dziupli starego.

Obrazek
Vika

Post autor: Vika »

pomorzak pisze: pt wrz 06, 2024 8:35 am Viko, tradycyjnie odświeżyłaś forum.
Lubię jak wpadniesz i niby przeciąg przewietrzysz stojącą atmosferkę.
Co prawda BE to nie Floryda ale jak będziesz przelotem w tych okolicach to warto odwiedzić BE

Obrazek

pozdro
Na Florydę lata się od października do maja max bo potem to tylko siedzisz w murach. Poza tym nie mam co tam robić jakby. Teraz wolę Chiny póki jeszcze jako taki spokój. To świat równoległy i przebogaty kulturowo. Jeden raz nie wystarczy mi i dlatego w planach druga podróż. W końcu jakoś ten wolny czas jaki mam przed sobą trzeba będzie zagospodarować. Jakkolwiek najbardziej optuję za zwiedzaniem Polski. I to będzie mój priorytet. Jest to kraina naprawdę cudna i ma tyle ciekawych miejsc, że trzeba wykonać ten najważniejszy plan życiowy. Na razie się urządzam w mojej chatce w samym lesie w Karkonoszach i tu zaliczam najpiękniejszą nirwanę, ale żeby to docenić może trzeba było najpierw okrążyć Ziemie dwa razy jak mi sie to przydarzyło:)) Kto wie jednak gdzie mnie jeszcze oczy poniosą. Zapisuję sobie wiec i Twoje tablo. Do niedzieli siedzę w Anglii. Tej Anglii starych kolonialnych pieniędzy. Napatrzyłam już sporo i zdecydowanie wolę Polskę tym bardziej :)

v.
Załączniki
qyuilr.jpg
qyuilr.jpg (34.87 KiB) Przejrzano 386 razy
Vika

Post autor: Vika »

pomorzak pisze: pt wrz 06, 2024 2:02 pm Odwiedziny nowego pokolenia w dziupli starego.

Obrazek
Młódź zdecydowanie podobna do dziadka.:)) .Gratulacje!

v.
pomorzak

Byłem w 2015 w Chinach i mogę jedynie powiedziec że warto.
Oni odsadzili nas na lata.
Europa pod względem technologicznym jest w tyle i to mocno.
Wracaliśmu do Frankfurtu z Szanghaju.
Po tym widoku to przyznałem że mieszkam we wiosce.
Najważniejsze jednak że w naszej wycieczkowej grupie poznałem naprawdę wspaniałych ludzi.
Dzięki temu wspomnienia sa tak żywe i sympatyczne.

Obrazek

Obrazek
pomorzak

Pudong

Obrazek

Transrapid

Obrazek

Mam kilka setek zdjęć z Chin bo nie mogłem się opanować.
Jako ciekawostka to blondynki działają na chińchyków wszelkiej płci jak magnez.
Pewno dlatego że u nich nie ma.
Na europejczyków mówią długie nosy.

pozdro
pomorzak

Opowiastkę o domku w Karkonoszach zapewne znasz.

Reflex
Kontakt:

Post autor: Reflex »

Mnie Chiny szokują (pozytywnie) już trochę czasu. Niesamowity rozwój, cudowne budownictwo, transport, uzbrojeni na oceanach, na lądzie i w powietrzu. Rozwój badania kosmosu. Ich koleje nie mają na świecie równych.
Szok pozytywny. I nie podskakują jak Rosja, ale zachowują powagę. Kiedy Rosja grozi wojną światową, mordują wlasny naród, Chiny zachowują spokój i klasę. Szanuję ten naród i ten kraj mam dla Chin wiele podziwu i szacunku.
Reflex
Kontakt:

Post autor: Reflex »

Obudzilem się okolo pólnocy, szukam dyskutantów, ale wiara śpi. Cóż... poczekam.Zrobilem drinka i poluję. Ale się to życie mazgai...JP!
godzilla

Post autor: godzilla »

Reflex pisze: czw wrz 05, 2024 3:26 pm Pomorzaku, nie ma na świecie tematu, który nie bylby interpretowany na ileś tam "prawd". Taki jest świat i za każdym z nich stoi ktoś na tak i na nie. Ty wybierasz co wg Ciebie jest prawdą, co Tobie pasuje, a nie kto to napisal.
jezeli wszystkie media glownego szamba pisza nieprawde, a pomorzak pokazuje prawde to ty pierdzielisz ze warto sluchac tych co klamia?
ty jestes wspolnikiem mordercow, zdajesz sobie z tego sprawe?

pomorzaku, co ja tu bede tlumaczyl i dla kogo... jedna szalona fanatyczna emerytka podobno mnie zablokowala, wiec ja prawda nie interesuje, robi to co jej rodzina, czyli wspolpracuje z globalistami...
reflex udaje ze rozumie angielski, w co ja szczerze watpie, wiec dla niego nie bede tlumaczyl... on juz jest stracony...

inni, ktorzy tu czasem zajrza, pewnie sa juz dawno przekonani o jednej stronie medalu lub o dwoch stronach...

tutaj facet na filmie mowi ze w zwiazku ze szczepionkami wywolywali strach i przerazenie w USA, i zamiast powiedziec PRAWDE to ja ukrywali... i podaje przyklady zaczynajac od kobiet w ciazy... nawet nie chce mi sie tego ogladac ani sluchac bo wiem to wszystko... to byla i jest zbrodnia ludobojstwa i oni sa gorsi od trzeciej rzeszy...
ODPOWIEDZ